Търсене

Начало Култура
Култура
Иван Димитров представи „Шестата република“ пред разградска публика
30 November 2015

В четвъртък вечер в РБ „Проф. Боян Певен“ пред препълнена зала с приятели и любители на словото разградският синдикалист, поет и общественик Иван Димитров представи своята поредна творба. Накратко разказа за идеята и създаването на „бонзай-романа“ (по негови думи). Той сподели още, че е готов и за критика, и за хвалене. Надмогнал е философски злословията на недоброжелателите и е съгласен да го питат „ти с кого се сравняваш“.

Продължава...
 
Изложба на Рашо Йорданов и Тодор Тодоров във Варна
27 November 2015

Изложба „Светове“ на разградските художници Рашо Йорданов и Тодор Тодоров бе открита в галерия „Актив Арт“ във Варна. Над 30 произведения, изработени с техниката на маслената живопис могат да бъдат разгледани до 15 декември.

Композициите са абстрактни и налагат позицията, че въображаемият свят всъщност е една вселена, изпълнена със смисъл и красота.

Продължава...
 
Колоритна изложба на скулптури и пластики представя Любомир Добрев
23 November 2015

Колоритна изложба на скулптури, пластики и постери с монументи на Любомир Добрев и сина му Рафаил Георгиев ще бъде открита утре в Разград.

Любителите на изкуството ще имат възможност да се насладят на 20 нестандартни произведения, подредени в залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Продължава...
 
103-ма хористи дирижира маестро Красен Иванов в Добрич
16 November 2015

Хор „Железни струни“ пя в Органовата зала, или още Концертна зала, в Добрич в събота, когато се състоя Хоровият концерт „Мистика и приятели“. В него участваха горнооряховският хор „Славянско единство“ /с диригент Донка Копринкова/, най-старият български хор „Янко Мустаков“ - Свищов, с диригент Елизабет Людмилова, Дамска формация „Мистика”, домакин на събитието, организирано от Община Добрич /диригент на „Мистика“ е Росица Дурмушлийска/ и разградският хор „Железни струни“ - с над 110-годишна история и с диригент Красен Иванов /корепетитор е Полина Куманова, а участието на хора бе финансирано от „Развитие 1869“/.

Продължава...
 
Павлина Стаменова победи в национален литературен конкурс
09 November 2015

Обявиха победителите в първото издание на литературния конкурс „Голямата книга на малкия град“, организиран от Съюза на свободните писатели и независимо женско дружество „Самосъзнание“. Тържествената церемония-спектакъл, в която бяха вплетени елементи от всички изкуства, се състоя на 6 ноември 2015 г. в КЦ „Морско казино“ в Бургас.

Продължава...
 
Нова изложба обединява всички художници от региона
09 November 2015

В отдел "Изкуство" на Регионална библиотека „Проф.Боян Пенев” в Разград бе открита изложба, наречена „Лудогорието в цветно многообразие”. Тя включва рисунки, живопис, скулптура, батик, пачуърк, колажи, дърворезба, графика, пластично и приложно изкуство. Част е от тържествения календар на библиотеката, посветен на 145 години библиотечно дело в град Разград.

Продължава...
 
Започва национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“
30 October 2015

Сред дейците на изкуството и културата от близкото ни минало, допринесли за духовното израстване на разградчани, е журналистът и общественик Григор Попов. Можем смело да го наречем „будител“, защото вестникът, който издава в продължение на 22 години, доскоро бе най-продължително издаваният в Разград /рекордът бе надминат преди няколко месеца от „Екип 7“ - б.р./ – като „безкористно обществено дело”, както сам го нарича.

Продължава...
 
Трогателно завръщане на Маестро Чимширов на сцената и невероятен спектакъл на колегата му Радевски
07 October 2015

Сцената за твореца е нещо като гарнизонния духов оркестър за пенсионирания гвардейски кон. Има си той яслата, има си зобта, ама като чуе да бие тъпанът на площада, мигом започва да марширува...

Разбира се, че само лаик и дилетант в музиката като мене може да слуша „Концерт за пиано и струнен оркестър във фа минор“ на Йохан Себастиян Бах и да си мисли, а после и да пише, подобни неуважителни работи.

Продължава...
 
Двама разградски художници участват в национална изложба
07 October 2015

В петък в салона на Дружеството на пловдивските художници на ул. "Гладстон" 32 се открива осмата национална изложба "Арт Колаж". За участие в престижната изява са допуснати 180 творби от 86 автори от цялата страна.

Сред тях са и двама изявени разградски художници. Първият е един от най-активните в последните години местни творци Петър Арнаудов. Този път той провокира публиката с поредните си художествени експерименти.

Продължава...
 
Започнаха Дните на културно-историческото наследство в Исперих
30 September 2015

Всяка година различни общности от цяла Европа стават част от едно културно семейство и празнуват заедно дните на общото ни европейско наследство. За четиринадесети път в Исперих ще се проведат Дните на културно-историческото наследство. Инициативата на Историческия музей в лудогорския град отдавна се е превърнала в традиция.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 804