Търсене

Начало Форум
Екип7
Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган (1 разглежда(т)) (1) Гости
Отиди най-отдолу Отговори Любими: 0
ТЕМА: Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган
#2691
"АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=798750

"АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган


Публикувана: Неделя, 27-ми Февруари 2011, автор(и): Пенчо Ковачев; прочитания: 13765; коментари: 29

С проф. Людмил Георгиев разговаря ПЕНЧО КОВАЧЕВ
- Дълго отказвахте интервю по темата за ДПС и Касим Дал, г-н Георгиев. Защо?
- Изчаквах да завърши вътрешнопартийният процес, след като г-н Дал обяви напускането си на Централното оперативно бюро (ЦОБ) и публикува онова прословуто писмо до структурите на ДПС встраната. Сега, след заседанието на Централния съвет на движението, съм готов да говоря.
- Защо вътрешнопартийният опит за преврат на Касим Дал не успя?
- Както го познавам, г-н Дал никога не би искал да прави преврат в партията. Тъкмо обратното - целта му е била да се състои дебатът за бъдещето на ДПС и на визията за бъдещия лидер, нещо, което самият Доган отбеляза като основно на последната Национална конференция. Такъв дебат за съжаление не се провеждаше дълго време.
- На последното заседание на Централния съвет изключиха Касим Дал от партията... Какво следва?
- Наполеон има следната мисъл: "Нищо трайно не се гради върху силата!" Употребената сила от ръководството на ДПС върху Касим Дал ще се връща многократно върху самото ръководство. Или, ако използвам филмовата сага на Спилбърг, след “Империята отвръща на удара” идва “Завръщането на джедаите”
- Защо Доган най-много се жегнал от обвиненията на Дал, че ДПС е създадено от ДС?
- За всеки непредубеден наблюдател е ясно, че това е подмяна на онова, което г-н Дал е казал. В заявлението си за напускане на ЦОБ той пише, че г-н Доган е най-перфектната рожба на ДС, а не че ДПС е проект на ДС. С тази подмяна се цели да се отклони вниманието от истинските проблеми. Или, което е още по-страшно, че Ахмед Доган продължава да се идентифицира със собствената си максима от години насам: "Аз съм създал ДПС, аз ще го унищожа"! Истината е, че нито Доган е създал ДПС, нито той може да го унищожи!
- Вярно ли е, че Доган е предавал самия Касим Дал и жена му?
- Вярно е. Прочетете досието и ще видите. Напуснах ДПС през миналата пролет, защото не бях съгласен с новия курс на капсулация на партията. През всичките 14-15 г. съм работил за обратното, за превръщането й в национална и модерна европейска партия. Оттеглих се без конфликти, макар че можех да срина всички! И до днес редовите членове и симпатизанти на ДПС, например в Кърджалийско, ме наричат "нашия професор"! Както и в Кюстендилско, Пернишко и т.н. наричат г-н Дал "нашия Касим" Прочетох досието на Доган, след като напуснах. Ако го бях сторил преди това, щях да остана и да се боря! Извинете, но думите "Един приятел ми каза...", с които започват доносите на Доган срещу негови приятели, нямат нищо общо с твърдението му, че школовката в ДС е била предпоставката да пребори тоталитарната система! Глупости на търкала!
- В каква степен ДПС загуби подкрепата на изселническите организации в Турция?
- В максимална. Но да говорим откровено - ако Касим Дал искаше преврат в ДПС на заседанието на ЦС, щеше да насочи критики и към кохортата на Доган. Сигурен съм, че ако го беше направил, революцията или превратът, както го нарекохте, щеше да се състои още онзи петък. Защото хората не могат да понасят обкръжението около Доган.
- Кого по-конкретно?
-
Ставадума за Юнал Лютфи (агент Сидер), Гюнай Сефер (агент Алиев), Лютви Местан (агент Павел), Рамадан Аталай (агент Вергил), Митхад Табаков (агент Леонид). Заедно с другата част от обкръжението като Камен Костадинов, Христо Бисеров, Емел Етем, Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и медийния им екип образуват група, в която разминаването между претенциите за елитарност и реалната им простотия задават параметрите наедин особен политически трагикомизъм! Един пример - направиха календар за 2011 г., в който отпечатаха старата емблема отпреди 3 г. на Либералния интернационал! Откровена простотия и въпиющо невежество!
- Има ли нещо съвсем ново в тази ситуация?
- Познавам тези хора и тяхната психика. За първи път се разрушава митът около непогрешимостта на Доган, и то вътре в партията.
Обграждането му с ченгетата и кариеристите, за които стана дума, започва да изпепелява неговия ореол вътре в ДПС.
- Каква партия е ДПС - либерална или по-скоро тоталитарна?
- Очевидно е тоталитарна. От една страна, има нещо гротескно в мантрите на тези ченгета, колко достойни се чувстват, че са били агенти на ДС. От друга, "спонтанните" декларации на областните ръководители на ДПС против Касим Дал. Такива кампании бяха характерни за БКП, КПСС и другите компартии.
- Как от борец против тоталитаризма на Живков Доган се превърна в несменяем тоталитарен лидер?
- Това е парадоксалното. Ще цитирам отново Наполеон: "Между великото и нищожното има само една крачка." Доган можеше да остане с ореола на изключителния, на големия политик, ако наистина беше усетил момента, в който да се оттегли и да даде път на по-млад свой наследник. Това се прави от политици с вроден аристократизъм, които са на "ти" с историята. Имам предвид Маргарет Тачър, Джон Мейджър, ако щете и Гордън Браун... Не може да смяташ, че повече от 20 г. по примера на арабските диктатори ще управляваш и ще останеш с положителен образ в историята. Мъчно ми е да го кажа, но ми се струва, че г-н Доган няма да влезе в историята по начина, по който беше дал заявка през прехода.
- Съдът оправда Доган за хонорара от 1,5 млн. лева, но остава моралният казус. Как Доган ще се изправи пред електората на ДПС, който в по-голямата си част е беден, когато започне предизборната кампания?
- Според мен в Доган продължава да битува представата, че тези хора могат да бъдат командвани по един и същи начин в продължение на години. Не само той, но и кохортата около него няма да може да се изправи сериозно в една предизборна кампания. Представяте ли си в светоусещането на обикновените членове и гласоподаватели на ДПС как звучат Христо Бисеров, Камен Костадинов, Емел Етем, Гюнай Сефер и другите, които хулят непрекъснато Касим Дал и в същото време те са избраниците на Доган?! Това е абсурдно. Да не подценяваме тези хора. Мисля, че около 95 на сто от редовите членове и симпатизанти на движението много ясно осъзнават какво се случва в ДПС. И те ще си го върнат - те вече са наясно, че между Доган и обкръжението му има пряка зависимост, че без Доган всички, които изброих, няма да могат да съществуват! Когато те изпаднат от кръга на Доган, ще станат аутсайдери и маргинали! Това е истината!
- Емел Етем дълго мълча, но изведнъж започна да се хвърля като Раймонда Диен на релсите и да брани лидера си. Някакви грехове ли изкупува?
- Това е много добра метафора за мисленето на хората около Доган. Стремежът да се подмажеш, да се умилкваш около лидера с цел да си запазиш някакви позиции в партията, в парламента или пък за нещо друго води до абсурди. Разбирам и областните секретари, които са на заплата към централата на ДПС.
Те могат и да скърцат със зъби, но пред перспективата да бъдат сменени предпочитат да си запазят заплатата. Има поредица от унижения, които в един момент ще са с обратен ефект. Животът и политиката са дълго състезание. И това, което се случва сега в ДПС, неминуемо ще има своите последици.- Наскоро Цветан Цветанов обяви, че на изборите ГЕРБ може да си партнира с ДПС по места.
Ако прибавим и изявлението на фамозната Емел Етем, че ако бутнат барбекюто на Доган, ще се преместят на барбекюто на Цветанов, очевидно може и да се мисли в тази посока.
- Ще могат ли обаче да преодолеят тежките думи и квалификации, които двете партии и лидерите им си казваха през последните години?
- Нали си спомняте колко помия се изля срещу Петко Сертов, пък сега Бойко Борисов го назначи за зам.-шеф на БОРКОР. На тези географски ширини всичко е възможно. Когато Касим Дал излиза и казва истините за ДПС, всичко започват да го ругаят защо го е казал, а не какво е казал. Ето това е абсурдът!
Или пък за т.нар. флашки. Било важно как е изтекла информацията, а не какво е казано в тези разговори. А от тях става ясно, че премиерът говори глупости и силово подкрепя незаконни действия. За какво въобще говорим...
- Проф. Георгиев, не се ли притеснявате за това, което споделихте току-що?
- Най-много ДПС да ме съди, както ме съди и "Атака"! Така хората още веднъж ще имат възможност да прозрят истината! Иначе, перифразирайки Ботев, ще кажа, че няма сила, която да контролира онази глава, която не държи да остане на раменете си!

