Търсене

Начало Култура
Култура
Археологическият резерват „Абритус“ през 2015 година
18 December 2015

Годината беше забележителна с това, че в резервата приключи реализацията на проекта „Абритус - мистика и реалност“ и в същото време това беше годината на първия туристически сезон след проекта. До края на ноември Абритус беше посетен от 18 000 души. Веднага искам да отбележа, че това са строго отчетени посетители, които са влезли в експозициите или са участвали в някои от проведените фестивали.

Продължава...
 
Комедията „Безумна нощ“ по Рей Куин гостува в Разград
09 December 2015

 

Блестяща комедия на ситуациите „Безумна нощ“ по Рей Куни гостува на разградска сцена. Пиесата на Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково ще се играе тази вечер от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

Постановката е дело на режисьора Валентин Танев, за сценографията и костюмите отговаря Николай Нинов. На сцената на новия театър ще се изявят актьорите Красимир Ранков, Стефка Янорова, Валентин Танев, Кирил Кавадарков, Дамян Тенев, Анна Симова, Явор Костов и Иванка Шекерова.

Продължава...
 
Предколедна изложба в Исперих
09 December 2015

 

В навечерието на коледните празници Етнографската къща в Исперих е домакин на четвъртата самостоятелна изложба на Теодора Николова.

Първото съприкосновение на талантливата исперихчанка с приложното изкуство са гоблените. Преди четири години тя започва да рисува върху керемиди. По Великден тази година подреди икони, декорирани дървени яйца, квилинг и декупаж в читалище „Съзнание-1891“ по случай Великден.

Продължава...
 
Откриха пъстра коледна изложба в Етнографския музей
09 December 2015

 

Цветната празнична изложба „Коледна магия“ на майстора на художествените занаяти Цвети Терзиева откриха в Етнографския музей в Разград.

Експозицията включва разнообразни коледни сувенири от вълна и плат, играчки за елхата, сурвакници, плетива, бижута и красиви шалове. Сред оригиналните изработки се открояват красивите плетени еленчета, куклите негърчета, маймунки, ангелчета, метлички и камбанки.

Продължава...
 
Иван Димитров представи „Шестата република“ пред разградска публика
30 November 2015

В четвъртък вечер в РБ „Проф. Боян Певен“ пред препълнена зала с приятели и любители на словото разградският синдикалист, поет и общественик Иван Димитров представи своята поредна творба. Накратко разказа за идеята и създаването на „бонзай-романа“ (по негови думи). Той сподели още, че е готов и за критика, и за хвалене. Надмогнал е философски злословията на недоброжелателите и е съгласен да го питат „ти с кого се сравняваш“.

Продължава...
 
Изложба на Рашо Йорданов и Тодор Тодоров във Варна
27 November 2015

Изложба „Светове“ на разградските художници Рашо Йорданов и Тодор Тодоров бе открита в галерия „Актив Арт“ във Варна. Над 30 произведения, изработени с техниката на маслената живопис могат да бъдат разгледани до 15 декември.

Композициите са абстрактни и налагат позицията, че въображаемият свят всъщност е една вселена, изпълнена със смисъл и красота.

Продължава...
 
Колоритна изложба на скулптури и пластики представя Любомир Добрев
23 November 2015

Колоритна изложба на скулптури, пластики и постери с монументи на Любомир Добрев и сина му Рафаил Георгиев ще бъде открита утре в Разград.

Любителите на изкуството ще имат възможност да се насладят на 20 нестандартни произведения, подредени в залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Продължава...
 
103-ма хористи дирижира маестро Красен Иванов в Добрич
16 November 2015

Хор „Железни струни“ пя в Органовата зала, или още Концертна зала, в Добрич в събота, когато се състоя Хоровият концерт „Мистика и приятели“. В него участваха горнооряховският хор „Славянско единство“ /с диригент Донка Копринкова/, най-старият български хор „Янко Мустаков“ - Свищов, с диригент Елизабет Людмилова, Дамска формация „Мистика”, домакин на събитието, организирано от Община Добрич /диригент на „Мистика“ е Росица Дурмушлийска/ и разградският хор „Железни струни“ - с над 110-годишна история и с диригент Красен Иванов /корепетитор е Полина Куманова, а участието на хора бе финансирано от „Развитие 1869“/.

Продължава...
 
Павлина Стаменова победи в национален литературен конкурс
09 November 2015

Обявиха победителите в първото издание на литературния конкурс „Голямата книга на малкия град“, организиран от Съюза на свободните писатели и независимо женско дружество „Самосъзнание“. Тържествената церемония-спектакъл, в която бяха вплетени елементи от всички изкуства, се състоя на 6 ноември 2015 г. в КЦ „Морско казино“ в Бургас.

Продължава...
 
Нова изложба обединява всички художници от региона
09 November 2015

В отдел "Изкуство" на Регионална библиотека „Проф.Боян Пенев” в Разград бе открита изложба, наречена „Лудогорието в цветно многообразие”. Тя включва рисунки, живопис, скулптура, батик, пачуърк, колажи, дърворезба, графика, пластично и приложно изкуство. Част е от тържествения календар на библиотеката, посветен на 145 години библиотечно дело в град Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 798