Търсене

Начало Институции
Институции
Две институции седем пъти разхождат счетоводителка заради свои грешки
23 March 2015

Две институции седем пъти разхождат счетоводителка, заради грешки, допуснати от самите тях. На осмото препращане Пенка Христова дойде директно в редакцията на „Екип 7“, за да направи публично достояние проблемите си с институциите, с които сама не успяла да се пребори.

Разградчанката, която е бивш данъчен служител, води счетоводната документация на местни фирми.

Продължава...
 
Кабинетът "Сакскобургготски" задейства предстоящата реставрация на голямата джамия
04 March 2015

За реконструкцията на джамията "Ибрахим паша" в Разград, която е втората по големина в страната след "Тумбул джамия" в Шумен, се заговори по-сериозно и на практика се задействаха нещата по времето на управлението на правителството на Симеон Сакскобургготски. В началото с тази деликатна тема се занимаваше общинската администрация.

Продължава...
 
Омагьосаният кръг на институциите докара уволнена жена до просешка тояга
27 February 2015

Омагьосаният кръг на институциите докара освободена от работа жена до просешка тояга.

Допреди шест години животът на Мариана Йорданова от Разград си вървял в обичайното за средностатистическия българин русло – и тя, и съпругът й работели, а заплатите им били достатъчни, за да си покриват разходите и да си позволят да изтеглят и да плащат безпроблемно жилищен ипотечен заем.

Продължава...
 
Не откриха нищо незаконно в ислямски пансион за изучаване на корана в Исперих
03 November 2014

Разпоредена от Окръжна прокуратура проверка по сигнал за незаконен ислямски пансион за изучаване на корана в Исперих завърши без да бъдат установени данни за извършени престъпления. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Разград Милена Пенчикова. Проверката бе предизвикана от разследване на „Нова телевизия“, а в нея участваха служители на ДАНС, Агенцията за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане.

Продължава...
 
Общините в Лудогорието с проекти за намаляване на безработицата
31 October 2014

 

На заседанието на областната комисия по заетост бяха представени, обсъдени и одобрени Регионални програми за заетост, предложени от общини на територията на област Разград, за включване в Националния план за действие по заетостта /НПДЗ/ през 2015 година. Тъй като, за съжаление, темата засяга немалък брой хора в Лудогорието, публикуваме инициативите на всичките седем общини.


Продължава...
 
Наградиха четирима „За принос към местното самоуправление“
13 October 2014

 

Връчването на почетния знак „За принос към местното самоуправление“ в петък бе кулминацията на проявите в Разград, посветени на 12 октомври – Ден на българската община. Тази година с общинската награда бяха удостоени четирима души. Това са главният специалист в звено „Обслужване на общинския съвет“ Иванка Раданова, директорът на ОП „Ученическо и столово хранене и почивно дело“ Светослав Неделчев, главният експерт „ТРЗ и Човешки ресурси“ в администрацията Калинка Петрова и кметът на село Мортагоново Руждет Исмаил. При гласуваното на всяка една от кандидатурите, най-много гласове плучи Раданова, която бе подкрепена от всички съветници. За останалите имаше между 2 и 5 гласа „въздържал се“.

Продължава...
 
Съдия-изпълнител погва длъжниците на община Разград
10 October 2014

 

Скоро частен съдия-изпълнител започва да запорира домашно имущество, заплати и пенсии на длъжниците на община Разград, които трайно не плащат местните данъци и такси, основно за недвижимите си имоти, предупреди началникът на отдел „МДТ“ Пешо Димитров. На първо време крутата мярка, която налага местната администрация, засяга 192 души, които дължат на местната хазна над 500 лева. Те са основно в селата. Най-ниска е събираемостта на налозите в Ясеновец – 29%, следват Недоклан – 40%, Топчии – 42%, Раковски – 44%, Дянково – 45%, Балкански, Дряновец – 49%, Стражец – 50%. Като положителен пример Пешо Димитров посочи село Липник, където до края на септември са платени 65%, с 5% повече от общинския център.

Продължава...
 
Трима номинирани за „Почетен знак за принос към местното самоуправление“
06 October 2014

 

Във връзка с 12 октомври – Ден на българската община, в петък от 13 часа ще се проведе тържествено заседание на общинския съвет в Разград. В началото слово за празника ще произнесе неговият председател Милена Цанева. След това местният парламент ще гласува новите носители на „Почетен знак за принос към местното самоуправление“. Преди да влязат в дневния ред на сесията обаче утре предстои номинациите да бъдат разгледани в комисиите по култура и по законност. Към петък следобед в местната администрация имаше депозирани три кандидатури.

Продължава...
 
Живка Димитрова поема временно началството на РИО
30 September 2014

 

Живка Димитрова Панчева е новият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Тя е назначена от петък със заповед на министъра на образованието и замества досегашния просветен шеф – Илиян Дочков, който оглавяваше институцията една година.

Димитрова посочи, че временно заема този пост до провеждането на конкурс, чрез който ще бъде избран началник на ведомството.

Продължава...
 
Близо 300 нарушения е установила Инспекцията по труда в Разград
30 September 2014

 

279 нарушения е установила за миналия месец Инспекцията по труда в Разград, съобщи директорът на институцията Катя Филипова. По думите й, са издадени 273 предписания и е спряна от експлоатация една самоделно направена машина.

Инспекторите са извършили проверки в 55 обекта, като 9 предприятия са посетени за първи път. Сред най-често срещаните нарушения са неспазване на работното време и почивките на служителите, полагане на труд без сключен договор, неизплащане или забавяне на заплатите, както и пропуски в спазването на нормите по безопасност на труда.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 422