ВИЗИТКА
- Роден през 1960 г. в Трън
- Преподава етническа, политическа и екзистенциална психология в СУ "Св. Климент Охридски"
- До май 2010 г. е член на Централния съвет на ДПС
- Сега е зам.-председател на партия "България за всички"
- Автор на 6 книги и на много научни публикации
- Семеен
 
Записано в лога Записано в лога  
 
\"Iradeni idare et,Vicdanin esiri ol !\"-Mevlana
\"Господствувай над Волята си,Бъди пленник на Съвестта си !\"- Мевляна
*
\" АКО ЩЕ Е ГАРГА,НЕКА ДА Е РОШАВА ..\"- Български фолклор
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2692
jovi4 ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Мъж Място: ПЛОВДИВ Рожденна дата: 1953-10-29
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
ЦИТАТ:
----------
...Иначе, перифразирайки Ботев, ще кажа, че няма сила, която да контролира онази глава, която не държи да остане на раменете си!...

Това е!
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Човек вижда толкова, колкото знае. (Гьоте)
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2697
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  

Битката „Доган - Дал” – битка за преориентация на ДПС

статия Написано от Венелина ПОПОВА,
AFERA.BG
Петък, 21 Януари 2011


Винаги, когато се зададат избори за президент у нас, политическата тежест на ДПС става особено важна. По простата причина, че нито един президент в България не е влязъл през парадния вход на „Дондуков” 2, без да получи подкрепата на българските етнически турци. Това прекрасно го знае всяка партия, която възнамерява да участва в президентските избори на есен. Знае го и Бойко Борисов. Въпреки все още стабилната обществена подкрепа, която има ГЕРБ, премиерът не може да не си дава сметка, че техният кандидат трудно би спечелил без договорена подкрепа от страна на ДПС.
Че при посещението на турския премиер Ердоган в България двамата с Бойко Борисов са говорили за президентските избори - в това едва ли някой се съмнява. Дали между тях се е стигнало до договорки от типа "ние да дадем рамо на Турция по пътя й към ЕС, а южната ни съседка да помогне за отстраняването на Доган от лидерския пост в ДПС", можем само да гадаем. Във всички случаи Ердоган е наясно, че Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ няма да седне на преговори с Ахмед Доган. Може би затова мнозина определиха като знакова срещата на турския премиер с Касим Дал.

