Търсене

Начало Култура
Култура
Поезията на Пламен Дойнов завладя Варшавския университет
12 December 2018

Стиховете на Пламен Дойнов огласиха аулата на Варшавския университет миналата седмица, навръх Никулден. В рамките на международната научна конференция „100 години дипломатически отношения между Полша и България – политически, социални и културни аспекти“ се проведе специална среща с родения в Разград поет.

Продължава...
 
Разградски поети включени в антологията "Пеещо дърво"
03 December 2018

В София бе отбелязана 105-та годишнина от основаването на Съюза на българските писатели. Тържественото честване събра редица творци от България и чужбина и се състоя в Националния дворец на културата под патронажа на държавния глава Румен Радев. Съюзът на българските писатели бе удостоен с плакет „Св. св. Кирил и Методий“, връчен от президента на председателя Боян Ангелов.

Продължава...
 
В поетично-художествена колаборация участва дизайнерка от Разград
15 November 2018

Синкретично съчетание на художествени и словесни форми представиха пред широката публика поетесата Мария Цветкова и дизайнерката Дили Бозаджиева от Разград.

Двете дами със сходна сетивност, усет за естетика и темперамент, материализираха дълбоките пластове на своята душевност чрез думите и образите.

Продължава...
 
80 живописни платна и пластики са експонирани в Есенния салон
14 November 2018

Дългоочакваната Обща художествена изложба на Съюза на българските художници – Представителство Разград, която е озаглавена „Есенен салон“ , бе открита в понеделник в голямата западна зала на ХГ „Проф. Илия Петров. С общо 80 живописни платна и пластики, повечето от които нови работи, пред ценителите на изобразителното изкуство се представят 32 художници от града и региона.

Продължава...
 
Павлина Стаменова е гост на „Любов – най-нужната илюзия…”
12 November 2018

Гост в месечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…”, осъществявана от РБ „Проф. Боян Пенев” - Разград и поета Дачо Господинов, ще бъде утвърдената и на национално ниво разградска поетеса Павлина Стаменова. Тя ще се представи с любовната си лирика, а новоизлязлата й книга ще бъде промотирана по-късно.

Продължава...
 
Петя Александрова с Голямата награда от конкурса „Поетични хоризонти на българката“
05 November 2018

В края на миналата седмица бяха връчени наградите на Национален конкурс „Поетични хоризонти на българката“. Форумът се провежда за 10-ти път с помощта на Община Разград, РБ „Проф. Боян Пенев“ и Съюза на българските писатели. Конкурсът е посветен на изключителния принос на първата българска поетеса Станка Николица Спасо-Еленина в културния живот и културно-историческото наследство на Разград и България.

Продължава...
 
Откриха изложба на разградския художник Стефан Бобев
02 November 2018

Изложба на починалия през 1993 година разградски художник Стефан Бобев бе открита във вторник в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

„Стефан Бобев беше самоук художник – разказа пред събралите се любители на изобразителното изкуство и приятели на семейството директорът на Художествената галерия Тодор Тодоров.

Продължава...
 
Картини на Петър Арнаудов на „Шипка“ 6
02 November 2018

Художникът Петър Арнаудов е единственият разградски участник в традиционната национална изложба „Алианц България“, която е експонирана в салона на Съюза на българските художници на „Шипка“ 6 в столицата и ще бъде отворена за посетители до края на ноември.

Продължава...
 
Пламен Панчев с награда от конкурса „Свищовски лозници“
02 November 2018

Пламен Панчев, който наскоро отбеляза седемдесетгодишен юбилей на церемония в Разград, спечели поредната си литературна награда - от националния литературен конкурс „Свищовски лозници“, който се проведе за двадесет и осми път в град Свищов.

Продължава...
 
Иван Дойнов спечели голямата награда за поезия в Дулово
29 October 2018

На поетична вечер, проведена в град Дулово, беше отчетено десетото юбилейно издание на литературния конкурс на името на местния творец Стефан Калев, който почина преди 20 години.

Конкурсът беше за издадена авторска книга през 2017 и 2018 година. В конкурса на народно читалище „Н. Й. Вапцаров, ИК „Славчо Николов и сие“ участваха 15 автори от 5 области.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 928