Търсене

Начало Институции
Институции
Защо се секат дървета в Бизнес зона „Перистър“?
26 June 2019

Наши читатели сигнализираха за сеч на големи дървета на територията на Общинско предприятие „Бизнес зона „Перистър“ с молба да проверим случая.

Вчера посетихме посоченото място, което е в близост до административната сграда и видяхме, че няколко дървета наистина са повалени.

Каква е причината?

Продължава...
 
От общинския бюджет на Кубрат бяха предоставени два безлихвени заема
26 June 2019

На заседание на Общинския съвет в Кубрат бяха разгледани и приети 13 докладни записки.

Съветниците дадоха съгласието си за предоставяне на два временни безлихвени заеми от общинския бюджет. Единият е в размер на 15 000 лева и е за СНЦ "МИГ Завет - Кубрат", а другият е за 29 000 лева и е за В и К "Меден кладенец" ЕООД.

Продължава...
 
ВСС гласува закриването на прокуратурите в Исперих и Кубрат
24 June 2019

Висшият съдебен съвет прие окончателния вариант на преструктурирането на прокуратурите в страната на свое заседание миналата седмица.

След проведен дебат и гласуване, от първоначалното предложение отпадна окрупняването на две районни прокуратури, сред тях обаче не са тези в Исперих и Кубрат.

Продължава...
 
Прокуратурата разследва трудова злополука в Кубрат
24 June 2019

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за причиняване смъртта на работник поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Продължава...
 
Кметът Валентин ВАСИЛЕВ: И предишното ръководство е плащало санкции за проекти
21 June 2019

По повод на сигнала , който от БСП - Разград са внесли в прокуратурата за наложената на Община Разград санкция за проекта в жк „Орел“, вчера кметът Валентин Василев и заместничката му Галина Георгиева дадоха пресконференция, на която опровергаха некоректните, според тях, твърдения на социалистите.

Продължава...
 
Жена излъга, че я наръгали и ограбили, оказало се, че е домашно насилие
12 June 2019

Жена излъга в полицията в Разград, че е станала жертва на грабеж. Органите на реда били сезирани за пострадала от престъпление пациентка от болницата в Попово на 25 май.

Пред разследващите тя разказала, че два дни по-рано около 23.00 часа между блок 1 и 2 в жк „Орел“ в Разград три неизвестни лица използвали физическа сила, нанесли ѝ три прободни рани с нож в крака и ѝ отнели чанта със 130 лева.

Продължава...
 
Заради ТЕЛК - Кубрат болен човек вече над година чака пенсия
12 June 2019

Драга редакция, прочетох в сайта Ви за решенията, наглостта и корупцията на ТЕЛК в град Кубрат. При наличие на 70% инвалидност, миналата година те ми определиха 20%. „Благодарение“ на Комисията аз „оздравях“ и не получавам инвалидна пенсия.

Това е написал в имейл до редакцията на „Екип 7“ Илхан Якубов Адемов от Кубрат.

Понастоящем човекът живее в Берлин, разказва обаче, че всичките му изследвания и диагнози били изпратени до ТЕЛК-Кубрат, за да се извърши преосвидетелстването.

Продължава...
 
Министър на детето и семейството искат от Националната мрежа за децата
31 May 2019

В последните месеци назря напрежение заради готвената Национална стратегия за детето. В социалната мрежа се насаждат безпочвени страхове у хората, че едва ли не социалните служби масово ще обикалят с коли, ще товарят деца и ще ги отнемат от родителите, заради отсъствие от училище. Всъщност промяна в Закона за закрила на детето няма, процедурата за тези случаи си остава същата и минава през съда. Стратегията може да бъде преработена, но според нас това няма да реши наболелите въпроси, свързани с политиките за детето и семейството.

Продължава...
 
Цацаров предложи закриване на прокуратурите в Исперих и Кубрат
16 May 2019

 

Оптимизирането на Прокуратурата да продължи със закриване на 29 районни прокуратури в страната, сред които тези в Исперих и Кубрат. Това предложи в сряда на редовното заседание на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

Планът да окрупняване касае още структури от съдебните райони на Бургас, Ямбол, Сливен, Шумен, Търговище, Перник, Велико Търново, Плевен, Варна, Русе, Силистра, Пловдив, Стара Загора и Монтана.

Продължава...
 
Близо 200 служители на полицията и пожарната ще охраняват евровота в областта
15 May 2019

Най-малко 181 служители на структурите на МВР ще бъдат ангажирани с обезпечаването на реда и охраната по време на предстоящите избори за Европейски парламент в Разградска област.

В това число влизат 132 полицаи, 48 пожарникари и един служител от Жандармерията.
Тъй като все още не са напълно уточнени подвижните избирателни секции в региона, броят на хората, които ще следят за сигурността, се очаква да нарасне.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 422