Търсене

Начало Култура
Култура
„Прошепнати думи“ от Таньо Клисуров в разградската галерия
31 May 2017

„Прошепнати думи“ за любов звучаха в понеделник вечерта в една от залите в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Това е заглавието на най-новата стихосбирка на Таньо Клисуров, представена от автора ѝ сред творци и почитатели на поетичното слово в Разград. С поета беше и вдъхновителката му - съпругата му Мария.

От името на областния управител гостът получи цветя.

Продължава...
 
Мая Кисьова представя дебютния си роман „Виж какво“
27 March 2017

Родената в Разград писателка и актриса Мая Кисьова ще представи пред столичната публика дебютния си роман „Виж какво“. Премиерата ще се състои на Международния ден на театъра – 27 март от 18 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Продължава...
 
Маргарита Петкова докосна разградчани с ярката си любовна поезия
22 March 2017

„Поет не се става, такъв се раждаш, затова аз съм против неконтролируемата графоманщина, която се шири. Ламар казва, че колкото повече поети и писатели има, толкова по-голяма е вероятността да се роди новият Ботев, но не съм съгласна, че в тази сфера количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Продължава...
 
Над 50 любовни акцента показаха разградските художници
17 March 2017

Изложба от 52 лирични и интимни рисунки под наслов „Любовни акценти“ откриха в арт пространството на кафе „Лира“ в Музикалния дом „Железни струни“. Експозицията обединява творбите на 24 автори от разградската група на Съюза на българските художници.

Продължава...
 
Павлина Стаменова представи „Звезден кръстопът“ в Исперих
15 March 2017

„Чувствам се щастлива, когато пиша“ – в тези думи на поетесата Павлина Стаменова се увериха нейните почитатели в Исперих в понеделник на представянето на книгата ѝ „Звезден кръстопът“ в Исторически музей, който заедно с Централна общинска библиотека „Петя Йорданова" бе организатор на събитието. Директорът на музея Боряна Митева приветства поетесата и гостите.

Продължава...
 
Поетесата Надя ПОПОВА:Всеки автор притежава творчески ексхибиционизъм
10 March 2017

 

„Обичам не себе си в литературата, а литературата в себе си. Със сигурност всеки автор, било то писател, поет, сатирик, художник, притежава доза творчески ексхибиционизъм, но за мен е важно този стремеж да не се превръща в маниакална цел“. Това сподели известната поетеса Надя Попова при представянето на новата й белетристична книга в Разград. Премиерата на изданието с есета и литературни портрети „Дух над водите“ се състоя в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Подробности от житейската и професионална биография на гостуващата авторка представи поетът Пламен Панчев.

Продължава...
 
Класическа музика и поезия звучаха на женския празник в Самуил
10 March 2017

 

В нестандартни конкурси се включиха майки на учениците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Самуил. Те участваха в състезания най-добро плетиво, за най-красива икебана и за най-вкусно лакомство, а победителите получиха грамоти. Всичко това се случи по време на концерта на възпитаниците на самуилското училище, които бяха подготвили богата литературно-музикална програма по повод Международния ден на жената. На събитието, което се проведе в салона на читалището, присъстваха Бехра Зюлкяр, заместник-кмет на община Самуил, Севим Рамаданова от отдел образование, социални дейности и култура и Емине Ешреф, директор на дирекция ОСРРСД.

Продължава...
 
Фотоизложба за Шипка експонираха в разградската галерия
27 February 2017

Изложба от 44 фотографии, участвали в конкурса „И днес йощ Балканът…“, откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Експозицията представи директорът на Националния парк музей „Шипка - Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов, който заяви, че конкурсът е посветен на 60-годишнината от основаването на мемориалния комплекс.

Продължава...
 
Регионалната библиотека бе домакин на юбилея на Иван Димитров
06 February 2017

В края на миналата седмица в Регионална библиотека бившият синдикалист и настоящ почетен гражданин на Разград, поет и писател Иван Димитров почерпи за 70-годишния си юбилей. В залата на отдел „Изкуство“ дойдоха колеги, почитатели, роднини и приятели да го поздравят. Галя Ралева от отдел „Краезнание“ бе приготвила презенация с интересни моменти от живота на личността, твореца и човека Иван Димитров.

Продължава...
 
Пиесата „Цигански колела“ се разгръща на разградска сцена
20 January 2017

 

Двуезичният театрален спектакъл „Цигански колела“ ще гостува на разградска сцена по покана на Асоциация „Интегро“. Пиесата, която популяризира ромската култура и фолклор, ще се играе на 26 януари от 18 часа в салона на Народно читалище „Развитие 1869“ /Стария театър/. Входът е свободен за всички почитатели на сценичното изкуство, които искат да гледат представлението.

Автори на текста са Здрава Каменова и Калин Ангелов, режисьор на постановката е Калин Ангелов, като художник е ангажирана Ирина Василева, а консултант е акад. Христо Кючуков.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 867