Търсене

Начало Институции
Институции
В Шалон ан Шампан смятат да открият алея на името на Разград
27 July 2012

Час преди официалното откриване на Панаира на киселото мляко в Стъклената зала на галерията Денчо Бояджиев и Брюно Бург-Брок преподписаха за срок от още пет години Споразумението за партньорство и сътрудничество между Разград и Шалон ан Шампан.

Документът е естествено продължение на Хартата за приятелство между двата града и предвижда съвместни дейности в областта на културата, младежки и социални програми, туризма, икономиката, съвместно кандидатстване пред европейски програми с възможност да бъде допълван и конкретизиран всяка година.


Продължава...
 
„Изпързаля“ ли община Разград 214 собственици на гаражи?
18 July 2012

Таксите, които община Разград има намерение да прибира на по-голямата част от 214 собственици на гаражи, са незаконни. Няма никакви правни и финансови основания да бъдат внасяни по 1 лев на кв.м застроена площ всеки месец в касата на кметството, защото тази такса е определена в пълно противоречие с принципите на Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ по отношение на по- голямата част от тези собственици.


Продължава...
 
Защо улиците на Разград се ремонтират в най-пиковото време?
11 July 2012

На маймуни ни правят, елате да снимате, моля ви. В най-натоварения откъм трафик ден и час освежават маркировката по най-натовареното кръстовище в града – това зад пощата.

С такава молба ни потърси по телефона в понеделник малко след 10 часа таксиметров шофьор от Разград. Набързо припомни, че само преди няколко дни движението по улица „Дунав“ отново е било затруднено заради запълване на дупки.


Продължава...
 
Социалните поставят под наблюдение семейството на битото с кабел дете
11 June 2012

Малкият Марсел от лознишкото село Каменар, който в началото на месеца беше пребит с кабел от баща си Орлин, на този етап няма да бъде изведен от семейството. Това съобщи за „Екип 7“ шефката на дирекция „Социално подпомагане“ в Разград Даниела Христова.

Категорично било установено, че детето не е малтретирано системно. Нямало данни жертви на насилие по-рано да са ставали и осемте му братя и сестри.


Продължава...
 
Съдия Атанас Христов стана несменяем
04 June 2012

Още един представител на Темида в Разградски съдебен регион доби статут на несменяемост. С дата 31 май тази важна подробност към автобиографията си добави съдия Атанас Дечков Христов от Районния съд в Разград.

Популярният в юридическите среди с резкия си тон и строгите решения магистрат е бил предложен за несменяем от административния ръководител на РРС съдия Маргарита Новакова.


Продължава...
 
В община Исперих назначиха специалист, изгониха го след седмица без обяснения
28 May 2012

Възможно ли е да те назначат на работа, но само седмица след като си подписал трудовия си договор да получиш заповед за прекратяването му? И когато това е станало без предизвестие и без обяснение, как да се тълкува, ако не като разчистване на лични сметки или партийна метла.

Късометражната лента с непоследователен сюжет е с адрес в Исперих. И за жалост не датира от годините, когато показните и немотивирани назначения и уволнения бяха стил на поведение, а само отпреди десет дни.


Продължава...
 
Защо са заключени новите спортни площадки в кварталите?
28 May 2012

Разтревожени читатели алармираха, че е възможно да стане беля - малчугани с футболни топки се прехвърля през триметровите огради на новите детски площадки, за да играят мач вътре в клетката. А се катерят оградата, защото изградените игрища по проекта за облагородяване на седем разградски квартала са... заключени.


Продължава...
 
„Помощ в дома“ вместо асистенти и домашни помощници
18 May 2012

„Помощ в дома“ е новата програма на Агенцията за социално подпомагане, която ще предостави грижи на болни и самотни и ще осигури работа на безработни. „Помощ в дома“ замества досегашните услуги „личен асистент“, „домашен помощник“ и „социален асистент“, като предоставя дейности за лична помощ /помощ при хранене и къпане, придружаване до лечебни или учебни заведения/, дейности за социална подкрепа /придружаване при посещения на кино, театър, помощ при писане на писма, съдействие до институции/.


Продължава...
 
Бавят парите на обучаващи се по програма безработни
07 May 2012

Безработни сме и в момента караме курс за „техник-еколог“ към Бюрото по труда в Разград. Ежемесечно за това трябва да получаваме по около 160 лева . Обучението обаче започна още в края на януари, а досега пари са ни преведени само два пъти, като последните са за февруари. С това оплакване в редакцията на „Екип 7“ дойдоха в края на миналата седмица Петър Петров, Ралица Радилева, Даниела Пенева, Мария Георгиева и Тодор Тодоров.


Продължава...
 
Полицаи провериха 158 шофьори по Великден, откриха 48 нарушения
18 April 2012

48 нарушения на 158 проверени водачи – това е равносметката от проведената в Разградска област по Великденските празници полицейска операция „Алкохол и правоспособност“.

Заради очакваната голяма интензивност на движението по основните и второстепенни пътища, такава кампания беше организирана в цялата страна в дните от 13 до 16 април.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 387