Търсене

Начало Култура
Култура
Руски дипломат представи новата си книга за живота и делото на граф Игнатиев
14 June 2019

В сряда по обед в ХГ „Проф. Илия Петров“ в Разград се събраха съмишленици и приятели на Русия, почитатели и любители на историята. Пред препълнената зала руският дипломат Анатолий Викторович Щелкунов представи новата си книга „Дипломат России“, посветена на живота и делото на граф Игнатиев. Издател на „Дипломат России“ е Фондация „Устойчиво развитие за България“.

Продължава...
 
Плетеница от живи човешки съкровища на фестивал в Юпер
10 June 2019

За трети път в кубратското село Юпер стотици участници се включиха във вълшебната плетеница от живи човешки съкровища. Гости на събитието бяха народният представител Десислава Атанасова, кметът на Кубрат Алкин Неби, кметът на Разград Валентин Василев, кметове на кметства, местни парламентаристи и много жители на Юпер. „Фестивалът не е с конкурсен характер.

Продължава...
 
Духовни трепети от една изложба
10 June 2019

Николай Добрев е роден на 22.06.1962 г. в Разград. Завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност живопис при проф. Николай Русчуклиев. Защитава дипломна теза: „Хуманизмът, нова територия в абстрактното изкуство“ при доц. Герасим Стоилов. До 1999 г. е преподавател по живопис, история на изкуството и естетика в ХГ „Акад. Ананиe Явашов“.

Продължава...
 
Пари вместо цветя пожела за изложбата си Таня Грозева, дари ги на абитуриенти
07 June 2019

Таня Грозева не пожела да ѝ бъдат поднасяни цветя на изложбата в Етнографския музей, вместо това гостите ѝ дариха средства за добра кауза.

През май художничката, която е дългогодишна преподавателка по изобразително изкуство в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, отпразнува своя 60-ти юбилей с откриването на „Реализирана спонтанност“. Тогава тя прикани гостите си да не купуват цветя, а да пуснат предвидените за това пари в специална кутийка, украсена със здравец.

Продължава...
 
Изложба „Изкуството на съвременната артфотография“ в Исперих
05 June 2019

Историческият музей в Исперих представи мобилната изложба „Съвременната артфотография“.

Георги Деков, уредник в Художествения отдел на музея, разказа за този втори модул от по-мащабния си експозиционен проект „Съвременното изкуство“.

Продължава...
 
Представиха книга на поетеса от Исперих в разградската библиотека
05 June 2019

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе представена новата стихосбирка на поетесата от Исперих Ирина Петрова „Песента на живота“. Това е нейна девета самостоятелна книга, отпечатана е по повод на 75-годишния ѝ юбилей и в нея има 75 стихотворения.

Продължава...
 
Млад творец от Разград с дебютна стихосбирка
05 June 2019

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ бе представена дебютната стихосбирка на младия творец Денис Нуф „Коридори“. Авторът е роден в Разград през 1993 година, завършва специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Публикувал е поезия и проза в различни издания. През 2017 г. е отличен в раздел „Поезия“ на XI Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ – Шумен. В момента работи като оператор във великотърновска регионална телевизия.

Продължава...
 
Книга за Рада Спасова написаха най-известните ни театрали
05 June 2019

Книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ бе представена на 2 юни 2019 г. в рамките на Международния театрален фестивал във Варна. Изданието е опит за портрет на актрисата Рада Спасова /1945-2008/, директор на театрите в Разград, Шумен, Варна в различни периоди от живота си. Преди това книгата бе представена и в Шумен.

Продължава...
 
„За буквите“ е отворена за всеки в Стария театър
29 May 2019

Изложбата „За буквите“ на СБХ-Разград е отворена за всеки, който има желание да разгледа подредените в нея произведения на изобразителното изкуство. Това съобщиха от НЧ „Развитие 1869“, което е домакин на културната проява.

Експозицията е подредена във фоайето на театралната сграда на читалището, известна още като Стария театър.

Продължава...
 
Кубратският карикатурист Димитър Атанасов с изложба в Разград
29 May 2019

Сатирикът Димитър Атанасов бе представен пред разградска публика в Регионална библиотека „Проф. Б. Пенев“. Изложба му от 70 карикатури е подредена във фоайето на културната институция и ще остане един месец.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 920