Търсене

Начало Интервю
Интервю
Пейчо ГЕОРГИЕВ: Нашите деца не са по-глупави, просто живеят в различна социално-икономическа среда
23 June 2017

 

 

Зрелостниците от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, които тази година са безспорни първенци по успех от държавните зрелостни изпити, получиха своите дипломи за завършено средно образование. На официална церемония в гимназията директорът Пейчо Георгиев връчи на завършващите 103-ма ученици свидетелствата и шалчета с логото на учебното заведение.

Отлични дипломи от петгодишния период на обучение имат 52 момичета и момчета.

 

Продължава...
 
Татяна ДОЧЕВА: Изградили сме международна мрежа от партньорски училища в над 10 страни
07 June 2017

Татяна Дочева е директор на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат от 1984 година. Завършила е „Педагогика“ и „История“ в СУ „Свети Климент Охридски“, има допълнителна квалификация за начален учител с английски език. Специализирала е „Организация и управление на образованието“.

Продължава...
 
Златка ЙОРДАНОВА: Това, което се случва с едно дете, рефлектира върху цялата обществена система
02 June 2017

Златка Йорданова е психолог към Института за социални дейности и практики в Шумен. Ръководи Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона закрила“, изграден по проект на УНИЦЕФ, „Анимус“ и Института по социални дейности и практики. Центърът е специализиран в подкрепана на деца, жертва на насилие, и деца, участници в правни процедури.

От ноември миналата година до момента Златка Йорданова проведе редица междуинституционални обучения в Разград по въпросите на детското правосъдие със съдействието и партньорството на Сдружение „ЖАНЕТА“.

Продължава...
 
Давид Серано: Децата в нашата академия са талантливи и амбициозни
16 May 2017

Давид, как се стигна до Вашето идване в „Лудогорец“, лесно ли приехте това предизвикателство?

Говорих с Хосе Порталес, който вече бе работил тук. Той ме убеди за не повече от минута, че това е един амбициозен, но и реалистичен проект, който дава много възможности.

Продължава...
 
Доцент Ивайло КОРТЕЗОВ: Всяка задачка е всъщност забавна закачка...
24 April 2017

Неотдавна бяха обявени резултатите от Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Наградата на вестник „Екип 7“ бе за Даница Костова от ЛК „Касталия“. Даница, която е ученичка в 6-ти клас на Математическа гимназия „Д-р П. Берон“ във Варна, се представи с интервю с доцент Ивайло Кортезов, който подготвя ученическите национални отбори за международни олимпиади по математика.

Продължава...
 
Психологът Стоила МАРИНОВА: 70% от децата, жертви на домашно насилие, повтарят семейния модел
21 April 2017

Стоила Маринова е психолог със седемгодишна практика в социални институции и неправителствени организации. Завършила е специалност „Начална училищна педагогика“, както и магистърските специалности – „Психология“ и „Клинична социална работа“.

Продължава...
 
Ахмед Ахмед: Най-голямата награда е приятелството
19 April 2017

Той пробяга първите 5 километра в живота си именно на миналогодишния „Великденски крос“, организиран от „Зелена стъпка“. Година по-късно и след десетки национални победи в тежки и опасни състезания, той се готви за 70-километров ултрамаратон, а олимпиецът Андрей Гридин го кани за пейсър при подобряването на национален рекорд. Лъчезарното момче от зодия „Овен“ Ахмед Ахмед от Цар Калоян споделя пред „Екип 7“ невероятната си история на амбиции и победи, започнала именно от „Великденския крос“ на „Зелена стъпка“.

Продължава...
 
Цонка ДОНЕВА: Франция за мен означава Шалон ан Шампань и неговите гостоприемни жители
29 March 2017

Както вече писахме, на 1 март в Разград се учреди новото Сдружение с нестопанска цел „Приятели на Франция – Разград“. Негов председател и главен инициатор е мадам Цонка Донева, която мнозина познават от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, където дълги години преподаваше френски език на възпитаниците на гимназията.

Продължава...
 
Британец, живеещ в Каменово, популяризира българския фолклор
27 March 2017

Фолклорната музика е национално богатство, което се разпростира не само по целия свят, а и извън пределите на галактиката. Звукът на народните инструменти е толкова завладяващ, че те пренася в нови необятни светове. Това усеща и британецът Томас Къмингс, след като за първи път чува българските фолклорни ритми и решава, че те трябва да бъдат съхранени за идните поколения.

Продължава...
 
Ирина СТОЯНОВА: И милионерът може да се чувства неуспял, ако се сравнява с милиардер
19 March 2017

В съвременния свят темата за финансовото благосъстояние винаги е актуална. Всеки се стреми към по-висок стандарт на живот, по-голямо жилище, по-хубава кола, по-добре платена работа, но често тези желания остават само в сферата на мечтите. Нерядко се случва човек да попадне в омагьосания кръг на недоимъка и хилядите сметки за плащане, които сякаш валят една след друга.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 513