Търсене

Начало Институции
Институции
Общината и Денчо Бояджиев атакуват решения на местния парламент
25 January 2008

Още на старта на новия мандат запрехвърчаха искри между изпълнителната и законодателната местна власт в Разград. Някои от тях вече отразихме след първите заседания на Общинския съвет.
Стана ясно, че на кмета Денчо Бояджиев и на цялото ръководство на общината никак няма да им е лесно през следващите четири години, ако се запази настоящето статукво. Това пролича от хода на обсъжданията и гласуванията в местния парламент, което става по волята на новото мнозинство - ДПС, ГЕРБ, „Социалдемократи за Разград“ и „Обединени демократи“. Досегашните действия на неформалната коалиция по принцип са отрицание на повечето от проектите за решения, подготвени в докладните записки на общинарите. Това на практика връзва ръцете на кметската институция.
 

Продължава...
 
Управленският и правен елит умува пет часа за съдебна палата
18 January 2008

Завчера се проведе заседание на постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол на Общинския съвет - Разград. На него бяха поканени и присъстваха ръководителите на съда – Окръжен, Районен и Административен, на прокуратурата – Окръжна и Районна, следствието, полицията, службата по пробация, кмета на общината, областният управител. В заседанието взе участие и секретарят на Министерството на правосъдието – г-н Георгиев.
 

Продължава...
 
Полиция ще помага на кмета да изземе клубовете от партиите
18 January 2008

Днес се навършва точно месец от датата, на която според специална заповед на кмета Денчо Бояджиев, осем от десет политически партии в Разград трябваше да опразнят заеманите като партийни клубове от тях общински имоти. Причината за кметската воля бе, че всички, без БСП и „Атака“, не са си плащали наемите, както и таксата смет, повече от три месеца.
 

Продължава...
 
Ще звъним на тел.: 112 при спешна нужда от помощ
16 January 2008

Скоро и Разград ще бъде включен към Единната спасителна система чрез въвеждането на безплатния телефон 112. На него, както е в Европа, всички граждани, включително и децата, ще могат да сигнализират за помощ при възникването на различни кризисни ситуации, застрашаващи здравето и живота им, тяхното, на държавата или друго имущество.
Това каза за „Екип 7“ директорът на областна дирекция „Гражданска защита“ инж. Цоньо Цонев.
 

Продължава...
 
Вече няма сериозни нарушения в разградската прокуратура
16 January 2008

Няма сериозни нарушения в работата на Окръжна прокуратура – Разград /РОП/. Пропуски са констатирани в качеството на част от изготвените през миналата година обвинителни актове и в работата на деловодството. Това показват резултатите от доклада за извършената през ноември ревизия от представители на Апелативна прокуратура – Варна, съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов.
 

Продължава...
 
МОН:Матури ще има категорично
14 January 2008

Матури тази година ще има категорично, заявиха в Разград пратеници на Министерството на образованието и науката. Веселина Ганева – държавен експерт в дирекция „Политика в общото образование“, и Ридван Мехмедов – старши експерт в същата дирекция, се срещнаха в петък с директори на училища от региона, за да ги запознаят с нормативната база при провеждането на държавните зрелостни изпити.
 

Продължава...
 
ДАИ-Разград:Превозвачите в областта ползват рискова техника
09 January 2008

По данни на ДАИ-Разград, голяма част от автомобилния парк в областта е значително остарял и амортизиран и не отговоря на европейските стандарти. Все още има превозвачи, използващи рискова техника, по-голямата част от която са товарни автомобили, показват анализите на службата.

Продължава...
 
Петя Стефанова е новият секретар на Община Разград, засега временно
09 January 2008

Вчера, със заповед на кмета Денчо Бояджиев, за временно изпълняващ длъжността секретар на Община Разград е назначена Петя Стефанова, настоящ директор на дирекция „Гражданска регистрация,организационни и административни дейности“ /ГРОАД/ в местната администрация. Точната формулировка на назначението, което е на основание чл. 16 от Закона за държавния служители, е „по вътрешно съвместителство до назначаване на служител на незаетата длъжност, но за срок не по дълъг от 6 месеца, считано от 8 януари 2008 г.“
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 31 32 33 34 35 36 37 38 Следваща > Последна >>

Резултати 371 - 378 от 378