Търсене

Начало Култура
Култура
Донка Василева представи новата си книга „Следсънища... и още нещо“
17 October 2016

В РБ „Проф. Боян Пенев“ пред многобройна публика, сред приятели и почитатели на поезията Донка Василева представи новата си творба, която е по-различна от останалите й поетични сборници. Книгата е написана в прозаично-поетични откровения. Тя е автор още на няколко стихосбирки: „Спомен за цвят“, „Щурец заплакал“, „Илюзия за Рая“, „Топли значения“ и „Ретропоза“.

Продължава...
 
Павлина Стаменова е включена в литературен сборник „Под лъчите на слънцето - 3 “
17 October 2016

Излезе от печат „Под лъчите на слънцето - 3“ - сборник с поезия и проза, в който са представени литературен клубове и отделни поети.

Разградската поетеса Павлина Стаменова е включена на стр. 123, 124 и 125 с кратка биография и две стихотворения.

Продължава...
 
Димитър Атанасов с награда за карикатура
07 October 2016

На 4 октомври, в Художествената галерия на Русе, беше открита национална изложба – конкурс за карикатура, сатирична рисунка и комикс „Животът не е само борба, но и други видове спорт“. Жури под председателството на Ивайло Цветков – председател на секция „Карикатура“ при СБХ, допусна 21 автори с 55 творби от получените 270 карикатури.

Продължава...
 
Необяснимата любов между Венета и Ботев
07 October 2016

„Той живее с нея десет месеца, тя живее с него четиридесет и три години – до самата си смърт“ - каза за любовта между великия Ботев и Венета пред разградчани Неда Антонова на представянето на романа си „Неговата любима“, последния от трилогията „Възкресените“ /първите два са: „Царица Елеонора Българска” и„Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица“/ в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Продължава...
 
За Дядо Радко от Осенец и за неговия автор
03 October 2016

Не знам в момента обществената мисъл на Разград доколко си спомня за разказвача, сценариста и общественика Борис Борисов. Замина за по-добрия свят така, както писа след смъртта му поетът Дулинко Дулев: „И Борката си отиде неразбран“. А Борката беше години наред инициатор и организатор на провеждания някога в града ни карнавал, неговите статии и художествени творби бяха често на страниците на местния вестник.

Продължава...
 
Гюлсер Мазлум представи първата си книга „Дете на Вселената“
03 October 2016

Поетесата Гюлсер Мазлум представи първата си стихосбирка „Дете на Вселената“. Премиерата на двуезичната книга беше в сряда в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха ценителите на художественото слово от региона.

Продължава...
 
Селвер Алиева от Кубрат спечели награда от поетичния конкурс в Дулово
03 October 2016

Поетесата Селвер Алиева от Кубрат заслужи специалната награда от Литературния конкурс „Стефан Калев“, който се проведе в Дулово. Изданието се организира за девета поредна от от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1893“ и община Дулово.

В конкурса със свои книги, издадени през годината, участваха автори от Разград, Шумен, Търговище, Добрич, Силистра, Исперих и Кубрат.

Продължава...
 
Нова изложбена зала „Драган Данаилов“ откриха в галерията
19 September 2016

Изложбена зала, носеща името на видния майстор на четката Драган Данаилов, откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Новото арт пространство представи директорът на културната институция – художникът Тодор Тодоров.

Продължава...
 
Юбилеен концерт „65 години Ансамбъл „Филип Кутев“ в Разград
16 September 2016

Празничен концерт на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и честване на 65 години от създаването на Ансамбъла ще се състои в Разград на 28 септември от 19 часa в салона на Читалище „Развитие“ /Стария театър/.

Цена на билетите е 8, 10, 12 лева, като се предлагат отстъпки за групово закупуване на билети - 20%.

Продължава...
 
Откриха юбилейна изложба на художника Христо Радев в Кубрат
16 September 2016

Живописна изложба по повод 80-годишния юбилей на художника Христо Радев откриха в салона на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в Кубрат. Експозицията включва 40 платна, предимно пейзажи, които са вдъхновени от Троянския балкан.

На откриването присъстваха редица официални лица, творци и почитатели на изкуството.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 861