Търсене

Начало Интервю
Интервю
Холотропното дишане – една модерна, но всъщност древна практика
16 May 2019

Дишането е напълно естествен и автоматизиран процес, за който не се замисляме в ежедневието си. Освен че ни поддържа живи, дишането може да се използва за самолечение, преодоляване на стари емоционални травми и освобождаване на натрупания стрес в тялото. Такъв вид е дълбокото холотропно дишане, което се случва на фона на емоционално наситена музика и води до изменено състояние на съзнанието.

Подробности за съвременното приложение на практиката, за нейната научна обосновка и за конкретните ефекти от интензивното дишане, разказва трансперсоналният психолог и създател на програмата „Пътуване към себе си“ Венета Бучкуджиева.

Продължава...
 
В момента е на мода младите да работят, дори напук на родителите
08 May 2019

През 80-те години, когато Иван Радоев е писал пиесата „Таралеж“, родителите казваха на децата си „Учи, за да не работиш“. Така ли е сега?

Джанет Али: Моята героиня Боряна си е намерила работа като коминочистач, за да бъде свободна и независима. Родителите ѝ я спират, защото искат тя все още да е зависима от тях. Всеки родител го прави, когато не осъзнава, че неговото дете е самостоятелен човек и трябва да продължи по пътя си.

Продължава...
 
Росица НЕДЕЛЧЕВА: Арттерапията е много ефективна при работа с хора с проблеми, особено деца
05 April 2019

Росица Неделчева е част от екипа на ДЦВУ (Дневен център за възрастни с увреждания) в Кубрат. От 8 години ръководи артработилницата на центъра. За първи път я видях преди няколко години, когато покрай служебен ангажимент се озовах в центъра. Видях я надвесена върху глинена фигура, рисуваше съсредоточено. Наблюдавах я и се възхищавах (признавам, не ми се отдава рисуването) - ръката й се движеше леко, без колебание се спираше на определен цвят и продължаваше, все едно танцуваше с четката.

Продължава...
 
Росен АВРАМОВ: Да си социален работник е призвание
25 March 2019

Директорът на Центъра за обществена подкрепа в Разград Росен Аврамов е тазгодишният индивидуален носител на наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Той беше удостоен с приза заради дългогодишната си професионална и последователна работа в сферата на социалните услуги. Росен Аврамов от години работи и се ангажира със социалните проблеми на хората в неравностойно положение. Той е специалист в сферата на закрила на детето, в социалното подпомагане и социалните услуги.

Продължава...
 
Фамилните истории разплитат възлите в семейната система
15 March 2019

Травматичните събития в рода на човек като убийства, участие във военни действия, измами, аборти, принудително изселване, оказват влияние върху семейната система и енергията на рода, твърди създателят на семейните констелации Берт Хелингер.

Методът показва, че не всичко, което се случва в живота на човек, е резултат от неговите действия, а може несъзнателно да повтаря съдбата на член от неговото семейство от предишно поколение.

Продължава...
 
Светослав ДЯКОВ: Чака ни труден мач срещу „Септември“
15 March 2019

Премина ли еуфорията след победата над „Левски“ в София?

Премина. Нарадвахме се на победата. Това бе хубав успех, който е доста ценен за нас. Във футбола обаче винаги най-важен е следващият мач. Настроени сме за следващата битка.

Продължава...
 
Нели ДОБРЕВА, секретар на Община Разград: Да бъдеш приемен родител е отговорно решение
11 March 2019

Г-жо Добрева, какво представлява приемната грижа и каква е основната й цел, откога тази практика се развива в Разград?

Приемната грижа е шанс и изключително добра алтернатива за децата в риск да растат в нормална семейна среда. Социалната услуга се реализира вече над 10 години в страната и бележи развитие. Община Разград е доставчик на услугата по проект „Приеми ме“, който допълва и надгражда приключилия в края на 2015 г. проект „И аз имам семейство“.

Продължава...
 
Теменуга А. Попова-Иванова: Младите имат апостолска сила и от тях зависи победата над забравата
20 February 2019

Госпожо Иванова, Вашата прабаба е видната разградска будителка Станка Николица Спасо-Еленина. Много знаем за тази наша съгражданка и за съпруга ѝ – Никола Икономов, виден възрожденец. За тях напомня къщата музей, събрала това, което времето е съхранило. Бихте ли споделили с нас факти, които са по-малко известни за тази силна и интересна жена или не са ставали достояние до днес?

Продължава...
 
Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: Да бъдем отговорни към настоящето, защото в него градим бъдещето
28 January 2019

Д-р Василев, днec e Дeнят нa Paзгpaд. Какво означава този ден за града и неговите жители?

Днес е една от най-значимите дати за нашия град и смятам, че с достойнство посрещаме 141-годишнината от този паметен ден. Датата 28 януари остава в историята на Разград като една от най-важните, защото тя е закодирала в себе си решимостта на нашите предци да се борят за идеала си. Вярвам, че ние сме достойни техни наследници, тъй като и днес отстояваме своите позиции и работим в положителна насока, за да превърнем нашата община в по-добро място за живот.

Продължава...
 
Надежда РАДОСЛАВОВА, председател на ОбС-Разград: Работим активно, за да решим проблемите на хората
11 January 2019

Г-жо Радославова, как оценявате свършеното от Общинския съвет в Разград за изминалата година?

През 2018 година са проведени са и 12 редовни заседания, на които са приети 144 решения, неприети – 16, оттеглени проекти за решения – 3 и отложени – 1.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 605