Търсене

Начало Култура
Култура
Комедията „Безумна нощ“ по Рей Куин гостува в Разград
09 December 2015

 

Блестяща комедия на ситуациите „Безумна нощ“ по Рей Куни гостува на разградска сцена. Пиесата на Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково ще се играе тази вечер от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

Постановката е дело на режисьора Валентин Танев, за сценографията и костюмите отговаря Николай Нинов. На сцената на новия театър ще се изявят актьорите Красимир Ранков, Стефка Янорова, Валентин Танев, Кирил Кавадарков, Дамян Тенев, Анна Симова, Явор Костов и Иванка Шекерова.

Продължава...
 
Предколедна изложба в Исперих
09 December 2015

 

В навечерието на коледните празници Етнографската къща в Исперих е домакин на четвъртата самостоятелна изложба на Теодора Николова.

Първото съприкосновение на талантливата исперихчанка с приложното изкуство са гоблените. Преди четири години тя започва да рисува върху керемиди. По Великден тази година подреди икони, декорирани дървени яйца, квилинг и декупаж в читалище „Съзнание-1891“ по случай Великден.

Продължава...
 
Откриха пъстра коледна изложба в Етнографския музей
09 December 2015

 

Цветната празнична изложба „Коледна магия“ на майстора на художествените занаяти Цвети Терзиева откриха в Етнографския музей в Разград.

Експозицията включва разнообразни коледни сувенири от вълна и плат, играчки за елхата, сурвакници, плетива, бижута и красиви шалове. Сред оригиналните изработки се открояват красивите плетени еленчета, куклите негърчета, маймунки, ангелчета, метлички и камбанки.

Продължава...
 
Иван Димитров представи „Шестата република“ пред разградска публика
30 November 2015

В четвъртък вечер в РБ „Проф. Боян Певен“ пред препълнена зала с приятели и любители на словото разградският синдикалист, поет и общественик Иван Димитров представи своята поредна творба. Накратко разказа за идеята и създаването на „бонзай-романа“ (по негови думи). Той сподели още, че е готов и за критика, и за хвалене. Надмогнал е философски злословията на недоброжелателите и е съгласен да го питат „ти с кого се сравняваш“.

Продължава...
 
Изложба на Рашо Йорданов и Тодор Тодоров във Варна
27 November 2015

Изложба „Светове“ на разградските художници Рашо Йорданов и Тодор Тодоров бе открита в галерия „Актив Арт“ във Варна. Над 30 произведения, изработени с техниката на маслената живопис могат да бъдат разгледани до 15 декември.

Композициите са абстрактни и налагат позицията, че въображаемият свят всъщност е една вселена, изпълнена със смисъл и красота.

Продължава...
 
Колоритна изложба на скулптури и пластики представя Любомир Добрев
23 November 2015

Колоритна изложба на скулптури, пластики и постери с монументи на Любомир Добрев и сина му Рафаил Георгиев ще бъде открита утре в Разград.

Любителите на изкуството ще имат възможност да се насладят на 20 нестандартни произведения, подредени в залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Продължава...
 
103-ма хористи дирижира маестро Красен Иванов в Добрич
16 November 2015

Хор „Железни струни“ пя в Органовата зала, или още Концертна зала, в Добрич в събота, когато се състоя Хоровият концерт „Мистика и приятели“. В него участваха горнооряховският хор „Славянско единство“ /с диригент Донка Копринкова/, най-старият български хор „Янко Мустаков“ - Свищов, с диригент Елизабет Людмилова, Дамска формация „Мистика”, домакин на събитието, организирано от Община Добрич /диригент на „Мистика“ е Росица Дурмушлийска/ и разградският хор „Железни струни“ - с над 110-годишна история и с диригент Красен Иванов /корепетитор е Полина Куманова, а участието на хора бе финансирано от „Развитие 1869“/.

Продължава...
 
Павлина Стаменова победи в национален литературен конкурс
09 November 2015

Обявиха победителите в първото издание на литературния конкурс „Голямата книга на малкия град“, организиран от Съюза на свободните писатели и независимо женско дружество „Самосъзнание“. Тържествената церемония-спектакъл, в която бяха вплетени елементи от всички изкуства, се състоя на 6 ноември 2015 г. в КЦ „Морско казино“ в Бургас.

Продължава...
 
Нова изложба обединява всички художници от региона
09 November 2015

В отдел "Изкуство" на Регионална библиотека „Проф.Боян Пенев” в Разград бе открита изложба, наречена „Лудогорието в цветно многообразие”. Тя включва рисунки, живопис, скулптура, батик, пачуърк, колажи, дърворезба, графика, пластично и приложно изкуство. Част е от тържествения календар на библиотеката, посветен на 145 години библиотечно дело в град Разград.

Продължава...
 
Започва национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“
30 October 2015

Сред дейците на изкуството и културата от близкото ни минало, допринесли за духовното израстване на разградчани, е журналистът и общественик Григор Попов. Можем смело да го наречем „будител“, защото вестникът, който издава в продължение на 22 години, доскоро бе най-продължително издаваният в Разград /рекордът бе надминат преди няколко месеца от „Екип 7“ - б.р./ – като „безкористно обществено дело”, както сам го нарича.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 817