Търсене

Начало Институции
Институции
Наградиха четирима „За принос към местното самоуправление“
13 October 2014

 

Връчването на почетния знак „За принос към местното самоуправление“ в петък бе кулминацията на проявите в Разград, посветени на 12 октомври – Ден на българската община. Тази година с общинската награда бяха удостоени четирима души. Това са главният специалист в звено „Обслужване на общинския съвет“ Иванка Раданова, директорът на ОП „Ученическо и столово хранене и почивно дело“ Светослав Неделчев, главният експерт „ТРЗ и Човешки ресурси“ в администрацията Калинка Петрова и кметът на село Мортагоново Руждет Исмаил. При гласуваното на всяка една от кандидатурите, най-много гласове плучи Раданова, която бе подкрепена от всички съветници. За останалите имаше между 2 и 5 гласа „въздържал се“.

Продължава...
 
Съдия-изпълнител погва длъжниците на община Разград
10 October 2014

 

Скоро частен съдия-изпълнител започва да запорира домашно имущество, заплати и пенсии на длъжниците на община Разград, които трайно не плащат местните данъци и такси, основно за недвижимите си имоти, предупреди началникът на отдел „МДТ“ Пешо Димитров. На първо време крутата мярка, която налага местната администрация, засяга 192 души, които дължат на местната хазна над 500 лева. Те са основно в селата. Най-ниска е събираемостта на налозите в Ясеновец – 29%, следват Недоклан – 40%, Топчии – 42%, Раковски – 44%, Дянково – 45%, Балкански, Дряновец – 49%, Стражец – 50%. Като положителен пример Пешо Димитров посочи село Липник, където до края на септември са платени 65%, с 5% повече от общинския център.

Продължава...
 
Трима номинирани за „Почетен знак за принос към местното самоуправление“
06 October 2014

 

Във връзка с 12 октомври – Ден на българската община, в петък от 13 часа ще се проведе тържествено заседание на общинския съвет в Разград. В началото слово за празника ще произнесе неговият председател Милена Цанева. След това местният парламент ще гласува новите носители на „Почетен знак за принос към местното самоуправление“. Преди да влязат в дневния ред на сесията обаче утре предстои номинациите да бъдат разгледани в комисиите по култура и по законност. Към петък следобед в местната администрация имаше депозирани три кандидатури.

Продължава...
 
Живка Димитрова поема временно началството на РИО
30 September 2014

 

Живка Димитрова Панчева е новият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Тя е назначена от петък със заповед на министъра на образованието и замества досегашния просветен шеф – Илиян Дочков, който оглавяваше институцията една година.

Димитрова посочи, че временно заема този пост до провеждането на конкурс, чрез който ще бъде избран началник на ведомството.

Продължава...
 
Близо 300 нарушения е установила Инспекцията по труда в Разград
30 September 2014

 

279 нарушения е установила за миналия месец Инспекцията по труда в Разград, съобщи директорът на институцията Катя Филипова. По думите й, са издадени 273 предписания и е спряна от експлоатация една самоделно направена машина.

Инспекторите са извършили проверки в 55 обекта, като 9 предприятия са посетени за първи път. Сред най-често срещаните нарушения са неспазване на работното време и почивките на служителите, полагане на труд без сключен договор, неизплащане или забавяне на заплатите, както и пропуски в спазването на нормите по безопасност на труда.

Продължава...
 
Повериха деца, изгубили майка си в катастрофа, на бащата, карал пиян колата убиец
29 August 2014

Пиян шофьор без книжка уби жена си в тежка катастрофа, двете им деца са ранени.

Инцидентът е станал около 16.50 часа в понеделник на пътя между Острово и родното им село Брестовене. Семейството е пътувало с „Фолксваген Бора“, а зад волана е бил 36-годишният Танер М.

Продължава...
 
Всеки клиент може да обжалва изравнителната си сметка за парно
28 July 2014

Уважаема редакция,

Поради факта, че в публикувания в „Екип 7“ материал „Поредни граждани недоволстват от „Топлофикация - Разград“ от 21 юли се съдържат въпроси на наши клиенти, желаем да упражним правото си на отговор.

Въпросите са от принципен характер, а чрез вестника отговорът ще стигне до много повече абонати.

Продължава...
 
Дълга процедура бави книжките на новите шофьори
16 June 2014

Дълга процедура бави с дни подаването на заявление за издаване на шофьорска книжка на новите водачи. За това сигнализира в редакцията на „Екип 7“ Шермин Юсуф.

Младежът издържал успешно изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС на 6 юни. Пет дни по-късно протоколите от ДАИ все още не били стигнали до КАТ.

Продължава...
 
Кмете, изпълни си обещанието!
21 May 2014

„Преди години общината изгради отводнителен канал в западната част на Младежкия парк. Хубаво е, че водата от дъждовете не навлиза в уличното платно. Но имаме един проблем. Много хора в нашия район минават през парка на път за лозята си. Просто е по-напряко. Други просто отиват да се разхождат. Но ние тук сме повечето възрастни и изпитваме трудности при преминаването през канавката, която става все по-дълбока.

Продължава...
 
ТЕЛК е с вързани ръце докато тече разследване за фалшивите решения за инвалидност
02 April 2014

Във връзка с публикувания в последния брой на „Екип 7“ материал, озаглавен „Стоян Ненчев пише на Сотир Цацаров за спрените инвалидни пенсии“, с уточнение в редакцията дойде председателят на ТЕЛК за общи заболявания – Разград д-р Венцислав Шопов.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 387