Търсене

Начало Институции
Институции
Институциите набелязаха мерки, за да не сме последни в образованието
13 September 2013

 

Повишаване грамотността на учениците и превенция в посока отпадането им от учебната система са най–важните приоритети на Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Това заяви началникът на инспектората Петя Димитрова на съвещание с директори и представители на обслужващите звена в училищата в региона. Димитрова заяви, че сериозно ще работят по уеднаквяване на критериите при вътрешното и външното оценяване, тъй като Разградска област е на последно място по резултати от националното външно оценяване на 7 клас и държавните зрелостни изпити. Друг важен момент е борбата с безпричинните отсъствия, които са основен фактор за отпадането на учениците.

Продължава...
 
Защо не бие камбаната в Крояч?
23 August 2013

Построеният точно преди двадесет години православен храм „Св. Константин и Елена“ в лознишкото село Крояч от няколко години стои затворен. Замлъкнала е и камбаната и не се бие дори и на най-големите празници, какъвто беше например честваната преди няколко дни Голяма Богородица. Може и да сме малко, ние, християните в Крояч, но почитаме традициите и искаме да можем си палим свещички и да се молим, както е редно.

Продължава...
 
Имотите и парите на властта в Разградска област
08 July 2013

В края на юни Сметната палата публикува ежегодните декларации и уведомления по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности. „Екип 7“ вече изнесе данни от част от декларациите за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи от 1 януари до 31 декември 2012 година. Поради големия интерес към темата в настоящия материал правим подробна картина за парите и имотите на властимащите от Лудогорието.

Продължава...
 
Ученическият общински съвет и местният парламент в Разград ще си взаимодействат
28 June 2013

В сряда председателят на общинския съвет в Разград Милена Цанева подписа Споразумение за сътрудничество с колегата си от Ученически общински съвет Ралица Петракиева от ПМГ „Акад. Н.Обрешков“, което бе одобрено по време на сесията на местния парламент през май. Документът предвижда новосъздадената институция и „големият“ общински съвет да си взаимодействат.

Продължава...
 
Слухът: Разделят ПМГ и училище „В. Левски“
28 June 2013

С наближаването на края на учебната година един слух все по-упорито набира скорост из учителските колективи, родителите и децата от две разградски училища: разделят ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ и ОУ „В. Левски“. Отколешната идея да бъдат в две отделни сгради придобива в приказките от ухо на ухо все по-реални очертания, подсилена с доза сигурност от факта, че в училище „Отец Паисий“ върви много здрав ремонт.

Продължава...
 
Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: Не трябва да има чистка на редови държавни служители
21 June 2013

Държавните служители са една голяма група от хора - това са нашите сестри, братя, майки, бащи, синове и дъщери и не смятам, че те, работейки за предишното управление, са нарушили някакви закони и съм категорично против обявените чистки.

Продължава...
 
Връзките между Разград и Орел се активират и на областно ниво
19 June 2013

От понеделник на неколкодневно посещение в Разградска област е тричленна делегация от Орловска област на Руската федерация. Тя е в състав Николай Злобин, заместник-председател на правителството на Орловска област и ръководител на направление „Инфраструктура“, Сергей Волков, кмет на град Мценск и Борис Ломтев, началник отдел „Международни и междурегионални връзки“ в правителството на Орловска област.

Продължава...
 
Завъртя се рулетката за областен управител
03 June 2013

След като новото правителство на България е вече факт, следва кадрова подмяна по вертикала надолу. Още на следващия ден след като беше избран, министър-председателят Пламен Орешарски обяви, че в най-скоро време предстои смяна на всички областни управители с мотива, че те са политически лица и няма как да запазят постовете си.

Продължава...
 
Проспа ли община Разград сделката за голф игрището?
31 May 2013

Парцелът, върху който фирмата на първия български космонавт Георги Иванов трябваше да изгради голф игрище е обявен за продан в популярен сайт за недвижими имоти, научи „Екип 7“. Исканата от продавача - „Ер София“ ООД, цена за 13-те съседни терена до язовир „Папаз чешма“ край Пчелина в землището на село Благоево на обща площ 427 996 кв.м е точно 400 000 лева.

Продължава...
 
Пътят към сватбата в Разград е осеян с надгробни артикули и снимки на мъртъвци
29 May 2013

Човек и добре да живее се жени, е казал народът. В Разград, за всеки дръзнал да го направи обаче, още увертюрата към бракосъчетанието се оказва смразяваща.

Фенери за гробове, рамки за надгробни снимки и всевъзможни артикули за тъжни ритуали посрещат в офиса на общинско предприятие „Обреден дом“ младоженците или техните близки, дошли да предплатят сватбената церемония.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 380