Ако приемем условно хипотезата, че Турция негласно подкрепя оттеглянето на Доган от лидерските позиции в ДПС, трябва да си отговорим какъв сценарий би могло да реализира това на практика. Преди време в публичното пространство колебливо беше тествана версията за желанието на самия Доган да се оттегли от активна политическа дейност, за да се отдаде на любимите си занимания като философия и физика, например. Слухът, роден може би дори в средите на фракционерите в ДПС (да не кажа от враговете на Доган), моментално бе отхвърлен от най-приближените му.

Изходът от битката между Касим Дал и Ахмед Доган е предизвестен. Ако все още има среди в Анкара и Европа, които възприемат ДПС като нормална и демократична политическа формация, те може и да се надяват Доган да бъде елиминиран от властовите му позиции. Уставно, със силата на политическите аргументи и с волята на делегатите на една извънредна конференция. Обаче това е невъзможно. Поне не и на този етап.

ДПС е създадена от ДС и затова всички в ръководството на етническата партия, не само Ахмед Доган, са свързани с бившите служби. Касим Дал не е сред тях, обаче двайсет години работи за Доган, т.е. за ДС. Замислена да държи в подчинение, в икономическа и културна маргинализация българските етнически турци, дори да контролира и религиозния живот на общността, ДПС двайсет години изпълнява перфектно този замисъл на сценаристите на прехода. С инструментариум, който няма нищо общо с този на нормалните демократични политически партии. Познавайки добре психологията на българските етнически турци, ДПС 20 години ги манипулира, като разчита на почти атавистичния им страх от нови репресии. Затова не пропуска и поводи да го подхранва. Но ако някой си мисли, че турците харесват Доган и одобряват политиката на ДПС, затова гласуват винаги за тях, дълбоко се заблуждава. Просто за етническите турци в България 10 ноември 1989 година все още не е дошъл. И затова битката им за мюсюлмански духовен водач може да стане една от първите им битки за демократизация на общността и за еманципация от ДПС.
Касим Дал е петият сред най-близките на Доган, който го напуска. Мехмед Ходжа бе първи. Създаде Партия на демократичните промени, насърчен от СДС. Последва го червеният фракционер и агент на ДС Недим Генджев. После друг кадър на тоталитарните репресивни служби-Гюнер Тахир, създаде НДПС, подкрепян и финансиран от партии със социалдемократически уклон в Турция. Тъмносиният Осман Октай бе последният с неговото демократическо крило, за което имаше вариант да стане и фракция в ДСБ. Днес тези партии са в историята и никой освен анализаторите не ги помни.

Ако Дал реши да създаде партия, ще го последва съдбата на отпецниците преди него. В Д(П)С преврат не е възможен. Но дори да приемем, че марионетният политик Доган бъде пожертван от своите създатели, то може ли да се очаква, че ДПС начело с Лютви Местан, Христо Бисеров или някой друг от върхушката на етническата партия ще стане друга? Не, естествено, и това образованите в средите на етнически турци го знаят добре. Затова те мислят, че е необходим лидер, който да разпусне ДПС. Но и това изглежда малко вероятно, да не кажа невъзможно.

Тогава? Ще продължи ли тази партия да паразитира на гърба на бедното турско население, а кликата й да се ояжда от клиентелата си?


Това зависи на ПЪРВО място от това колко скоро ще се отърсят от страховете си българските мюсюлмани, за да се еманципират от ДПС и да потърсят свое представителство в различните български партии според своите политически убеждения и икономически възгледи.
На ВТОРО място, дали същите тези партии ще се обърнат с лице към проблемите на тези хора и ще ги приемат в редиците си - като равностойни и пълноценни свои членове
.

Политическите партии са длъжници на българските турци и затова в голяма степен са виновни за „завидната” роля на ДПС в българския криминален преход.
Иначе битката на Дал срещу Доган е за преориентацията на ДПС към ГЕРБ. Може би дори да няма битка, кой знае. Само да си припомним, че когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, Касим Дал заяви, че може да работи с него. Помним и друго публично изявление на Дал - че някога ДПС може и да управлява сама?!


http://www.varnanews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1289:2011-01-21-00-21-28&catid=38:otvatre&Itemid=84

Остана и аз да запитам като jovi4a,
Бате Can Kuzey =защо мълчиш скептично ..?
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/08 14:28 от Dede Korkut.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2704
coya ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
Taka e offчия електорат на дпс койтогласува под строй и тъпия българин дето ходи за гъби.
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2709
tace ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
Бюлент Арънч заявил подкрепата на Турция и на турското правителство за политиката на Движението за права и свободи в България.

"ДПС не е етническа партия, тя е българска политическа сила, която е регистрирана според българските закони. Ето защо в това движение участват и българските турци. И с успехите, които постигна, ДПС е за пример в света, дейността на това движение е цяла епопея. Тя заслужава да се анализира, да се напишат книги на тази тема", оповестил Бюлент Арънч, цитиран от Анадолската агенция.
Mediapool.bg
Посредством ДПС република Турция се меси във вътрешните работи на суверенна държава, членка на ЕС. И това от момента на създаването на тази "българска политическа сила". Каква наглост !!!
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2724
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
Ахмед Доган никога истински не е лежал в затвора

14 March 2011


Учител пенсионер съм с 45 години педагогически стаж. Повече от 15 години изследвам историята на съпротивителното движение на турците в България срещу насилствената асимилация. Срещнах се с почти всички водачи на нелегалните групи и организации отпреди 1989 г. Автор съм на книгите „20 години Възродителен процес, 15 години ДПС“, „Съпротивата на турците в България срещу насилствената асимилация“.
Втората си книга изпратих редактирана и готова за печат на ЦС на ДПС, за да бъде
финансирано издаването й. За моя голяма изненада, книгата беше повторно редактирана, с цел да се възвеличи Доган. Фалшифицирани бяха редица факти и документи. На много места имената на Неджметтин Хак и Касим Дал са заменени с името на Доган. Автентичната програма на ТНОДБ, написана и запазена от Н. Хак през далечната 1985 г. на пишеща машина, на турски език, преведох и включих в книгата си, а там името му бе заменено с това на Доган. Той никога, по никакъв повод нито е писал програма, нито е коригирал такава. На 14 страница в програмата си Н. Хак още тогава е писал – „Силяхсъз саваш“ („Борба без оръжие“). Това също цинично е приписано на Доган.


