Търсене

Начало Култура
Култура
Исперихчанин откри своя изложба с домашна гроздова в САЩ
07 March 2008

 

След Мехмед Азиз, още един исперихски фотограф подреди своя изложба извън пределите на България. Драгомир Богомилов временно работи в Чехия.
Изложбата с негови фотографии е в град Дилън, щата Монтана, в галерия „Дрифт“.
Драго е на гости на доброволеца от Корпуса на мира Тед Хенсън, който две години бе в Исперих и работеше в бизнесцентъра. При отпътуването си за САЩ Тед обеща на приятеля си да го покани в страната на неограничените възможности.

Продължава...
 
Иван СТОЯНОВ, диригент: Чуйте Веско Стамболов, скоро няма да можем да си позволим да го поканим
05 March 2008

Утре Разградската филхармония ще поднесе поредния концерт на своята публика. Гостуват Иван Стоянов - диригент на Габровския камерен оркестър и пианистът Веско Стамболов - един от най-активно концертиращите по света български музиканти.
Ще бъдат изпълнени: Глук - Танц на фуриите из операта „Орфей и Евридика" - за пръв път на разградска сцена, Бетовен - Концерт за пиано и оркестър №2 в си бемол мажор, оп.19 и Шуберт - Симфония №4 в до минор /"Трагична"/.

Продължава...
 
Разградчани почетоха паметта на загиналите за свободата на България
05 March 2008

Хубавото време, макар и ветровито, на 3 март доведе на площад „Възраждане" в Разград много граждани. Денят, в който се навършват 130 години от Освобождението на България от османско робство, този път бе отбелязан не само от служебно ангажирани хора. Което, според нас, е добър знак за съхраняването ни като нация.

Продължава...
 
Ели плени Париж
22 February 2008
 

Ели Неделчева откри изложба в залата на Българския културен институт в Париж. Керамичката показва творби от всичките си творчески търсения и стилове и сама кръсти изложбата си „От черно до бяло". В същата изложба с живописни платна се представя и художникът Анатолий Станкулов.

Продължава...
 
Разградчани се поклониха пред Апостола
20 February 2008
 

Вчера в Разград бе отбелязана 135-годишнината от обесването на Васил Левски. Пред паметника на най-великия българин в двора на едноименното училище дойдоха ученици, представители на Общината и Областната администрация, общински съветници и неколцина родолюбиви граждани.

Продължава...
 
Ели Неделчева показва керамиката си в Париж
08 February 2008
 

По Коледа разградската керамичка Ели Неделчева получи покана от директора на Българския културен институт в Париж Кирил Кадийски за изложба в залите на института. Не съобщихме новината, защото допреди два дни въобще не беше ясно дали Ели ще може да се възползва от поканата. Естествено, причините бяха финансови. Институтът поема експонирането на изложбата, подготовката на покани и афиши и медийната разгласа във френската столица, но разходите по пътуването, превозът на керамиката и пребиваването в Париж са за сметка на авторката.

Продължава...
 
С музика и танц ще поздрави влюбените Разградският оркестър
08 February 2008
 

Разградският симфоничен оркестър готви специален концерт на 14 февруари - Свети Валентин. Музикантите под диригентството на Красен Иванов ще изпълнят популярни творби, между които Гершуин - „Хванах ритъма", Де Файа - „Танц на огъня" от балета „Любовна магия", Щраус - валс „Ти и ти" от оперетата „Прилепът"...

Продължава...
 
Комплекс „Изкуство“ приютява галерията
06 February 2008
 

Изложбеният салон на СБХ на бул.„България"5 в Разград, прекръстен със специален ритуал и официално откриване на комплекс „Изкуство", пак си остава изложбен салон. Само че сега ще приюти администрацията на Художествената галерия, защото там вече е опасно да се работи, а и се очаква да започне дълго плануваният ремонт и разширение.

Продължава...
 
“Строшено” задава въпроси, търси отговори
01 February 2008

Младежката формация за театър „Импулс” при читалище „Развитие“ в Разград репетира нова постановка. След „Хероин”, който се изигра само веднъж на разградска сцена миналата година, момчетата и момичета от трупата решават да го възстановят. В последствие обаче стигат до извода, че в работата им по темата има нещо недовършено, че могат да кажат и направят още, затова започват подготовката на новото представление – „Строшено”. Става въпрос за парчета живот, съдби, взаимоотношения на млади хора, засегнати от проблема за наркотиците. Формацията се надява да реализира спектакъла до края на април, за да могат да вземат участие във фестивалите в Русе, Каварна, Варна и Шумен.

Продължава...
 
Кубрат отново организира национален конкурс
01 February 2008

Кубрат за втори път ще бъде домакин на националния конкурс за хумор и сатира "Кубрат 2008". Той ще се проведе на 11 и 12 април. Негови организатори са Община Кубрат, БНР - Програма "Хр.Ботев“ и клубът на хумориста "Жарава".

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 Следваща > Последна >>

Резултати 841 - 850 от 867