Търсене

Начало Интервю
Интервю
Пейчо ГЕОРГИЕВ: Задава се страхотно поколение, което не носи бремето на тоталитарната държава
08 January 2018

 

 

Днешният динамичен и технологичен XXI век провокира промени във всички обществени, социални, икономически и политически пластове. Пред нови предизвикателства е изправена и образователната система, която трябва да формира в младите хора реални умения за справяне в живота.

Адекватно ли е българското образование спрямо изискванията на днешното поколение, какви иновативни форми на обучение са приложими в училищата, как да се премине от режим на механично запаметяване на учебния материал към учене чрез разбиране - по тези и още теми разговаряме с Пейчо Георгиев – общественик, бивш началник на просветата в областта, учител с дългогодишен стаж и понастоящем директор на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград.

 

Продължава...
 
Марселиньо за дългия път от уличния футбол до Шампионска лига
20 December 2017

Той е темпераментен бразилец с гореща кръв. Той е плеймейкърът на „Лудогорец“ и ще остане в историята на тима като първия футболист, вкарал гол в Шампионска лига. Той е Маресло Насименто да Коща, по-известен като Марселиньо. Роден е на 24 август 1984 година в бразилския град Манакапуру, щата Амазония. През 2011 година е привлечен в България и става част от професионалния футболен клуб в Разград.

Продължава...
 
В големите градове хората отидоха да ядат по моловете, защото са отвикнали да се хранят на улицата
15 December 2017

Едва ли някой щеше сериозно да се замисли над въпроса със закуските, ако наскоро и лично от самия Европейския съюз не се заговори, че „дюнерите са вредни“ и „щели да ги спират“. Пълната паника обаче настъпи, когато от ЕС се чуха и „бъдещи закани“ за казаните за ракия и шкембе чорбата. Ако обаче оставим настрана „заплахата“ за ракията и шкембето, то на дневен ред изниква въпросът: „Без дюнери – какво да ядем?“.

Продължава...
 
Александър СТАНЕВ, шофьор: Разградчани избягаха. Уж казват, че ще се връщат, но го правят малцина...
27 November 2017

„Човек дори добре да живее – пътува и друг поема на път!“ Май тази философска сентенция не беше точно така формулирана, но сполай ти, точно сега нямаме много време за размишления. Бързаме да си хванем такси, защото е час пик и всички свободни коли са вече заети. Момент! Тук виждаме една жълта кола такси... А, шофьорът в нея ми е познат!

Продължава...
 
Жени КАЛКАНДЖИЕВА: Красотата е в сърцата ни...
24 November 2017

С Жени Калканджиева се запознах по време на творческата ваканция в Кранево с клуб „Репортери“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество в Разград. Това беше срещата, която ме накара да променя мнението си за миските. Евгения Калканджиева е „Мис България 1995“, а също така е и на шесто място в света, което е най-голямото постижение в подобни конкурси за нашата страна.

Продължава...
 
Милен БЕНКОВ: Благодаря на всички мои възпитаници и на хората, които ни помагат!
22 November 2017

Срещаме се с Милен Бенков в залата за репетиции на оркестъра, където той още от вратата ми връчва един тромпет с думите: „Момче, свириш ли на инструмент? Без да знаеш какво е усещането да свириш, няма как да напишеш адекватна статия за нас!“. Е, опитах се да свиря на тромпет, после опитах и на баритон, но нещо не се получи.

Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ: Ученическите игри за новата учебна година вече имат своите правила
22 November 2017

От новата учебна година изминаха два месеца, обикновено по това време става ясно какво е предвидено в областта на ученическия спорт. За това разговаряхме с експерта от РУО – Разград Николай Миланов.

Продължава...
 
Яцек ГОРАЛСКИ: Не съм очаквал, че в „Лудогорец“ нещата са толкова професионални
17 November 2017

Халфът на „Лудогорец“ - Яцек Горалски игра 70 минути в контролата на Полша срещу Уругвай във Варшава на 10 ноември, която завърши 0:0. Той пострада в мача - още във втората минута бе ударен в лицето от съперник, който на всичкото отгоре му бръкна в окото. Затова и след мача заяви, че прилича на току-що слязал от ринга боксьор. По-късно в двубоя Яцек бе настъпен от звездата на ПСЖ Единсон Кавани. Пред przegladsportowy.pl полузащитникът каза и няколко любопитни неща за „Лудогорец“.

Продължава...
 
Ангел ВАСИЛЕВ: Производителите прекалено много разчитат на субсидиите, а това е пагубно
13 November 2017

Ангел Василев е икономист по образование. От 1993 година се занимава само със земеделие. Започнал е с 300 декара заедно с покойния вече свой съдружник Ивелин Висков. В момента цялото негово семейство и това на Даринка Романска продължават съдружието си във фирма „Агротида“. Ползвал е услугите на чуждестранни консултанти и продължава да черпи опит от доказани специалисти. Мнението му винаги е било уважавано и ценено от земеделците.

Продължава...
 
Проф. Диана ГЕРГОВА: Сборяново трябва да бъде световен парк вместо да тъне в тръни
01 November 2017

Проф.Диана Гергова бе гост и водещ на проведената Национална научна конференция „Културно-историческо наследство – памет за бъдещето“, която се проведе в Разград миналата седмица по повод на 130 години от началото на музейното дело в града. Тя изнесе и доклад на тема „Проблеми на културно-историческото наследство. Националният резерват Сборяново - 35 години проучвания и предизвикателства“. Постигналата редица успехи археоложка бе отзивчива да даде интервю специално за „Екип 7“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 532