На всички групи и нелегални организации без изключение ръководителите през 1989 година са експулсирани от страната, единствено и само Ахмед Доган не е. Защо? Продължавам да търся отговор на този въпрос.

Доган е привлечен от Н.Хак, Захид Вахид и Касим Дал да ръководи учредената от тях ТНОДБ. Той никога не е участвал в създаването на това движение.
Факт е, че при зачеването на организацията Ахмед Доган е бил повече наблюдател отколкото участник, както е факт, че по-късно заради високата си образованост и оттам - авторитет, той изземва лидерството на организацията от Н.Хак и Касим Дал. Тези факти се потвърждават от думите и на самия Доган пред следствието.
След излизането от печат на книгата „Досието на Доган“ от Тома Биков,
ние, жителите на град Цар Калоян /Хлебарово/, останахме потресени от факта, че малко след като пише собственоръчно декларация, с която приема доброволно и съзнателно сътрудничество с ДС през лятото на 1974 г. като агент „Ангелов“, Доган пише първите си гнусни и долни доноси за нашия съгражданин и мой ученик от хлебаровската гимназия ефр.Ахмед Салиев Курили. Ахмед е един честен, възпитан, ерудиран и уважаван от обществото младеж. Завърши турска филология в Софийския университет. Той и Доган служат като трудоваци в село Мътница, Шуменско, и стават истински верни и доверени „приятели“. Ахмед с нищо не подозира, че е следен от „верния“ си приятел. Доган рязко и без колебание започва да изтръгва малко по малко съвестта от себе си и се самовъзпитава в безскрупулност и безчувственост, за да дойде моментът, в който нарича ДС свое семейство.
След многото доноси, написани за ефр.Салиев в казармата, след уволнението му, Доган не загубва следите му. От 04 до 06 май агент „Ангелов“ гостува в родния град Хлебарово на ефр.Салиев, който преди няколко месеца се е уволнил от казармата. В опита си да намери сродна душа, на която да се довери, Салиев за пореден път попада в капана на ДС.
Какви са били „опасните“ намерения на бившия ефрейтор и започналия като общ работник в завода за стъкло Салиев, с които толкова много застрашават сигурността на народната република, че тя впряга службите си за сигурност в преследването му? Отговорът на този въпрос се съдържа в агентурното сведение на „Ангелов“, писано веднага няколко часа след завръщането му в казармата, след като гостоприемният Салиев го е изпратил на автобуса, смятайки, че най-после е намерил човека, с когото може да сподели всичко, което мисли.
Доносите на агент Ангелов при всички случаи са донесли редица неприятности на ефр. Салиев. Доган носи информация не просто за това какво мисли жертвата по отношение на комунистическия режим, но разкрива плановете му за в бъдеще.
Заради тези гнусни доноси след време Салиев е задържан в МВР - Разград. Там той е малтретиран, бит, унижаван, изтезаван и освободен след 51 дни. Поставен е под домашен арест в продължение на 5 години. През месец май 1989 година властите незабавно му връчват готов паспорт, качват го на влака и го депортират в република Турция. Сега с тримата си синове той щастливо и свободно живее в Истанбул. Макар и много късно, 35 години след уволнението си от казармата, прочитайки досието на Доган, някогашният ефрейтор Салиев не вярва и не иска да вярва, че е бил следен и предаден от „най-верния“ си съказарменик.
На следващия си офицер от ДС Марин Маринов, който го обучава в продължение на 5 години след казармата, Доган нагло и самоуверено му заявява: „Няма да сгрешите, ако ме вземете, другарю Маринов. Аз съм роден за велики дела“.
Неговите „велики дела“ вече са известни на цялата българска общественост.
Ние, хилядите симпатизанти и членове на ДПС,
заставаме твърдо зад най-уважавания и обичан от всички Касим Дал и се възхищаваме на смелата му и героична постъпка.
Искаме незабавно всички агенти на ДС от ръководството на ДПС, ако имат поне малко морал, да подадат оставките си. Ако ли не, Доган го очаква съдбата на Хосни Мубарак и Муамар Кадафи.
Възмутени сме от грубите и неоснователни нападки, които се отправят от различни медии срещу основателя на ТНОДБ и ДПС Касим Дал. С какъв морал клакьорите на Доган, господата Камен Костадинов – зам.-председател на парламентарната група, който беше доведен от улицата в ДПС лично от Касим Дал, и изгоненият най-позорно от СДС главен секретар Христо Бисеров, го обвиняват като провокатор и клеветник. Спомнете си за една историческа истина, господа маши на Доган, че преди 600 години османските турци са били етническо малцинство, което е победило Балканите чрез християните. Нещо подобно се повтаря сега в съвършено различен контекст с изпосталялото българско обществено тяло.
Никой няма право да петни името на Касим Дал. Не се превръщайте в мъжки секретарки и салфетки на чорбаджията си, господа!
Ние, обикновените членове и симпатизанти на ДПС, вече твърдо се убедихме, че Ахмед Доган никога истински не е лежал в затвора, а е бил вкаран там, за да създаде легенда, от която вече никой не се интересува, защото електоратът на движението е безработен, беден, гладен, жаден и бос, а Доган милионер.

