Търсене

Начало Институции
Институции
Албена Великова кандидатства за нов мандат като шеф на съда в Кубрат
13 May 2019

Година на избори ще е 2019-та и за съдебната система в Разградска област. Причината – изтичат на мандатите на всички административни ръководители в съдилища в окръга.

В ход е вече и първият конкурс – този за избор на председател на Районния съд в Кубрат, става ясно от справка в сайта на Висшия съдебен съвет.

Продължава...
 
Експерти от НОИ – Разград в помощ на бъдещите пенсионери
08 May 2019

От 4 май 2019 г. влезе в сила обнародваното в Държавен вестник, брой 35 от 30 април 2019 г. допълнение на Кодекса за социално осигуряване (КСО). С него е създаден нов § 22ц в преходните и заключителните разпоредби на КСО, като с първата му алинея се урежда правото на избор на бъдещите пенсионери, а с втората – за лицата с подадени заявления за отпускане на пенсия или с вече отпусната пенсия с начална дата след 31.12.2018 г.

Продължава...
 
Хората с увреждания отново ще бъдат освобождавани от винетна такса
04 January 2019

Приемът на заявления за безплатни електронни винетки за хората с трайни увреждания започва от януари 2019 г. Това предвижда Наредбата за изменение и допълнение на Наредба №Н-19 от 2.12.2008 г., издадена от министъра на транспорта и министъра на труда и социалната политика, която предстои да бъде обнародвана в Държавен вестник.

Продължава...
 
Годишен отчет на кмета на община Разград д-р Валентин Василев
28 December 2018

През 2018 година Общинска администрация - Разград, заедно със звената към нея, постигнаха много високи резултати. Повечето от тях за щастие вече са видими, тъй като основната част от дейността на една администрация остава невидима и рядко за хората, за които работим е ясно какъв огромен обем от работа минава през нас.

Продължава...
 
Кога и в разградската болница персоналът ще се научи на отношение към пациентите?
12 December 2018

Ужасно отношение към пациенти и близки, имитация на грижа за болните, мръсотия и немарливост. Така с няколко думи би описала Петя Цонева разградската болница, ако можеше накратко и по-спокойно да говори за това, което е преживяла там преди две седмици.

Продължава...
 
Общински служители не може да изразяват становища от името на Общинска администрация
05 September 2018

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ в брой 100 от 3 септември 2018 г.: „Няма кой да ремонтира лампите в „Орел“, майсторите празнували Байрам“ заявяваме следното. Общинският служител и съветник от групата на БСП Илия Илиев работи в Общинското предприятие „Паркстрой“.

Продължава...
 
Димитър КОМИТОВ: Смениха водомера и на сметката ми се появиха 45 кубика
11 July 2018

Разградчанинът Димитър Комитов е собственик на къща в поповското село Тръстеник, която обитава предимно през топлите месеци на годината. През септември 2015 година служител на "Водоснабдяване Дунав" ЕООД сменя водомера му с оборотен. Практика на дружеството е, след определени години експлоатация уредите да се "продухват".

Продължава...
 
Всеки трети в Лудогорието живее в нищета
11 June 2018

Индикаторите за бедност и социално включване са част от общите показатели на Европейската общност за проследяване на напредъка на страната в борбата с бедността и социалната изолация. Основен източник на статистически данни за пресмятане на общите индикатори е ежегодно провежданото Наблюдение на доходите и условията на живот (EU-SILC).

Продължава...
 
За защитата на личните данни, европейските регламенти и големите глоби...
16 April 2018

През последните месеци много статии и интервюта започват с плашещото „Глобите са 10 милиона евро, 20 милиона евро - при неспазване на Европейския регламент 2016/679 за защита на личните данни“.

Да се мисли, че това не ни засяга, или пък, че това се отнася само за големите фирми, е голяма грешка. Този регламент е за всички, които администрират и обработват лични данни.

Продължава...
 
Болницата тъне в дългове, а новият директор си приписва чужди заслуги
05 January 2018

 

 

Опитът за манипулация на общественото мнение, който извърши директорът на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков на пресконференция в края на 2017 година, ме провокира да направя проучване на финансовите резултати на дружеството.

С публичното си изявление шефът на болницата се опита да убеди журналистите как лечебното заведение просперира при новото управление, но всъщност това бе опит да оправдае безсилието си като мениджър.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 422