Търсене

Начало Култура
Култура
Разкази на Димитър Петров включени в списание „Брод“
04 December 2017

В току-що излезлия литературен сборник на Русе „Брод“, бр. 14/2017 разградският поет и белетрист Димитър Петров е включен с три разказа. Луксозното издание е за литература и култура и се осъществява с подкрепата на Община Русе и Клуб на дейците на културата.

Продължава...
 
Елка Няголова представи стихосбирката „Шест грама“ в Разград
04 December 2017

Поетесата Елка Няголова представи юбилейната си двадесета стихосбирка „Шест грама“ пред ценителите на изящното слово в Разград, които се събраха в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Литературната среща с авторката беше организирана от Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и писателската общност в града.

Продължава...
 
Председателят на СБП Боян Ангелов представи новата си книга в Разград
22 November 2017

Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов представи новата си поетична книга „Помръкнала е реката“ пред разградските ценители на изящното слово.

Творческата среща беше организирана от Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и писателската общност в града.

Продължава...
 
Творческа среща с Георги Драмбозов и Орлин Чолаков в Исперих
02 November 2017

Поетът Георги Драмбозов и баритонът с китара Орлин Чолаков гостуваха в Исперих за Деня на народните будители.

Литературно-музикалната среща започна с последното стихотворение на Драмбозов, посветено на Исперих. То беше бурно аплодирано от гостите в залата, сред които бяха председателят на Общинския съвет Даниел Димитров, секретарят на общината Севим Адем, както и местни литературни творци.

Продължава...
 
12 училища получиха сборник с народна музика на Александър Христов
01 November 2017

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ предоставя на единадесет училища от Разград и на българското училище във Вашингтон, САЩ сборник с народна музика. Библиотеката като издател и автора на книгата Александър Христов вярват, че с този жест към гимназиите и основните училища ще провокират интереса на младите хора към корените им, към музиката, смятана за универсален език за комуникация.

Продължава...
 
Александрина Шаханова представи петте си книги пред разградската публика
01 November 2017

Почетен плакет за 80-годишния си юбилей получи при гостуването си в Разград Александрина Шаханова, известна в публичното пространство като филолог, белетрист, публицист, поет и литературен критик.

Продължава...
 
Научен форум за голямата разградска джамия и за Ибрахим паша
25 October 2017

Голямата разградска джамия ,,Макбул Ибрахим паша“ беше тема на лекцията на професор Любомир Миков, която се състоя в медийния и културен център към Главно мюфтийство – София, като част от инициативите, бележещи ,,Седмицата на джамиите“, която стана вече традиционна за страната и се провежда през октомври. Г-н Миков е наблюдавал и изследвал мюсюлманския храм в продължение на 25 години, чел е огромен по обем литература и е започнал труда си по книга за джамията чак когато се е почувствал сериозно подготвен за това.

Продължава...
 
Хора! Четете умни книги днес, че да не ви се налага утре да четете забранени...
25 October 2017

Преди седмица в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, с любезното съдействие на Община Разград, се проведе творческа среща с писателя Христо Карастоянов. Той е познат и любим автор на разградската четяща публика. Роденият в Тополовград и живеещ в Ямбол Христо Карастоянов е завършил Пловдивския университет, специалност „Български език и литература“.

Продължава...
 
66 маслени и акварелни платна на Стефан Цонев изложиха в галерията
25 October 2017

Ретроспективна изложба с 66 картини живопис на художника Стефан Цонев беше открита в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Повечето от маслените и акварелни платна се показват за първи път пред любителите на изящното изкуството, тъй като авторът приживе не е обичал показността.

Продължава...
 
70 години Разградски драматичен театър 2
18 October 2017

 

СПОМЕНИТЕ НА ДИМИТЪР МИНЕВ

Роден е на 24 март 1919 т. в Разград. Ученик от Разградската гимназия и съученик с Иван Гайдарджиев. После авиатор, парашутист и инструктор по безмоторно летене През 1947 година, по време на голямото наводнение в Разград, спасява четирима души от удавяне, и това е отразено в „Разградски народен глас”

Почина в Разград на 85 години.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 896