Търсене

Начало Култура
Култура
Днес Владимир Висоцки щеше да стане на 70 години
25 January 2008

Той наистина „не доживя“, „не доигра“, „не допя“, наистина не успя да въплъти себе си докрай. Той имаше заряд за още по-големи изяви. Сега, когато размислям за творчеството му, за времето, в което живя, аз разбирам колко много е дал от себе си – с каква изключителна концентрация на творческите сили е бил надарен, с каква уникална способност непрестанно да събира за хората и да дарява на хората. Да служи на великата еволюция на душата, на живота.
Да чувства своето“аз“ неделимо от космическото висше духовно начало. И Висоцки се чувстваше посланик на висши космични сили.
 

Продължава...
 
Наско Анастасов награди победителите в областния конкурс
25 January 2008

На 23 януари, в навечерието на Деня на Разград и 130-годишнината от освобождението на България”, в салона на Общинския културен център в града областният управител Наско Атанасов обяви наградените в областния етап на Националния конкурс „130 години памет и признателност”, организиран от Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и други държавни и обществени организации, под патронажа на президента на републиката Георги Първанов.
 

Продължава...
 
Шабан Калкан стана почетен доктор на университет в Азербайджан
23 January 2008

На 29 май 1989 г., малко по-рано от началото на „голямата екскурзия”, за Турция с екскорт бе изпратен разградският поет Шабан Калкан.
И интересното е, че той и до ден-днешен не таи злоба към България, а - нещо повече - родния си край прослави много повече, отколкото някои наши видни преводачи.
 

Продължава...
 
Четири официални номинации за „Почетен гражданин на Разград“
23 January 2008

Четири са официалните предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Разград“, научихме вчера от кмета Денчо Бояджиев. Инициативен комитет в състав: Любомир Герганов, Иван Илиев, Георги Неделчев и Цоньо Марков е предложил МАРИН АТАНАСОВ. От името на ОбС на Българския антифашистки съюз е посочен ХРИСТО ОБРЕШКОВ. Друг инициативен комитет: Тодор Тодоров /кооперация „Правда“/, Цанко Цанков и Сали Шишманов е внесъл докладна записка за удостояването на дългогодишния отговорник на разградския зоокът БЕХЧЕТ АЛИ.
 

Продължава...
 
Областният управител ще обяви наградените на концерта на група „Грамофон“
21 January 2008

Във връзка със 130-годишнината от Освобождението на България от османско владичество бе учреден Национален организационен комитет под патронажа на Президента на Република България и с председател Стефан Данаилов - министър на културата, а една от инициативите в тая връзка е конкурсът сред учащите се на тема „130 години памет и признателност”.
 

Продължава...
 
Месец мъртвило и за три дни ставаш разноглед
21 January 2008

От Коледа насам почти месец културният живот на Разград беше заспал зимен сън. Драматичният театър направи тридневно честване и изигра два пъти пиесата на Антон Страшимиров “Ревека” и туйто. Който видял, видял... Като се има предвид, че дори на юбилейното честване залата беше рехаво запълнена с публика, постановката я видяха малцина. Разбиращите от театър я оцениха високо, но как да провериш прави ли са?
 

Продължава...
 
Ансамбъл „Българе“ в Разград
18 January 2008

Идния четвъртък, от 19 часа в Общински културен център в Разград ансамбъл „Българе” ще представи спектакъла „България през вековете”.
Поредният мащабен проект на фолклорната формация, с невероятната си зрелищност и драматично въздействие жъне успехи по сцените в страната. Изненадата дойде от факта, че никой не очакваше "Българе" да бъдат толкова различни. Докато в "Това е България" предимно танцуваха, тук изпълнителите се представят и като изключителни актьори, акробати, каскадьори и войни.

Продължава...
 
„България през вековете“ - специален поздрав за празника на града
16 January 2008

На 24 януари 2008 г., идния четвъртък, от 19 часа в Общински културен център в Разград ансамбъл „Българе” ще представи спектакъла „България през вековете”. Поводът е 130 години от освобождението на Разград от османско иго.
Концертът се осъществява под патронажа на областния управител Наско Анастасов.
 

Продължава...
 
Кои да са новите почетни граждани на Разград
14 January 2008

Преди няколко дни се поинтересувахме има ли постъпили предложения за удостояване на разградчани със званието „Почетен гражданин“ във връзка с предстоящия празник на града – 28 януари.
 

Продължава...
 
Мирена Николова, флейтистка:Показахме на испанската публика най-доброто, което можем
14 January 2008

За пореден път оркестърът на Разградска филхармония имаше възможността да осъществи турне зад граница. За пореден път всички ние изпитахме емоциите от едно такова пътуване. За пореден път бяхме далеч от семействата си по време на едни от най–жадуваните празници – Коледа и Нова година. Ето за всичко това иде реч в следващите няколко реда.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 Следваща > Последна >>

Резултати 831 - 840 от 843