Търсене

Начало Култура
Култура
С музика и танц ще поздрави влюбените Разградският оркестър
08 February 2008
 

Разградският симфоничен оркестър готви специален концерт на 14 февруари - Свети Валентин. Музикантите под диригентството на Красен Иванов ще изпълнят популярни творби, между които Гершуин - „Хванах ритъма", Де Файа - „Танц на огъня" от балета „Любовна магия", Щраус - валс „Ти и ти" от оперетата „Прилепът"...

Продължава...
 
Комплекс „Изкуство“ приютява галерията
06 February 2008
 

Изложбеният салон на СБХ на бул.„България"5 в Разград, прекръстен със специален ритуал и официално откриване на комплекс „Изкуство", пак си остава изложбен салон. Само че сега ще приюти администрацията на Художествената галерия, защото там вече е опасно да се работи, а и се очаква да започне дълго плануваният ремонт и разширение.

Продължава...
 
“Строшено” задава въпроси, търси отговори
01 February 2008

Младежката формация за театър „Импулс” при читалище „Развитие“ в Разград репетира нова постановка. След „Хероин”, който се изигра само веднъж на разградска сцена миналата година, момчетата и момичета от трупата решават да го възстановят. В последствие обаче стигат до извода, че в работата им по темата има нещо недовършено, че могат да кажат и направят още, затова започват подготовката на новото представление – „Строшено”. Става въпрос за парчета живот, съдби, взаимоотношения на млади хора, засегнати от проблема за наркотиците. Формацията се надява да реализира спектакъла до края на април, за да могат да вземат участие във фестивалите в Русе, Каварна, Варна и Шумен.

Продължава...
 
Кубрат отново организира национален конкурс
01 February 2008

Кубрат за втори път ще бъде домакин на националния конкурс за хумор и сатира "Кубрат 2008". Той ще се проведе на 11 и 12 април. Негови организатори са Община Кубрат, БНР - Програма "Хр.Ботев“ и клубът на хумориста "Жарава".

Продължава...
 
Статия на Дарина Колева е публикувана в „Новый журнал“ в Ню Йорк
01 February 2008

Изследване на Дарина Колева от Държавния архив в Разград за руските емигранти в Разград е публикувано в списанието „Новый журнал“, Ню Йорк. Миналата година списанието навърши 65 години от създаването си. То е издание за литература на руските емигранти с периодичност четири броя в годината. В бр. 247 от миналата година има раздел за руската емиграция в България. Със статии и изследвания участват известни български историци като Цветана Кьосева и Лиляна Владева. Главният редактор на списанието Марина Адамович публикува интервю със Симеон Сакскобургготски, направено при негово посещение в Ню Йорк миналата година. Поместени са стихотворения на Христо Ботев, Александър Руденко, Наталия Ерменкова...

Продължава...
 
Защо „Грамофон“ взриви залата и може ли Разград да предложи нещо по-добро
01 February 2008

Няколко поредни вечери Разград бе наситен с концерти по повод 130-годишнината от освобождението на града от турско робство. Вече писахме по този повод, че след месец тишина в концертните и театрални зали, градът се пренасища от културни прояви и публиката се разпилява или пренатоварва.

Продължава...
 
Разград празнува освобождението си
30 January 2008

Честването на 130-годишнината от освобождението на Разград от османско иго започна рано сутринта в понеделник с празнична литургия в храма „Св.Николай“, отслужена от митрополит Неофит. Освен малцината граждани, от обществено ангажираните лица в църквата бяха само общинските съветници от ГЕРБ.
 

Продължава...
 
Пет са новите почетни граждани на Разград
30 January 2008

С още петима се увеличиха почетните граждани на Разград. По традиция най-високото местно отличие бе присъдено на тържествена сесия на Общинския съвет по повод празника на града – 28 януари.
 

Продължава...
 
Днес Владимир Висоцки щеше да стане на 70 години
25 January 2008

Той наистина „не доживя“, „не доигра“, „не допя“, наистина не успя да въплъти себе си докрай. Той имаше заряд за още по-големи изяви. Сега, когато размислям за творчеството му, за времето, в което живя, аз разбирам колко много е дал от себе си – с каква изключителна концентрация на творческите сили е бил надарен, с каква уникална способност непрестанно да събира за хората и да дарява на хората. Да служи на великата еволюция на душата, на живота.
Да чувства своето“аз“ неделимо от космическото висше духовно начало. И Висоцки се чувстваше посланик на висши космични сили.
 

Продължава...
 
Наско Анастасов награди победителите в областния конкурс
25 January 2008

На 23 януари, в навечерието на Деня на Разград и 130-годишнината от освобождението на България”, в салона на Общинския културен център в града областният управител Наско Атанасов обяви наградените в областния етап на Националния конкурс „130 години памет и признателност”, организиран от Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и други държавни и обществени организации, под патронажа на президента на републиката Георги Първанов.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 Следваща > Последна >>

Резултати 841 - 850 от 861