Търсене

Начало Институции
Институции
Съдия Атанас Христов стана несменяем
04 June 2012

Още един представител на Темида в Разградски съдебен регион доби статут на несменяемост. С дата 31 май тази важна подробност към автобиографията си добави съдия Атанас Дечков Христов от Районния съд в Разград.

Популярният в юридическите среди с резкия си тон и строгите решения магистрат е бил предложен за несменяем от административния ръководител на РРС съдия Маргарита Новакова.


Продължава...
 
В община Исперих назначиха специалист, изгониха го след седмица без обяснения
28 May 2012

Възможно ли е да те назначат на работа, но само седмица след като си подписал трудовия си договор да получиш заповед за прекратяването му? И когато това е станало без предизвестие и без обяснение, как да се тълкува, ако не като разчистване на лични сметки или партийна метла.

Късометражната лента с непоследователен сюжет е с адрес в Исперих. И за жалост не датира от годините, когато показните и немотивирани назначения и уволнения бяха стил на поведение, а само отпреди десет дни.


Продължава...
 
Защо са заключени новите спортни площадки в кварталите?
28 May 2012

Разтревожени читатели алармираха, че е възможно да стане беля - малчугани с футболни топки се прехвърля през триметровите огради на новите детски площадки, за да играят мач вътре в клетката. А се катерят оградата, защото изградените игрища по проекта за облагородяване на седем разградски квартала са... заключени.


Продължава...
 
„Помощ в дома“ вместо асистенти и домашни помощници
18 May 2012

„Помощ в дома“ е новата програма на Агенцията за социално подпомагане, която ще предостави грижи на болни и самотни и ще осигури работа на безработни. „Помощ в дома“ замества досегашните услуги „личен асистент“, „домашен помощник“ и „социален асистент“, като предоставя дейности за лична помощ /помощ при хранене и къпане, придружаване до лечебни или учебни заведения/, дейности за социална подкрепа /придружаване при посещения на кино, театър, помощ при писане на писма, съдействие до институции/.


Продължава...
 
Бавят парите на обучаващи се по програма безработни
07 May 2012

Безработни сме и в момента караме курс за „техник-еколог“ към Бюрото по труда в Разград. Ежемесечно за това трябва да получаваме по около 160 лева . Обучението обаче започна още в края на януари, а досега пари са ни преведени само два пъти, като последните са за февруари. С това оплакване в редакцията на „Екип 7“ дойдоха в края на миналата седмица Петър Петров, Ралица Радилева, Даниела Пенева, Мария Георгиева и Тодор Тодоров.


Продължава...
 
Полицаи провериха 158 шофьори по Великден, откриха 48 нарушения
18 April 2012

48 нарушения на 158 проверени водачи – това е равносметката от проведената в Разградска област по Великденските празници полицейска операция „Алкохол и правоспособност“.

Заради очакваната голяма интензивност на движението по основните и второстепенни пътища, такава кампания беше организирана в цялата страна в дните от 13 до 16 април.


Продължава...
 
Федерацията на жените помага на 22 абитуриенти
18 April 2012

Федерацията на жените в Разград ще подпомогне с финансови средства двадесет и двама абитуриенти от социално слаби семейства. По 120 лева ще получат зрелостниците.


Продължава...
 
ОП „Разградлес”- шест години успешно управление и стопанисване на общинските гори
04 April 2012

През 2002 година на община Разград бяха възстановени 13 470 хектара гори и земи от горския фонд на територията на общините Разград, Цар Калоян и Самуил или в землищата на 28 населени места, като същите попадат в границите на две териториални поделения на Националното управление на горите - Държавно лесничейство - Разград и Държавно предприятие „ДДС-Сеслав” - Кубрат.


Продължава...
 
12-членно семейство обитава една-единствена стая
30 March 2012

Социалната работа е вид подкрепяща професия, изискваща много лични качества като доброта, съпричастност, отговорност, безпристрастност, които съчетани с професионализъм целят да помогнат и подкрепят семейство, лице или дете в трудна ситуация.

Продължава...
 
Ресурсният център остава в Средношколското общежитие
21 March 2012

Ресурсният център в Разград ще продължи да се помещава в Средношколското общежитие, реши вчера съвместно заседание на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към местния парламент. Имотът се предоставя за безвъзмездно управление за срок от още пет години. 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 373