Търсене

Начало Институции
Институции
Кредит, рекет или изнудване - това е въпросът
15 December 2017

Кредит, рекет или изнудване – това е въпросът. Писмо с такова заглавие изпрати до редакцията на „Екип 7“ 70-годишният Неделчо Неделчев от Гецово и поиска да го публикуваме, защото няма институция, която би могла да защити интересите му и единствената му надежда е в нас.

Продължава...
 
Православна позиция, относно влиянието на „Хелоуин“ върху детската психика
29 October 2017

Вече почти три десетилетия западната култура активно прониква и влияе върху съзнанието на българина и особено на по-младите поколения, които вече изцяло са моделирани по неин образ и подобие.

Редно е да припомним, че съгласно член 13, алинея 3 от Конституцията на Република България, съгласно който „Традиционното вероизповедание в нашата страна е Източното Православие”, каквото и да означава това.

Продължава...
 
Новият окръжен прокурор встъпи в длъжност
10 March 2017

 

Новият административен ръководител на Окръжната прокуратура - Разград Тихомир Тодоров вчера официално встъпи в длъжност. Актът за въвеждането на поста му бе връчен

на церемония в залата на Административния съд, която уважиха десетки магистрати, адвокати и служители на администрацията.

Документът бе подписан на място от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова, която открито обяви своя кредит на доверие към Тодоров.

Продължава...
 
Разговор на един гражданин с кмета за тазгодишната разградска зима и образцовото снегопочистване...
09 January 2017

Здравейте,

Снеговалежът не беше кой знае колко много, но тази година отново се почистиха само централните улици, а вътрешните останаха така да се каже на самопочистване. Образуваха се коловози, които всяка нощ замръзват и стават предпоставка за инциденти от различен характер.

Продължава...
 
Мила ЙОЦОВСКА: Да не би лекарите да работят за траурните агенции?
30 November 2016

„От три дни се въртя в омагьосания кръг на здравната система и започвам да се питам дали лекарите работят в името на пациентите или обслужват траурните агенции“, така започна разказа си Мила Йоцовска от Разград.

Продължава...
 
Деца се мъчиха да бягат на нещо като писта, заради ината и комплексите на кмета
01 April 2016

Да се смее ли човек, да плаче ли? И децата ни станаха заложници на битките и страстите около концесията на стадион „Лудогорец арена“ в Разград. През миналите две години на състезанията от Ученически игри децата бягаха на великолепната писта на „Гнездо на орли“. Всички очакваха това да се случи и тази година – ръководството на клуба нямаше нищо против, условията там са прекрасни, предразполагат за добри резултати, безопасно е за малките бегачи.

Продължава...
 
Недка ИВАНОВА: Години наред "Разградлес" се подиграва с мен
04 December 2015

"Години наред търпя как от "Разградлес" се подиграват с мен и най-нагло ме лъжат и крадат. Вече ми писна. Елате на място да се уверите за какво става дума".

Това заяви по телефона 64-годишната Недка Иванова от Благоево. Откликнахме на призива й и посетихме селото. Намерихме жената на портала на местната кооперация, където тя временно е назначена за пазач дневна смяна, за да препечели някакви пари, с които да си плати борчовете.

Продължава...
 
Владимир МАТЕЕВ: Започвам битка срещу земеделската мафия
23 November 2015

Започвам битка със земеделската мафия. С тези думи дойде в редакцията разградчанинът Владимир Матеев, дни след като научи, че за втора поредна година са му отказани полагаеми субсидии за стопанисвани земи.

Матеев е собственик на 9.5 декара градини с трайни насаждения в местността Ошкунди в Топчии, за които целогодишно полага грижи – с рязане, пръскане, торене и напояване.

На това основание и години наред кандидатства за подпомагане пред Държавен фонд „Земеделие“.

Продължава...
 
Отнеха част от имота на исперихчанин, карат го да съди съседа си, за да си го върне
16 November 2015

Исперихчанин беше въвлечен от институциите в абсурден имотен спор, за който хем не знае, хем го поставя в позицията на ощетен, хем трябва да доказва, че е собственик на нещо, което по право му се полага.

Всичко започва през 2001 година, когато община Исперих приема нов подробен устройствен план на града и по недопустим начин изменя вътрешната регулационна граница между имотите на Валери Петков и съседа му Федаил Зекерие.

Продължава...
 
Искат от омбудсмана ревизия на община Завет и областната управа
04 November 2015

Близки на нелепо загинало в автобусна катастрофа 18-годишно момиче от Шумен поискаха от омбудсмана на Републиката да бъде извършена пълна проверка на община Завет, областната управа в Разград и две транспортни фирми.

Трагичният инцидент, за който „Екип 7“ вече писа, е станал на 8 април тази година на автомагистрала „Хемус“, в района на село Невша, докато абитуриентката Елис Сабриева пътувала към родния си град в бус „Мерцедес“ на кубратския превозвач „Транс 2009“, изпълняващ линията Варна-Шумен-Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 422