Търсене

Начало Институции
Институции
Осъдиха община Разград да плати 800 лева на Георги Милков
19 March 2014

Общо 800 лева ще трябва да плати община Разград на председателя на Центъра на НПО Георги Милков за направените от него разноски за адвокатски хонорари по делото за най-новата такса смет.

С решение от петък на Върховния административен съд общината е била осъдена да му преведе 500 лева за юридическата защита на касационна инстанция. 300 лева пък са му разноските, признати от Административен съд-Разград по делото, гледано тук.

Продължава...
 
Нека г-н Иван Борисов не смята журналистите и гражданите за идиоти
21 February 2014

На 19 февруари заместник-областният управител г-н Иван Борисов, в разпратено до медиите прессъобщение /публикуваме отделно целия текст/, направи „коментар“ на нашата публикация от същата дата за туберкулозата в кравефермата в с. Лудогорци от същата дата. След този коментар сме длъжни заради обществеността, читателите и колегите си да заявим следното.

Продължава...
 
25 314 000 лева искат от държавата 7-те общини в Лудогорието
03 February 2014

В петък областният управител Стоян Ненчев предостави пълен поименен списък с проектите, с които седемте общини в региона ще кандидатстват за одобрение от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие“. Общата стойност на 26-те предложения за област Разград е 25 314 000 лева.

Продължава...
 
Сериозни и нерешени проблеми застрашават българското образование
20 November 2013

Многообразие от актуални проблеми, свързани с организацията и управлението на образованието, показва анализът на данните от обществения форум, който се проведе в Разград. В дискусията се включиха директори на училища, преподаватели, родители, ученици и представители на различни институции и неправителствени организации. Всички 60 участници бяха разпределени в екипи, чрез интерактивния метод - SWOT анализ, като условно бяха изведени предимствата и недостатъците в образователната сфера. Проблемите и позитивните практики обобщи проф. Нели Иванова, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Продължава...
 
Принудително опразнено общинско жилище се руши
15 November 2013

В сряда, 13 ноември, ще се навърши точно една година откакто общинската къща на улица „Перистър“ е без наематели и е оставена на произвола. В материала „Разградчани от улица „Перистър“: Искаме си циганите за комшии“ от 16 ноември 2012 година, „Екип 7“ подробно отрази драмата с принудителното освобождаване на жилището от дългогодишните наематели, живеещите на семейни начала Найден Илиев и Валентина Енчева.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
13 November 2013


В миналия брой разказахме за използваната от каналджиите схема на турска територия, където стана ясно, че без помощ от другата страна на браздата, няма как бежанците и най-вече нелегалните имигранти да влязат у нас. Стана ясно, че след като гърците са предприели мерки за опазването на своята територия, вдигайки четириметрова телена ограда, потокът се е насочил към България.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
11 November 2013

 

Напоследък българското общество е особено чувствително настроено към темата за бежанците, прокудени от Сирия заради водещата се там гражданска война, и за имигранти от Азия и Африка, влизащи нелегално у нас. С ресурсите, с които разполага, нашата държава очевидно се оказа неподготвена да посрещне такъв поток от хора. Самото ни общество също се оказа неподготвено психологически да приеме подобна ситуация – в определени среди се надигна ксенофобска вълна, чуха се мнения от рода на „не ни ли стигат нашите бедняци, ами ще приемаме и чужди“.

Продължава...
 
Институциите набелязаха мерки, за да не сме последни в образованието
13 September 2013

 

Повишаване грамотността на учениците и превенция в посока отпадането им от учебната система са най–важните приоритети на Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Това заяви началникът на инспектората Петя Димитрова на съвещание с директори и представители на обслужващите звена в училищата в региона. Димитрова заяви, че сериозно ще работят по уеднаквяване на критериите при вътрешното и външното оценяване, тъй като Разградска област е на последно място по резултати от националното външно оценяване на 7 клас и държавните зрелостни изпити. Друг важен момент е борбата с безпричинните отсъствия, които са основен фактор за отпадането на учениците.

Продължава...
 
Защо не бие камбаната в Крояч?
23 August 2013

Построеният точно преди двадесет години православен храм „Св. Константин и Елена“ в лознишкото село Крояч от няколко години стои затворен. Замлъкнала е и камбаната и не се бие дори и на най-големите празници, какъвто беше например честваната преди няколко дни Голяма Богородица. Може и да сме малко, ние, християните в Крояч, но почитаме традициите и искаме да можем си палим свещички и да се молим, както е редно.

Продължава...
 
Имотите и парите на властта в Разградска област
08 July 2013

В края на юни Сметната палата публикува ежегодните декларации и уведомления по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности. „Екип 7“ вече изнесе данни от част от декларациите за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи от 1 януари до 31 декември 2012 година. Поради големия интерес към темата в настоящия материал правим подробна картина за парите и имотите на властимащите от Лудогорието.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 387