Сахлим КАРАМУСТАФА
http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7214&Itemid=26


Can Kuzey:

ВЗЕТО ОТ ГОРНИЯ ЛИНК И НАПЕЧАТАНО В: http://kircaaliforum.eu/forum/index.php?PHPSESSID=e9492890fe8c21326d65486029c982b4&topic=1608.msg27968#new
“В БИТКА ЗА ПРАВДАТА: Ахмед Доган никога истински не е лежал в затвора”
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/18 10:45 от Can Kuzey.
 
\"Iradeni idare et,Vicdanin esiri ol !\"-Mevlana
\"Господствувай над Волята си,Бъди пленник на Съвестта си !\"- Мевляна
*
\" АКО ЩЕ Е ГАРГА,НЕКА ДА Е РОШАВА ..\"- Български фолклор
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2725
tace ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
Цитат: Спомнете си за една историческа истина, господа маши на Доган, че преди 600 години османските турци са били етническо малцинство ...
Продължение: ...чиито орди нахлуха на Балканите.
О, Боже - и този човек е бивш учител
Не че си падам по "Символа на етническия модел и мир в България". Опазил ме Бог.
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/18 11:56 от tace.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2730
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
]Подкрепям идеята за обновление на ДПС[/b]
18 March 2011

Аз, като
учредител на ДПС в Лудогорието с членска карта №3,
подкрепям идеята на Емин Хамди, в чийто апартамент във Варна на 4 януари 1990 г. бяха поставени основите на движението.
Наистина е наложително спешно да се организира национална среща, на която да бъде приет нов устав на партията и това да бъде начало на бъдещото й обновление.

Вместо да направи необходимото за спасяването на ДПС, Ахмед Доган си седи в сарая и привиква своите послушни подчинени, за да им диктува какво да правят и говорят. Последно напомни за себе си с „далновидното“ събаряне на незаконно построеното барбекю. Може да звучи наивно, но дълго време, ние, основателите на ДПС, не знаехме, че Доган е бил най-успешният агент на предишната Държавна сигурност. След разсекретяване на документите на бившата ДС обаче всичко лъсна.

Животът на една политическа организация не започва и свършва само с изборите. Кога за последно сегашните лидери на ДПС са посещавали Лудогорието? А точно тук живеят тези, благодарение на които те са се издигнали в обществената и икономическата йерархия. Няма да е пресилено ако кажа, че голяма част от електората на партията живее в мизерия. Наложително, пък и съвсем нормално е, местните ръководители на Движението за права и свободи всеки месец да организират събрания по места, до общуват с членовете и симпатизантите. Това е истинската жива връзка с избирателите, благодарение на която се гради доверието. Но преди всичко въпрос на политическа чест и отговорност е областните председатели да осъзнаят и осмислят изолацията, в която са поставени от своя лидер, а самият Доган трябва да разчете политическите знаци, отправени от Касим Дал.

Шинаси КАДИР
http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7248&Itemid=26
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/20 04:23 от Can Kuzey.
 
\"Iradeni idare et,Vicdanin esiri ol !\"-Mevlana
\"Господствувай над Волята си,Бъди пленник на Съвестта си !\"- Мевляна
*
\" АКО ЩЕ Е ГАРГА,НЕКА ДА Е РОШАВА ..\"- Български фолклор
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2731
jovi4 ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Мъж Място: ПЛОВДИВ Рожденна дата: 1953-10-29
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
На фона на земетресението в Япония и кадрите, които гледаме всяка минута по медиите, политиката и политиците в България, с техните си приказки, партийки, "ангажираности" да ни помогнат да се оправим.... Всичко така ми е опротивяло, че ми се иска и тук да се образува една вълна, да се отвори една дупка, че да ги затрие всичките с всичките им мераци за забогатяване на наш гръб!
Г-н Can Kuzey и Вие си биете главата за една идея, която като етнос с всичките му плюсове, толкова години не оправихте. Всички знаехте и си мълчахте досега, замазвахте с баданарката, говорхете, златни слова и хвалби излизаха от устата ви като се споменеше името Доган - ско ...
Е, и, отсега нататък какво?
Я вижте и кои българи са около него! От едната партия не ги харесали и ...хоооп... в ДПС! Не им вярвам, че са убедени от идеята на поредното им пристанище. Виж, от идеята на Доган да гушне колкото се може повече милиончета, та и те да се облажат - убедени са!
Тук, в нашия край, ДПС си трай!
Всъщност, всички си траят докато усетят цунамито. То един ден ще дойде и ще се поглеждаме гузничко, че загубихме тооолкова години в абсолютно празни приказки вдъхващи кухи надежди.
Но и да си гузен се иска малко съвест.
Това е. Бъдете здрави!
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/20 12:26 от jovi4.
 
Човек вижда толкова, колкото знае. (Гьоте)
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2732
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  

