Търсене

Начало Култура
Култура
Мирела Иванова представи новата си книга „Площад България“ в Разград
21 November 2016

Пред събралата се публика в края на миналата седмица Мирела Иванова представи своята нова книга „Площад България“. Мирела Иванова е родена на 11 май 1962 година в София. Учи в Немската гимназия в родния си град и завършва висшето си образование в Пловдивския университет, специалност „Българска филология“.

Продължава...
 
Два хорови състава ще изпълнят на разградска сцена Моцартови творби
21 November 2016

Най-великите произведения от вокално-симфоничното творчество на Моцарт ще чуят любителите на високото изкуство на концерта, който подготвя Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“. Той е посветен на 260-годишнината от рождението на австрийския композитор и ще се проведе на 26 ноември /събота/ от 18 часа в зала „Филхармония“.

Продължава...
 
Поетесата Павлина Стаменова с две награди от национални конкурси
04 November 2016

Павлина Стаменова от Разград е отличена в два престижни национални форума за литература и поезия. Повелителката на изящното словото получи една от специалните награди от XII Национален литературен конкурс „Дора Габе 2016“. Поетичната надпревара се организира от община Генерал Тошево, Съюза на българските писатели, Издателство „Захарий Стоянов“, Славянска литературна и артистична академия и читалище „Дора Габе” в родното село на поетесата – Дъбовик.

Продължава...
 
Блестящо участие на „Железни струни“ в международен хоров събор
02 November 2016

Хор „Железни струни“ към разградското читалище „Развитие 1869“ взе участие в XII международен събор на хоровете от крайдунавските държави в Силистра.

Освен домакините от Смесен хор „Седянка“ към НЧ „Доростол“ - Силистра в проявата взеха участие и смесен хор „Камерате Данубе“ от Кълъраш, Румъния, смесен хор „И.Д.Киреску“ от Черна вода, Румъния, Женски хор „Златна лира“ – Търговище и Туристически хор „Средногорски звуци“ - Стара Загора.

Продължава...
 
Теодосий Спасов с виртуозни импровизации на разградска сцена
31 October 2016

Световноизвестният кавалджия Теодосий Спасов направи брилянтни импровизации върху авторски творби на композитора Александър Христов. Това се случи по време на концерта, посветен на 80-годишния юбилей на видния разградски диригент и дългогодишен ръководител на Капанския ансамбъл.

Продължава...
 
Премиера на Селвер Алиева в Кубрат
18 October 2016

В град Кубрат на 13 октомври се състоя премиерата на първата стихосбирка на нашумялата поетеса Селвер Алиева, носеща емблематичното заглавие „Очите на тъгата са зелени“. Събитието бе организирано от Конфедерацията на българските писатели, клон Кубрат, и подкрепено от шефа на отдел „Култура“ в общината Стоян Черников.

Продължава...
 
Донка Василева представи новата си книга „Следсънища... и още нещо“
17 October 2016

В РБ „Проф. Боян Пенев“ пред многобройна публика, сред приятели и почитатели на поезията Донка Василева представи новата си творба, която е по-различна от останалите й поетични сборници. Книгата е написана в прозаично-поетични откровения. Тя е автор още на няколко стихосбирки: „Спомен за цвят“, „Щурец заплакал“, „Илюзия за Рая“, „Топли значения“ и „Ретропоза“.

Продължава...
 
Павлина Стаменова е включена в литературен сборник „Под лъчите на слънцето - 3 “
17 October 2016

Излезе от печат „Под лъчите на слънцето - 3“ - сборник с поезия и проза, в който са представени литературен клубове и отделни поети.

Разградската поетеса Павлина Стаменова е включена на стр. 123, 124 и 125 с кратка биография и две стихотворения.

Продължава...
 
Димитър Атанасов с награда за карикатура
07 October 2016

На 4 октомври, в Художествената галерия на Русе, беше открита национална изложба – конкурс за карикатура, сатирична рисунка и комикс „Животът не е само борба, но и други видове спорт“. Жури под председателството на Ивайло Цветков – председател на секция „Карикатура“ при СБХ, допусна 21 автори с 55 творби от получените 270 карикатури.

Продължава...
 
Необяснимата любов между Венета и Ботев
07 October 2016

„Той живее с нея десет месеца, тя живее с него четиридесет и три години – до самата си смърт“ - каза за любовта между великия Ботев и Венета пред разградчани Неда Антонова на представянето на романа си „Неговата любима“, последния от трилогията „Възкресените“ /първите два са: „Царица Елеонора Българска” и„Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица“/ в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 867