Търсене

Начало Институции
Институции
Кметът на Гецово подстрекава ежби между съселяните си
21 March 2008

Дай на човека власт и му гледай сеира – тази народна мъдрост напълно потвърждава стоте дни управление на кмета на Гецово – Пенчо Пенев. Първото нещо, с което се е захванал управникът, е читалището и паралелно с него пенсионерските клубове. В селото има два фолклорни състава, които са към читалището и репетират там. Пенсионерските клубове са също два. Явно между тях има някаква надпревара кой е по-добрият, но дотук нищо необичайно.


Продължава...
 
Бояджиев и Цонев наказват читалище "Развитие" за "нелоялна конкуренция"
21 March 2008

Ако нещата у нас следваха нормалната си логика, в края на тази година Музикалният дом "Железни струни" щеше да светне обновен и ремонтиран с пари по програма "Красива България", отпуснати на държавата ни от Брюксел по програма ФАР. Заслугата за това щеше да е на читалищното настоятелство, успяло да защити проект за 34 200 лв.

Ремонтът обаче и обновяването на сградата, подарена на Разград от родолюбивия търговец Димитър Бъчваров, няма да го бъде в скоро време. Не и докато екипът Бояджиев-Цонев решават кое е полезно да се ремонтира в града.


Продължава...
 
Иво ИЛИЕВ: Нищо лично, но „Шеле“ да забрави за тези 50 000 лв.
21 March 2008

Фирма „Шеле“ няма никакви основания да иска от Община Разград още 50 000 лв. за допълнителни разходи за това, че тази зима падна само един сняг. Ами ако, примерно, имаше десет такива снегонавявания? Според мен за миналата година план-сметката на сметопочистващата фирма беше завишена и въпреки че нямаше сериозна зима „Шеле“ си получи сумата. Всъщност, редно ли е фирмата, която беше глобена два пъти точно заради несправяне със снегопочистването, сега да изнудва Общината за още пари?


Продължава...
 
Нито един не е одобрен за шеф на телефон 112
14 March 2008

 

Нито един от шестимата кандидати, които бяха допуснати до конкурсната процедура за длъжността „главен експерт - Организационно-комуникационен информационен център" в Гражданска защита – Разград, не се е класирал за поста. Това показва справка в сайта на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Продължава...
 
Турхан Абтулов - най-новият заместник-кмет на Исперих
10 March 2008
 

На последната сесия на ОбС в Исперих клетва положи новият общинския съветник от Движението за права и свободи Невин Хасан Басри от с.Белинци, преподавателка в ОУ „В.Априлов"-Исперих. Приета бе и структурата на общинската администрация. В нея най-новият заместник на кмета Адил Решидов е Турхан Абтулов. Той ще отговаря за социалните дейности, културата, здравеопазването и спорта. За заместник-председател на ОбС бе избран Хайри Нурулла от ДПС.

Продължава...
 
10 654 843 лв. е новият бюджет, 3 507 812 лв. от тях са за образование
10 March 2008
 

В Кубрат се проведе поредното заседание на Общинския съвет, на което бяха разгледани 14 докладни записки. Сред тях най-важната бе приемането на бюджета за 2008 г. В приходно-разходната си част той е 10 654 843 лв. Характерно за него е, че най-много средства са предвидени за отрасъл "Образование" - 3 507 812 лв. За БК дейности са планирани 2 980 930 лв., а за общодържавни служби - 1 470 949 лв.

Продължава...
 
Украинският консул посети Разград
07 March 2008
 

На кратко опознавателно посещение в Разград вчера бе генералният консул на Украйна във Варна Володимир Пасичник. Той се срещна първо с кмета Денчо Бояджиев, който запозна накратко госта с икономиката и културно-историческите забележителности на общината. Дискутирана бе възможността да се установят контакти с Украйна и евентуално бъдещо побратимяване на Разград със сходен град от бившата съветска република.

Продължава...
 
Пил не пил – все плащаш
27 February 2008

Театър „Назъм Хикмет“ е „наказан“ да плати 154 лв. за това, че не е потребил природен газ, доставян му от фирма „Газоснабдяване – Разград“. Това е неустойка за договорено количество – театърът е заявил, че ще ползва определено количество газ, но понеже не го е използвал, плаща 10 процента от стойността на „договореното, но неприето количество“.


Продължава...
 
Ивайло Йовчев – новият зам.-директор на полицията в Разград
25 February 2008
 

Със заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Ивайло Димитров Йовчев, началник група в сектор „Криминална полиция" на РПУ - Разград, е назначен временно за заместник-директор на Областна дирекция „Полиция" в Разград. Заповедта влиза в сила днес.

Продължава...
 
Бившият шеф на „Тайфуна“ ще се бори с тайфуните
25 February 2008
 

Майор Петко Петков ще е новият директор на Гражданска защита в Разград. Командирът на

„Тайфуна" и началник на Разградския гарнизон в петък се яви заедно с шефа на сектор „Обществен ред и охрана" в общинската администрация Мирослав Добрев на тест за поста в агенцията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следваща > Последна >>

Резултати 371 - 380 от 398