Търсене

Начало Институции
Институции
Водният цикъл в Исперих ще заработи, уверяват от общината
31 October 2012

 

В Исперих се проведе редовно заседание на общинския съвет, на което като първа точка в дневния ред бе приета промяна в Правилника за организацията и дейността на местния парламент във връзка с направена забележка от страна на областния управител д-р Валентин Василев /б.р.отмяна на възможността да се вземат решение без провеждането на сесия на ОбС/.

Продължава...
 
Община Разград спечели приза „Община реформатор“
19 October 2012

Грамота, плакет и 32-инчов плазмен телевизор „Грундиг“ получи община Разград от Националното сдружение на общините в РБългария /НСОРБ/. Това е материалният израз на високата награда „Община реформатор“, с която тази година Сдружението удостои местната администрация в категорията „средни общини“ с населението 20 000 до 60 000 души. Тя бе връчена на кмета Денчо Бояджиев по време на Осмата годишна среща на местните власти, която се проведе от 14 до 16 октомври в Пловдив.

Продължава...
 
Художниците са обидени на кмета Бояджиев
05 October 2012

Новината, че къщата на художниците ще става Клуб на общинския съветник и особено публичното заявление на кмета Денчо Бояджиев, че местното представителство на СБХ, което ползва част от базата, няма да получава никакви средства като компенсация от общинския бюджет обиди и разстрои разградските творци, които гледаха по телевизията прякото излъчване на заседанието на общинския съвет във вторник.

Продължава...
 
40 деца вече са при приемни родители
05 October 2012

40 деца от региона вече са настанени при 36 приемни семейства, а други осем родители чакат одобрение, за да вземат при себе си сираче.

Това съобщи Татяна Костова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

Продължава...
 
Правят социални центрове в Исперих за 878 000 лева
01 October 2012

 

Със средства в размер на 878 000 лева от Програмата за развитие на селските райони изграждат два социални центъра в Исперих.

Строежът на Център на настаняване от семеен тип за 692 000 лева започва през пролетта. Капацитетът на сградата, която предстои да се появи на ул.“Алеко Константинов“ до Домашния патронаж в града, ще е за дванайсет деца.

Продължава...
 
Читателите питат: Защо разкопаха до блока ни преди седмица?
24 September 2012

Има една популярна вестникарска рубрика „Открийте разликите“. Тъкмо така наши читатели ни предложиха тези снимки. Разликата тук е не толкова в картинката, а във времето. Кадърът с багера е от 12 септември, този с огражденията – от вчера. Сиреч, десет дни.

Първата снимка е направена заради приятната изненада от бързата работа на хора и техника, втората - заради притесненията на хората в блока на ул. „Бели Лом“62 /ЕПЖБ-1/, че солидното „отцепване“ на района на изкопите подсказва кога тук пак ще появи бригадата.


Продължава...
 
Мюсюлманското училище в Делчево вече го няма
21 September 2012

Преди две години бях в „нещото“ в двора на джамията в исперихското село Делчево и в два последователни броя на „Екип 7“ разказах за това, което някои наричаха общежитие за социално слаби деца – всичките мюсюлманчета, други – мюсюлманско религиозно училище. И зададох много въпроси към институциите у нас в посока нормално ли е 30 деца – момичета и момчета – да живеят там с години с един директор, готвачка, ходжа и няколко имами.


Продължава...
 
Жертва на измама девет години води дела за собствения си имот
10 September 2012

Жертва на абсурден казус, в който преди девет години е въвлечена без да знае, стана разградчанката Добриянка Иванова. След години ходене по мъките и съдилищата, и безуспешни опита да запази собственото си жилище, което никога не е продавала, днес 53-годишната жената официално не е собственик на имота си на улица „Неофит Рилски“.

За скандалния случай Иванова сигнализира редакцията на „Екип 7“ още през октомври 2004 година, когато казусът беше в зародиш. Каква е историята?


Продължава...
 
Колодрумът – забравеното дете на общината
10 September 2012

Бях за последно на колодрума в Разград преди малко повече от два месеца – снимах киноложката изложба по повод на празника на ловно-рибарското дружество „Сокол“. И съвсем не изглеждаше така зле, както го преоткрих миналата седмица. Оказа се, че си имало причина, ловците се организирали - окосили и направили оборка вътре в овала. Не бяха толкова изплескани с всякакви надписи и местата на централната трибуна.


Продължава...
 
Готвят голям проект за туристи по маршрута Исперих - Разград - Попово
27 August 2012

Капанците, аязмото и културно-историческото наследство. Това са опорните точки, които ще обединят Разград, Исперих и Попово в голям проект с работно заглавие „Лудогорие – Поломие - Гетика: Път на култура и традиции“. С него трите общини до края на септември ще кандидатстват за общо финансиране пред Оперативна програма „Регионално развитие“.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 380