Търсене

Начало Институции
Институции
Полицаи провериха 158 шофьори по Великден, откриха 48 нарушения
18 April 2012

48 нарушения на 158 проверени водачи – това е равносметката от проведената в Разградска област по Великденските празници полицейска операция „Алкохол и правоспособност“.

Заради очакваната голяма интензивност на движението по основните и второстепенни пътища, такава кампания беше организирана в цялата страна в дните от 13 до 16 април.


Продължава...
 
Федерацията на жените помага на 22 абитуриенти
18 April 2012

Федерацията на жените в Разград ще подпомогне с финансови средства двадесет и двама абитуриенти от социално слаби семейства. По 120 лева ще получат зрелостниците.


Продължава...
 
ОП „Разградлес”- шест години успешно управление и стопанисване на общинските гори
04 April 2012

През 2002 година на община Разград бяха възстановени 13 470 хектара гори и земи от горския фонд на територията на общините Разград, Цар Калоян и Самуил или в землищата на 28 населени места, като същите попадат в границите на две териториални поделения на Националното управление на горите - Държавно лесничейство - Разград и Държавно предприятие „ДДС-Сеслав” - Кубрат.


Продължава...
 
12-членно семейство обитава една-единствена стая
30 March 2012

Социалната работа е вид подкрепяща професия, изискваща много лични качества като доброта, съпричастност, отговорност, безпристрастност, които съчетани с професионализъм целят да помогнат и подкрепят семейство, лице или дете в трудна ситуация.

Продължава...
 
Ресурсният център остава в Средношколското общежитие
21 March 2012

Ресурсният център в Разград ще продължи да се помещава в Средношколското общежитие, реши вчера съвместно заседание на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към местния парламент. Имотът се предоставя за безвъзмездно управление за срок от още пет години. 

Продължава...
 
Парите от такса „куче“ се ползват целево, но върху размера й може да се помисли
21 March 2012

В броя на „Екип 7“ от 16.03.2012  година е поставен въпрос относно основанието, размера и предназначението на т.нар. "данък куче". Всички граждани са в правото си да получат обстойна информация за какво се изразходват средствата, платени от тях под формата на данъци и такси, законосъобразно ли е тяхното определяне и правилно ли е определен размерът им.

Продължава...
 
Личните данни не са тайна, ако шведската маса е държавна
19 March 2012

Тайна ли са имената на президентските гости, канени на приемите на държавния глава и може ли да се покрият те с анонимност зад параграфите на Закона за защита на личните данни? И още: има ли право избирателят да научи къде отиват парите от държавните субсидии, дадени на депутати номади, влезли в парламента от една партия и после пристанали на друга?

Продължава...
 
Глоба и за разградска фирма за непочистен през зимата път
08 February 2012

С над 424 000 лева ще бъдат санкционирани 10 фирми, отговарящи за зимното почистване на републиканските пътища през ноември и декември 2011 година, обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

След проверка на получените от фирмите сертификати и анализ на резултатите станало ясно, че ще бъдат санкционирани фирми, отговарящи за зимното поддържане в 10 областни пътни управления – сред тях и Разград.


Продължава...
 
Фикрет Реджебов от Самуил осъди КАТ
16 December 2011

От притеснения и нерви приятелят ми се разболя и сега лежи в болница в Турция, но той успя да докаже, че беше несправедливо обвинен. Ето решението на Ямболския административен съд, което е безспорно доказателство, че Фикрет не е нарушил с нищо Закона за движение по пътищата, за което беше набеден. Още тогава той говореше истината, но някой упорито искаше да го накисне.


Продължава...
 
Спряха месечните помощи на бедна, не ги отработвала
02 December 2011

За две години спряха ежемесечните социални помощи на бедна жена. Зелиха Хюсеинова от Разград вземала нищожната сума от 24 лева, но за сметка на това редовно.

„Получих отказ от Дирекция „Социално подпомагане“, спират ми парите за срок от две години, а аз нито съм пенсионерка, нито имам работа“, проплака пред нас 58-годишната жена.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 378