Търсене

Начало Институции
Институции
Административният съд поиска обучение за селските кметове
22 February 2008
 

Дела на Административен съд-Разград /РАС/ се бавят заради връчени със закъснение призовки. Това обяви на пресконференция в сряда председателят на институцията Ива Ковалакова-Стоева. Проблемът касае населените места, в които няма районни съдилища и се налага призовките да се връчват от селските кметове или секретарите им. Те самите не познават в необходимата степен законодателството и това е причина за закъснения в призоваването. При неявяване на съответните страни на заседание обаче, се налага отлагане на делото.

Продължава...
 
Първа среща на Наско Анастасов с общинските кметове
08 February 2008
 

В понеделник от 14.30 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Кубрат ще започне първата за годината среща на областния управител Наско Анастасов с кметовете на общини от региона. По предварителна информация, основната тема, която ще бъде дискутирана, е участието на шестте общини /без Разградска/ в Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. За да разяснят тънкостите в програмата, финансирана от Европейския фонд за развитие на селските райони, ще присъстват експерти от Министерството на земеделието и продоволствието.

Продължава...
 
За първи път Община Кубрат има приходен остатък
08 February 2008
 

В Кубрат се проведе поредното заседание на Общинския съвет. В дневния ред бяха включени 14 докладни записки. Сред най-важните бе информацията за касовото изпълнение на бюджета на Община Кубрат за миналата година. Приет бе отчетът за приходите в размер на 15 891 700 лв. За първи път Общината приключва годината с приходен остатък, който е

204 878 лв. В резултат на получените неданъчни приходи бяха извършени много текущи ремонти в училищата, детските градини и общинските пътища.

Продължава...
 
Комисар Боян ВЕЛКОВ:Пожарните ни коли отдавна са минали пробега за бракуване
08 February 2008
 

Автопаркът на ОД "Пожарна безопасност и защита на населението"- Разград е морално и физически остарял. Ползваме техника, която отдавна е изминала пробега за бракуване. Само с неимоверните усилия на служителите, тя се поддържа в изправност. Няма, обаче, никаква гаранция, че техниката няма да откаже в сериозен момент. Освен това, съставът не е окомплектован с нужните защитни средства, съгласно европейските стандарти. Няма и достатъчно средства за свръзка. Това заяви на пресконференция в сряда директорът на ОДПБЗН комисар Боян Великов.

Продължава...
 
1 763 000 лв. са очакваните приходи от приватизация през 2008 г.
04 February 2008
 

1 763 000 лв. са заложените приходи в плана за приватизация на Община Разград за 2008 г. От продажба на общински нежилищни имоти се очакват 1 648 000 лв. Останалите 115 000 лв. е разчетено да дойдат от дължими вноски по сключени приватизационни договори на разсрочено плащане и неустойки за просрочени плащания на дължими вноски.

Продължава...
 
10 часа сесия
01 February 2008

Кметът Денчо Бояджиев да накаже дисциплинарно отговорните длъжностни лица от местната администрация, които не са извършили необходимия контрол върху снегопочистващите фирми в периода 1 - 5 януари 2008 г. Освен това градоначалникът се задължава да предприеме всички мерки за организиране на контрол върху изпълнението на договорите за снегопочистване и сметоизвозване в пълния им обем.

Продължава...
 
Разкриха 7 изнасилвания и 11 блудства в Разградско
01 February 2008

5 убийства са станали в Разградска област през миналата година, всички са разкрити. Това отчете пред журналисти в сряда директорът на ОД “Полиция“ - Разград комисар Кръстю Сотиров. Изнасилванията през 2007 г. са общо 7, или 10 по-малко от 2006 г., извършителите им са установени. Регистрираните блудства са 11 – с четири повече. Така престъпленията против личността заемат незначителен дял (5.93%) от всички регистрирани криминални деяния през 2007 г.

Продължава...
 
Намаляват разходите за топло в Лозница
01 February 2008

Проект за енергийна ефективност на учебните заведения стартира в Лозница. Близо 1 000 000 лева са средствата, които Общинската администрация ще иска от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да санира сградите на началното училище „Васил Левски“, реалната гимназия „Христо Ботев“ и детската градина в общинския център. С парите ще се поставят топлоизолации на стените, ще се ремонтират покривите и ще се купи нова дограма.

Продължава...
 
17-годишен е най-малкият „клиент“ на сектор „Пробация“
30 January 2008

През 2007 г. в сектор „Пробация“ към ОЗ „Изпълнение на наказанията“ в Разград са постъпили 196 съдебни акта срещу 179 лица, като 184 от присъдите са приведени в изпълнение. Това съобщи на пресконференция вчера на празника на ГД „Изпълнение на наказанията“ шефът на местното звено Радослав Иванов.
Най-малкият, осъден на пробация, е едва 17-годишен.

Продължава...
 
И данъчните в Разград махнаха стъклата на гишетата
25 January 2008

И в Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите /ТД НАП/ в Разград вече са премахнати част от стъклените прегради на гишетата за обслужване на клиенти. По решение на дирекцията са демонтирани само стъклата, които бяха на мястото, където се осъществява прекия контакт между данъчните инспектори и гражданите. Останалата част от витрините си остават в същия вид, тъй като оформят отделните работни места и служат за поставяне на информационни материали. В по-новите зали за обслужване на клиентите обаче липсват всякакви стъкларии.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следваща > Последна >>

Резултати 381 - 390 от 398