Търсене

Начало Култура
Култура
Община Разград с няколко събития в Европейската нощ на музеите
16 May 2018

На 18 май Разград става част от „Европейската Нощ на музеите“ - това обяви вчера кметът Валентин Василев. Инициативата е на Министерството на културата на Франция, стартира през 2004 г. и за изминалите 14 години тя се утвърди като устойчива практика в редица Европейски страни, включително и България.

Продължава...
 
Разградска дизайнерка подреди картини от вълна в Будапеща
13 May 2018

Младата модна дизайнерка от Разград Дили Бозаджиева подреди авторска изложба „Природата в жената“ в Българския културен институт в Будапеща. Събитието беше открито в рамките на Унгарската модна седмица, посветена на облекла от естествени материи.

Художничката, която създава уникални картини от цветна мериносова вълна, получи покана да гостува от Габи Уалек, представител на Националната модна асоциация на Унгария.

Продължава...
 
Невян Радков подреди първата си самостоятелна изложба с дървопластики
01 May 2018

„Със своя плам и ентусиазъм Невян Радков е съумял да вдъхне живот на дървото“, с тези думи председателят на разградската група на Съюза на българските художници Петко Антонов откри първата самостоятелна изложба с дървопластики на автора. Експозицията беше подредена в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Ценителите на изкуството разгледаха 26 дървопластики и 6 свещници, създадени от Невян Радков и се насладиха на 11 фотопостера на неговата съпруга Петя Радкова.

Продължава...
 
Варта Корисян представи лекция за княгиня Олга в Библиотеката
01 May 2018

Варта Корисян – Меонлина е родена в София, но израства в Стария град на древния Пловдив, където завършва основното си и гимназиално образование. Учи и в Техникум по ядрена енергетика в Козлодуй, което предопределя бъдещата й професия на физик, останала доста чужда на артистичните й интереси. Прописва внезапно през 1996 година с насърчаването й от столичен приятел, занимаващ се с астрология.

Продължава...
 
Бутикова литературна вечер с Невена Дишлиева – Кръстева
01 May 2018

Далеч от рамките, по-близо до хората, с отношение и чувство премина срещата в Разград със създателя и главен редактор на издателство ICU Невена Дишлиева – Кръстева. Гостът на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ коментира пред публиката, че за издателството, което ръководи, приоритет е стойностната литература с човешко послание. Срещата с Невена Дишлиева – Кръстева даде поле за разговори с акцент на книгата „Бащите не си отиват” – сборник с разкази на 24-ма съвременни български автори, посветени на връзката с техния баща.

Продължава...
 
Радосвета Миркова гостува в Библиотеката
23 April 2018

В Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ гостува разградска поетеса Радосвета Миркова, а срещата с нея бе част от месечното издание на „Любов – най-нужната илюзия…“ – съвместен проект на културната институция и и поета Дачо Господинов.

Радосвета Миркова е родена в Кърджали.

Продължава...
 
"Разградската театрална история" - книга, която се чете на един дъх
23 April 2018

Наскоро на книжния разградски пазар излезе „историйца“ /така я нарича авторът й Дулинко Дулев/, озаглавена „Разградска театрална история – спомени, личности и събития“. Прелюбопитно четиво! За това книжле, с достойнства на научен труд, в похвалното си слово в предговора дългогодишният драматург на Русенския театър Крум Гергицов пише: „Когато четях ръкописа, имах усещането, че историята е написана буквално на един дъх“, въпреки че тя е плод на дългогодишен събирателски труд, съчетан с личностни преживявания.

Продължава...
 
Радосвета Миркова откровено в „Любов – най-нужната илюзия…“
18 April 2018

Със своите любовни откровения ще зареди читателите си известната разградска поетеса Радосвета Миркова в третото месечно издание на „Любов – най-нужната илюзия...“ – съвместен проект на РБ „Проф. Боян Пенев“ и библиотечния специалист Дачо Господинов.

Продължава...
 
Дачо Господинов представи новата си стихосбирка „Аз, кавалерът на музата“
01 March 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ сред гости, приятели и общественици, сред ценители на изящното слово и събратя по перо, петдесетгодишното момче, кавалерът на музата Дачо Господинов представи новата си книга.

Пламен Панчев говори за автора и редакционната колегия, започвайки с думите: „Тази вечер ще станете свидетели как красотата ще срази грозотата... В тази книжка има петдесет творби 44 стихотворения и 6 импресии“.

Продължава...
 
Обявиха второто издание на литературния конкурс „Любовта и свободата“
01 March 2018

Литературен конкурс под мотото „Любовта и свободата“ обяви Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Изданието се организира за втора година по повод 195-годишнината от рождението на патрона на гимназията и 55-годишнината от основаването на училището. Темата на конкурса е вдъхновена от едноименното стихотворение на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 928