Търсене

Начало Интервю
Интервю
Даниела ПЕТРОВА: Читалищата успяват да запазят позициите си във времето на глобализация
11 November 2018

Огнища на култура и образование, читалищата не само не се предават пред предизвикателствата, пред които се изправят през дългогодишната си история, а успяват да запазят обществената си позиция и престиж във времето на информационен напредък и глобализация. В това е убедена Даниела Петрова, старши експерт в РЕКИЦ „Читалища в Разград.

Продължава...
 
Духът на Латинска Америка идва в Разград с диригента Рамиро Ариста
09 November 2018

Екзотичен концерт и своеобразно музикално пътуване с маршрут през Куба, Аржентина, Мексико, Перу, Колумбия и Бразилия – това обещава на разградската публика гост-диригентът Рамиро Ариста.

Културното събитие на Разградската филхармония „Проф.Димитър Ненов“ и Театрално- музикалния център е озаглавено „Латиноамериканска фиеста“ и ще се състои тази неделя от 11.00 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Духовните водачи на Лудогорието: Вярата е щастие и любов, без религия светът отива към гибел
09 November 2018

На 16-ти ноември, в деня на толерантността, Областната администрация в Разград е домакин на дискусионен форум, на който духовните водачи на Лудогорието са специални гости и ще говорят за семейните ценности, за възпитателната сила на религията и необходимостта от повече сплотеност и толерантност. Поканихме ги да отговорят на едни и същи въпроси специално за читателите на „Екип 7“.

Продължава...
 
Мехмед АЗИЗ: Животът и природата са велики режисьори, а фотографът е „ловец“ на мигове
05 November 2018

Той е един от изявените фотожурналисти не само в Лудогорието, но и в страната. Роден е през 1959 година в исперихското село Йонково, Разградска област. С фотография се занимава от 43 години - от 1975 година. Работил е като уредник и фотограф във вестник "Исперихска трибуна" през 80-те години на миналия век. Има публикации във всички централни и местни медии. Повече от три десетилетия е фотограф в Историчeски музей – Исперих.

Продължава...
 
Разградчанки лекуват с ултрамодерни квантови уреди и енергийни системи
02 November 2018

Първото по рода си студио за енергийно лечение „Ново измерение“ отвори врати в Разград. Негови основатели са Веселка Каспарова и Полина Каспарова, които от години вървят по пътя на духовното развитие и усъвършенстване.

Продължава...
 
Теменуга ИВАНОВА, правнучка на Никола Икономов и Станка Николица: Да знаем кои сме е дълг на всеки
31 October 2018

Знаем ли кои сме, откъде сме тръгнали, кои са нашите деди, какви следи са оставили? Всеки от нас трябва да познава онези будители, без които нашият народ не би се съхранил през вековете. Ето защо членове на Клубовете „Репортери“ и „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова се срещнахме с Теменуга Иванова, правнучка на Станка и Никола Икономови – допринесли много за образованието и културата на града ни, внучка на Григор Попов – революционер, театрал и журналист, на чието име ние организираме ученически журналистически конкурс.

Продължава...
 
Професор Диана ГЕРГОВА: С американското финансиране ще представим гробницата в автентичния й вид
25 October 2018

Проф. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите български траколози и специалисти по тракийска археология. Участва в проучванията на резервата „Сборяново“ от 1982 година. Дългогодишен ръководител на разкопките там и автор на множество значими открития. Тя е в основата на изследването на местностите Камен Рид и Бювен Касабъ. Нейна е заслугата за разкриването на гробниците под могили 12 и 13, както и уникалното златно съкровище на Котела от Голямата свещарска могила. Автор е на множество книги и над 200 научни статии.

Продължава...
 
Милена ОРЕШКОВА: Басейнът е за всички, никой няма да ползва привилегии
22 October 2018

Г-жо Орешкова, Вашата докладна записка за таксите за ползване на басейна среща съпротива. Защо?

Основният аргумент на общинската администрация е, че в докладната записка има елемент – липсваща финансова обосновка, който прави докладната записка незаконосъобразна.

Продължава...
 
Анет Маринова: Трябва да създадем училище, в което всяко дете да може да се развива и прави избори
15 October 2018

Анет Маринова е популярно име сред училищните психолози. Има богат над 20-годишен професионален опит, по-голямата част от който е в 23 СУ "Фредерик Жолио Кюри" в София. Професионалната дейност и интереси на Анет са свързани с подкрепата и екипната работа с ученици с трудности в обучението и адаптирането в училище, включващото обучение, превенция на агресията и др.

Продължава...
 
Камелия Николова: Всяка публика откликва, когато изпълнителят успее да докосне сърцата
01 October 2018

Разград си има своите млади таланти в пеенето и Камелия Николова е една от тях. С Ками се запознах при гостуването на французите от град Шалон в село Гецово, където тя бе така добра да изпее две френски песни на Лара Фабиан. После научих, че Ками не само присъства на всяко едно по-голямо музикално събитие в града, а когато ходи по фестивали, винаги се връща с призовите места. Това ни интервю е опит да научим повече за това лъчезарно и пеещо момиче Камелия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 587