Търсене

Начало Култура
Култура
Разградчанката Мария Ангелова представя стихосбирката си „Всичко,... всичко във времето остана...“
11 August 2019

В сряда, 21 август, в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград от 17.30 часа ще се състои премиерата на стихосбирката „Всичко,... всичко във времето остана...“. Неин автор е поетесата с разградски корени Мария Ангелова. Тя е родена в село Острово. Дипломира се като икономист от Висшия институт за народно стопанство, сегашния Икономически университет, във Варна.

Продължава...
 
Иван Дойнов: Поетесата Петя Йорданова бе земен и надарен с чувство за летеж творец
04 August 2019

Съвместният радиопроект „Арт нюанси“ на РБ „Проф. Боян Пенев“ и творческата общност в Разград, подкрепен от екипа на Общинско радио Разград, представя всяка последна сряда в месеца всичко онова, което назад във времето и напред в него носи капацитет и заряд. Интелектуалното лудогорско многобразие носи отпечатъка на „Арт нюанси“, коментира директорът на културната институция Женета Александрова.

Продължава...
 
НЧ „Просвета 1884 г.“ в Балкански отбеляза 135-годишен юбилей
04 August 2019

В петък вечер читалището в село Балкански се изпълни с гости, представители на институции, самодейци и местни жители свързани с историята на самодейността, любители на традициите и културата на народа ни.

Продължава...
 
Петко Антонов с участие в международния пленер „Безгранично изкуство“
26 July 2019

Разградският художник Петко Антонов взе участие в Петия международен художествен пленер „Безгранично изкуство“. Той се проведе в Стара Загора в дните от десети до седемнадесети юли. Разградчанинът се включва в артистичната проява в града за първи път. Той взима участие по покана на Фондация „Център за правно и културно застъпничество – Temida Art” и нейния председател Антония Коева.

Продължава...
 
В Регионалната библиотека в Разград бе представен модерен роман
22 July 2019

Модерен роман бе представен в края на миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Авторът му проф. д-р Лъчезар Георгиев в началото, преди срещата, подари на институцията няколко свои научни и художествени книги и броеве на списание „Издател“. Гостът е професор във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, написал е стотици научни студии и статии, десетки научни и художествени книги, съставител е на научни сборници от авторитетни национални и международни научни конференции, на научно-изследователски проекти. През 1994 г. основава научното списание за книгата „Издател“, на което е главен редактор и досега.

Продължава...
 
Поетична среща на високо интелектуално ниво с Пламен Дойнов
15 July 2019

В петък вечер в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ се състоя среща с поета, драматург, литературовед и университетски преподавател Пламен Дойнов – едно от най-ярките имена в съвременната българска хуманитаристика. На събитието, посветено на 50-годишнината на твореца, организатори бяха Общината, Регионалната библиотека и галерията.

Продължава...
 
Юбилейно представяне на Пламен Дойнов днес в Художествената галерия
12 July 2019

Днес от 18 часа Община Разград, Регионалната библиотека и Художествената галерия ще представят „Авторска вечер на Пламен Дойнов“. Събитието ще е в залата на галерията.

Нов български университет в сътрудничество с ИК „Несарт – Милен Миланов“ публикува три представителни издания, които ще бъдат представени на разградската публика: „Поезия“, „Критика и есеистика“ и „Четири гласа за поета и критика Пламен Дойнов“.

Продължава...
 
Христо Стоянов представи новата си книга „Некролози и други многоточия по българия“
10 July 2019

Писателят Христо Стоянов за трети път гостува на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и на разградската четяща публика.

„Скандалният“, както го наричат, писател винаги ни изненадва, провокира и кара да се замислим. След срещите му се усещаме по-българи и „по-виждащи“. Той е един от най-четените автори през последните години. Роден е през 1956 година в Габрово.

Продължава...
 
Откровения и спомени за Рада Спасова звучаха в театъра в Разград
08 July 2019

Миналата седмица екип от Регионална библиотека със съдействието на Театрално-музикален център – Разград и със специалното участие на актрисата Мая Кисьова представиха книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ във фоайето на Общински културен център. Залата се изпълни с близки и приятели на актрисата от Разградския театър, която бе и негов директор, с представители на градската интелигенция и хора, свързани с театъра.

Продължава...
 
Тв журналистът Коста Филипов омая разградските любители на поезията
01 July 2019

Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ беше домакин на срещата на ценителите на изящното слово със собственика на ИК „Персей“ Пламен Тотев и с поета и журналист Костадин Филипов. Както отбеляза водещият на срещата Димитър Петров, и двамата са добре познати на разградска четяща публика. Пламен Тотев е гостувал нееднократно в Разград за представяне на свои авторски книги, учебни помагала и книги, издадени от ръководеното от него издателство „Персей“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 933