Търсене

Начало Институции
Институции
Ганка Петрова: Общинска чиновничка унижава гражданите и не спазва закона
06 August 2012

С какво право служители на община Завет си позволяват да противоречат на действащите в държавата закони и да не зачитат нотариусите като институция? Тези въпроси поиска да отправи от страниците на „Екип 7“ 26-годишната Ганка Петрова, след като станала свидетел на скандално държание от страна на старши експерта в ГРАО-Завет Тюркян Татар. Скандалът помежду им се разразил, след като чиновничката отказала да признае представен от Петрова нотариално заверен препис на удостоверение за наследници.


Продължава...
 
Ще дават по 150 лева еднократна помощ за първолаци
27 July 2012

По 150 лева еднократно ще получат учениците, записани в първи клас на държавно или общинско училище през учебната 2012/2013 година. Целевата финансова помощ е за покриване на част от разходите за първолаците в началото на учебната година и е за семейства, чиито деца ще прекрачат за първи път училищния праг. Условието е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 350 лева.


Продължава...
 
Със 122 намалели безработните през юни
27 July 2012

9188 са регистрираните безработни в Разградска област към края на юни, което е със 122 по-малко в сравнение с края на май, съобщи вчера директорът на Бюрото по труда в Разград Павлина Белчева. Тя допълни, че през юни на работа са постъпили 333 регистрирани на борсата граждани.


Продължава...
 
В Шалон ан Шампан смятат да открият алея на името на Разград
27 July 2012

Час преди официалното откриване на Панаира на киселото мляко в Стъклената зала на галерията Денчо Бояджиев и Брюно Бург-Брок преподписаха за срок от още пет години Споразумението за партньорство и сътрудничество между Разград и Шалон ан Шампан.

Документът е естествено продължение на Хартата за приятелство между двата града и предвижда съвместни дейности в областта на културата, младежки и социални програми, туризма, икономиката, съвместно кандидатстване пред европейски програми с възможност да бъде допълван и конкретизиран всяка година.


Продължава...
 
„Изпързаля“ ли община Разград 214 собственици на гаражи?
18 July 2012

Таксите, които община Разград има намерение да прибира на по-голямата част от 214 собственици на гаражи, са незаконни. Няма никакви правни и финансови основания да бъдат внасяни по 1 лев на кв.м застроена площ всеки месец в касата на кметството, защото тази такса е определена в пълно противоречие с принципите на Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ по отношение на по- голямата част от тези собственици.


Продължава...
 
Защо улиците на Разград се ремонтират в най-пиковото време?
11 July 2012

На маймуни ни правят, елате да снимате, моля ви. В най-натоварения откъм трафик ден и час освежават маркировката по най-натовареното кръстовище в града – това зад пощата.

С такава молба ни потърси по телефона в понеделник малко след 10 часа таксиметров шофьор от Разград. Набързо припомни, че само преди няколко дни движението по улица „Дунав“ отново е било затруднено заради запълване на дупки.


Продължава...
 
Социалните поставят под наблюдение семейството на битото с кабел дете
11 June 2012

Малкият Марсел от лознишкото село Каменар, който в началото на месеца беше пребит с кабел от баща си Орлин, на този етап няма да бъде изведен от семейството. Това съобщи за „Екип 7“ шефката на дирекция „Социално подпомагане“ в Разград Даниела Христова.

Категорично било установено, че детето не е малтретирано системно. Нямало данни жертви на насилие по-рано да са ставали и осемте му братя и сестри.


Продължава...
 
Съдия Атанас Христов стана несменяем
04 June 2012

Още един представител на Темида в Разградски съдебен регион доби статут на несменяемост. С дата 31 май тази важна подробност към автобиографията си добави съдия Атанас Дечков Христов от Районния съд в Разград.

Популярният в юридическите среди с резкия си тон и строгите решения магистрат е бил предложен за несменяем от административния ръководител на РРС съдия Маргарита Новакова.


Продължава...
 
В община Исперих назначиха специалист, изгониха го след седмица без обяснения
28 May 2012

Възможно ли е да те назначат на работа, но само седмица след като си подписал трудовия си договор да получиш заповед за прекратяването му? И когато това е станало без предизвестие и без обяснение, как да се тълкува, ако не като разчистване на лични сметки или партийна метла.

Късометражната лента с непоследователен сюжет е с адрес в Исперих. И за жалост не датира от годините, когато показните и немотивирани назначения и уволнения бяха стил на поведение, а само отпреди десет дни.


Продължава...
 
Защо са заключени новите спортни площадки в кварталите?
28 May 2012

Разтревожени читатели алармираха, че е възможно да стане беля - малчугани с футболни топки се прехвърля през триметровите огради на новите детски площадки, за да играят мач вътре в клетката. А се катерят оградата, защото изградените игрища по проекта за облагородяване на седем разградски квартала са... заключени.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 380