Търсене

Начало Култура
Култура
Фотоизложбата "България в блясък" гостува в Разград
25 January 2016

Навръх празника на Разград - 28 януари, от 16.30 часа в конферентната зала на Общинския културен център ще бъде открита фотоизложбата "България в блясък. Владетели, дворци и дейци на Третото българско царство". Тя се организира от Регионалния исторически музей и Движение за национално възраждане "Оборище". Автор на снимките и текстовете е Тошо Пейков - доктор по социология, фотограф.

Продължава...
 
Поетична вечер за Деня на Разград
25 January 2016

По инициатива на РБ "Проф. Боян Пенев" разградски поети и граждани участваха в поетична вечер, посветена на Деня на Разград. Гости на събитието бяха кметът на Разград д-р Валентин Василев и зам.-областният управител Виолета Тодорова, която предостави от името на областната управа подаръци за всеки присъстващ на срещата разградски поет.

Продължава...
 
Дулинко Дулев и представената ни „Онкологична стихотерапия“
15 January 2016

 

Наскоро излезе поредната стихосбирка на Дулинко Дулев със заглавие „Онкологична стихотерапия“. Стихотворенията са писани през последните две-три години. Редактор е Митко Ханчев. Събраните стихотворения не са много и книжката изглежда доста тънка, но както казва сам авторът: „Не е нужно да се пишат стихотворения всеки ден или да бъдат издавани стихосбирки на година по две-три. Важното е съдържанието и поетичното майсторство“.

Продължава...
 
Първа книга на изумително талантливата Селвер
13 January 2016

Една очаквана с нетърпение от многобройните фенове, предимно в Интернет, стихосбирка, наскоро излезе от печат. Тя е на талантливата поетеса от Кубрат Селвер. Първата й книга носи заглавието „Очите на тъгата са зелени“.

Продължава...
 
Две пиеси разтрисат разградския културен живот преди 145 години
13 January 2016

В края на миналата година /на 25 декември/ се навършиха 145 години от първото театрално представление в Разград - „Многострадалната Геновева“, под режисурата и с участието в ролята на Граф Зигфрид на училищния и читалищен деятел Димо Хранов…

Продължава...
 
Четири шеметни пиеси се играят на разградска сцена през януари
11 January 2016

 

На четири шеметни спектакъла имат възможност да се насладят този месец любителите на театралното изкуство в Разград.

Първото представление за новата година е „Свалячи“ от известния драматург и писател Елин Рахнев. Спектакълът, режисиран от директора на Театрално-музикалния център Пламен Панев, ще се играе на 11 януари от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

Продължава...
 
Археологическият резерват „Абритус“ през 2015 година
18 December 2015

Годината беше забележителна с това, че в резервата приключи реализацията на проекта „Абритус - мистика и реалност“ и в същото време това беше годината на първия туристически сезон след проекта. До края на ноември Абритус беше посетен от 18 000 души. Веднага искам да отбележа, че това са строго отчетени посетители, които са влезли в експозициите или са участвали в някои от проведените фестивали.

Продължава...
 
Комедията „Безумна нощ“ по Рей Куин гостува в Разград
09 December 2015

 

Блестяща комедия на ситуациите „Безумна нощ“ по Рей Куни гостува на разградска сцена. Пиесата на Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково ще се играе тази вечер от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

Постановката е дело на режисьора Валентин Танев, за сценографията и костюмите отговаря Николай Нинов. На сцената на новия театър ще се изявят актьорите Красимир Ранков, Стефка Янорова, Валентин Танев, Кирил Кавадарков, Дамян Тенев, Анна Симова, Явор Костов и Иванка Шекерова.

Продължава...
 
Предколедна изложба в Исперих
09 December 2015

 

В навечерието на коледните празници Етнографската къща в Исперих е домакин на четвъртата самостоятелна изложба на Теодора Николова.

Първото съприкосновение на талантливата исперихчанка с приложното изкуство са гоблените. Преди четири години тя започва да рисува върху керемиди. По Великден тази година подреди икони, декорирани дървени яйца, квилинг и декупаж в читалище „Съзнание-1891“ по случай Великден.

Продължава...
 
Откриха пъстра коледна изложба в Етнографския музей
09 December 2015

 

Цветната празнична изложба „Коледна магия“ на майстора на художествените занаяти Цвети Терзиева откриха в Етнографския музей в Разград.

Експозицията включва разнообразни коледни сувенири от вълна и плат, играчки за елхата, сурвакници, плетива, бижута и красиви шалове. Сред оригиналните изработки се открояват красивите плетени еленчета, куклите негърчета, маймунки, ангелчета, метлички и камбанки.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 814