КОЯ ПАРТИЯ КАКВО НАПРАВИ ЗА НАРОДА СИ???
Тъжно е,че в нашата страна има толкова хора,които искат да сме по-зле отколкото сме,и ако може никога да не се оправим.Дразни ме съществуващите 99 вида партии(извинявам се за преувеличената бройка),които в началото много обещават,после забравят...много ясно,борят се за електорат.Дразни ме,че всички техни поддържници им пригласят...
Озверяването у широки кръгове хора днес са толкова големи,че даже и най-малката подадена сламка би била прегърната от тях моментално.За тия 20 год. се наситих на техните иширети(дяволии)и ми писна да слушам за тях.
Хайде кажете ми,братя и сестри КОЯ ПАРТИЯ КАКВО НАПРАВИ ЗА НАРОДА СИ???
Че страната има хиляди проблеми,че хората са на ръба на отчаянието,други прокудени...
Нужно ли е да сричаме първите букви на АБВ-на политическата азбука ,за да научим очевидното?
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджан отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност и урина. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, педераси, проститутки, найлонови торбички, улични кучета, цигани, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... България е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда!
ИЛИ поредното ЦУНАМИ или "ЗОРАТА НА ОДИСЕЙ" ще е добре добре дошло за страната ни...
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/20 19:59 от gavro6.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2733
tace ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 3 месеца  
Да, горчива и тъжна истина, но не би трябвало да бъде безпросветна. Вече около
1 милион млади и способни българи са по света. Но за българина е характерна носталгията и аз се надявам че те (не всички) някога ще св завърнат в Родината.
Всяка народност се характеризира с формирани за векове особености. За българина знаем какви са, понеже постоянно се самооплюваме. Трябва национална гордост и достойнство, които са гръбнака на нацията. Не се имаме много (традиционно) с нашите съседи - сърбите, но винаги съм се възхищавал от тяхната твърдост и национална гордост. Много исторически и сегашни примери: втората световна война, американските бомбардировки и т.н. И ние трябва да се стараем да бъдем такива, защото и ние сме балкански народ.
Мисля че в България има относително най-много партии . В много държави доминиращите партии са две, а у нас с го ударихме на демокрация (лошо разбрана) и ето резултата - народът е разпокъсан между отделните партии. За мене демокрацията е преди всичко строго спазване на законите и праилата, отговорност. Нашата демокрация доста намирисва на анархия и безотговорност.
Но въпреки всичко аз си обичам България и моя роден Разград и все пак трябва да бъдем позитивно мислещи.
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2738
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 2 месеца  
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/03/02/1052832_partii_ednodnevki/
2 Март 2011 г.
В момента действащите партии са 177 на брой. До изборите обаче броят им ще намалее още, тъй като палатата ще изпрати през пролетта поредния списък с формации за заличаване. Това ще стане, като се види кои политически сили няма да подадат отчети за миналата година. Срокът за подаването им е 31 март.
* * *
Но да не изместваме основната тема за НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО НА ДПС.
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/22 15:23 от Can Kuzey.
 
\"Iradeni idare et,Vicdanin esiri ol !\"-Mevlana
\"Господствувай над Волята си,Бъди пленник на Съвестта си !\"- Мевляна
*
\" АКО ЩЕ Е ГАРГА,НЕКА ДА Е РОШАВА ..\"- Български фолклор
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2739
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 2 месеца  
О
 
Записано в лога Записано в лога  
 
Последна редакция: 2011/03/22 16:22 от зорге.
 
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2740
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 2 месеца  
Оплешивяващ мъж на средна възраст излиза от закусвалня на автогарата в Добрич. Въпреки невзрачното му облекло, хората наоколо почтително го поздравяват и му правят път, без да смеят да го заприказват. Респектът им не е случаен. В града се говори, че 55-годишният Иван Атанасов, по прякор Мечо, е брат на най-влиятелния човек в държавата - лидера на ДПС Ахмед Доган. Двамата имали един и същи баща - рома Дервиш, твърдят бивши съратници на Сокола пред "168 часа". По думите им именно заради връзката си с него майката на Доган Демире се развежда с първия си съпруг. Обявеният за брат на Доган Иван Атанасов категорично отказва да говори за отношенията си с лидера на ДПС. Въпреки това пред "168 часа" той не отрече за роднинската си връзка с Доган.
"Може и така да е, какво ви влиза в работата? И да сме роднини, това не значи нищо. Всеки от нас си има собствен живот и не се интересува какво прави другият.
КАТЕГОРИЧЕН: И да сме роднини това не значи. Всеки от нас си има собствен живот", казва 55-годишният мъж от Добрич.
Той се занимава с политика, а аз

кротко храня хората

и не се бъркам в държавните работи", притеснено вдига ръце Иван Атанасов.
Мистериозният брат на лидера на ДПС днес живее в ромската махала на Добрич. Според негови съседи дълги години е бил на гурбет в Полша. Там завъртял сериозен бизнес с облекла и натрупал големи пари. Върнал се в България едва миналата година и отворил ресторант за бързо хранене на автогарата. За отрицателно време вдигнал огромна къща в махалата. Според фирмения регистър ДАКСИ Иван Димитров Атанасов има две фирми. "Катеричка" ЕООД е с предмет на дейност хотелиерство, а ЕТ "Мечо" - с търговия на едро. От няколко месеца Иван Атанасов се е регистрирал и като

земеделски производител

За разлика от него хората в квартала говорят свободно за роднинството им.
УЗа никого в махалата не е тайна, че Мечо е брат на Ахмед Доган, въпреки че избягва да говори за това.
БИЗНЕС: Иван има заведение за бързо хранене на автогарата в Добрич.
Като някой се престраши да го попита, само вдига рамене и вика: "Голяма работа, аз с политика не се занимавам и млъква", разказва пред "168 часа" един от учредителите на ДПС - Ибрахим Акиф.
Въпреки че твърденията му обръщат с главата нагоре официалната биография на ДПС шефа, Акиф е абсолютно убеден в правотата на думите си. До ден днешен за Доган се знае, че има само две сестри от втория брак на майка си, а баща му

официално се води неизвестен

Поведението на обявения за брат на Доган не е изненада за Мендерес Кунгюн, искащ признаване на турско малцинство в България.
УНапълно го разбирам, че не желае да говори по темата. Доган неведнъж е пращал емисари у тях да го съветват. Страх го е, че ако се разкрие, че е наполовина ром, ще трябва да сдаде поста в ДПСФ, категоричен е Кунгюн.
Лидерът на ДПС правил опити да се запознае с предполагаемите си баща и брат в началото на 90-те години, но те били отказали да се срещнат с него, твърди Кунгюн. Оттогава не си говорели и не се виждали. Доган по никакъв начин не бил помагал на брат си, категоричен е той.
Според друг от основателите на партията и бивш тъст на Ахмед Доган - Емин Хамди, до падането на комунизма и самият Доган не подозирал че има брат и кой е баща им. Дотогава разказвал, че когато се е родил,

