Търсене

Начало Култура
Култура
Класическа музика и поезия звучаха на женския празник в Самуил
10 March 2017

 

В нестандартни конкурси се включиха майки на учениците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Самуил. Те участваха в състезания най-добро плетиво, за най-красива икебана и за най-вкусно лакомство, а победителите получиха грамоти. Всичко това се случи по време на концерта на възпитаниците на самуилското училище, които бяха подготвили богата литературно-музикална програма по повод Международния ден на жената. На събитието, което се проведе в салона на читалището, присъстваха Бехра Зюлкяр, заместник-кмет на община Самуил, Севим Рамаданова от отдел образование, социални дейности и култура и Емине Ешреф, директор на дирекция ОСРРСД.

Продължава...
 
Фотоизложба за Шипка експонираха в разградската галерия
27 February 2017

Изложба от 44 фотографии, участвали в конкурса „И днес йощ Балканът…“, откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Експозицията представи директорът на Националния парк музей „Шипка - Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов, който заяви, че конкурсът е посветен на 60-годишнината от основаването на мемориалния комплекс.

Продължава...
 
Регионалната библиотека бе домакин на юбилея на Иван Димитров
06 February 2017

В края на миналата седмица в Регионална библиотека бившият синдикалист и настоящ почетен гражданин на Разград, поет и писател Иван Димитров почерпи за 70-годишния си юбилей. В залата на отдел „Изкуство“ дойдоха колеги, почитатели, роднини и приятели да го поздравят. Галя Ралева от отдел „Краезнание“ бе приготвила презенация с интересни моменти от живота на личността, твореца и човека Иван Димитров.

Продължава...
 
Пиесата „Цигански колела“ се разгръща на разградска сцена
20 January 2017

 

Двуезичният театрален спектакъл „Цигански колела“ ще гостува на разградска сцена по покана на Асоциация „Интегро“. Пиесата, която популяризира ромската култура и фолклор, ще се играе на 26 януари от 18 часа в салона на Народно читалище „Развитие 1869“ /Стария театър/. Входът е свободен за всички почитатели на сценичното изкуство, които искат да гледат представлението.

Автори на текста са Здрава Каменова и Калин Ангелов, режисьор на постановката е Калин Ангелов, като художник е ангажирана Ирина Василева, а консултант е акад. Христо Кючуков.

Продължава...
 
Много Ви моля, внимавайте преди да наречете някого Поет!
23 December 2016

Това, което ме накара да напиша това писание, е интервюто с текстописеца Александър Петров в съботния „Труд“. Учуди ме колко точно и скромно авторът на повече от 1 000 текста за песни е оценил своята работа в естрадата, като никога не се нарича поет.  

Продължава...
 
70 изящни фотографии представи Петя Радкова в първата си изложба
21 December 2016

70 уловени мига от своя живот представи в първата си самостоятелна изложба любителката на фотографията Петя Радкова. Завладяващата експозиция под наслов „Страст и топлина“ беше подредена в Музикалния дом „Железни струни“, където работи самата авторка.

Продължава...
 
Впечатляващо участие на „Железни струни“ в зонален хоров концерт
12 December 2016

Почти всеки ден от календара с решение на ООН или на някоя друга от световните организации е обявен за ден на нещо. Понякога, както на 1 октомври, денят даже е посветен на повече от два повода. Малко хора например знаят, че в средата на януари има ден, посветен на легендарната ливърпулска четворка „Бийтълс“, а още по-малко са наясно, че 10 декември е обявен от ООН за Световен ден на хоровото изкуство.

Продължава...
 
Пламен Дойнов взе наградата за нова поезия „Николай Кънчев“
09 December 2016

Пламен Дойнов беше отличен с националната награда за нова българска поезия „Николай Кънчев“ на церемония в рамките на традиционния Поетичен Никулден на 6 декември в галерия „Средец“ на Министерството на културата. Той взе ценната статуетка за книгата си с нова политическа поезия „Балът на тираните“ /ИК „Несарт“ и „Кралица Маб“/.

Продължава...
 
Талантлив... по-талантлив... най-талантлив... Румен Тодоров
07 December 2016

Неотдавна излезе нова книга на белетриста, който преди 12 години взриви писателските среди с появата си в голямата литература. Това той направи с дебютната си книга „Безсмъртни произведения от Румен Тодоров /писател-наивист/“ - сборник с разкази и новели.

Продължава...
 
Втора самостоятелна изложба на Христо Ангелов
05 December 2016

В петък зала „Изкуство“ на Регионалната библиотека се изпълни с хора, дошли да присъстват на откриването на втората самостоятелна изложба на Христо Ангелов. Той работи в самата културна институция като специалист-библиотекар. Завършил е ШУ „Епископ Константин Преславски“ - магистър по живопис.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 861