Търсене

Начало Институции
Институции
Филхармониците внесоха в общината 2000 подписа в своя подкрепа
25 January 2013

Музикантите от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ депозираха вчера в деловодството на община Разград подписката на разградчани, които застанаха зад тях в настояването им оркестърът да бъде запазен. Подписите са над 2000, а своеобразният референдум продължи едва три дни предвид факта, че няма време до разглеждането на казуса в комисиите по култура и финанси от самия ОбС.

Продължава...
 
„Разделяй и владей“ – принцип на работа в общинска администрация в Разград
23 January 2013

За пореден път римското правило „Разделяй и владей“ се използва от разградската община като този път се противопоставят свои на свои.

Увеличението на заплатите на Капанския ансамбъл, безспорно належащо и обществено подкрепено от хиляди хора в Разградска община, е свързано с необходимостта от осигуряване на средства. Откъде ще бъдат взети? Откъде ли, явно от друг културен институт, който е с 90-годишна история – Разградската филхармония.

Продължава...
 
Болницата в Търговище, или защо хиляди пациенти от Разградско ходят да се лекуват в нея?
16 January 2013

Поне пет коли с разградска регистрация са паркирали на паркинга пред областната болница в Търговище с надеждата за изцеление и помощ.

Кабинетът на изпълнителния директор на местната МБАЛ е на първия, партерния етаж на сградата, точно срещу главния вход, откъдето минава основният поток от пациенти и придружители. Няма приемен ден и час – болните или техните близки могат да поискат среща и консултация винаги, когато се нуждаят от нея.

Продължава...
 
ЦИК назначи РИК - Разград
30 November 2012

В сряда Районна избирателна комисия /РИК/ в Разград встъпи в правомощията си по организацията и провеждането на националния референдум на 27 януари 2013 година в Лудогорието. С решение на ЦИК от 26 ноември за неин председател е назначен 51-годишният икономист Емил Попов, който бе предложен за поста от местната структура на управляващата партия ГЕРБ.

Продължава...
 
Родители от Разград: Общината събира такси за предучилищна подготовка на деца въпреки закона
28 November 2012

Вече повече от две години Община Разград събира в противоречие със закона такса за предучилищна подготовка в детските градини на децата на 5 и 6-годишна възраст.

За това алармират чрез „Екип 7“ обществеността и компетентните институции недоволни родители от града.

Продължава...
 
Момчета от Дом „Лудогорие“ в Исперих на среща с президента
26 November 2012

Иван Станев и Даниел Абрашев от Исперих бяха сред 14-те младежи, които миналата седмица бяха поканени на среща от президента Росен Плевнелиев по инициативата „Подкрепи една мечта“. И двамата са деца от институция и в последните 12 години живяха в Дом за деца „Лудогорие“ и в създадената за напускащи дома социална услуга Преходно жилище.

Продължава...
 
Съдия Диан Василев стана несменяем
19 November 2012

Статут на несменяемост придоби съдия Диан Василев от Административен съд-Разград. Това стана в четвъртък на последното заседание на Висшия съдебен съвет и по предложение на ръководителя на Разградския административен съд съдия Ива Ковалакова-Стоева.

 

Продължава...
 
Водният цикъл в Исперих ще заработи, уверяват от общината
31 October 2012

 

В Исперих се проведе редовно заседание на общинския съвет, на което като първа точка в дневния ред бе приета промяна в Правилника за организацията и дейността на местния парламент във връзка с направена забележка от страна на областния управител д-р Валентин Василев /б.р.отмяна на възможността да се вземат решение без провеждането на сесия на ОбС/.

Продължава...
 
Община Разград спечели приза „Община реформатор“
19 October 2012

Грамота, плакет и 32-инчов плазмен телевизор „Грундиг“ получи община Разград от Националното сдружение на общините в РБългария /НСОРБ/. Това е материалният израз на високата награда „Община реформатор“, с която тази година Сдружението удостои местната администрация в категорията „средни общини“ с населението 20 000 до 60 000 души. Тя бе връчена на кмета Денчо Бояджиев по време на Осмата годишна среща на местните власти, която се проведе от 14 до 16 октомври в Пловдив.

Продължава...
 
Художниците са обидени на кмета Бояджиев
05 October 2012

Новината, че къщата на художниците ще става Клуб на общинския съветник и особено публичното заявление на кмета Денчо Бояджиев, че местното представителство на СБХ, което ползва част от базата, няма да получава никакви средства като компенсация от общинския бюджет обиди и разстрои разградските творци, които гледаха по телевизията прякото излъчване на заседанието на общинския съвет във вторник.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 387