Търсене

Начало Култура
Култура
Млади певци обраха наградите от конкурса „Морско конче“
17 June 2015

Петима талантливи певци от Разград се завърнаха с престижни отличия от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“. Изданието се организира за девета поредна година от община Варна, Общинския детски комплекс в морския град, със съдействието на РИО-Варна. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Продължава...
 
Излезе от печат разградският „Амаркорд“ *
17 June 2015

Когато взех в ръцете си синьо-оранжевата книжка на колегата Иван Димитров останах изненадан не от обема и нито от вида й... а от 130-те масалджийски написани страници за разградския свят и разградските зевзеци. И се завъртя един свят от 70-те – 80-те години на миналия век, та чак до наши дни, пълен със снежинки, а като се вгледах по-добре и перушина падаше от небето. И сякаш ангелите, но и дяволчетата ни свиреха от небето...

Продължава...
 
Иван Дойнов с международна награда за поезия
05 June 2015

Разградският поет Иван Дойнов взе специална награда на приключилия в края на май Четвърти международен конкурс “Лирични гласове – 2015”, организиран от вестник „Новият пулс“, издателствата „Персей“ и „Изида“, Сдружението на софийските читалища, СБП и Столична библиотека.

Продължава...
 
От концерта след два дни зависи бъдещето на оркестъра
03 June 2015

Атрактивен концерт с огнена музика от Латинска Америка ще изнесе Разградската филхармония в петък, както „Екип 7“ вече съобщи. Това, което не бе споменато в дописката, е, че от културното събитие зависи бъдещето на оркестъра, който е притиснат от изискванията да постигне значителен брой зрители до края на шестмесечието.

Продължава...
 
Рамиро Ариста носи от Аржентина „Екзотика и страст с огнените ритми на Южна Америка“
02 June 2015

Ценителите на хубавата музика в Разград ще имат уникална възможност да чуят най-популярните произведения на известни в целия свят композитори от Южна Америка. Концертът на филхармония „Димитър Ненов” ще е под диригентската палка на аржентинеца Рамиро Ариста, а гост-солист ще е виртуозната японска пианистка Йоко Нагашима.

Продължава...
 
Шеметната комедия „Когато котката я няма“ играят в Разград
02 June 2015

Шеметната комедия „Когато котката я няма“ на най-поставяните английските автори Джони Мортимър и Брайън Кук гостува в Разград. Пиесата ще се играе на 10 юни от 19 часа в залата на Народно читалище „Развитие 1969“.

Режисьор на постановката е Асен Блатечки, който се изявява и като актьор в щурата комедия.

Продължава...
 
Нямало незаменими хора ли? Има!
29 May 2015

Велко вече е почетен гражданин на Разград. Посмъртно, естествено.

Още докато не беше такъв, съпругата му Ели ми рече: „Твоят приятел не е добре“...

Кой ли по ония времена е бил добре, си викахме, а пък Велко въобще пък никога не е бил добре, но то се оказа, че не ставало дума за житейските му проблеми, а за здравословните му такива.

Продължава...
 
Трима творци грабнаха награди за живопис, графика и скулптура
25 May 2015

Трима творци от Разград, Варна и Велико Търново грабнаха специалните награди за живопис, графика и скулптура в рамките на Националната изложба „Лудогорие“. Тя се организира за шеста поредна година от Министерството на културата, Съюза на българските художници, община Разград и Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Продължава...
 
Поетично-музикална вечер, посветена на Деня на словото
25 May 2015

„Всеки от нас пази в себе си огънче и чрез словото го предава на другите хора“ - това обръщение на поета Иван Дойнов към неговите събратя по перо и към ценителите на поезията даде началото на поетично-музикалната вечер, посветена на празника на словото, която се проведе в Клуба на дейците на културата.

Продължава...
 
Мария Донева представи своите „Чисти стихотворения“
22 May 2015

Поетесата Мария Донева представи най-новата си стихосбирка „Чисти стихотворения“ пред почитателите на мерената реч в Разград. Това се случи в сряда в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха почитатели на известната авторка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 804