Търсене

Начало Институции
Институции
Разкриха 7 изнасилвания и 11 блудства в Разградско
01 February 2008

5 убийства са станали в Разградска област през миналата година, всички са разкрити. Това отчете пред журналисти в сряда директорът на ОД “Полиция“ - Разград комисар Кръстю Сотиров. Изнасилванията през 2007 г. са общо 7, или 10 по-малко от 2006 г., извършителите им са установени. Регистрираните блудства са 11 – с четири повече. Така престъпленията против личността заемат незначителен дял (5.93%) от всички регистрирани криминални деяния през 2007 г.

Продължава...
 
Намаляват разходите за топло в Лозница
01 February 2008

Проект за енергийна ефективност на учебните заведения стартира в Лозница. Близо 1 000 000 лева са средствата, които Общинската администрация ще иска от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да санира сградите на началното училище „Васил Левски“, реалната гимназия „Христо Ботев“ и детската градина в общинския център. С парите ще се поставят топлоизолации на стените, ще се ремонтират покривите и ще се купи нова дограма.

Продължава...
 
17-годишен е най-малкият „клиент“ на сектор „Пробация“
30 January 2008

През 2007 г. в сектор „Пробация“ към ОЗ „Изпълнение на наказанията“ в Разград са постъпили 196 съдебни акта срещу 179 лица, като 184 от присъдите са приведени в изпълнение. Това съобщи на пресконференция вчера на празника на ГД „Изпълнение на наказанията“ шефът на местното звено Радослав Иванов.
Най-малкият, осъден на пробация, е едва 17-годишен.

Продължава...
 
И данъчните в Разград махнаха стъклата на гишетата
25 January 2008

И в Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите /ТД НАП/ в Разград вече са премахнати част от стъклените прегради на гишетата за обслужване на клиенти. По решение на дирекцията са демонтирани само стъклата, които бяха на мястото, където се осъществява прекия контакт между данъчните инспектори и гражданите. Останалата част от витрините си остават в същия вид, тъй като оформят отделните работни места и служат за поставяне на информационни материали. В по-новите зали за обслужване на клиентите обаче липсват всякакви стъкларии.
 

Продължава...
 
Общината и Денчо Бояджиев атакуват решения на местния парламент
25 January 2008

Още на старта на новия мандат запрехвърчаха искри между изпълнителната и законодателната местна власт в Разград. Някои от тях вече отразихме след първите заседания на Общинския съвет.
Стана ясно, че на кмета Денчо Бояджиев и на цялото ръководство на общината никак няма да им е лесно през следващите четири години, ако се запази настоящето статукво. Това пролича от хода на обсъжданията и гласуванията в местния парламент, което става по волята на новото мнозинство - ДПС, ГЕРБ, „Социалдемократи за Разград“ и „Обединени демократи“. Досегашните действия на неформалната коалиция по принцип са отрицание на повечето от проектите за решения, подготвени в докладните записки на общинарите. Това на практика връзва ръцете на кметската институция.
 

Продължава...
 
Управленският и правен елит умува пет часа за съдебна палата
18 January 2008

Завчера се проведе заседание на постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол на Общинския съвет - Разград. На него бяха поканени и присъстваха ръководителите на съда – Окръжен, Районен и Административен, на прокуратурата – Окръжна и Районна, следствието, полицията, службата по пробация, кмета на общината, областният управител. В заседанието взе участие и секретарят на Министерството на правосъдието – г-н Георгиев.
 

Продължава...
 
Полиция ще помага на кмета да изземе клубовете от партиите
18 January 2008

Днес се навършва точно месец от датата, на която според специална заповед на кмета Денчо Бояджиев, осем от десет политически партии в Разград трябваше да опразнят заеманите като партийни клубове от тях общински имоти. Причината за кметската воля бе, че всички, без БСП и „Атака“, не са си плащали наемите, както и таксата смет, повече от три месеца.
 

Продължава...
 
Ще звъним на тел.: 112 при спешна нужда от помощ
16 January 2008

Скоро и Разград ще бъде включен към Единната спасителна система чрез въвеждането на безплатния телефон 112. На него, както е в Европа, всички граждани, включително и децата, ще могат да сигнализират за помощ при възникването на различни кризисни ситуации, застрашаващи здравето и живота им, тяхното, на държавата или друго имущество.
Това каза за „Екип 7“ директорът на областна дирекция „Гражданска защита“ инж. Цоньо Цонев.
 

Продължава...
 
Вече няма сериозни нарушения в разградската прокуратура
16 January 2008

Няма сериозни нарушения в работата на Окръжна прокуратура – Разград /РОП/. Пропуски са констатирани в качеството на част от изготвените през миналата година обвинителни актове и в работата на деловодството. Това показват резултатите от доклада за извършената през ноември ревизия от представители на Апелативна прокуратура – Варна, съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов.
 

Продължава...
 
МОН:Матури ще има категорично
14 January 2008

Матури тази година ще има категорично, заявиха в Разград пратеници на Министерството на образованието и науката. Веселина Ганева – държавен експерт в дирекция „Политика в общото образование“, и Ридван Мехмедов – старши експерт в същата дирекция, се срещнаха в петък с директори на училища от региона, за да ги запознаят с нормативната база при провеждането на държавните зрелостни изпити.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 41 42 43 Следваща > Последна >>

Резултати 411 - 420 от 422