Търсене

Начало Институции
Институции
Цацаров предложи закриване на прокуратурите в Исперих и Кубрат
16 May 2019

 

Оптимизирането на Прокуратурата да продължи със закриване на 29 районни прокуратури в страната, сред които тези в Исперих и Кубрат. Това предложи в сряда на редовното заседание на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

Планът да окрупняване касае още структури от съдебните райони на Бургас, Ямбол, Сливен, Шумен, Търговище, Перник, Велико Търново, Плевен, Варна, Русе, Силистра, Пловдив, Стара Загора и Монтана.

Продължава...
 
Близо 200 служители на полицията и пожарната ще охраняват евровота в областта
15 May 2019

Най-малко 181 служители на структурите на МВР ще бъдат ангажирани с обезпечаването на реда и охраната по време на предстоящите избори за Европейски парламент в Разградска област.

В това число влизат 132 полицаи, 48 пожарникари и един служител от Жандармерията.
Тъй като все още не са напълно уточнени подвижните избирателни секции в региона, броят на хората, които ще следят за сигурността, се очаква да нарасне.

Продължава...
 
Албена Великова кандидатства за нов мандат като шеф на съда в Кубрат
13 May 2019

Година на избори ще е 2019-та и за съдебната система в Разградска област. Причината – изтичат на мандатите на всички административни ръководители в съдилища в окръга.

В ход е вече и първият конкурс – този за избор на председател на Районния съд в Кубрат, става ясно от справка в сайта на Висшия съдебен съвет.

Продължава...
 
Експерти от НОИ – Разград в помощ на бъдещите пенсионери
08 May 2019

От 4 май 2019 г. влезе в сила обнародваното в Държавен вестник, брой 35 от 30 април 2019 г. допълнение на Кодекса за социално осигуряване (КСО). С него е създаден нов § 22ц в преходните и заключителните разпоредби на КСО, като с първата му алинея се урежда правото на избор на бъдещите пенсионери, а с втората – за лицата с подадени заявления за отпускане на пенсия или с вече отпусната пенсия с начална дата след 31.12.2018 г.

Продължава...
 
Хората с увреждания отново ще бъдат освобождавани от винетна такса
04 January 2019

Приемът на заявления за безплатни електронни винетки за хората с трайни увреждания започва от януари 2019 г. Това предвижда Наредбата за изменение и допълнение на Наредба №Н-19 от 2.12.2008 г., издадена от министъра на транспорта и министъра на труда и социалната политика, която предстои да бъде обнародвана в Държавен вестник.

Продължава...
 
Годишен отчет на кмета на община Разград д-р Валентин Василев
28 December 2018

През 2018 година Общинска администрация - Разград, заедно със звената към нея, постигнаха много високи резултати. Повечето от тях за щастие вече са видими, тъй като основната част от дейността на една администрация остава невидима и рядко за хората, за които работим е ясно какъв огромен обем от работа минава през нас.

Продължава...
 
Кога и в разградската болница персоналът ще се научи на отношение към пациентите?
12 December 2018

Ужасно отношение към пациенти и близки, имитация на грижа за болните, мръсотия и немарливост. Така с няколко думи би описала Петя Цонева разградската болница, ако можеше накратко и по-спокойно да говори за това, което е преживяла там преди две седмици.

Продължава...
 
Общински служители не може да изразяват становища от името на Общинска администрация
05 September 2018

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ в брой 100 от 3 септември 2018 г.: „Няма кой да ремонтира лампите в „Орел“, майсторите празнували Байрам“ заявяваме следното. Общинският служител и съветник от групата на БСП Илия Илиев работи в Общинското предприятие „Паркстрой“.

Продължава...
 
Димитър КОМИТОВ: Смениха водомера и на сметката ми се появиха 45 кубика
11 July 2018

Разградчанинът Димитър Комитов е собственик на къща в поповското село Тръстеник, която обитава предимно през топлите месеци на годината. През септември 2015 година служител на "Водоснабдяване Дунав" ЕООД сменя водомера му с оборотен. Практика на дружеството е, след определени години експлоатация уредите да се "продухват".

Продължава...
 
Всеки трети в Лудогорието живее в нищета
11 June 2018

Индикаторите за бедност и социално включване са част от общите показатели на Европейската общност за проследяване на напредъка на страната в борбата с бедността и социалната изолация. Основен източник на статистически данни за пресмятане на общите индикатори е ежегодно провежданото Наблюдение на доходите и условията на живот (EU-SILC).

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 384