Търсене

Начало Институции
Институции
Кметът Валентин ВАСИЛЕВ: И предишното ръководство е плащало санкции за проекти
21 June 2019

По повод на сигнала , който от БСП - Разград са внесли в прокуратурата за наложената на Община Разград санкция за проекта в жк „Орел“, вчера кметът Валентин Василев и заместничката му Галина Георгиева дадоха пресконференция, на която опровергаха некоректните, според тях, твърдения на социалистите.

Продължава...
 
Жена излъга, че я наръгали и ограбили, оказало се, че е домашно насилие
12 June 2019

Жена излъга в полицията в Разград, че е станала жертва на грабеж. Органите на реда били сезирани за пострадала от престъпление пациентка от болницата в Попово на 25 май.

Пред разследващите тя разказала, че два дни по-рано около 23.00 часа между блок 1 и 2 в жк „Орел“ в Разград три неизвестни лица използвали физическа сила, нанесли ѝ три прободни рани с нож в крака и ѝ отнели чанта със 130 лева.

Продължава...
 
Заради ТЕЛК - Кубрат болен човек вече над година чака пенсия
12 June 2019

Драга редакция, прочетох в сайта Ви за решенията, наглостта и корупцията на ТЕЛК в град Кубрат. При наличие на 70% инвалидност, миналата година те ми определиха 20%. „Благодарение“ на Комисията аз „оздравях“ и не получавам инвалидна пенсия.

Това е написал в имейл до редакцията на „Екип 7“ Илхан Якубов Адемов от Кубрат.

Понастоящем човекът живее в Берлин, разказва обаче, че всичките му изследвания и диагнози били изпратени до ТЕЛК-Кубрат, за да се извърши преосвидетелстването.

Продължава...
 
Министър на детето и семейството искат от Националната мрежа за децата
31 May 2019

В последните месеци назря напрежение заради готвената Национална стратегия за детето. В социалната мрежа се насаждат безпочвени страхове у хората, че едва ли не социалните служби масово ще обикалят с коли, ще товарят деца и ще ги отнемат от родителите, заради отсъствие от училище. Всъщност промяна в Закона за закрила на детето няма, процедурата за тези случаи си остава същата и минава през съда. Стратегията може да бъде преработена, но според нас това няма да реши наболелите въпроси, свързани с политиките за детето и семейството.

Продължава...
 
Цацаров предложи закриване на прокуратурите в Исперих и Кубрат
16 May 2019

 

Оптимизирането на Прокуратурата да продължи със закриване на 29 районни прокуратури в страната, сред които тези в Исперих и Кубрат. Това предложи в сряда на редовното заседание на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

Планът да окрупняване касае още структури от съдебните райони на Бургас, Ямбол, Сливен, Шумен, Търговище, Перник, Велико Търново, Плевен, Варна, Русе, Силистра, Пловдив, Стара Загора и Монтана.

Продължава...
 
Близо 200 служители на полицията и пожарната ще охраняват евровота в областта
15 May 2019

Най-малко 181 служители на структурите на МВР ще бъдат ангажирани с обезпечаването на реда и охраната по време на предстоящите избори за Европейски парламент в Разградска област.

В това число влизат 132 полицаи, 48 пожарникари и един служител от Жандармерията.
Тъй като все още не са напълно уточнени подвижните избирателни секции в региона, броят на хората, които ще следят за сигурността, се очаква да нарасне.

Продължава...
 
Албена Великова кандидатства за нов мандат като шеф на съда в Кубрат
13 May 2019

Година на избори ще е 2019-та и за съдебната система в Разградска област. Причината – изтичат на мандатите на всички административни ръководители в съдилища в окръга.

В ход е вече и първият конкурс – този за избор на председател на Районния съд в Кубрат, става ясно от справка в сайта на Висшия съдебен съвет.

Продължава...
 
Експерти от НОИ – Разград в помощ на бъдещите пенсионери
08 May 2019

От 4 май 2019 г. влезе в сила обнародваното в Държавен вестник, брой 35 от 30 април 2019 г. допълнение на Кодекса за социално осигуряване (КСО). С него е създаден нов § 22ц в преходните и заключителните разпоредби на КСО, като с първата му алинея се урежда правото на избор на бъдещите пенсионери, а с втората – за лицата с подадени заявления за отпускане на пенсия или с вече отпусната пенсия с начална дата след 31.12.2018 г.

Продължава...
 
Хората с увреждания отново ще бъдат освобождавани от винетна такса
04 January 2019

Приемът на заявления за безплатни електронни винетки за хората с трайни увреждания започва от януари 2019 г. Това предвижда Наредбата за изменение и допълнение на Наредба №Н-19 от 2.12.2008 г., издадена от министъра на транспорта и министъра на труда и социалната политика, която предстои да бъде обнародвана в Държавен вестник.

Продължава...
 
Годишен отчет на кмета на община Разград д-р Валентин Василев
28 December 2018

През 2018 година Общинска администрация - Разград, заедно със звената към нея, постигнаха много високи резултати. Повечето от тях за щастие вече са видими, тъй като основната част от дейността на една администрация остава невидима и рядко за хората, за които работим е ясно какъв огромен обем от работа минава през нас.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 398