майка му вече е била разведена

Впоследствие тя се жени отново и ражда двете му сестри.
УЛичеше си, че темата не му е приятна. Когато някой го попиташе, моментално се изчервяваше и гледаше да измести разговора.
ОТКРИТИЕ: Ахмед Доган имал неизвестен брат Иван в Добрич, разказват Емин Хамди (вляво) и Ибрахим Акиф.
Споменаваше само, че майка му има два брака, но той не знаел подробностиФ, спомня си Хамди.
Самият Емин Хамди се добира до информацията за произхода на ДПС лидера през 1991 г. след щателно разследване, твърди той. По това време сред депутатите във Великото Народно събрание вече се носели слухове, че лидерът им не е чист турчин и затова криел кой е баща му, разказва Хамди. Заинтригувани от мистерията, тъстът на Сокола заедно с Ибрахим Акиф и няколко депутати решават да проучат случая, припомнят те.
Едва започнали, попадат на първата си

интересна находка

Проверката им показала, че Доган е заченат и роден в добричкото село Пчеларово, а не в Дръндар, както твърдял самият той. Според хората, с които ДПС активистите разговаряли в Пчеларово, грешката имала съвсем логично обяснение. Малко преди да роди Ахмед Доган майка му току-що се е омъжила за съселянина си Исмаил Ахмед Яшар. По това време младоженецът е хамалин в тогавашния Толбухин и заради работата си се прибирал рядко на село. Самата Демире пък помагала в стопанството на семейство роми
УХората в селото ни разкриха, че заради дългите отсъствия на мъжа си тя се сприятелява с най-големия от шестимата синове на шефа си Дервиш.
УЧЕН: Д-р Димитрова открива прилики, но и разлики между Доган и предполагаемия брат.
Тогава е

нямало презервативи и белята е станала

В крайна сметка забременява от него" - твърдят Емин Хамди и Ибрахим Акиф.
Новината за бременността на Демире бързо се разнася в Пчеларово. Мъжът и също е бил уведомен, разказват те.
"Естествено, той в началото не повярвал. Впоследствие, когато бременността започнала да си личи, всичко се разбрало. Станал голям скандал. Младите моментално се разделили и всеки се върнал при родителите си", твърди Хамди.
По думите му в началото родителите на младото семейство направили опит да потушат скандала. Дори за кратко успели да ги придумат да се съберат. В крайна сметка Демире и Исмаил Яшар се разделили.
Когато депесарите пристигат в селото, семейството на

предполагаемия баща

отдавна не живее там. Все пак успяват да попаднат на следите на първия съпруг на Демире.
БРОЙКА: Лидерът на ДПС имал осем жени в живота си и едва два официални брака, твърдят негови съратници.
По това време Исмаил Яшар вече е в старчески дом в село Рилци.
"Щом разбра за какво го търсим, се разкрещя: "Не ме занимавайте с тази история!", спомня си Емин Хамди.
Въпреки гнева си Исмаил ги насочва по нова следа която отвежда депесарите до евентуалния баща на лидера на ДПС в Добрич. Когато го откриват в ромската махала, следва нова изненада. Дервиш е женен от дълги години и има син, който също се казва Ахмед. По-късно обявеният за брат на Сокола си сменя името на Иван Атанасов.
Потресени от откритието си, депесарите следователи решават да известят самия Ахмед Доган.
"Първоначално Доган не реагира, като му разкрихме какво сме разбрали. Няколко дни по-късно заяви, че не се интересува от информацията. Все пак

настоя да не разказваме

много-много какво знаем", разкрива Хамди.
Няколко години депесарите изпълняват молбата му. Всичко се променя след скандала около развода на Доган с племенницата на Хамди Айсехел Руфи.
"Айсехел му беше много ядосана и за наказание ми разказа за далаверите, които е въртял с помощите от чужбина, които получавахме за партията. И преди подозирах, че има нещо нередно, но след нейните думи реших, че не мога да мълча повече. Затова написах специална декларация, където с подробности разказвах за информацията за евентуалния баща и далаверите с парите", спомня си Емин Хамди.
Устремът му обаче е спрян набързо. През 1995 г. шефът на ДПС завежда

дело за клевета

което се точи пет години. По думите на Хамди през това време Доган така и не намира време да обясни пред съда с какво точно е оклеветен.
"Въпреки връзките, които беше пуснал, щяха да ме оправдаят. Тогава се намеси един прокурор от Софийска градска прокуратура. Няколко пъти идваше при мен и ме молеше: "Г-н Хамди, дай сега да не му търсим корена на Ахмед. Няма смисъл да се занимаваш с тия работи. Какво толкова", връща се назад Хамди.
В крайна сметка след намесата и на собствения му адвокат успяват да го убедят да оттегли иска си за ексхумация на трупа на Догановия баща. На другия ден искът на Доган е също оттеглен.
"Явно г-н Доган се чувства много благодарен за

помощта на прокурора

за услугата. С негова помощ той направи страхотна кариера и днес дори е заместник на главния прокурор", обобщава бившият тъст на Ахмед Доган.
Лидерът на ДПС отказа да отговори на въпросите на "168 часа" дали знае, че има брат в Добрич, познава ли го и дали поддържа отношения с него.
"Нали разбирате какви абсурдни въпроси задавате. Ние тук работим сериозно, а не се забавляваме с глупости", заяви троснато бившата шефка на пресцентъра на партията Велислава Кръстева.


