Търсене

Начало Култура
Култура
Творчески срещи на млади пианисти „Димитър Ненов“
19 May 2008

 

На 17 и 18 май в Разград се проведоха възобновените творчески срещи на млади пианисти „Димитър Ненов“. В тях взеха участие 34 ученици в детските музикални школи от Шумен, Търговище, Силистра, Добрич, Провадия, Дряново, Казанлък и Разград.

Продължава...
 
Определиха наградените за 24 май
16 May 2008

 

Вчера на съвместно заседание на комисиите по култура и по образование и наука към Общинския съвет – Разград бяха обсъдени предложенията за удостояване с награди „Златен пегас“ и „Никола Икономов“ на Община Разград по случай 24 май на изявени творци и дейци на културата и просветата от общината.

Продължава...
 
Две преподавателки станаха „Учител на годината“ на СБУ и на „Неофит Рилски“
16 May 2008

 

Ивелина Христова – преподавател в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, и Росица Мичева – учител в Техническата гимназия „Ш.Петьофи“, бяха удостоени с титлата „Учител на годината“ на Синдиката на българските учители към КНСБ. Заради своите високи резултати в учебно-възпитателния процес и образованието двете дами ще се закичат и с почетното звание за професионализъм „Неофит Рилски“.

Продължава...
 
Книга за Станка Николица Спасо-Еленина
16 May 2008

В навечерието на 24 май и традиционните литературни празници - „Поетични хоризонти на българката“, излезе от печат том IV от библиотечната поредица „Лудогорие“ - „Книга за Станка Николица Спасо-Еленина“. Съставители на тази уникална книга са Иван Дойнов и Пламен Дойнов, а спомоществовател – разградският народен представител в 38 и 39 Народно събрание Никола Николов.

Продължава...
 
Разград разби конкуренцията в Бургас
14 May 2008

 

От 9 до 11 май в Бургас се проведе Десети национален конкурс за класически, характерни, съвременни танц и фрий- денс. Разградските групи „Феникс“ и „Еми денс“ разбиха конкуренцията по време на надпреварата.

Продължава...
 
Възражда се творческата среща на млади пианисти „Димитър Ненов“
14 May 2008

 

Разград възражда творческата среща на млади пианисти „Димитър Ненов“. Става въпрос за участие на възпитаници на детските музикални школи и музикалните паралелки. Засега срещата е за деца от Североизточна България, но може и да прерасне в национална при следващото издание.

Продължава...
 
„Капански засевки“ от Гецово - със специална награда от Община Русе
12 May 2008

 

В четвъртък и петък Русе бе домакин на първото издание на Фестивал на туристическите забавления и анимации, част от програмата на четвъртото по ред изложение „Туристическо изложение уикенд „Туризъм Русе 2008“. Събитията се проведоха под патронажа на кмета на Русе Божидар Йотов със съдействието на Държавната агенция по туризъм.

На сцената пред Доходното здание на площад „Свобода“ се представиха и групи от Разградска община.

Продължава...
 
Елица и Стунджи ще възкресят мистиката на Абритус
09 May 2008

 

И тази година месец май е наситен с културни прояви в Разград. Безспорно най-голям интерес събужда концертът на Елица Тодорова и Стоян Янкулов /Стунджи/ под наслов „Мистиката на Абритус“. В него ще участва и Иван Лечев, концертът ще бъде в резервата „Абритус“ на нощно осветление, на 22 май. Събитието е в рамките на „Белите нощи на Разград“, посветени на културно-историческото наследство и музеите в града. Всички музеи и галерии ще са отворени за посетители през нощта, като предлагат интересни експозиции - „От гардероба на баба“, „Реликви на Възраждането“, отново ще бъде изложен Златният пегас в музея „Абритус“.

Продължава...
 
Митрополит Неофит дойде за юбилейното честване в Разград
09 May 2008

 

Вчера в двора на къщата-музей „Станка и Никола Икономови“ беше отбелязана 10-та годишнина от възстановяването на религиозното образование в Разград. Гости на събитието бяха русенският митрополит Неофит, разградският отец Георги и районният мюфтия Мехмед Аля.

Продължава...
 
Снежина ЦОНЕВА, диригент на църковния хор в Разград: Няма по-хубаво нещо от това да пееш за Бога
07 May 2008

 

От месец и половина разградският църковен хор възкръсна. За диригент е привлечена млада дама – Снежина Цонева. Тя работи като преподавател в Средното музикално училище в Котел. Родом е от Търговище. Започнала да пее в църковния хор в родния си град. Завършила е музикална паралелка – народно пеене, учи в Музикалната академия в Пловдив – педагогика на обучението по музика.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Последна >>

Резултати 871 - 880 от 928