Търсене

Начало Интервю
Интервю
Николай МИЛАНОВ, експерт в РУО: Добра година за ученическия спорт в областта
10 July 2019

В края на всяка учебна година традиционно разговаряме с експерта по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието в Разград Николай Миланов. И този път разговорът ни е за постиженията на младите спортисти през годината, за промените в програмите по физическо възпитание и за резултатите от обучението.

Продължава...
 
Д-р Андрей ВЕЛЕВ: Големият проблем е, че боледува душата ни, а ние не искаме да я разберем
24 June 2019

Д-р Андрей Велев е роден в Добрич. Детството му минава в село Бисерци, където обича да се връща. Тачи бащиния си дом, където днес живее майка му. Завършва гимназия в Кубрат. Кандидатства медицина в Пловдив и е приет на първо класиране. През 2004 година завършва университета с отличен успех. Четири години по-късно е най-младият невролог в България. Започва работа в отделението на „Бърза помощ“ в Хисаря.

Продължава...
 
Жордан Икоко: Искам „Лудогорец“ да доведе Мбапе и Азар в България
19 June 2019

Жордан Икоко е едно от четирите нови попълнения на „Лудогорец“ това лято. При представянето си даде първото си интервю за българските медии. Пожела си „Лудогорец“ да доведе в България „Реал“ /Мадрид/ и ПСЖ за мачове от Шампионската лига, без да знае вероятно, че точно тези отбори вече са гостували у нас за мачове с разградчани в турнира.


Продължава...
 
Александър ВЕЗЕНКОВ: Не е най-важното да стигнеш NBA, а своите 100%
16 June 2019

Напредъкът на „Вълци“ е много голям за краткото време, в което я има школата, смята един от най-успелите ни баскетболисти

Продължава...
 
Румен ГАНЕВ: Земята трябва да изровим, но на 1 ноември Разград да има спортна зала
16 June 2019

Днес разбрах, че баскетболът в града ни не е минало, ще направя всичко възможно тези деца да имат дом, зарече се след шоуто на „Вълците“ бившият баскетболист на „Лудогорец“ и шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР

Продължава...
 
Боуен терапията отключва изцелителните сили на тялото
14 June 2019

Д-р Димитър Парушев завършва специалност „Рехабилитация в Медицинския колеж „И. Филаретова“ към Медицинския университет в София. Дипломира се като боуен терапевт през 2011 година с най-високата степен и е един от първите в това направление в България. Съосновател е на „Боуен център“, в който се възстановяват спортисти и звезди. През 2015 година става главен секретар на Българска асоциация по боуен терапия. По какъв начин методът активира способността на тялото за възстановяване, как протича един сеанс и при какви здравословни проблеми помага боуен терапията, разказва Димитър Парушев в интервю за вестник „Екип 7.

Продължава...
 
Диана ПЪРВАНОВА, директор на ОУ „В. Левски“: Лего роботиката в училището е стъпка в бъдещето
03 June 2019

Госпожо Първанова, в края на миналата седмица училище „Васил Левски“ беше домакин на национално състезание по роботика „Робо Сръчко“. Защо се заехте с тази инициатива?

Вече шеста година в нашето училище работи клуб по роботика, който става все по популярен сред децата и като форма на извънкласна работа е горещо одобряван и от родителите. За краткото време на съществуването си отборът по роботика на нашето училище QWERTY – RAZGRAD успя да се наложи и у нас, и в чужбина.

Продължава...
 
Валентина ПЕТРОВА, ръководител на ТК „Валенс“: Танцът е сценична магия и начин да изразиш себе си
29 May 2019

Валентина Петрова живее и работи в Кубрат. Учител е в най-голямото общинско училище - „Хр.Ботев“. От 22 години преподава физика и астрономия. Детската ѝ мечта е да стане лекар, но съдбата я отвежда в ШУ „Епископ Константин Преславски“, където завърша химия и физика. По-късно по време на педагогическата практика, сърцето ѝ подсказва, че е направила правилния избор и днес с гордост заявява –желая да бъда учител, с една дума не аз избрах професията си, тя избра мен.

Продължава...
 
Холотропното дишане – една модерна, но всъщност древна практика
16 May 2019

Дишането е напълно естествен и автоматизиран процес, за който не се замисляме в ежедневието си. Освен че ни поддържа живи, дишането може да се използва за самолечение, преодоляване на стари емоционални травми и освобождаване на натрупания стрес в тялото. Такъв вид е дълбокото холотропно дишане, което се случва на фона на емоционално наситена музика и води до изменено състояние на съзнанието.

Подробности за съвременното приложение на практиката, за нейната научна обосновка и за конкретните ефекти от интензивното дишане, разказва трансперсоналният психолог и създател на програмата „Пътуване към себе си“ Венета Бучкуджиева.

Продължава...
 
В момента е на мода младите да работят, дори напук на родителите
08 May 2019

През 80-те години, когато Иван Радоев е писал пиесата „Таралеж“, родителите казваха на децата си „Учи, за да не работиш“. Така ли е сега?

Джанет Али: Моята героиня Боряна си е намерила работа като коминочистач, за да бъде свободна и независима. Родителите ѝ я спират, защото искат тя все още да е зависима от тях. Всеки родител го прави, когато не осъзнава, че неговото дете е самостоятелен човек и трябва да продължи по пътя си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 613