Търсене

Начало Култура
Култура
Нова книга за Радичков бе представена в Разград
13 October 2017

В РБ „Проф. Боян Пенев“ гостува Юлий Йорданов и представи новата си книга „През февруари при бащата на „Януари”. Авторът е познат на разградската четяща публика и чест гост и приятел на библиотеката. Преди време сладкодумният разказвач гостува при нас със своето изследване върху творчеството на Яна Язова, като разказа подробности от живота ѝ и трагичният ѝ край.

Продължава...
 
Петър Арнаудов участва в поредна национална изложба
06 October 2017

Доайенът на разградските художници Петър Арнаудов е единственият участник от Лудогорието в ІХ национална изложба "Арт Колаж Пловдив 2017". Експозицията, която включва творби от 74 автори от цялата страна, е подредена в художествената галерия на ул. "Гладстон" 32 /зад централна поща в града на тепетата/.

Продължава...
 
Дора Прангаджийска разказа за пътя на осиновения от гнева до прошката
04 October 2017

„Пътят от гнева до прошката е дълъг, той е процес на осъзнаване, който преминава през различни катарзисни преживявания и емоционални състояния, които да доведат до прошка. Понякога е свързан с болка, с тъга, с крачки напред, а нерядко със застой и крачки назад, но в крайна сметка се стига до узряване и духовно израстване“. Това разказа психотерапевтът Дора Прангаджийска, която представи в Разград книгата си „Благодаря ти, Мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“.

Продължава...
 
Завърши конкурсът за превод на стихотворение от Пламен Дойнов в Унгария
04 October 2017

Резултатите от анонимния конкурс за превод на стихотворение от Пламен Дойнов бяха обявени на тържество в Националната библиотека за чужди езици в Будапеща в деня на българската независимост – 22 септември 2017 г. В присъствието на автора първа награда в размер 50 000 хил. форинта беше връчена на Ержебет Немет. Нейният превод, както и още 12 от най-сполучливите преводи на други преводачи в конкурса можеха да се прочетат в експресно издаденото 40-странично приложение на будапещенското списание „Напут“.

Продължава...
 
Столични творци се срещнаха с ученици и граждани в Разград
24 September 2017

Миналата седмица в Разград гостуваха представители на Национални културни празници „Албена“, организирани от издателство „Захарий Стоянов“. В рамките на настоящите празници своето творчество представиха Панко Анчев - бил е главен редактор и директор на книгоиздателство „Георги Бакалов“, отговорен редактор на списанието за литература и изкуство „Простори“, автор е на книги по въпросите на литературната история, културологията, философията на историята и политологията;

Продължава...
 
Виолончелистът проф. Венцеслав Николов свири световна класика в Разград
24 September 2017

Прочутият виолончелист, диригент, писател и диригент проф. Венцеслав Николов ще свири на разградска сцена популярни творби от световната класика.

Любителите на класическата музика ще се насладят на високото майсторство на музиканта, приеман като светило в Германия и Европа. Концертът „На бис“ ще се проведе на 26 септември /вторник/ от 19 часа в зала „Филхармония“.

Продължава...
 
Благотворително четене на поезия в полза на Църквата
13 September 2017

Ние, тримата поети от Лудогорската поетична тритоника - Пламен Панчев, Иван Димитров и пишещият тези редове, - решихме да организираме благотворително четене. Нашата неформална литературна група, чието име предложи Иван Димитров, няма за цел да обсебва някакво литературно пространство. Нито пък търси някакви индулгенции. Целта ни е проста - да дадем нещо.

Продължава...
 
Станка Николова представи новата си поетична книга
11 September 2017

В края на миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ прозвучаха нежните и „помъдрели“ стихове на разградската поетеса Станка Николова. Тя бе малко позабравена, защото живее в Австралия от доста години. Но новата й стихосбирка „Водно огледало“ предизвика голям интерес сред пишещите братя и сестри в града ни. Ценителите на мерената реч също с удоволствие присъстваха на срещата, открита от Иваничка Маджарова.

Продължава...
 
Разградска поетеса Станка Николова с нова книга
17 August 2017

Разкъсвана между Австралия и България, Станка Николова издаде третата си стихосбирка - „Водно огледало“. Книгата съдържа 91 стихотворения , които до едно се отразяват във водното огледало на душата й. Признателна на родината на кенгуруто за това, че я е приютила и е дала нов пълноценен живот на децата й, Станка Николова си остава българка, която има нашата душевност, която носи България и родния Разград в себе си.

Продължава...
 
Стефания Цанкова от Свищов представя новата си стихосбирка в Разград
11 August 2017

Писателката Стефания Цанкова от Свищов ще представи пред разградската публика новата си стихосбирка „Някой те обича“. Литературната среща ще се проведе на 17 август от 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Любителите на изящното слово ще се запознаят с авторката, която има 15 книги – поезия и приказна проза, като първата й книга „Идвам от Дунава“ излиза от печат през 1989 година от издателство „Народна младеж“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 883