Търсене

Начало Интервю
Интервю
Пробацията е по средата на пътя – между затвора и престъплението или между затвора и свободата
09 July 2018

Главен инспектор Драгомир Златев e началник на РС „Изпълнение на наказанията“ – Разград, обединяваща секторите „Пробация“ и „Арести“. Оглавява я от 2012 година, дотогава работи в Пробационна служба, където е от създаването й през 2005 година. Магистър е по педагогика, специалност „История“, на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, социална педагогика на ШУ„Св. Константин Преславски“ и финанси на УНСС – София, има следдипломна квалификация по правна дейност.

Продължава...
 
Йордан ДЖИПОВ, емблематично име за хандбала в Кубрат: Спортът е мироглед и начин на живот...
02 July 2018

Кубрат е синоним на хандбала. С този спорт е свързано името и на Йордан Джипов, управител на новата спортна зала в Кубрат, която отвори врати през юни 2016 година. На официалното откриване присъства и премиерът в оставка Бойко Борисов.

Продължава...
 
Светлана ПЕТКОВА, психолог: Тормозът се случва на хора с различна възраст, професия и статут
29 June 2018

Светлана Петкова е от Разград, завършила е Математическата гимназия и въпреки че е на 23 години, вече работи като успешен арттерапевт в Център за деца със специални образователни потребности в София. Тя проведе тренинг за тормоза в училище в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, в началото на който директорът Мануел Василев сподели, че всички я помнят като „момичето, което върти огън“.

Продължава...
 
Даниела КУРТЕВА, директор на ЦПЛР-ЦРД: Успехите не се измерват само в първи места, грамоти и дипломи
27 June 2018

Даниела Куртева е директор на Център за подкрепа на личностното развитие – Център за работа с деца в Разград от 19 години. Завършила е специалност „История“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ и има 33-годишен педагогически опит. В интервю за „Екип 7“ разказва за мястото и ролята на центъра в извънкласната и извънучилищна възпитателна работа, като част от системата на образованието, за методите на работа и въздействие, за предизвикателствата в ежедневието на педагозите и децата от центъра.


Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ, експерт по физическо възпитание и спорт в РУО: Успешна година за ученическия спорт
27 June 2018

Господин Миланов, как изпращаме поредната учебна година в областта на ученическия спорт?

 

Изключително успешна година. Не толкова от постигнатите класирания на финалните състезания от „Ученически игри 2018“, а от броя на отборите от областта, намерили място на този последен етап. Цели 16 училищни отбора – това наистина е изключително високо постижение за нашата малка област.

Продължава...
 
Али ПАРЪШМОЛЛА: Разград създаде отлична организация за Държавния шампионат за момчета
11 June 2018

Али Паръшмолла, който бе главен секретар на проведения миналата седмица Държавен шампионат по борба за момчета, е родом от село Езерче, което е с традиции в борбата. От там е Димитър Добрев - първият олимпийски шампион на България по борба класически стил на Олимпиадата през 1960 година в Рим.

Продължава...
 
Деян ДЕНЧЕВ, директор на МШ „Илия Бърнев“: Музиката е част от мен, а българският фолклор е уникален
08 June 2018

Деян Денчев е професионален музикант. Завършва специалност „Гъдулка“ в Средното музикално училище с. Широка лъка. Продължава обучението си в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, като избира отново музикалното поприще – „Педагогика на обучението по музика. След това придобива магистърска степен във ВСУ „Черноризец Храбър“ – специалност „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

Продължава...
 
Нидал АЛГАФАРИ: Бог е любов, а любовта те кара да бъдеш силен и щастлив...
28 May 2018

Нидал Алгафари е популярно име в публичното пространство - български режисьор, бивш изпълнителен директор на БНТ, политически PR. От няколко години е познат вече и като писател. Романите му „Боже, защо господ лъже“, „Аллах, милост нямаш ли?“ , „Любиш ли, Ти Бог си“ и „Орисани да избираме“ се радват на голям успех и невиждан отдавна читателски интерес. Преди време Нидал Алгафари се срещна със своите почитатели от Лудогорието.

Продължава...
 
Съвременният ученик трябва да учи в добре оборудвани кабинети под грижите на мотивирани учители
23 May 2018

Мануел Василев отговаря на профила на съвременния директор, който освен администратор е и добър мениджър, който знае не само как да управлява, но и да прави управлението още по-добро, така че всички в училищната среда – учители, ученици, родители, да се чувстват като част от една сплотена общност, в която гласът и мнението на всеки се цени и уважава. Роден е в Разград. Средно образование завършва в ЕСПУ „Н.Й.Вапцаров“.

Продължава...
 
Художникът Димитър Арнаудов, който мечтаеше изкуството да стане двигател на света
16 May 2018

Димитър Петров Арнаудов е роден на 17.10.1912 г. в село Паисиево, Дуловско. Завършва живопис през 1937 година в Национална художествена академия - София при проф. Никола Ганушев. Член на Съюза на българските художници от 1960 г. Димитър Арнаудов е един от основателите на представителството на СБХ в Разград и негов творчески секретар до 1969 г.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 587