Д-р Бранимира Димитрова,
антрополог от БАН:
Не си приличат


"Не бих коментирала с лека ръка дали Доган и брат му си приличат, но по-скоро бих казала, че това не е така. Вероятно ще се намерят хора, с които лидерът на ДПС не е в роднинска връзка, но с които си прилича повече", казва д-р Бранимира Димитрова, антрополог от Института по експериментална морфология и антропология към БАН.
"Не откривам и т. нар. Дарвинов туберкул (вид издатина в горната част на ушната мида- б.а.). Този рядък белег се среща при едва 5-6% от хората. Ако г-н Доган и брат му го притежаваха, то това би било относително сигурен признак, че имат родствена връзка помежду си", обяснява д-р Бранимира Димитрова.
Според антроположката носовете на Ахмед Доган и брат му си приличат по висналите си върхове, но това също не може да бъде прието за сигурен белег за родство, защото много хора имали носове, подобни на този на Сокола. Устите на двамата братя също имали сходна форма, която е доста често срещана. Д-р Димитрова открива разлики в ушните миди на Ахмед Доган и брат му, както и в брадичките.
"Брадичката на брата е по-къса и няма характерната трапчинка, която се вижда при Доган. Като цяло мнението ми е, че не си приличат, но това, разбира се, не означава, че не са братя", казва в заключение антроположката.
Според д-р Димитрова родството се установява след комплексно сравнение по много белези. Ако съвкупността от
съвпадащи белези е над 50%, едва тогава може да се твърди, че между две лица има роднинска връзка. Преди време в Института по експериментална морфология и антропология се правели подобни сравнения за установяване на бащинство, но с навлизането на далеч по-сигурните ДНК експертизи този метод вече не се използва.И ДПС шефа с две имена

Подобно на бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев и лидерът на ДПС има две имена, показват проучванията на Емин Хамди.
"Явно когато Доган се е родил, разводът още не е бил факт. Затова и в акта му за раждане, който открихме, като баща е записан мъжът на майка му, а рождените му имена са Ахмед Исмаил Ахмед", твърди Емин Хамди.
Дали заради съмнения в рождения си баща или нещо друго, но в средата на 80-те лидерът на ДПС сменя презимето и фамилията. За презиме Доган използва името на майка си, а за фамилия прякора си. Така с новите си имена Ахмед Демир Доган става един от учредителите и несменяем лидер на ДПС.


Сокола имал 8 жени


8 са жените в живота на Ахмед Доган, твърди Емин Хамди. Като студент шефът на ДПС имал връзка с две българки. Едната е Таня Желязкова, от която има син - Демир, който е студент в Солунския сити колидж икономикс. През юли 2006 г. Желязкова бе скандално освободена от поста директор на Националния дворец на децата. Връзката му с нея е много силна. В апартамента на Таня в София Сокола прави сбирки на движението си и подготвя първата му конференция.
В студентските си години той се срещал и с друга българка, твърди Хамди. Момичето е от Видин, но двамата се запознават в столицата, където следват, твърди той.
Освен с тях Доган поддържал отношения и с две туркини от Кърджали и Силистренско, от които имал по едно дете, обяснява Емин Хамди.
"Едната е братовчедка на началник-кабинета на Доган Ахмед Емин, а другата е племенница на Осман Октай", издава подробности бившият депесар.
Три години след учредяването на ДПС Ахмед Доган изпълнява партийното поръчение да се задоми, след като вече е зарязал една неофициална съпруга и дете, което носи името му, разказва бившият му съпартиец Хамди. Сокола вдига пищна сватба с Айсехел Руфи от с. Китанчево, племенница на Емин Хамди. Разточителното тържество на стадиона в Исперих се охранява от 250 цивилни ченгета със специално ушити за случая костюми. Емин Хамди твърди, че Ахмед Доган не се е охарчил с нито лев за сватбата. Два месеца и половина след пищната сватба двойката се развежда. Следва нова грандиозна сватба с Ширин Карнобатлъ, която е родом от Плевен. 21-годишната студентка по актьорско майсторство му ражда дъщеря, която в момента живее с баща си. След развода си с Ширин Ахмед Доган се запознава с бляскавата красавица Алтен Алиева. Тогава тя е едва деветнайсетгодишна и е в началото на кариерата си като манекенка. След като се пренася да живее при него в Доган сарай, Алтен загърбва подиума и срещите си с приятелки.
"Сега чувам, че я е разкарал и е с нова, осма жена", обобщава Емин Хамди.
Коментирай | Превключи коментарите
Коментари:
* Име:
E-Mail:
* Коментар:
* Код: CAPTCHA изображениеПубликувай

[Некоректен коментар] Четвъртък, 20-ти Януари 2011

АГЕНТ ПАВЛОВ: И ТРЕНЧЕВ си смени името - от КОСТАДИН стана Константин, за да не му лъсне досието в ДС. Първата му жена къде е, а? ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕ НЕЛЕГАЛНОТО АБОРТЧЕ,а ? А втората Нели? Дъщеря ИМ я гледа третата му уж жена- КОЯНКА . АМА В АМЕРИКАААА... Ахмед имал бил 8 жени..Я ВИЖТЕ ТРЕНЧОВИТЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ... жени...и мъже...
 
Записано в лога Записано в лога  
 
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#2741
tace ()
Изключен Вижте профила на потребителя
Отг: "АЗ СЪЗДАДОХ ДПС, АЗ ЩЕ ГО УНИЩОЖА" , е максимата на Доган Преди 8 години, 2 месеца  
Аз напускам темата. Всички тези неща са ми отвратителни. Продължавайте
да си оправяте ДПС-то. Това е толкова важно за България, нали ?
 
Записано в лога Записано в лога  
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отиди най-отгоре Отговори