Търсене

Начало Култура
Култура
Писателят Нидал Алгафари представи романите си в Исперих
14 July 2017

На литературна среща в Исперих областният управител Гюнай Хюсмен поздрави писателя Нидал Алгафари за издадената от него трилогия и пожела в следваща творба на автора да намерят място и истории и случки от Лудогорието.

За три месеца писателят, пиар и режисьор за втори път, след Разград, идва в региона, стана ясно в началото на срещата, организирана от Централната общинска библиотека „Петя Йорданова“ в Исперих.

Продължава...
 
Големият български актьор Щилян Попов неговата разградска авантюра
19 June 2017

 

 

Известно е, че наличието на роднини даже, та камо ли на съпрузи, в някои учреждения и институции се смята за „семейственост“, или казано по днешному „конфликт на интереси“. Театърът обаче в цялата си история винаги е правил изключение в това отношение. Просто защото естеството на театралната професия е по-различно. Актьорите, актрисите и персоналът около тях имат едни и същи интереси, репетират заедно, явяват се на сцената заедно, пътуват от град на град и село на село в нощите и дните заедно…

 

Продължава...
 
„Прошепнати думи“ от Таньо Клисуров в разградската галерия
31 May 2017

„Прошепнати думи“ за любов звучаха в понеделник вечерта в една от залите в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Това е заглавието на най-новата стихосбирка на Таньо Клисуров, представена от автора ѝ сред творци и почитатели на поетичното слово в Разград. С поета беше и вдъхновителката му - съпругата му Мария.

От името на областния управител гостът получи цветя.

Продължава...
 
Мая Кисьова представя дебютния си роман „Виж какво“
27 March 2017

Родената в Разград писателка и актриса Мая Кисьова ще представи пред столичната публика дебютния си роман „Виж какво“. Премиерата ще се състои на Международния ден на театъра – 27 март от 18 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Продължава...
 
Маргарита Петкова докосна разградчани с ярката си любовна поезия
22 March 2017

„Поет не се става, такъв се раждаш, затова аз съм против неконтролируемата графоманщина, която се шири. Ламар казва, че колкото повече поети и писатели има, толкова по-голяма е вероятността да се роди новият Ботев, но не съм съгласна, че в тази сфера количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Продължава...
 
Над 50 любовни акцента показаха разградските художници
17 March 2017

Изложба от 52 лирични и интимни рисунки под наслов „Любовни акценти“ откриха в арт пространството на кафе „Лира“ в Музикалния дом „Железни струни“. Експозицията обединява творбите на 24 автори от разградската група на Съюза на българските художници.

Продължава...
 
Павлина Стаменова представи „Звезден кръстопът“ в Исперих
15 March 2017

„Чувствам се щастлива, когато пиша“ – в тези думи на поетесата Павлина Стаменова се увериха нейните почитатели в Исперих в понеделник на представянето на книгата ѝ „Звезден кръстопът“ в Исторически музей, който заедно с Централна общинска библиотека „Петя Йорданова" бе организатор на събитието. Директорът на музея Боряна Митева приветства поетесата и гостите.

Продължава...
 
Поетесата Надя ПОПОВА:Всеки автор притежава творчески ексхибиционизъм
10 March 2017

 

„Обичам не себе си в литературата, а литературата в себе си. Със сигурност всеки автор, било то писател, поет, сатирик, художник, притежава доза творчески ексхибиционизъм, но за мен е важно този стремеж да не се превръща в маниакална цел“. Това сподели известната поетеса Надя Попова при представянето на новата й белетристична книга в Разград. Премиерата на изданието с есета и литературни портрети „Дух над водите“ се състоя в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Подробности от житейската и професионална биография на гостуващата авторка представи поетът Пламен Панчев.

Продължава...
 
Класическа музика и поезия звучаха на женския празник в Самуил
10 March 2017

 

В нестандартни конкурси се включиха майки на учениците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Самуил. Те участваха в състезания най-добро плетиво, за най-красива икебана и за най-вкусно лакомство, а победителите получиха грамоти. Всичко това се случи по време на концерта на възпитаниците на самуилското училище, които бяха подготвили богата литературно-музикална програма по повод Международния ден на жената. На събитието, което се проведе в салона на читалището, присъстваха Бехра Зюлкяр, заместник-кмет на община Самуил, Севим Рамаданова от отдел образование, социални дейности и култура и Емине Ешреф, директор на дирекция ОСРРСД.

Продължава...
 
Фотоизложба за Шипка експонираха в разградската галерия
27 February 2017

Изложба от 44 фотографии, участвали в конкурса „И днес йощ Балканът…“, откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Експозицията представи директорът на Националния парк музей „Шипка - Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов, който заяви, че конкурсът е посветен на 60-годишнината от основаването на мемориалния комплекс.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 879