Търсене

Начало Култура
Култура
Нова изложбена зала „Драган Данаилов“ откриха в галерията
19 September 2016

Изложбена зала, носеща името на видния майстор на четката Драган Данаилов, откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Новото арт пространство представи директорът на културната институция – художникът Тодор Тодоров.

Продължава...
 
Юбилеен концерт „65 години Ансамбъл „Филип Кутев“ в Разград
16 September 2016

Празничен концерт на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и честване на 65 години от създаването на Ансамбъла ще се състои в Разград на 28 септември от 19 часa в салона на Читалище „Развитие“ /Стария театър/.

Цена на билетите е 8, 10, 12 лева, като се предлагат отстъпки за групово закупуване на билети - 20%.

Продължава...
 
Откриха юбилейна изложба на художника Христо Радев в Кубрат
16 September 2016

Живописна изложба по повод 80-годишния юбилей на художника Христо Радев откриха в салона на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в Кубрат. Експозицията включва 40 платна, предимно пейзажи, които са вдъхновени от Троянския балкан.

На откриването присъстваха редица официални лица, творци и почитатели на изкуството.

Продължава...
 
Веселин Крайшников представи новата си стихосбирка
25 July 2016

В четвъртък в РБ „Проф. Боян Пенев“ – Разград бе представена втората стихосбирка на архитект Веселин Крайшников със заглавие „Несбъднато II” и подзаглавие „Веселинии“. Срещата премина при изключителен интерес от страна на пишещи поезия, приятели и колеги на автора. Редактор на луксозното издание, изработено на фина хартия със стихове и рисунки от автора, е местният профсъюзен доайен, поет и писател Иван Димитров.

Продължава...
 
Творецът, който мъдро ни разсмиваше...
04 July 2016

Научаваме, че разградската библиотека готви през втората половина на месеца възпоменателна изложба и тържество в чест на нашия /почетен – посмъртно/ съгражданин –художника Велко Велков, с участието на неговия син, не по- малко /а може би и повече/ известен в Германия художник, галерист и художествен теоретик Владислав Велков.

Продължава...
 
Гост на библиотеката в Разград бе писателят Людмил Станев
17 June 2016

Авторът представи в сряда вечер най-новата си книга с къси разкази „Рязко“ на ИК „Жанет 45“. Людмил Станев е медик по образование. В момента работи като лекар в Спешна медицинска помощ във Варна. За Разград разказва с родолюбиви чувства, защото неговият прадядо Тодор Тончев е строителят на часовниковата кула. Още повече, че началото на лекарската му кариера е започнала в Лозница. Носи топли спомени за далечното си детство в село Балкански.

Продължава...
 
Откриха живописна изложба на художника Орхан Исмаил
03 June 2016

Живописна изложба под наслов „Красоти от България“ на художника Орхан Исмаил представиха официално в Общинския културен център в Разград. Тя беше открита точно на 37-мия рожден ден на автора и неговия брат близнак Осман Исмаил, който също се занимава с изобразително изкуство.

Продължава...
 
Дулинко Дулев представи избрани класически и други творби
18 April 2016

„Моята нещастна първа любов е театърът, журналистиката ми е професия, а поезията ми е хоби“. Това каза известният сатирик, поет и публицист Дулинко Дулев при представянето на най-новата си стихосбирка „Класически и други творби“. Премиерата на книгата беше в петък в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха четящите хора на Разград.

Продължава...
 
Пловдивски музиканти изнасят „Пиано форум“ в Разград
15 April 2016

Образователен концерт – лектория на тема „Пианото – кралят на музикалните инструменти“ ще се проведе на 19 април от 18 часа в залата на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов".

Музикалният форум се организира от катедра „Пиано и акордеон“ към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Продължава...
 
Изложбата „Живописен пир на любовта и виното“ откриха в галерията
13 April 2016

Абстрактната експозиция „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното“ откриха в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Изложбата включва общо 60 творби – скулптура, живопис, графика и фотография, които са дело на преподаватели и студенти от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 804