Търсене

Начало Институции
Институции
НОИ – Разград безплатно ще консултира бъдещи пенсионери
15 August 2019

Териториалното поделение на НОИ в Разград отново ще консултира безплатно бъдещите пенсионери от областта. По време на срещите експертите на осигурителния институт ще отговарят на всички въпроси, свързани с детайлите на пенсионното осигуряване, включително и определянето на прогнозен коефициент на пенсията.

Продължава...
 
Община Разград стана носител на Годишната награда „ПроКултура 2019“
14 August 2019

Община Разград получи специалната награда в категория „Фестивал“ в област „Танцов фестивал“ за създаването на Първия национален фестивал на танцовия театър. На 11 август във Варна Виолета Антонова – директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в Община Разград прие наградата на официалната церемония „Национални годишни награди за принос към разширяване достъпа на младите хора до култура“.

Продължава...
 
Още мерки за ограничаване на чумата по свинете
11 August 2019

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители, представители на НСОРБ и ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите във връзка с ограничаване на заболяването Африканска чума по свинете. В срещата участваха министър Десислава Танева, заместник-министър Янко Иванов, заместник-министър Атанас Добрев, заместник-министъра в МРРБ Николай Нанков, председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, областни управители, кметове, представители на БАБХ и областни дирекции по безопасност на храните.

Продължава...
 
Община Разград финансира 22 проекта на читалищата в района
11 August 2019

В петък зам.-кметът на Разград Галина Георгиева информира представителите на читалищата за разпределянето на средствата в резултат на реализираната процедура за финансова подкрепа, с която Община Разград подпомага читалищната дейност. В срещата участва Даниела Неделчева-ст.експерт РЕКИЦ „Читалища“, представители на РЕКИЦ и на читалищата в общината.

Продължава...
 
Претърсват кочините за заразени прасета
09 August 2019

От вчера специално натоварен със задачата ветеринарен лекар от ОДБХ със съдействието на селските кметовете започна обход на личните стопанства тип „заден двор“ и в Разградска община. Проверките за наличие на кочини с грухтящи чифтокопитни животни в стопанските постройки по къщите са по предварително утвърден график, който касае само осем села, в които се отглеждат прасета. Това са Ушинци, Гецово, Осенец, Благоево, Балкански, Черковна, Пороище и Просторно. Обходът приключва във вторник, 13 август.

Продължава...
 
Черен юли по пътищата в Разградско отчете полицията
09 August 2019

Усложнена пътнотранспортна обстановка през юли, за жалост с много тежки последствия, отчете вчера началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград главен инспектор Теодор Тодоров.

Само за месец на територията на областта са станали 54 катастрофи, от които 17 тежки с четирима убити и 18 ранени. В сравнение със същия период на миналата годината, черната статистика бележи драстично увеличение – тогава произшествията са били 38, от тях 10 са били тежки с един загинал и 15 пострадали.

Продължава...
 
Областният управител връчи поздравителен адрес на районния мюфтия
09 August 2019

В навечерието на Курбан байрам областният управител Гюнай Хюсмен се срещна с районния мюфтия Мехмед Аля и му връчи поздравителен адрес по повод мюсюлманския празник.
„В този ден отваряме не само домовете си за мили гости, а най-вече сърцата си, за да сторим добрина на хората, които най-много се нуждаят от жест на съпричастност!

Продължава...
 
Стартира SMS кампанията на БЧК в помощ на деца, пострадали при катастрофи
07 August 2019

В понеделник Българският червен кръст стартира национална благотворителна кампания в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти, съобщиха от Областния съвет на хуманитарната организация в Разград. Целта е в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема с увеличаващия се детски пътен травматизъм и да се наберат финансови средства, с които да се подпомогне лечението и възстановяването на най-невинните жертви на „войната“ по пътищата.

По данни на БЧК само за 2018 година 35 деца са загубили живота си в катастрофи, а 1132 са били ранени.

Продължава...
 
В Исперих започва проект за патронажна грижа на стойност 175 359.20 лева
07 August 2019

Тринайсет докладни записки бяха разгледани на редовната сесия на Общинския съвет в Исперих. Най-напред бе положена клетва от Емин Шабан Емин от Партия „Обединена България“, който е избран за общински съветник вместо досегашния титуляр Метин Емин от същата партия, който ще живее на друго място.

Продължава...
 
Приключи асфалтирането в Тертер и Задруга
07 August 2019

Жители на Тертер и Задруга се срещнаха с кмета на Кубрат Алкин Неби по повод асфалтирането на част от уличната мрежа в двете села.

Ремонтните дейности в Тертер вече приключиха, като на места са направени кърпежи, а изцяло е асфалтирана близо 400-метровата улица „Христо Ботев“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 418