Търсене

Начало Институции
Институции
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
13 November 2013


В миналия брой разказахме за използваната от каналджиите схема на турска територия, където стана ясно, че без помощ от другата страна на браздата, няма как бежанците и най-вече нелегалните имигранти да влязат у нас. Стана ясно, че след като гърците са предприели мерки за опазването на своята територия, вдигайки четириметрова телена ограда, потокът се е насочил към България.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
11 November 2013

 

Напоследък българското общество е особено чувствително настроено към темата за бежанците, прокудени от Сирия заради водещата се там гражданска война, и за имигранти от Азия и Африка, влизащи нелегално у нас. С ресурсите, с които разполага, нашата държава очевидно се оказа неподготвена да посрещне такъв поток от хора. Самото ни общество също се оказа неподготвено психологически да приеме подобна ситуация – в определени среди се надигна ксенофобска вълна, чуха се мнения от рода на „не ни ли стигат нашите бедняци, ами ще приемаме и чужди“.

Продължава...
 
Институциите набелязаха мерки, за да не сме последни в образованието
13 September 2013

 

Повишаване грамотността на учениците и превенция в посока отпадането им от учебната система са най–важните приоритети на Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Това заяви началникът на инспектората Петя Димитрова на съвещание с директори и представители на обслужващите звена в училищата в региона. Димитрова заяви, че сериозно ще работят по уеднаквяване на критериите при вътрешното и външното оценяване, тъй като Разградска област е на последно място по резултати от националното външно оценяване на 7 клас и държавните зрелостни изпити. Друг важен момент е борбата с безпричинните отсъствия, които са основен фактор за отпадането на учениците.

Продължава...
 
Защо не бие камбаната в Крояч?
23 August 2013

Построеният точно преди двадесет години православен храм „Св. Константин и Елена“ в лознишкото село Крояч от няколко години стои затворен. Замлъкнала е и камбаната и не се бие дори и на най-големите празници, какъвто беше например честваната преди няколко дни Голяма Богородица. Може и да сме малко, ние, християните в Крояч, но почитаме традициите и искаме да можем си палим свещички и да се молим, както е редно.

Продължава...
 
Имотите и парите на властта в Разградска област
08 July 2013

В края на юни Сметната палата публикува ежегодните декларации и уведомления по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности. „Екип 7“ вече изнесе данни от част от декларациите за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи от 1 януари до 31 декември 2012 година. Поради големия интерес към темата в настоящия материал правим подробна картина за парите и имотите на властимащите от Лудогорието.

Продължава...
 
Ученическият общински съвет и местният парламент в Разград ще си взаимодействат
28 June 2013

В сряда председателят на общинския съвет в Разград Милена Цанева подписа Споразумение за сътрудничество с колегата си от Ученически общински съвет Ралица Петракиева от ПМГ „Акад. Н.Обрешков“, което бе одобрено по време на сесията на местния парламент през май. Документът предвижда новосъздадената институция и „големият“ общински съвет да си взаимодействат.

Продължава...
 
Слухът: Разделят ПМГ и училище „В. Левски“
28 June 2013

С наближаването на края на учебната година един слух все по-упорито набира скорост из учителските колективи, родителите и децата от две разградски училища: разделят ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ и ОУ „В. Левски“. Отколешната идея да бъдат в две отделни сгради придобива в приказките от ухо на ухо все по-реални очертания, подсилена с доза сигурност от факта, че в училище „Отец Паисий“ върви много здрав ремонт.

Продължава...
 
Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: Не трябва да има чистка на редови държавни служители
21 June 2013

Държавните служители са една голяма група от хора - това са нашите сестри, братя, майки, бащи, синове и дъщери и не смятам, че те, работейки за предишното управление, са нарушили някакви закони и съм категорично против обявените чистки.

Продължава...
 
Връзките между Разград и Орел се активират и на областно ниво
19 June 2013

От понеделник на неколкодневно посещение в Разградска област е тричленна делегация от Орловска област на Руската федерация. Тя е в състав Николай Злобин, заместник-председател на правителството на Орловска област и ръководител на направление „Инфраструктура“, Сергей Волков, кмет на град Мценск и Борис Ломтев, началник отдел „Международни и междурегионални връзки“ в правителството на Орловска област.

Продължава...
 
Завъртя се рулетката за областен управител
03 June 2013

След като новото правителство на България е вече факт, следва кадрова подмяна по вертикала надолу. Още на следващия ден след като беше избран, министър-председателят Пламен Орешарски обяви, че в най-скоро време предстои смяна на всички областни управители с мотива, че те са политически лица и няма как да запазят постовете си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 422