Търсене

Начало Институции
Институции
Родители от Разград: Общината събира такси за предучилищна подготовка на деца въпреки закона
28 November 2012

Вече повече от две години Община Разград събира в противоречие със закона такса за предучилищна подготовка в детските градини на децата на 5 и 6-годишна възраст.

За това алармират чрез „Екип 7“ обществеността и компетентните институции недоволни родители от града.

Продължава...
 
Момчета от Дом „Лудогорие“ в Исперих на среща с президента
26 November 2012

Иван Станев и Даниел Абрашев от Исперих бяха сред 14-те младежи, които миналата седмица бяха поканени на среща от президента Росен Плевнелиев по инициативата „Подкрепи една мечта“. И двамата са деца от институция и в последните 12 години живяха в Дом за деца „Лудогорие“ и в създадената за напускащи дома социална услуга Преходно жилище.

Продължава...
 
Съдия Диан Василев стана несменяем
19 November 2012

Статут на несменяемост придоби съдия Диан Василев от Административен съд-Разград. Това стана в четвъртък на последното заседание на Висшия съдебен съвет и по предложение на ръководителя на Разградския административен съд съдия Ива Ковалакова-Стоева.

 

Продължава...
 
Водният цикъл в Исперих ще заработи, уверяват от общината
31 October 2012

 

В Исперих се проведе редовно заседание на общинския съвет, на което като първа точка в дневния ред бе приета промяна в Правилника за организацията и дейността на местния парламент във връзка с направена забележка от страна на областния управител д-р Валентин Василев /б.р.отмяна на възможността да се вземат решение без провеждането на сесия на ОбС/.

Продължава...
 
Община Разград спечели приза „Община реформатор“
19 October 2012

Грамота, плакет и 32-инчов плазмен телевизор „Грундиг“ получи община Разград от Националното сдружение на общините в РБългария /НСОРБ/. Това е материалният израз на високата награда „Община реформатор“, с която тази година Сдружението удостои местната администрация в категорията „средни общини“ с населението 20 000 до 60 000 души. Тя бе връчена на кмета Денчо Бояджиев по време на Осмата годишна среща на местните власти, която се проведе от 14 до 16 октомври в Пловдив.

Продължава...
 
Художниците са обидени на кмета Бояджиев
05 October 2012

Новината, че къщата на художниците ще става Клуб на общинския съветник и особено публичното заявление на кмета Денчо Бояджиев, че местното представителство на СБХ, което ползва част от базата, няма да получава никакви средства като компенсация от общинския бюджет обиди и разстрои разградските творци, които гледаха по телевизията прякото излъчване на заседанието на общинския съвет във вторник.

Продължава...
 
40 деца вече са при приемни родители
05 October 2012

40 деца от региона вече са настанени при 36 приемни семейства, а други осем родители чакат одобрение, за да вземат при себе си сираче.

Това съобщи Татяна Костова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

Продължава...
 
Правят социални центрове в Исперих за 878 000 лева
01 October 2012

 

Със средства в размер на 878 000 лева от Програмата за развитие на селските райони изграждат два социални центъра в Исперих.

Строежът на Център на настаняване от семеен тип за 692 000 лева започва през пролетта. Капацитетът на сградата, която предстои да се появи на ул.“Алеко Константинов“ до Домашния патронаж в града, ще е за дванайсет деца.

Продължава...
 
Читателите питат: Защо разкопаха до блока ни преди седмица?
24 September 2012

Има една популярна вестникарска рубрика „Открийте разликите“. Тъкмо така наши читатели ни предложиха тези снимки. Разликата тук е не толкова в картинката, а във времето. Кадърът с багера е от 12 септември, този с огражденията – от вчера. Сиреч, десет дни.

Първата снимка е направена заради приятната изненада от бързата работа на хора и техника, втората - заради притесненията на хората в блока на ул. „Бели Лом“62 /ЕПЖБ-1/, че солидното „отцепване“ на района на изкопите подсказва кога тук пак ще появи бригадата.


Продължава...
 
Мюсюлманското училище в Делчево вече го няма
21 September 2012

Преди две години бях в „нещото“ в двора на джамията в исперихското село Делчево и в два последователни броя на „Екип 7“ разказах за това, което някои наричаха общежитие за социално слаби деца – всичките мюсюлманчета, други – мюсюлманско религиозно училище. И зададох много въпроси към институциите у нас в посока нормално ли е 30 деца – момичета и момчета – да живеят там с години с един директор, готвачка, ходжа и няколко имами.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 373