Търсене

Начало Култура
Култура
Духовни трепети от една изложба
10 June 2019

Николай Добрев е роден на 22.06.1962 г. в Разград. Завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност живопис при проф. Николай Русчуклиев. Защитава дипломна теза: „Хуманизмът, нова територия в абстрактното изкуство“ при доц. Герасим Стоилов. До 1999 г. е преподавател по живопис, история на изкуството и естетика в ХГ „Акад. Ананиe Явашов“.

Продължава...
 
Пари вместо цветя пожела за изложбата си Таня Грозева, дари ги на абитуриенти
07 June 2019

Таня Грозева не пожела да ѝ бъдат поднасяни цветя на изложбата в Етнографския музей, вместо това гостите ѝ дариха средства за добра кауза.

През май художничката, която е дългогодишна преподавателка по изобразително изкуство в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, отпразнува своя 60-ти юбилей с откриването на „Реализирана спонтанност“. Тогава тя прикани гостите си да не купуват цветя, а да пуснат предвидените за това пари в специална кутийка, украсена със здравец.

Продължава...
 
Изложба „Изкуството на съвременната артфотография“ в Исперих
05 June 2019

Историческият музей в Исперих представи мобилната изложба „Съвременната артфотография“.

Георги Деков, уредник в Художествения отдел на музея, разказа за този втори модул от по-мащабния си експозиционен проект „Съвременното изкуство“.

Продължава...
 
Представиха книга на поетеса от Исперих в разградската библиотека
05 June 2019

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе представена новата стихосбирка на поетесата от Исперих Ирина Петрова „Песента на живота“. Това е нейна девета самостоятелна книга, отпечатана е по повод на 75-годишния ѝ юбилей и в нея има 75 стихотворения.

Продължава...
 
Млад творец от Разград с дебютна стихосбирка
05 June 2019

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ бе представена дебютната стихосбирка на младия творец Денис Нуф „Коридори“. Авторът е роден в Разград през 1993 година, завършва специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Публикувал е поезия и проза в различни издания. През 2017 г. е отличен в раздел „Поезия“ на XI Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ – Шумен. В момента работи като оператор във великотърновска регионална телевизия.

Продължава...
 
Книга за Рада Спасова написаха най-известните ни театрали
05 June 2019

Книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ бе представена на 2 юни 2019 г. в рамките на Международния театрален фестивал във Варна. Изданието е опит за портрет на актрисата Рада Спасова /1945-2008/, директор на театрите в Разград, Шумен, Варна в различни периоди от живота си. Преди това книгата бе представена и в Шумен.

Продължава...
 
„За буквите“ е отворена за всеки в Стария театър
29 May 2019

Изложбата „За буквите“ на СБХ-Разград е отворена за всеки, който има желание да разгледа подредените в нея произведения на изобразителното изкуство. Това съобщиха от НЧ „Развитие 1869“, което е домакин на културната проява.

Експозицията е подредена във фоайето на театралната сграда на читалището, известна още като Стария театър.

Продължава...
 
Кубратският карикатурист Димитър Атанасов с изложба в Разград
29 May 2019

Сатирикът Димитър Атанасов бе представен пред разградска публика в Регионална библиотека „Проф. Б. Пенев“. Изложба му от 70 карикатури е подредена във фоайето на културната институция и ще остане един месец.

Продължава...
 
Радиожурналистка представи романи и разкази
29 May 2019

Регионалният исторически музей и Регионалната библиотека бяха организаторите на срещата, на която бе представено творчеството на Светлана Дичева. Тя е завършила специалност „Радиожурналистика“ в Софийския университет, от 1985 година работи в програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.

Продължава...
 
Националната изложба „Лудогорие“ е открита за посетители
27 May 2019

В четвъртък бе открита националната изложба „Лудогорие“. Както вече писахме, тя включва 243 творби - живопис, графика, скулптура и нетрадиционни форми от 143 автора от страната и чужбина. По време на церемонията, на която присъстваха ръководствата на Общината и Областната администрация, част от авторите и ценители на изобразителното изкуство се състоя и награждаването.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 928