Търсене

Начало Институции
Институции
Дълга процедура бави книжките на новите шофьори
16 June 2014

Дълга процедура бави с дни подаването на заявление за издаване на шофьорска книжка на новите водачи. За това сигнализира в редакцията на „Екип 7“ Шермин Юсуф.

Младежът издържал успешно изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС на 6 юни. Пет дни по-късно протоколите от ДАИ все още не били стигнали до КАТ.

Продължава...
 
Кмете, изпълни си обещанието!
21 May 2014

„Преди години общината изгради отводнителен канал в западната част на Младежкия парк. Хубаво е, че водата от дъждовете не навлиза в уличното платно. Но имаме един проблем. Много хора в нашия район минават през парка на път за лозята си. Просто е по-напряко. Други просто отиват да се разхождат. Но ние тук сме повечето възрастни и изпитваме трудности при преминаването през канавката, която става все по-дълбока.

Продължава...
 
ТЕЛК е с вързани ръце докато тече разследване за фалшивите решения за инвалидност
02 April 2014

Във връзка с публикувания в последния брой на „Екип 7“ материал, озаглавен „Стоян Ненчев пише на Сотир Цацаров за спрените инвалидни пенсии“, с уточнение в редакцията дойде председателят на ТЕЛК за общи заболявания – Разград д-р Венцислав Шопов.

Продължава...
 
Осъдиха община Разград да плати 800 лева на Георги Милков
19 March 2014

Общо 800 лева ще трябва да плати община Разград на председателя на Центъра на НПО Георги Милков за направените от него разноски за адвокатски хонорари по делото за най-новата такса смет.

С решение от петък на Върховния административен съд общината е била осъдена да му преведе 500 лева за юридическата защита на касационна инстанция. 300 лева пък са му разноските, признати от Административен съд-Разград по делото, гледано тук.

Продължава...
 
Нека г-н Иван Борисов не смята журналистите и гражданите за идиоти
21 February 2014

На 19 февруари заместник-областният управител г-н Иван Борисов, в разпратено до медиите прессъобщение /публикуваме отделно целия текст/, направи „коментар“ на нашата публикация от същата дата за туберкулозата в кравефермата в с. Лудогорци от същата дата. След този коментар сме длъжни заради обществеността, читателите и колегите си да заявим следното.

Продължава...
 
25 314 000 лева искат от държавата 7-те общини в Лудогорието
03 February 2014

В петък областният управител Стоян Ненчев предостави пълен поименен списък с проектите, с които седемте общини в региона ще кандидатстват за одобрение от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие“. Общата стойност на 26-те предложения за област Разград е 25 314 000 лева.

Продължава...
 
Сериозни и нерешени проблеми застрашават българското образование
20 November 2013

Многообразие от актуални проблеми, свързани с организацията и управлението на образованието, показва анализът на данните от обществения форум, който се проведе в Разград. В дискусията се включиха директори на училища, преподаватели, родители, ученици и представители на различни институции и неправителствени организации. Всички 60 участници бяха разпределени в екипи, чрез интерактивния метод - SWOT анализ, като условно бяха изведени предимствата и недостатъците в образователната сфера. Проблемите и позитивните практики обобщи проф. Нели Иванова, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Продължава...
 
Принудително опразнено общинско жилище се руши
15 November 2013

В сряда, 13 ноември, ще се навърши точно една година откакто общинската къща на улица „Перистър“ е без наематели и е оставена на произвола. В материала „Разградчани от улица „Перистър“: Искаме си циганите за комшии“ от 16 ноември 2012 година, „Екип 7“ подробно отрази драмата с принудителното освобождаване на жилището от дългогодишните наематели, живеещите на семейни начала Найден Илиев и Валентина Енчева.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
13 November 2013


В миналия брой разказахме за използваната от каналджиите схема на турска територия, където стана ясно, че без помощ от другата страна на браздата, няма как бежанците и най-вече нелегалните имигранти да влязат у нас. Стана ясно, че след като гърците са предприели мерки за опазването на своята територия, вдигайки четириметрова телена ограда, потокът се е насочил към България.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
11 November 2013

 

Напоследък българското общество е особено чувствително настроено към темата за бежанците, прокудени от Сирия заради водещата се там гражданска война, и за имигранти от Азия и Африка, влизащи нелегално у нас. С ресурсите, с които разполага, нашата държава очевидно се оказа неподготвена да посрещне такъв поток от хора. Самото ни общество също се оказа неподготвено психологически да приеме подобна ситуация – в определени среди се надигна ксенофобска вълна, чуха се мнения от рода на „не ни ли стигат нашите бедняци, ами ще приемаме и чужди“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 380