Търсене

Начало Институции
Институции
Мюсюлманското училище в Делчево вече го няма
21 September 2012

Преди две години бях в „нещото“ в двора на джамията в исперихското село Делчево и в два последователни броя на „Екип 7“ разказах за това, което някои наричаха общежитие за социално слаби деца – всичките мюсюлманчета, други – мюсюлманско религиозно училище. И зададох много въпроси към институциите у нас в посока нормално ли е 30 деца – момичета и момчета – да живеят там с години с един директор, готвачка, ходжа и няколко имами.


Продължава...
 
Жертва на измама девет години води дела за собствения си имот
10 September 2012

Жертва на абсурден казус, в който преди девет години е въвлечена без да знае, стана разградчанката Добриянка Иванова. След години ходене по мъките и съдилищата, и безуспешни опита да запази собственото си жилище, което никога не е продавала, днес 53-годишната жената официално не е собственик на имота си на улица „Неофит Рилски“.

За скандалния случай Иванова сигнализира редакцията на „Екип 7“ още през октомври 2004 година, когато казусът беше в зародиш. Каква е историята?


Продължава...
 
Колодрумът – забравеното дете на общината
10 September 2012

Бях за последно на колодрума в Разград преди малко повече от два месеца – снимах киноложката изложба по повод на празника на ловно-рибарското дружество „Сокол“. И съвсем не изглеждаше така зле, както го преоткрих миналата седмица. Оказа се, че си имало причина, ловците се организирали - окосили и направили оборка вътре в овала. Не бяха толкова изплескани с всякакви надписи и местата на централната трибуна.


Продължава...
 
Готвят голям проект за туристи по маршрута Исперих - Разград - Попово
27 August 2012

Капанците, аязмото и културно-историческото наследство. Това са опорните точки, които ще обединят Разград, Исперих и Попово в голям проект с работно заглавие „Лудогорие – Поломие - Гетика: Път на култура и традиции“. С него трите общини до края на септември ще кандидатстват за общо финансиране пред Оперативна програма „Регионално развитие“.


Продължава...
 
Ганка Петрова: Общинска чиновничка унижава гражданите и не спазва закона
06 August 2012

С какво право служители на община Завет си позволяват да противоречат на действащите в държавата закони и да не зачитат нотариусите като институция? Тези въпроси поиска да отправи от страниците на „Екип 7“ 26-годишната Ганка Петрова, след като станала свидетел на скандално държание от страна на старши експерта в ГРАО-Завет Тюркян Татар. Скандалът помежду им се разразил, след като чиновничката отказала да признае представен от Петрова нотариално заверен препис на удостоверение за наследници.


Продължава...
 
Ще дават по 150 лева еднократна помощ за първолаци
27 July 2012

По 150 лева еднократно ще получат учениците, записани в първи клас на държавно или общинско училище през учебната 2012/2013 година. Целевата финансова помощ е за покриване на част от разходите за първолаците в началото на учебната година и е за семейства, чиито деца ще прекрачат за първи път училищния праг. Условието е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лева.


Продължава...
 
Със 122 намалели безработните през юни
27 July 2012

9188 са регистрираните безработни в Разградска област към края на юни, което е със 122 по-малко в сравнение с края на май, съобщи вчера директорът на Бюрото по труда в Разград Павлина Белчева. Тя допълни, че през юни на работа са постъпили 333 регистрирани на борсата граждани.


Продължава...
 
В Шалон ан Шампан смятат да открият алея на името на Разград
27 July 2012

Час преди официалното откриване на Панаира на киселото мляко в Стъклената зала на галерията Денчо Бояджиев и Брюно Бург-Брок преподписаха за срок от още пет години Споразумението за партньорство и сътрудничество между Разград и Шалон ан Шампан.

Документът е естествено продължение на Хартата за приятелство между двата града и предвижда съвместни дейности в областта на културата, младежки и социални програми, туризма, икономиката, съвместно кандидатстване пред европейски програми с възможност да бъде допълван и конкретизиран всяка година.


Продължава...
 
„Изпързаля“ ли община Разград 214 собственици на гаражи?
18 July 2012

Таксите, които община Разград има намерение да прибира на по-голямата част от 214 собственици на гаражи, са незаконни. Няма никакви правни и финансови основания да бъдат внасяни по 1 лев на кв.м застроена площ всеки месец в касата на кметството, защото тази такса е определена в пълно противоречие с принципите на Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ по отношение на по- голямата част от тези собственици.


Продължава...
 
Защо улиците на Разград се ремонтират в най-пиковото време?
11 July 2012

На маймуни ни правят, елате да снимате, моля ви. В най-натоварения откъм трафик ден и час освежават маркировката по най-натовареното кръстовище в града – това зад пощата.

С такава молба ни потърси по телефона в понеделник малко след 10 часа таксиметров шофьор от Разград. Набързо припомни, че само преди няколко дни движението по улица „Дунав“ отново е било затруднено заради запълване на дупки.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 374