Търсене

Начало Култура
Култура
Разград разби конкуренцията в Бургас
14 May 2008

 

От 9 до 11 май в Бургас се проведе Десети национален конкурс за класически, характерни, съвременни танц и фрий- денс. Разградските групи „Феникс“ и „Еми денс“ разбиха конкуренцията по време на надпреварата.

Продължава...
 
Възражда се творческата среща на млади пианисти „Димитър Ненов“
14 May 2008

 

Разград възражда творческата среща на млади пианисти „Димитър Ненов“. Става въпрос за участие на възпитаници на детските музикални школи и музикалните паралелки. Засега срещата е за деца от Североизточна България, но може и да прерасне в национална при следващото издание.

Продължава...
 
„Капански засевки“ от Гецово - със специална награда от Община Русе
12 May 2008

 

В четвъртък и петък Русе бе домакин на първото издание на Фестивал на туристическите забавления и анимации, част от програмата на четвъртото по ред изложение „Туристическо изложение уикенд „Туризъм Русе 2008“. Събитията се проведоха под патронажа на кмета на Русе Божидар Йотов със съдействието на Държавната агенция по туризъм.

На сцената пред Доходното здание на площад „Свобода“ се представиха и групи от Разградска община.

Продължава...
 
Елица и Стунджи ще възкресят мистиката на Абритус
09 May 2008

 

И тази година месец май е наситен с културни прояви в Разград. Безспорно най-голям интерес събужда концертът на Елица Тодорова и Стоян Янкулов /Стунджи/ под наслов „Мистиката на Абритус“. В него ще участва и Иван Лечев, концертът ще бъде в резервата „Абритус“ на нощно осветление, на 22 май. Събитието е в рамките на „Белите нощи на Разград“, посветени на културно-историческото наследство и музеите в града. Всички музеи и галерии ще са отворени за посетители през нощта, като предлагат интересни експозиции - „От гардероба на баба“, „Реликви на Възраждането“, отново ще бъде изложен Златният пегас в музея „Абритус“.

Продължава...
 
Митрополит Неофит дойде за юбилейното честване в Разград
09 May 2008

 

Вчера в двора на къщата-музей „Станка и Никола Икономови“ беше отбелязана 10-та годишнина от възстановяването на религиозното образование в Разград. Гости на събитието бяха русенският митрополит Неофит, разградският отец Георги и районният мюфтия Мехмед Аля.

Продължава...
 
Снежина ЦОНЕВА, диригент на църковния хор в Разград: Няма по-хубаво нещо от това да пееш за Бога
07 May 2008

 

От месец и половина разградският църковен хор възкръсна. За диригент е привлечена млада дама – Снежина Цонева. Тя работи като преподавател в Средното музикално училище в Котел. Родом е от Търговище. Започнала да пее в църковния хор в родния си град. Завършила е музикална паралелка – народно пеене, учи в Музикалната академия в Пловдив – педагогика на обучението по музика.

Продължава...
 
Тюлбето сбра три етноса на фолклорен фестивал
07 May 2008

 

Отпуснаха се сърцата на сейдолските моми и ергени. Капризното майско слънце проби облаците навръх Гергьовден. Събор на Тюлбето и тази година ще има. А това е важно за тях поради стародавната традиция, властваща сред българомохамеданите. На 6 май моми и ергени се пременяват в най-новия кат дрехи и отиват на сгледа. Не едно и две семейства са започнали съвместното си съжителство от това култово място. Днес нещата са по-различни, но все пак традицията е със силни корени.

Продължава...
 
Славка Калчева подари бяла роза на Йордан Панчев
07 May 2008

 

В почивните дни разградският предприемач Йордан Панчев организира среща на рода си. На 3 май площадът на село Кривня се изпълни с автомобили и хора. От всички краища на България дойдоха наследниците на основателите на рода – шестима братя, потомци на чорбаджи Панчо, дал финансови средства за построяването на Панчолу моста и Неделчо Панчев Комитата – участник в боевете на Шипка.

Продължава...
 
Цар Калоян – с първа награда на международен конкурс
07 May 2008

 

Талантливи момичета от Цар Калоян взеха първо място в престижен международен конкурс. Възпитаниците на Катя Портянова и школата към местното читалище заеха най-достойната позиция по време на Втория международен конкурс по танцово шоу в Русе. На надпреварата девойките представиха сценичната разработка „Гръцки мотиви“ и се радваха на признание и аплодисменти.

Продължава...
 
Светлана Панчева, драматург на НТ„Иван Вазов": „Ревека“ - приказка за невъзможния избор
18 April 2008

 

Драматичният театър “Антон Страшимиров”- Разград представи на голямата сцена на Народния театър своята най-нова постановка – пиесата на своя патрон Антон Страшимиров “Ревека”. Спектакълът на младата режисьорка Надежда Асенова, направен с много финес и стил, пресъздава трагичната любов между младата еврейка Ревека и художника Евстати.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 Следваща > Последна >>

Резултати 821 - 830 от 874