Търсене

Начало Култура
Култура
Откриха изложба от дървопластика и текстил на Катьо Катев
05 December 2016

Изложба от 70 дървопластики и текстилни пана на художника Катьо Катев откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Експозицията от оригинални изработки на вече покойния автор откри директорът на културната институция Тодор Тодоров.

Продължава...
 
Поетът Валери Станков гостува на Разград
05 December 2016

В Регионална библиотека „Проф. Б.Пенев“ гостува поетът Валери Станков от Варна. Той е автор на много поетични книги, пише и проза. Познат е на любителите и ценителите на мерената реч в страната. За него казват, че е живият класик на поколението, които сега са на около 60 години. Владее до съвършенство изкуството на словото.

Продължава...
 
43 маслени и акрилни платна представи самоука художничка
30 November 2016

Експозиция от 43 маслени и акрилни платна на самоуката художничка Ирена Ангелова откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Това е третата самостоятелна изложба на авторката от Исперих, която е излагала свои творби в съседните градове Русе и Силистра.

Продължава...
 
Закъсняло, но нужно похвално слово за поетесата Павлина Стаменова
28 November 2016

Не съм литературен критик и стиховете ми не са като на нормалните поети, тъй че вероятно най-малко е моя работа да давам оценки на лиричните такива… Още повече, че съм чувал, дето има общински комисии по културата и културни отдели в общинската ни управа и не е редно без тяхното мнение и съгласие да се правя на по-разбиращ от тях по въпроса за местната ни културна политика .

Продължава...
 
Мирела Иванова представи новата си книга „Площад България“ в Разград
21 November 2016

Пред събралата се публика в края на миналата седмица Мирела Иванова представи своята нова книга „Площад България“. Мирела Иванова е родена на 11 май 1962 година в София. Учи в Немската гимназия в родния си град и завършва висшето си образование в Пловдивския университет, специалност „Българска филология“.

Продължава...
 
Два хорови състава ще изпълнят на разградска сцена Моцартови творби
21 November 2016

Най-великите произведения от вокално-симфоничното творчество на Моцарт ще чуят любителите на високото изкуство на концерта, който подготвя Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“. Той е посветен на 260-годишнината от рождението на австрийския композитор и ще се проведе на 26 ноември /събота/ от 18 часа в зала „Филхармония“.

Продължава...
 
Поетесата Павлина Стаменова с две награди от национални конкурси
04 November 2016

Павлина Стаменова от Разград е отличена в два престижни национални форума за литература и поезия. Повелителката на изящното словото получи една от специалните награди от XII Национален литературен конкурс „Дора Габе 2016“. Поетичната надпревара се организира от община Генерал Тошево, Съюза на българските писатели, Издателство „Захарий Стоянов“, Славянска литературна и артистична академия и читалище „Дора Габе” в родното село на поетесата – Дъбовик.

Продължава...
 
Блестящо участие на „Железни струни“ в международен хоров събор
02 November 2016

Хор „Железни струни“ към разградското читалище „Развитие 1869“ взе участие в XII международен събор на хоровете от крайдунавските държави в Силистра.

Освен домакините от Смесен хор „Седянка“ към НЧ „Доростол“ - Силистра в проявата взеха участие и смесен хор „Камерате Данубе“ от Кълъраш, Румъния, смесен хор „И.Д.Киреску“ от Черна вода, Румъния, Женски хор „Златна лира“ – Търговище и Туристически хор „Средногорски звуци“ - Стара Загора.

Продължава...
 
Теодосий Спасов с виртуозни импровизации на разградска сцена
31 October 2016

Световноизвестният кавалджия Теодосий Спасов направи брилянтни импровизации върху авторски творби на композитора Александър Христов. Това се случи по време на концерта, посветен на 80-годишния юбилей на видния разградски диригент и дългогодишен ръководител на Капанския ансамбъл.

Продължава...
 
Премиера на Селвер Алиева в Кубрат
18 October 2016

В град Кубрат на 13 октомври се състоя премиерата на първата стихосбирка на нашумялата поетеса Селвер Алиева, носеща емблематичното заглавие „Очите на тъгата са зелени“. Събитието бе организирано от Конфедерацията на българските писатели, клон Кубрат, и подкрепено от шефа на отдел „Култура“ в общината Стоян Черников.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 861