Търсене

Начало Институции
Институции
Разград тъче нова черга за стара къща
05 June 2015

В разгара на ремонта на централната градска част на Разград читатели на вестника обърнаха внимание на факта, че строителните работи се извършват само на кота "0" - плочки, градинки и всичко останало, което се вижда само с поглед надолу. Според тях повдигнеш ли глава, грозотията и кичът изпълват пространството и ако нещата се оставят така, обещаната от общината бъдеща естетизирана и впечатляваща пешеходна зона ще изглежда като постлана нова черга в неугледна стара къща.

Продължава...
 
Шофьор вдигна ръце от институциите
03 June 2015

Пореден шофьор дойде вчера в редакцията на „Екип 7“ да се оплаче от дългата процедура на ДАИ и КАТ, която бави издавеното на книжката му. Случаят на 32-годишния Георги Тодоров обаче се различава от досегашните по това, че освен за чакането на документите, е изгубил доста нерви и време да обикаля между районното управление на полицията и ОД на МВР в Разград. И то не за да получи по-бързо свидетелството, а за да си подаде жалбата за това, че се бави. Само дето това не ускорило процеса, а напротив.

Продължава...
 
Гецовлии пропищяха, че пощаджийката им краде от пенсиите
20 May 2015

Началничката на пощата краде от пенсиите на хората, а най-възмутителното е, че срещу нея се води дело за подобни злоупотреби, осъдена е на първа инстанция и въпреки това продължава да работи и да оперира с финансови средства. За това сигнализираха „Екип 7“ жители на село Гецово, част от тях застанаха зад думите си с имената и лицата си.

Продължава...
 
Можеше много повече с „Аз мога повече“...
22 April 2015

През лятото на 2011 година Виолета Д. живее в Разград и работи за голяма чуждестранна компания, инвестирала у нас в бизнеса с медии. За да подобри личното си портфолио и да отговори на растящите изисквания към работната й позиция, тя решава да се възползва от току-що стартиралата схема „Аз мога повече“. Смята, че подходяща за нея е частта за придобиване на ключови компетенции. Виолета кандидатства пред Бюрото по труда в Разград, одобрена е и получава ваучер за обучение по немски език.

Продължава...
 
За успех в безплатното саниране е нужна вяра
27 March 2015

 

Безплатното саниране е малко като чудесата в различните религии. За да се случи, е необходима най-вече вяра. Това поне показва челният опит на Йорданка Възелова, председател на сдружението на собствениците в блок 46 на ул. „Свети Климент“. По общото мнение на всичките й съседи точно младата жена е основният двигател на процеса и главен виновник за успешния до този момент резултат.

Продължава...
 
Две институции седем пъти разхождат счетоводителка заради свои грешки
23 March 2015

Две институции седем пъти разхождат счетоводителка, заради грешки, допуснати от самите тях. На осмото препращане Пенка Христова дойде директно в редакцията на „Екип 7“, за да направи публично достояние проблемите си с институциите, с които сама не успяла да се пребори.

Разградчанката, която е бивш данъчен служител, води счетоводната документация на местни фирми.

Продължава...
 
Кабинетът "Сакскобургготски" задейства предстоящата реставрация на голямата джамия
04 March 2015

За реконструкцията на джамията "Ибрахим паша" в Разград, която е втората по големина в страната след "Тумбул джамия" в Шумен, се заговори по-сериозно и на практика се задействаха нещата по времето на управлението на правителството на Симеон Сакскобургготски. В началото с тази деликатна тема се занимаваше общинската администрация.

Продължава...
 
Омагьосаният кръг на институциите докара уволнена жена до просешка тояга
27 February 2015

Омагьосаният кръг на институциите докара освободена от работа жена до просешка тояга.

Допреди шест години животът на Мариана Йорданова от Разград си вървял в обичайното за средностатистическия българин русло – и тя, и съпругът й работели, а заплатите им били достатъчни, за да си покриват разходите и да си позволят да изтеглят и да плащат безпроблемно жилищен ипотечен заем.

Продължава...
 
Не откриха нищо незаконно в ислямски пансион за изучаване на корана в Исперих
03 November 2014

Разпоредена от Окръжна прокуратура проверка по сигнал за незаконен ислямски пансион за изучаване на корана в Исперих завърши без да бъдат установени данни за извършени престъпления. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Разград Милена Пенчикова. Проверката бе предизвикана от разследване на „Нова телевизия“, а в нея участваха служители на ДАНС, Агенцията за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане.

Продължава...
 
Общините в Лудогорието с проекти за намаляване на безработицата
31 October 2014

 

На заседанието на областната комисия по заетост бяха представени, обсъдени и одобрени Регионални програми за заетост, предложени от общини на територията на област Разград, за включване в Националния план за действие по заетостта /НПДЗ/ през 2015 година. Тъй като, за съжаление, темата засяга немалък брой хора в Лудогорието, публикуваме инициативите на всичките седем общини.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 387