Търсене

Начало Култура
Култура
Поетично-музикална вечер, посветена на Деня на словото
25 May 2015

„Всеки от нас пази в себе си огънче и чрез словото го предава на другите хора“ - това обръщение на поета Иван Дойнов към неговите събратя по перо и към ценителите на поезията даде началото на поетично-музикалната вечер, посветена на празника на словото, която се проведе в Клуба на дейците на културата.

Продължава...
 
Мария Донева представи своите „Чисти стихотворения“
22 May 2015

Поетесата Мария Донева представи най-новата си стихосбирка „Чисти стихотворения“ пред почитателите на мерената реч в Разград. Това се случи в сряда в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха почитатели на известната авторка.

Продължава...
 
Калуди Калудов и Анна Дитрих представят „Любовни арии и дуети“
29 April 2015

Уникалния шанс да чуе певци с признат талант и международна известност ще има разградската публика на 30 април, четвъртък. Тогава популярният тенор Калуди Калудов и неговата съпруга Анна Дитрих – сопрано, ще изпълнят любовни арии и дуети от най-любимите произведения на Верди и Пучини.

Продължава...
 
Среща с Анна и Кристофър Бъкстон
22 April 2015

Вълнуваща среща с английския писател Кристофър Бъкстон и неговата съпруга Анна събра в залата на отдел „Изкуство“ три поколения. Потребители, приятели, посланици и читатели на библиотеката заедно с ученици от елитни разградски гимназии имаха удоволствието да общуват с личности, съвременници на промените от края на 20 век, преживели и хубавото и лошото на соца от двете страни на бариерата Студена война.

Продължава...
 
Пиеса за любовните отношения поставят днес в Разград
22 April 2015

Спектакълът „Петров“ от Евгени Еленин ще бъде поставен днес на сцената на Драматичния театър „Антон Страшимиров“ в Разград.

Режисьор на пиесата, с оригинално заглавие „Кучката“, е Богдан Петканин. Интересно решение при постановката е, че публиката бъде позиционирана на самата сцена на театъра и ще следи отблизо хода на играта.

Продължава...
 
Орхан Исмаил с две изложби - в Брюксел и в София
06 April 2015

В началото на миналата седмица разградският художник представи в Брюксел свои живописни платна в тематичната изложба „Красотата на българската природа: европейска земя“. Евродепутати се запознаха с 18 живописни платна на Орхан, подредени на третия етаж на Европарламента. На откриването присъстваха председателят на комисията по външна политика Едмар Брок и евродепутати от България, Франция, Хърватия, Унгария и др.

Продължава...
 
Петима поети от Разградско са включени в най-представителната българска антология
06 April 2015

Петима творци от Разград и региона са включени със свои стихове в най-представителната досега българска антология, чиято редакционна колегия е съставена все от големи имена в съвременната ни литература: проф. Михаил Неделчев, Васил Сотиров, Максим Максимов, Федя Филкова, Маргарита Петкова, Ивайло Диманов и Анжела Димчева.

Продължава...
 
Размисли около новата книга на Любен Панов
06 April 2015

Разградчанинът Любен Панов /живеещ в Пловдив сега/, издаде книгата си „Северна хроника“. Че съм поет някакъв - е спорно, но че не съм никакъв литературен критик, не може да има спорове, та рецензията ми за неговото произведение би трябвало да се ограничи до стиховете:


„И само в сетните ни остарели гени,

в които още детството ни стене,

проплаква тихо селското начало…

И връща ни сърцето остаряло

отново там, където сме родени!“.

Продължава...
 
Неда Антонова представи новите си книги в Разград
25 March 2015

Писателката Неда Антонова представи книгите си „Царица Елеонора Българска“ и „Съвършената. Преподобна Стойна – неканоничната светица“ в Разград. Това стана в понеделник в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха почитатели на известната авторка.

Продължава...
 
Фидоси Керчев омагьоса родната публика с концерт на Чайковски
09 March 2015

С виртуозното си изпълнение в петък вечерта младият пианист Фидоси Керчев въведе разградската публика в необятния и красив свят на Чайковски. Събитието, организирано от Театрално-музикален център - Разград, бе посветено на 175-годишнината от рождението на руския композитор. Симфоничният ни оркестър с диригент Красен Иванов, изсвири Валс из сюита от балета „Спящата красавица“, Марш, Руски танц „Трепак“ и „Валс на цветята“ из сюита от балета „Лешникотрошаката“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 796