Търсене

Начало Култура
Култура
Нямало незаменими хора ли? Има!
29 May 2015

Велко вече е почетен гражданин на Разград. Посмъртно, естествено.

Още докато не беше такъв, съпругата му Ели ми рече: „Твоят приятел не е добре“...

Кой ли по ония времена е бил добре, си викахме, а пък Велко въобще пък никога не е бил добре, но то се оказа, че не ставало дума за житейските му проблеми, а за здравословните му такива.

Продължава...
 
Трима творци грабнаха награди за живопис, графика и скулптура
25 May 2015

Трима творци от Разград, Варна и Велико Търново грабнаха специалните награди за живопис, графика и скулптура в рамките на Националната изложба „Лудогорие“. Тя се организира за шеста поредна година от Министерството на културата, Съюза на българските художници, община Разград и Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Продължава...
 
Поетично-музикална вечер, посветена на Деня на словото
25 May 2015

„Всеки от нас пази в себе си огънче и чрез словото го предава на другите хора“ - това обръщение на поета Иван Дойнов към неговите събратя по перо и към ценителите на поезията даде началото на поетично-музикалната вечер, посветена на празника на словото, която се проведе в Клуба на дейците на културата.

Продължава...
 
Мария Донева представи своите „Чисти стихотворения“
22 May 2015

Поетесата Мария Донева представи най-новата си стихосбирка „Чисти стихотворения“ пред почитателите на мерената реч в Разград. Това се случи в сряда в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха почитатели на известната авторка.

Продължава...
 
Калуди Калудов и Анна Дитрих представят „Любовни арии и дуети“
29 April 2015

Уникалния шанс да чуе певци с признат талант и международна известност ще има разградската публика на 30 април, четвъртък. Тогава популярният тенор Калуди Калудов и неговата съпруга Анна Дитрих – сопрано, ще изпълнят любовни арии и дуети от най-любимите произведения на Верди и Пучини.

Продължава...
 
Среща с Анна и Кристофър Бъкстон
22 April 2015

Вълнуваща среща с английския писател Кристофър Бъкстон и неговата съпруга Анна събра в залата на отдел „Изкуство“ три поколения. Потребители, приятели, посланици и читатели на библиотеката заедно с ученици от елитни разградски гимназии имаха удоволствието да общуват с личности, съвременници на промените от края на 20 век, преживели и хубавото и лошото на соца от двете страни на бариерата Студена война.

Продължава...
 
Пиеса за любовните отношения поставят днес в Разград
22 April 2015

Спектакълът „Петров“ от Евгени Еленин ще бъде поставен днес на сцената на Драматичния театър „Антон Страшимиров“ в Разград.

Режисьор на пиесата, с оригинално заглавие „Кучката“, е Богдан Петканин. Интересно решение при постановката е, че публиката бъде позиционирана на самата сцена на театъра и ще следи отблизо хода на играта.

Продължава...
 
Орхан Исмаил с две изложби - в Брюксел и в София
06 April 2015

В началото на миналата седмица разградският художник представи в Брюксел свои живописни платна в тематичната изложба „Красотата на българската природа: европейска земя“. Евродепутати се запознаха с 18 живописни платна на Орхан, подредени на третия етаж на Европарламента. На откриването присъстваха председателят на комисията по външна политика Едмар Брок и евродепутати от България, Франция, Хърватия, Унгария и др.

Продължава...
 
Петима поети от Разградско са включени в най-представителната българска антология
06 April 2015

Петима творци от Разград и региона са включени със свои стихове в най-представителната досега българска антология, чиято редакционна колегия е съставена все от големи имена в съвременната ни литература: проф. Михаил Неделчев, Васил Сотиров, Максим Максимов, Федя Филкова, Маргарита Петкова, Ивайло Диманов и Анжела Димчева.

Продължава...
 
Размисли около новата книга на Любен Панов
06 April 2015

Разградчанинът Любен Панов /живеещ в Пловдив сега/, издаде книгата си „Северна хроника“. Че съм поет някакъв - е спорно, но че не съм никакъв литературен критик, не може да има спорове, та рецензията ми за неговото произведение би трябвало да се ограничи до стиховете:


„И само в сетните ни остарели гени,

в които още детството ни стене,

проплаква тихо селското начало…

И връща ни сърцето остаряло

отново там, където сме родени!“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 798