Търсене

Начало Институции
Институции
Деца се мъчиха да бягат на нещо като писта, заради ината и комплексите на кмета
01 April 2016

Да се смее ли човек, да плаче ли? И децата ни станаха заложници на битките и страстите около концесията на стадион „Лудогорец арена“ в Разград. През миналите две години на състезанията от Ученически игри децата бягаха на великолепната писта на „Гнездо на орли“. Всички очакваха това да се случи и тази година – ръководството на клуба нямаше нищо против, условията там са прекрасни, предразполагат за добри резултати, безопасно е за малките бегачи.

Продължава...
 
Недка ИВАНОВА: Години наред "Разградлес" се подиграва с мен
04 December 2015

"Години наред търпя как от "Разградлес" се подиграват с мен и най-нагло ме лъжат и крадат. Вече ми писна. Елате на място да се уверите за какво става дума".

Това заяви по телефона 64-годишната Недка Иванова от Благоево. Откликнахме на призива й и посетихме селото. Намерихме жената на портала на местната кооперация, където тя временно е назначена за пазач дневна смяна, за да препечели някакви пари, с които да си плати борчовете.

Продължава...
 
Владимир МАТЕЕВ: Започвам битка срещу земеделската мафия
23 November 2015

Започвам битка със земеделската мафия. С тези думи дойде в редакцията разградчанинът Владимир Матеев, дни след като научи, че за втора поредна година са му отказани полагаеми субсидии за стопанисвани земи.

Матеев е собственик на 9.5 декара градини с трайни насаждения в местността Ошкунди в Топчии, за които целогодишно полага грижи – с рязане, пръскане, торене и напояване.

На това основание и години наред кандидатства за подпомагане пред Държавен фонд „Земеделие“.

Продължава...
 
Отнеха част от имота на исперихчанин, карат го да съди съседа си, за да си го върне
16 November 2015

Исперихчанин беше въвлечен от институциите в абсурден имотен спор, за който хем не знае, хем го поставя в позицията на ощетен, хем трябва да доказва, че е собственик на нещо, което по право му се полага.

Всичко започва през 2001 година, когато община Исперих приема нов подробен устройствен план на града и по недопустим начин изменя вътрешната регулационна граница между имотите на Валери Петков и съседа му Федаил Зекерие.

Продължава...
 
Искат от омбудсмана ревизия на община Завет и областната управа
04 November 2015

Близки на нелепо загинало в автобусна катастрофа 18-годишно момиче от Шумен поискаха от омбудсмана на Републиката да бъде извършена пълна проверка на община Завет, областната управа в Разград и две транспортни фирми.

Трагичният инцидент, за който „Екип 7“ вече писа, е станал на 8 април тази година на автомагистрала „Хемус“, в района на село Невша, докато абитуриентката Елис Сабриева пътувала към родния си град в бус „Мерцедес“ на кубратския превозвач „Транс 2009“, изпълняващ линията Варна-Шумен-Разград.

Продължава...
 
Кмете, а нашите улици кога?
05 October 2015

Кмете, а нашите улици кога? Този въпрос поискаха да зададат чрез „Екип 7“ живеещите по четириъгълника, образуван от улиците „Добровска“, „Драма“, „Дондуков“ и „Кракра“ в Разград.

Казват, че от години ремонт по отсечките не е правен. Веднъж запълнили две-три от най-големите дупки, просто защото камион на сметосъбиращата фирма пропаднал в тях и шофьорът обявил, че спира да минава по маршрута.

Продължава...
 
Двойно поскъпва възстановяването на здравноосигурителни права
17 July 2015

След 1 януари 2016 г. прекъснатите здравноосигурителни права на гражданите ще се възстановяват при условие, че заплатят всички дължими здравноосигурителни вноски за последните 5 години (60 месеца), а не както е сега – три години. Промяната в Закона за здравното осигуряване е публикувана в Държавен вестник в края на юни, но ще влезе в сила шест месеца по-късно.

Продължава...
 
Как се купува инвалидна количка за 1300 лева с пенсия от 278 лева?
17 July 2015

Само няколко дни, след като „Екип 7“ разказа за тежката съдба на Иван Иванов от Побит камък, нова несгода сполетя 47-годишния инвалид.

Неочаквано електрическата количка, подарена му бизнесмените и общински съветници Мирослав Грънчаров и Теодор Ролев, се повредила. А части от старата не може да ползва, защото и тя е със същата повреда – изгоряла платка.

Продължава...
 
КНСБ подкрепи напускащите медицинските сестри от Хирургията
26 June 2015

Относно казуса в Хирургично отделение, според нас вариантите са два – или сестрите да бъдат подкрепени от свои недоволни колеги от други отделения или да бъдат принудени да се „огънат“, а нещата да продължат постарому.

Продължава...
 
„Нетуоркс“ събори в съда заповедта на ДНСК за премахване на въздушните кабели
05 June 2015

Русенската фирма „Нетуоркс-България“, която има мрежа и в Разград, събори в съда постановлението на ДНСК-София за премахване на въздушните кабели.

Акцията по рязането на съоръженията на телекомуникационните оператори в града стартира в средата на март. Мярката по принудителното премахване на кабелите беше предприета, тъй като голяма част от фирмите в страната, включително и в Разград, нямали надлежно издадени разрешителни за изграждане на въздушните мрежи.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 387