Търсене

Начало Институции
Институции
Общината реди пътните знаци както й падне
15 April 2013

Повод за тези редове са мнения на наши читатели в сайта на „Екип 7“ и различни форуми в интернет пространството след нашата публикация „Забраненото влизане в междублоковите пространства – законно или не?“ от понеделник, 8 април.

Всички са обединени около становището, че общинската администрация прилага двойни стандарти, за да задоволи капризи на обитатели на жилищни блокове тук и там града.

Продължава...
 
Собственици на кучета искат обезопасена градинка за разходка, общинарите ги мотаят вече година
18 March 2013

Тлъста и безплодна кореспонденция с вече едногодишна история между себе си и общината в Разград ни представи в края на миналата седмица Албена Кирилова. Срещнахме се до Пантеона в градски парк, където според заповед на кмета Денчо Бояджиев от началото на декември миналата година е едно от местата, определено за разходка на кучета.

Продължава...
 
Учители от интерната в Осенец в психоза, директорът ги тормозел
28 January 2013

Повече от две години след като „Екип 7“ писа, че в интерната в Осенец има дефицит на правоспособни кадри, а учители обвиниха директора Диан Добрев в интриги и нарушения, положението, както се казва по народному, вместо да се влошава, става все по-критично.

Продължава...
 
Филхармониците внесоха в общината 2000 подписа в своя подкрепа
25 January 2013

Музикантите от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ депозираха вчера в деловодството на община Разград подписката на разградчани, които застанаха зад тях в настояването им оркестърът да бъде запазен. Подписите са над 2000, а своеобразният референдум продължи едва три дни предвид факта, че няма време до разглеждането на казуса в комисиите по култура и финанси от самия ОбС.

Продължава...
 
„Разделяй и владей“ – принцип на работа в общинска администрация в Разград
23 January 2013

За пореден път римското правило „Разделяй и владей“ се използва от разградската община като този път се противопоставят свои на свои.

Увеличението на заплатите на Капанския ансамбъл, безспорно належащо и обществено подкрепено от хиляди хора в Разградска община, е свързано с необходимостта от осигуряване на средства. Откъде ще бъдат взети? Откъде ли, явно от друг културен институт, който е с 90-годишна история – Разградската филхармония.

Продължава...
 
Болницата в Търговище, или защо хиляди пациенти от Разградско ходят да се лекуват в нея?
16 January 2013

Поне пет коли с разградска регистрация са паркирали на паркинга пред областната болница в Търговище с надеждата за изцеление и помощ.

Кабинетът на изпълнителния директор на местната МБАЛ е на първия, партерния етаж на сградата, точно срещу главния вход, откъдето минава основният поток от пациенти и придружители. Няма приемен ден и час – болните или техните близки могат да поискат среща и консултация винаги, когато се нуждаят от нея.

Продължава...
 
ЦИК назначи РИК - Разград
30 November 2012

В сряда Районна избирателна комисия /РИК/ в Разград встъпи в правомощията си по организацията и провеждането на националния референдум на 27 януари 2013 година в Лудогорието. С решение на ЦИК от 26 ноември за неин председател е назначен 51-годишният икономист Емил Попов, който бе предложен за поста от местната структура на управляващата партия ГЕРБ.

Продължава...
 
Родители от Разград: Общината събира такси за предучилищна подготовка на деца въпреки закона
28 November 2012

Вече повече от две години Община Разград събира в противоречие със закона такса за предучилищна подготовка в детските градини на децата на 5 и 6-годишна възраст.

За това алармират чрез „Екип 7“ обществеността и компетентните институции недоволни родители от града.

Продължава...
 
Момчета от Дом „Лудогорие“ в Исперих на среща с президента
26 November 2012

Иван Станев и Даниел Абрашев от Исперих бяха сред 14-те младежи, които миналата седмица бяха поканени на среща от президента Росен Плевнелиев по инициативата „Подкрепи една мечта“. И двамата са деца от институция и в последните 12 години живяха в Дом за деца „Лудогорие“ и в създадената за напускащи дома социална услуга Преходно жилище.

Продължава...
 
Съдия Диан Василев стана несменяем
19 November 2012

Статут на несменяемост придоби съдия Диан Василев от Административен съд-Разград. Това стана в четвъртък на последното заседание на Висшия съдебен съвет и по предложение на ръководителя на Разградския административен съд съдия Ива Ковалакова-Стоева.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 380