Търсене

Начало Институции
Институции
Завъртя се рулетката за областен управител
03 June 2013

След като новото правителство на България е вече факт, следва кадрова подмяна по вертикала надолу. Още на следващия ден след като беше избран, министър-председателят Пламен Орешарски обяви, че в най-скоро време предстои смяна на всички областни управители с мотива, че те са политически лица и няма как да запазят постовете си.

Продължава...
 
Проспа ли община Разград сделката за голф игрището?
31 May 2013

Парцелът, върху който фирмата на първия български космонавт Георги Иванов трябваше да изгради голф игрище е обявен за продан в популярен сайт за недвижими имоти, научи „Екип 7“. Исканата от продавача - „Ер София“ ООД, цена за 13-те съседни терена до язовир „Папаз чешма“ край Пчелина в землището на село Благоево на обща площ 427 996 кв.м е точно 400 000 лева.

Продължава...
 
Пътят към сватбата в Разград е осеян с надгробни артикули и снимки на мъртъвци
29 May 2013

Човек и добре да живее се жени, е казал народът. В Разград, за всеки дръзнал да го направи обаче, още увертюрата към бракосъчетанието се оказва смразяваща.

Фенери за гробове, рамки за надгробни снимки и всевъзможни артикули за тъжни ритуали посрещат в офиса на общинско предприятие „Обреден дом“ младоженците или техните близки, дошли да предплатят сватбената церемония.

Продължава...
 
Общината реди пътните знаци както й падне
15 April 2013

Повод за тези редове са мнения на наши читатели в сайта на „Екип 7“ и различни форуми в интернет пространството след нашата публикация „Забраненото влизане в междублоковите пространства – законно или не?“ от понеделник, 8 април.

Всички са обединени около становището, че общинската администрация прилага двойни стандарти, за да задоволи капризи на обитатели на жилищни блокове тук и там града.

Продължава...
 
Собственици на кучета искат обезопасена градинка за разходка, общинарите ги мотаят вече година
18 March 2013

Тлъста и безплодна кореспонденция с вече едногодишна история между себе си и общината в Разград ни представи в края на миналата седмица Албена Кирилова. Срещнахме се до Пантеона в градски парк, където според заповед на кмета Денчо Бояджиев от началото на декември миналата година е едно от местата, определено за разходка на кучета.

Продължава...
 
Учители от интерната в Осенец в психоза, директорът ги тормозел
28 January 2013

Повече от две години след като „Екип 7“ писа, че в интерната в Осенец има дефицит на правоспособни кадри, а учители обвиниха директора Диан Добрев в интриги и нарушения, положението, както се казва по народному, вместо да се влошава, става все по-критично.

Продължава...
 
Филхармониците внесоха в общината 2000 подписа в своя подкрепа
25 January 2013

Музикантите от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ депозираха вчера в деловодството на община Разград подписката на разградчани, които застанаха зад тях в настояването им оркестърът да бъде запазен. Подписите са над 2000, а своеобразният референдум продължи едва три дни предвид факта, че няма време до разглеждането на казуса в комисиите по култура и финанси от самия ОбС.

Продължава...
 
„Разделяй и владей“ – принцип на работа в общинска администрация в Разград
23 January 2013

За пореден път римското правило „Разделяй и владей“ се използва от разградската община като този път се противопоставят свои на свои.

Увеличението на заплатите на Капанския ансамбъл, безспорно належащо и обществено подкрепено от хиляди хора в Разградска община, е свързано с необходимостта от осигуряване на средства. Откъде ще бъдат взети? Откъде ли, явно от друг културен институт, който е с 90-годишна история – Разградската филхармония.

Продължава...
 
Болницата в Търговище, или защо хиляди пациенти от Разградско ходят да се лекуват в нея?
16 January 2013

Поне пет коли с разградска регистрация са паркирали на паркинга пред областната болница в Търговище с надеждата за изцеление и помощ.

Кабинетът на изпълнителния директор на местната МБАЛ е на първия, партерния етаж на сградата, точно срещу главния вход, откъдето минава основният поток от пациенти и придружители. Няма приемен ден и час – болните или техните близки могат да поискат среща и консултация винаги, когато се нуждаят от нея.

Продължава...
 
ЦИК назначи РИК - Разград
30 November 2012

В сряда Районна избирателна комисия /РИК/ в Разград встъпи в правомощията си по организацията и провеждането на националния референдум на 27 януари 2013 година в Лудогорието. С решение на ЦИК от 26 ноември за неин председател е назначен 51-годишният икономист Емил Попов, който бе предложен за поста от местната структура на управляващата партия ГЕРБ.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 373