Търсене

Начало Култура
Култура
Поетесата Мирела Иванова гостува в Разград
17 March 2019

Известната българска поетеса и драматург в Народен театър „Иван Вазов“ Мирела Иванова гостува в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Последната ѝ стихосбирка „СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии“, която беше издадена от издателска къща „Хермес“, стана любима на българските читатели и получи три големи награди – Литературната награда на София, Наградата на НДК и литературен клуб „Перото“ и наградата „Николай Кънчев“.

Продължава...
 
Среща на ученици с писател в Самуил
11 March 2019

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Самуил се проведе литературно-художествена среща с Димитър Никленов. Той е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора.

Продължава...
 
Поетесата Елка Няголова се представи пред приятели и почитатели в Разград
11 March 2019

Среща с Поетесата в бяло – Елка Няголова, бе проведена в Разград. Поетесата дойде по покана на Федерацията на жените и специално, със съдействието на Регионалната библиотека и поетическото общество в града.

Продължава...
 
Художниците празнуваха 50-годишнината на Представителството си в Разград
06 March 2019

Художниците от Разград към Съюза на българските художници отбелязаха 50-годишен юбилей на местното представителство. В ХГ „Проф. Илия Петров“, където по този повод бе открита изложба, в Разград се събраха официални лица, творци, представители на многоликата разградска интелигенция и много гости. Гости на събитието бяха кметът д-р Валентин Василев, заместник-кметът Галина Георгиева, председателят на Общинския съвет Разград Надежда Радославова и зам. областният управител Евгени Драганов.

Продължава...
 
Шампионският дух от Лудогорието се пренесе в..."Недев арт", под Аязмото
06 March 2019

Изложба от висша класа под наслов "Възрожденска България" влезе в ролята на предвестник на пролетния сезон в младата старозагорска художествена галерия "Недев арт". В салона, намиращ се на ул. "Иречек" 38, бяха подредени тридесетина живописни платна на талантливия и доволно утвърден художник от Разград Орхан Исмаил. Любопитното е, че той по съвместителство е и... "строг" директор на СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Самуил!

Продължава...
 
Представиха любовни стихове и новата книга „Квинтесенцииди“ на Иван Димитров
18 February 2019

Миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ се проведе поредното издание на проекта „Любов – най-нужната илюзия…“, по идея на Дачо Господинов. Този път освен любовни стихове, разградският поет-прозаик и синдикалист Иван Димитров представи на публиката най-новата си книга с доста странното, но точно заглавие „Квинтесенцииди“.

Продължава...
 
За историята на последното оцеляло разградско издание за култура
11 February 2019

Преди около година единственият доказан с качествата си и безпристрастността си анализатор на местното разградско литературно творчество Мариета Илиева - Пигелер написа похвална дописка за родолюбивото дело на поета Иван Дойнов за дългогодишното издаване на единствената в провинциалния печат литературна страница „Светлик“...

Продължава...
 
За Павлина Стаменова, новата й книга и за други неща
18 January 2019

Не съм литературен критик и стиховете ми не са като на нормалните поети, тъй че вероятно най-малко имам право да давам оценка на една доказала се във времето и в страната поетеса като Павлина Стаменова, чиито стихове се преписват и знаят наизуст от ученици и младежи и същевременно възрастни хора намират в тях нещо свое и съкровено, което те не могат да изразят, но го чувстват и разбират…

Продължава...
 
За „Квинтесенцииди“ на Иван Димитров, или за тънките и висши творчески субстанции
15 January 2019

Представяме новата книга на Иван Димитров - „Квинтесенцииди“, сборник със сентенции и афоризми. Авторът е познат на разградчани като юрист и дългогодишен синдикален деец. Негови стихове са публикувани в местния и централния печат, в алманаси и други литературни издания /творческият му прощъпалник бе в „Екип 7“ преди повече от двадесет години/. Автор е на няколко поетични сборника и на два романа. Сегашната му книга е опит за пробив в жанр, който е труден дори и за автори с претенции за „живи класици“. Затова и малцина набират куража да се пробват, а единици са тези, които успяват...

Продължава...
 
„Новогодишен Аламинут на живо“ с премиера на разградска сцена
21 December 2018

В сряда пълната зала в Общинския културен център се превърна в извор на неподправен хумор и сърдечно забавление. Разград беше последната спирка от националното турне на „Новогодишен Аламинут на живо“, след като вихърът на веселието премина през Русе, Габрово, Казанлък, Нова Загора и другаде.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 928