Начало Интервю
Интервю
Оплакванията при хематологично заболяване могат да наподобяват тези при настинка и грип
28 November 2018

Д-р Мерлин Ефраим е специалист „Клинична хематология“ в Клиниката по хематология на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Родена е в Шумен, завършила медицина във Варна. Тя е една от специалистите, които участват в кампанията „Попитайте хематолога“, организирана от Българско медицинско сдружение по хематология и Института за здравно образование. В рамките на кампанията бяха организирани безплатни консултации в Разград и Шумен.

Продължава...
 
За програмирането е важно да имаш алгоритмично мислене, но знанията по математика са също нужни
21 November 2018

Неотдавна в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ започна семинар-обучение по програмиране, организирано от СофтУни – първия Софтуерен университет в България. Курсът включва базисни умения и техники, свързани с програмирането, а негов лектор е Албена Петрова. С нея поговорихме перспективите на тази може би най-съвременна професия, предпочитана от много млади хора.

Продължава...
 
Иван ДЖЕБАРОВ: Срещу простотията трябва да се воюва, иначе тя става депутат
19 November 2018

След романа „Наше село“ смятах, че писателят и наш съгражданин Иван Джебаров едва ли ще ни предложи в близко бъдеще нещо по-добро. Но ето, че онова, което доскоро смятах, започна да се руши още с първите прочетени страници на поредната му новоизлязла от издателство „Славчо Николов и СИЕ“ книга „Една година дъжд“.

Продължава...
 
Тайбе ЮСЕИН: В момента цяла България знае къде e Мъдрево и кой световен шампион е от там
14 November 2018

Тайбе Юсеин е родена на 4 май 1991 година в кубратското село Мъдрево. За спорта и борбата я открива Мустафа Кесман, който днес се гордее с успехите на „своето златно момиче“. Тайбе стъпка по стъпка показва, че се намира на правилното място и че спортът е нейният начин на живот и пространство да изрази най-добре себе си.

Продължава...
 
Даниела ПЕТРОВА: Читалищата успяват да запазят позициите си във времето на глобализация
11 November 2018

Огнища на култура и образование, читалищата не само не се предават пред предизвикателствата, пред които се изправят през дългогодишната си история, а успяват да запазят обществената си позиция и престиж във времето на информационен напредък и глобализация. В това е убедена Даниела Петрова, старши експерт в РЕКИЦ „Читалища в Разград.

Продължава...
 
Духът на Латинска Америка идва в Разград с диригента Рамиро Ариста
09 November 2018

Екзотичен концерт и своеобразно музикално пътуване с маршрут през Куба, Аржентина, Мексико, Перу, Колумбия и Бразилия – това обещава на разградската публика гост-диригентът Рамиро Ариста.

Културното събитие на Разградската филхармония „Проф.Димитър Ненов“ и Театрално- музикалния център е озаглавено „Латиноамериканска фиеста“ и ще се състои тази неделя от 11.00 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Духовните водачи на Лудогорието: Вярата е щастие и любов, без религия светът отива към гибел
09 November 2018

На 16-ти ноември, в деня на толерантността, Областната администрация в Разград е домакин на дискусионен форум, на който духовните водачи на Лудогорието са специални гости и ще говорят за семейните ценности, за възпитателната сила на религията и необходимостта от повече сплотеност и толерантност. Поканихме ги да отговорят на едни и същи въпроси специално за читателите на „Екип 7“.

Продължава...
 
Мехмед АЗИЗ: Животът и природата са велики режисьори, а фотографът е „ловец“ на мигове
05 November 2018

Той е един от изявените фотожурналисти не само в Лудогорието, но и в страната. Роден е през 1959 година в исперихското село Йонково, Разградска област. С фотография се занимава от 43 години - от 1975 година. Работил е като уредник и фотограф във вестник "Исперихска трибуна" през 80-те години на миналия век. Има публикации във всички централни и местни медии. Повече от три десетилетия е фотограф в Историчeски музей – Исперих.

Продължава...
 
Разградчанки лекуват с ултрамодерни квантови уреди и енергийни системи
02 November 2018

Първото по рода си студио за енергийно лечение „Ново измерение“ отвори врати в Разград. Негови основатели са Веселка Каспарова и Полина Каспарова, които от години вървят по пътя на духовното развитие и усъвършенстване.

Продължава...
 
Теменуга ИВАНОВА, правнучка на Никола Икономов и Станка Николица: Да знаем кои сме е дълг на всеки
31 October 2018

Знаем ли кои сме, откъде сме тръгнали, кои са нашите деди, какви следи са оставили? Всеки от нас трябва да познава онези будители, без които нашият народ не би се съхранил през вековете. Ето защо членове на Клубовете „Репортери“ и „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова се срещнахме с Теменуга Иванова, правнучка на Станка и Никола Икономови – допринесли много за образованието и културата на града ни, внучка на Григор Попов – революционер, театрал и журналист, на чието име ние организираме ученически журналистически конкурс.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 601