Търсене

Начало Институции
Институции
Как се купува инвалидна количка за 1300 лева с пенсия от 278 лева?
17 July 2015

Само няколко дни, след като „Екип 7“ разказа за тежката съдба на Иван Иванов от Побит камък, нова несгода сполетя 47-годишния инвалид.

Неочаквано електрическата количка, подарена му бизнесмените и общински съветници Мирослав Грънчаров и Теодор Ролев, се повредила. А части от старата не може да ползва, защото и тя е със същата повреда – изгоряла платка.

Продължава...
 
КНСБ подкрепи напускащите медицинските сестри от Хирургията
26 June 2015

Относно казуса в Хирургично отделение, според нас вариантите са два – или сестрите да бъдат подкрепени от свои недоволни колеги от други отделения или да бъдат принудени да се „огънат“, а нещата да продължат постарому.

Продължава...
 
„Нетуоркс“ събори в съда заповедта на ДНСК за премахване на въздушните кабели
05 June 2015

Русенската фирма „Нетуоркс-България“, която има мрежа и в Разград, събори в съда постановлението на ДНСК-София за премахване на въздушните кабели.

Акцията по рязането на съоръженията на телекомуникационните оператори в града стартира в средата на март. Мярката по принудителното премахване на кабелите беше предприета, тъй като голяма част от фирмите в страната, включително и в Разград, нямали надлежно издадени разрешителни за изграждане на въздушните мрежи.

Продължава...
 
Разград тъче нова черга за стара къща
05 June 2015

В разгара на ремонта на централната градска част на Разград читатели на вестника обърнаха внимание на факта, че строителните работи се извършват само на кота "0" - плочки, градинки и всичко останало, което се вижда само с поглед надолу. Според тях повдигнеш ли глава, грозотията и кичът изпълват пространството и ако нещата се оставят така, обещаната от общината бъдеща естетизирана и впечатляваща пешеходна зона ще изглежда като постлана нова черга в неугледна стара къща.

Продължава...
 
Шофьор вдигна ръце от институциите
03 June 2015

Пореден шофьор дойде вчера в редакцията на „Екип 7“ да се оплаче от дългата процедура на ДАИ и КАТ, която бави издавеното на книжката му. Случаят на 32-годишния Георги Тодоров обаче се различава от досегашните по това, че освен за чакането на документите, е изгубил доста нерви и време да обикаля между районното управление на полицията и ОД на МВР в Разград. И то не за да получи по-бързо свидетелството, а за да си подаде жалбата за това, че се бави. Само дето това не ускорило процеса, а напротив.

Продължава...
 
Гецовлии пропищяха, че пощаджийката им краде от пенсиите
20 May 2015

Началничката на пощата краде от пенсиите на хората, а най-възмутителното е, че срещу нея се води дело за подобни злоупотреби, осъдена е на първа инстанция и въпреки това продължава да работи и да оперира с финансови средства. За това сигнализираха „Екип 7“ жители на село Гецово, част от тях застанаха зад думите си с имената и лицата си.

Продължава...
 
Можеше много повече с „Аз мога повече“...
22 April 2015

През лятото на 2011 година Виолета Д. живее в Разград и работи за голяма чуждестранна компания, инвестирала у нас в бизнеса с медии. За да подобри личното си портфолио и да отговори на растящите изисквания към работната й позиция, тя решава да се възползва от току-що стартиралата схема „Аз мога повече“. Смята, че подходяща за нея е частта за придобиване на ключови компетенции. Виолета кандидатства пред Бюрото по труда в Разград, одобрена е и получава ваучер за обучение по немски език.

Продължава...
 
За успех в безплатното саниране е нужна вяра
27 March 2015

 

Безплатното саниране е малко като чудесата в различните религии. За да се случи, е необходима най-вече вяра. Това поне показва челният опит на Йорданка Възелова, председател на сдружението на собствениците в блок 46 на ул. „Свети Климент“. По общото мнение на всичките й съседи точно младата жена е основният двигател на процеса и главен виновник за успешния до този момент резултат.

Продължава...
 
Две институции седем пъти разхождат счетоводителка заради свои грешки
23 March 2015

Две институции седем пъти разхождат счетоводителка, заради грешки, допуснати от самите тях. На осмото препращане Пенка Христова дойде директно в редакцията на „Екип 7“, за да направи публично достояние проблемите си с институциите, с които сама не успяла да се пребори.

Разградчанката, която е бивш данъчен служител, води счетоводната документация на местни фирми.

Продължава...
 
Кабинетът "Сакскобургготски" задейства предстоящата реставрация на голямата джамия
04 March 2015

За реконструкцията на джамията "Ибрахим паша" в Разград, която е втората по големина в страната след "Тумбул джамия" в Шумен, се заговори по-сериозно и на практика се задействаха нещата по времето на управлението на правителството на Симеон Сакскобургготски. В началото с тази деликатна тема се занимаваше общинската администрация.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 380