Търсене

Начало Култура
Култура
Много Ви моля, внимавайте преди да наречете някого Поет!
23 December 2016

Това, което ме накара да напиша това писание, е интервюто с текстописеца Александър Петров в съботния „Труд“. Учуди ме колко точно и скромно авторът на повече от 1 000 текста за песни е оценил своята работа в естрадата, като никога не се нарича поет.  

Продължава...
 
70 изящни фотографии представи Петя Радкова в първата си изложба
21 December 2016

70 уловени мига от своя живот представи в първата си самостоятелна изложба любителката на фотографията Петя Радкова. Завладяващата експозиция под наслов „Страст и топлина“ беше подредена в Музикалния дом „Железни струни“, където работи самата авторка.

Продължава...
 
Впечатляващо участие на „Железни струни“ в зонален хоров концерт
12 December 2016

Почти всеки ден от календара с решение на ООН или на някоя друга от световните организации е обявен за ден на нещо. Понякога, както на 1 октомври, денят даже е посветен на повече от два повода. Малко хора например знаят, че в средата на януари има ден, посветен на легендарната ливърпулска четворка „Бийтълс“, а още по-малко са наясно, че 10 декември е обявен от ООН за Световен ден на хоровото изкуство.

Продължава...
 
Пламен Дойнов взе наградата за нова поезия „Николай Кънчев“
09 December 2016

Пламен Дойнов беше отличен с националната награда за нова българска поезия „Николай Кънчев“ на церемония в рамките на традиционния Поетичен Никулден на 6 декември в галерия „Средец“ на Министерството на културата. Той взе ценната статуетка за книгата си с нова политическа поезия „Балът на тираните“ /ИК „Несарт“ и „Кралица Маб“/.

Продължава...
 
Талантлив... по-талантлив... най-талантлив... Румен Тодоров
07 December 2016

Неотдавна излезе нова книга на белетриста, който преди 12 години взриви писателските среди с появата си в голямата литература. Това той направи с дебютната си книга „Безсмъртни произведения от Румен Тодоров /писател-наивист/“ - сборник с разкази и новели.

Продължава...
 
Втора самостоятелна изложба на Христо Ангелов
05 December 2016

В петък зала „Изкуство“ на Регионалната библиотека се изпълни с хора, дошли да присъстват на откриването на втората самостоятелна изложба на Христо Ангелов. Той работи в самата културна институция като специалист-библиотекар. Завършил е ШУ „Епископ Константин Преславски“ - магистър по живопис.

Продължава...
 
Откриха изложба от дървопластика и текстил на Катьо Катев
05 December 2016

Изложба от 70 дървопластики и текстилни пана на художника Катьо Катев откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Експозицията от оригинални изработки на вече покойния автор откри директорът на културната институция Тодор Тодоров.

Продължава...
 
Поетът Валери Станков гостува на Разград
05 December 2016

В Регионална библиотека „Проф. Б.Пенев“ гостува поетът Валери Станков от Варна. Той е автор на много поетични книги, пише и проза. Познат е на любителите и ценителите на мерената реч в страната. За него казват, че е живият класик на поколението, които сега са на около 60 години. Владее до съвършенство изкуството на словото.

Продължава...
 
43 маслени и акрилни платна представи самоука художничка
30 November 2016

Експозиция от 43 маслени и акрилни платна на самоуката художничка Ирена Ангелова откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Това е третата самостоятелна изложба на авторката от Исперих, която е излагала свои творби в съседните градове Русе и Силистра.

Продължава...
 
Закъсняло, но нужно похвално слово за поетесата Павлина Стаменова
28 November 2016

Не съм литературен критик и стиховете ми не са като на нормалните поети, тъй че вероятно най-малко е моя работа да давам оценки на лиричните такива… Още повече, че съм чувал, дето има общински комисии по културата и културни отдели в общинската ни управа и не е редно без тяхното мнение и съгласие да се правя на по-разбиращ от тях по въпроса за местната ни културна политика .

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 877