Търсене

Начало Институции
Институции
Отнеха част от имота на исперихчанин, карат го да съди съседа си, за да си го върне
16 November 2015

Исперихчанин беше въвлечен от институциите в абсурден имотен спор, за който хем не знае, хем го поставя в позицията на ощетен, хем трябва да доказва, че е собственик на нещо, което по право му се полага.

Всичко започва през 2001 година, когато община Исперих приема нов подробен устройствен план на града и по недопустим начин изменя вътрешната регулационна граница между имотите на Валери Петков и съседа му Федаил Зекерие.

Продължава...
 
Искат от омбудсмана ревизия на община Завет и областната управа
04 November 2015

Близки на нелепо загинало в автобусна катастрофа 18-годишно момиче от Шумен поискаха от омбудсмана на Републиката да бъде извършена пълна проверка на община Завет, областната управа в Разград и две транспортни фирми.

Трагичният инцидент, за който „Екип 7“ вече писа, е станал на 8 април тази година на автомагистрала „Хемус“, в района на село Невша, докато абитуриентката Елис Сабриева пътувала към родния си град в бус „Мерцедес“ на кубратския превозвач „Транс 2009“, изпълняващ линията Варна-Шумен-Разград.

Продължава...
 
Кмете, а нашите улици кога?
05 October 2015

Кмете, а нашите улици кога? Този въпрос поискаха да зададат чрез „Екип 7“ живеещите по четириъгълника, образуван от улиците „Добровска“, „Драма“, „Дондуков“ и „Кракра“ в Разград.

Казват, че от години ремонт по отсечките не е правен. Веднъж запълнили две-три от най-големите дупки, просто защото камион на сметосъбиращата фирма пропаднал в тях и шофьорът обявил, че спира да минава по маршрута.

Продължава...
 
Двойно поскъпва възстановяването на здравноосигурителни права
17 July 2015

След 1 януари 2016 г. прекъснатите здравноосигурителни права на гражданите ще се възстановяват при условие, че заплатят всички дължими здравноосигурителни вноски за последните 5 години (60 месеца), а не както е сега – три години. Промяната в Закона за здравното осигуряване е публикувана в Държавен вестник в края на юни, но ще влезе в сила шест месеца по-късно.

Продължава...
 
Как се купува инвалидна количка за 1300 лева с пенсия от 278 лева?
17 July 2015

Само няколко дни, след като „Екип 7“ разказа за тежката съдба на Иван Иванов от Побит камък, нова несгода сполетя 47-годишния инвалид.

Неочаквано електрическата количка, подарена му бизнесмените и общински съветници Мирослав Грънчаров и Теодор Ролев, се повредила. А части от старата не може да ползва, защото и тя е със същата повреда – изгоряла платка.

Продължава...
 
КНСБ подкрепи напускащите медицинските сестри от Хирургията
26 June 2015

Относно казуса в Хирургично отделение, според нас вариантите са два – или сестрите да бъдат подкрепени от свои недоволни колеги от други отделения или да бъдат принудени да се „огънат“, а нещата да продължат постарому.

Продължава...
 
„Нетуоркс“ събори в съда заповедта на ДНСК за премахване на въздушните кабели
05 June 2015

Русенската фирма „Нетуоркс-България“, която има мрежа и в Разград, събори в съда постановлението на ДНСК-София за премахване на въздушните кабели.

Акцията по рязането на съоръженията на телекомуникационните оператори в града стартира в средата на март. Мярката по принудителното премахване на кабелите беше предприета, тъй като голяма част от фирмите в страната, включително и в Разград, нямали надлежно издадени разрешителни за изграждане на въздушните мрежи.

Продължава...
 
Разград тъче нова черга за стара къща
05 June 2015

В разгара на ремонта на централната градска част на Разград читатели на вестника обърнаха внимание на факта, че строителните работи се извършват само на кота "0" - плочки, градинки и всичко останало, което се вижда само с поглед надолу. Според тях повдигнеш ли глава, грозотията и кичът изпълват пространството и ако нещата се оставят така, обещаната от общината бъдеща естетизирана и впечатляваща пешеходна зона ще изглежда като постлана нова черга в неугледна стара къща.

Продължава...
 
Шофьор вдигна ръце от институциите
03 June 2015

Пореден шофьор дойде вчера в редакцията на „Екип 7“ да се оплаче от дългата процедура на ДАИ и КАТ, която бави издавеното на книжката му. Случаят на 32-годишния Георги Тодоров обаче се различава от досегашните по това, че освен за чакането на документите, е изгубил доста нерви и време да обикаля между районното управление на полицията и ОД на МВР в Разград. И то не за да получи по-бързо свидетелството, а за да си подаде жалбата за това, че се бави. Само дето това не ускорило процеса, а напротив.

Продължава...
 
Гецовлии пропищяха, че пощаджийката им краде от пенсиите
20 May 2015

Началничката на пощата краде от пенсиите на хората, а най-възмутителното е, че срещу нея се води дело за подобни злоупотреби, осъдена е на първа инстанция и въпреки това продължава да работи и да оперира с финансови средства. За това сигнализираха „Екип 7“ жители на село Гецово, част от тях застанаха зад думите си с имената и лицата си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 374