Търсене

Начало Институции
Институции
„Помощ в дома“ вместо асистенти и домашни помощници
18 May 2012

„Помощ в дома“ е новата програма на Агенцията за социално подпомагане, която ще предостави грижи на болни и самотни и ще осигури работа на безработни. „Помощ в дома“ замества досегашните услуги „личен асистент“, „домашен помощник“ и „социален асистент“, като предоставя дейности за лична помощ /помощ при хранене и къпане, придружаване до лечебни или учебни заведения/, дейности за социална подкрепа /придружаване при посещения на кино, театър, помощ при писане на писма, съдействие до институции/.


Продължава...
 
Бавят парите на обучаващи се по програма безработни
07 May 2012

Безработни сме и в момента караме курс за „техник-еколог“ към Бюрото по труда в Разград. Ежемесечно за това трябва да получаваме по около 160 лева . Обучението обаче започна още в края на януари, а досега пари са ни преведени само два пъти, като последните са за февруари. С това оплакване в редакцията на „Екип 7“ дойдоха в края на миналата седмица Петър Петров, Ралица Радилева, Даниела Пенева, Мария Георгиева и Тодор Тодоров.


Продължава...
 
Полицаи провериха 158 шофьори по Великден, откриха 48 нарушения
18 April 2012

48 нарушения на 158 проверени водачи – това е равносметката от проведената в Разградска област по Великденските празници полицейска операция „Алкохол и правоспособност“.

Заради очакваната голяма интензивност на движението по основните и второстепенни пътища, такава кампания беше организирана в цялата страна в дните от 13 до 16 април.


Продължава...
 
Федерацията на жените помага на 22 абитуриенти
18 April 2012

Федерацията на жените в Разград ще подпомогне с финансови средства двадесет и двама абитуриенти от социално слаби семейства. По 120 лева ще получат зрелостниците.


Продължава...
 
ОП „Разградлес”- шест години успешно управление и стопанисване на общинските гори
04 April 2012

През 2002 година на община Разград бяха възстановени 13 470 хектара гори и земи от горския фонд на територията на общините Разград, Цар Калоян и Самуил или в землищата на 28 населени места, като същите попадат в границите на две териториални поделения на Националното управление на горите - Държавно лесничейство - Разград и Държавно предприятие „ДДС-Сеслав” - Кубрат.


Продължава...
 
12-членно семейство обитава една-единствена стая
30 March 2012

Социалната работа е вид подкрепяща професия, изискваща много лични качества като доброта, съпричастност, отговорност, безпристрастност, които съчетани с професионализъм целят да помогнат и подкрепят семейство, лице или дете в трудна ситуация.

Продължава...
 
Ресурсният център остава в Средношколското общежитие
21 March 2012

Ресурсният център в Разград ще продължи да се помещава в Средношколското общежитие, реши вчера съвместно заседание на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към местния парламент. Имотът се предоставя за безвъзмездно управление за срок от още пет години. 

Продължава...
 
Парите от такса „куче“ се ползват целево, но върху размера й може да се помисли
21 March 2012

В броя на „Екип 7“ от 16.03.2012  година е поставен въпрос относно основанието, размера и предназначението на т.нар. "данък куче". Всички граждани са в правото си да получат обстойна информация за какво се изразходват средствата, платени от тях под формата на данъци и такси, законосъобразно ли е тяхното определяне и правилно ли е определен размерът им.

Продължава...
 
Личните данни не са тайна, ако шведската маса е държавна
19 March 2012

Тайна ли са имената на президентските гости, канени на приемите на държавния глава и може ли да се покрият те с анонимност зад параграфите на Закона за защита на личните данни? И още: има ли право избирателят да научи къде отиват парите от държавните субсидии, дадени на депутати номади, влезли в парламента от една партия и после пристанали на друга?

Продължава...
 
Глоба и за разградска фирма за непочистен през зимата път
08 February 2012

С над 424 000 лева ще бъдат санкционирани 10 фирми, отговарящи за зимното почистване на републиканските пътища през ноември и декември 2011 година, обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

След проверка на получените от фирмите сертификати и анализ на резултатите станало ясно, че ще бъдат санкционирани фирми, отговарящи за зимното поддържане в 10 областни пътни управления – сред тях и Разград.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 380