Търсене

Начало Институции
Институции
Нова инициатива на КНСБ срещу сивата икономика
15 July 2019

В петък в Разград с личното участие на президента на КНСБ Пламен Димитров бе открита информационната кампания на синдикалната организация „Сивото убива!“. Инициативата има за цел за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.

Продължава...
 
Асфалт за лична употреба
08 July 2019

Живеещи в разградското село Недоклан сигнализираха за някои малки, но не маловажни нередности, свързани със скорошното асфалтиране. На хората им направило впечатление, че освен на отредените улични участъци, около двайсетина квадрата асфалт е положен пред семеен имот на кметицата Хафизе Хасанова.

Продължава...
 
125 775 720 лева от проекти привлечени в Лудогорието
08 July 2019

264 проекта на обща стойност 125 775 720 лева са одобрени до момента в Разградска област по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Областния информационен център .

Продължава...
 
Проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен
03 July 2019

Както предупредихме преди две години, проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен още в самото му начало - при избора на изпълнител, а впоследствие се оказа и лошо изпълнен.

Това заявиха на пресконференция в понеделник съветниците от Реформаторския блок Иво Димитров и Джипо Джипов и независимата съветничка Милена Орешкова.

Продължава...
 
Общината помогна на граждани след публикация в „Екип 7“
28 June 2019

В броя от понеделник съобщихме за проблема на живеещите в къщата на ул. „Бели Лом“ № 23-23 „А“ в Разград три семейства. Чрез „Екип 7“ те публично алармираха за високо дърво точно пред дома им, което опира в покрива и създава реална опасност да го увреди при една буря.

Продължава...
 
Обсъдиха годишен отчет за изпълнение на бюджета на Община Разград за 2018-та
28 June 2019

В Разград се проведе публично обсъждане на годишен отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от европейски фондове на Общината за 2018 година. Публичното обсъждането бе организирано и открито от председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова и се проведе в удобен за гражданите час и на място без пропускателен режим.

Продължава...
 
Защо се секат дървета в Бизнес зона „Перистър“?
26 June 2019

Наши читатели сигнализираха за сеч на големи дървета на територията на Общинско предприятие „Бизнес зона „Перистър“ с молба да проверим случая.

Вчера посетихме посоченото място, което е в близост до административната сграда и видяхме, че няколко дървета наистина са повалени.

Каква е причината?

Продължава...
 
От общинския бюджет на Кубрат бяха предоставени два безлихвени заема
26 June 2019

На заседание на Общинския съвет в Кубрат бяха разгледани и приети 13 докладни записки.

Съветниците дадоха съгласието си за предоставяне на два временни безлихвени заеми от общинския бюджет. Единият е в размер на 15 000 лева и е за СНЦ "МИГ Завет - Кубрат", а другият е за 29 000 лева и е за В и К "Меден кладенец" ЕООД.

Продължава...
 
ВСС гласува закриването на прокуратурите в Исперих и Кубрат
24 June 2019

Висшият съдебен съвет прие окончателния вариант на преструктурирането на прокуратурите в страната на свое заседание миналата седмица.

След проведен дебат и гласуване, от първоначалното предложение отпадна окрупняването на две районни прокуратури, сред тях обаче не са тези в Исперих и Кубрат.

Продължава...
 
Прокуратурата разследва трудова злополука в Кубрат
24 June 2019

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за причиняване смъртта на работник поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 398