Търсене

Начало Култура
Култура
19 абстрактни платна с нова стилистика представя Тодор Тодоров в Бургас
18 July 2018

Нова естетика, символика, пълна свобода, лекота и опростеност на детайлите ще видят ценителите на изящното изкуство в живописните акрилни платна на художника Тодор Тодоров. Директорът на разградската художествена галерия „Проф. Илия Петров“ ще открие поредната си самостоятелна изложба на 24 юли от 18.30 часа в частната галерия „Бургас“ в морския град.

Продължава...
 
Празник на поезията и музиката ознаменува творчеството на Любка Стоянова
04 July 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ се проведе вечер, посветена на поетичното творчество, но и на голямата любов и дългогодишното участие на Любка Стоянова в музикалния хоров живот на Разград. Залата едва побра събралите се приятели и почитатели, дошли да се насладят на фината житейско-философска, изпълнена с много лирическа музикалност, поезия на юбилярката.

Продължава...
 
Анжела Димчева и Катя Кремзер омагьосаха публиката на „Любов – най-нужната илюзия...“
20 June 2018

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ бе домакин на литературна среща с известните поетеси Анжела Димчева и Катя Кремзер. Тяхната литературна изява бе в рамките на ежемесечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…“ с автор Дачо Господинов и осъществявана със съдействието на библиотеката.

Продължава...
 
Три културни събития в библиотеката
20 June 2018

През миналата седмица пространството в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе наситено с поезия, пътешественически дух и спомени за есперантист.

Продължава...
 
С пиесата „Световъртеж“ закриват театралния сезон в Разград
15 June 2018

С френския комедиен спектакъл „Световъртеж“ ще бъде закрит театралният сезон, съобщават от Театрално-музикалния център в Разград. Любителите на Мелпомена могат да гледат пиесата на 20 юни от 19 часа на сцената на Общинския културен център. Представлението е част от репертоара на Общинския драматичен театър в Кюстендил.

Продължава...
 
Поетесите Анжела Димчева и Катя Кремзер гостуват в Разград
15 June 2018

На 18 юни от 17.30 часа в рамките на месечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…“, организирана от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, гостуват известните поетеси Анжела Димчева и живеещата в Австрия Катя Кремзер.

Продължава...
 
26 експресивни абстрактни творби показаха художници от три държави
12 June 2018

Реалистични и мистични сюжети се преплитат в абстрактните живописни платна на девет художници от България, Гърция и Румъния, които подредиха обща изложба в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Продължава...
 
Две премиери и срещи с поети в библиотеката
12 June 2018

В края на миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград се проведоха две литературни срещи – с поета Георги Атанасов и поетесата Валентина Михайлова.

Пламен Панчев представи най-новата стихосбирка „Събличане на росата“ на Атанасов, който е роден в Лом, но през последните години живее през лятото в село Стража, близо до Търговище, и е влюбен в красотата на Североизтока.

Продължава...
 
Димитър Петров взе награда от национален конкурс за вълшебна приказка
12 June 2018

Обявени бяха резултатите от първия национален конкурс за вълшебна авторска приказка на тема „Гора вълшебница и нейните сестри Музика и Поезия“. Участниците в него бяха 116, мнозина от които са изявени с книги и драматургични произведения, като представените творби бяха 205. Организатори на проявата са Община Стара Загора и Народно читалище „Родина 1860“, домакин бе къщата музей „Гео Милев“.

Продължава...
 
Голям успех на любителския театър в Исперих
11 June 2018

С много ценни награди и признание се завърнаха исперихските театрали-любители от проведения в Нова Загора Национален фестивал на любителските театри - грамота за участие, специална почетна грамота за пресъздаване на и изграждане на образ на Мариана Рангелова, трета награда за мъжка роля на Сали Юмер - грамота и статуетка за ролята на велможата Ваников.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 861