Търсене

Начало Интервю
Интервю
Мехмед АЗИЗ: Животът и природата са велики режисьори, а фотографът е „ловец“ на мигове
05 November 2018

Той е един от изявените фотожурналисти не само в Лудогорието, но и в страната. Роден е през 1959 година в исперихското село Йонково, Разградска област. С фотография се занимава от 43 години - от 1975 година. Работил е като уредник и фотограф във вестник "Исперихска трибуна" през 80-те години на миналия век. Има публикации във всички централни и местни медии. Повече от три десетилетия е фотограф в Историчeски музей – Исперих.

Продължава...
 
Разградчанки лекуват с ултрамодерни квантови уреди и енергийни системи
02 November 2018

Първото по рода си студио за енергийно лечение „Ново измерение“ отвори врати в Разград. Негови основатели са Веселка Каспарова и Полина Каспарова, които от години вървят по пътя на духовното развитие и усъвършенстване.

Продължава...
 
Теменуга ИВАНОВА, правнучка на Никола Икономов и Станка Николица: Да знаем кои сме е дълг на всеки
31 October 2018

Знаем ли кои сме, откъде сме тръгнали, кои са нашите деди, какви следи са оставили? Всеки от нас трябва да познава онези будители, без които нашият народ не би се съхранил през вековете. Ето защо членове на Клубовете „Репортери“ и „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова се срещнахме с Теменуга Иванова, правнучка на Станка и Никола Икономови – допринесли много за образованието и културата на града ни, внучка на Григор Попов – революционер, театрал и журналист, на чието име ние организираме ученически журналистически конкурс.

Продължава...
 
Професор Диана ГЕРГОВА: С американското финансиране ще представим гробницата в автентичния й вид
25 October 2018

Проф. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите български траколози и специалисти по тракийска археология. Участва в проучванията на резервата „Сборяново“ от 1982 година. Дългогодишен ръководител на разкопките там и автор на множество значими открития. Тя е в основата на изследването на местностите Камен Рид и Бювен Касабъ. Нейна е заслугата за разкриването на гробниците под могили 12 и 13, както и уникалното златно съкровище на Котела от Голямата свещарска могила. Автор е на множество книги и над 200 научни статии.

Продължава...
 
Милена ОРЕШКОВА: Басейнът е за всички, никой няма да ползва привилегии
22 October 2018

Г-жо Орешкова, Вашата докладна записка за таксите за ползване на басейна среща съпротива. Защо?

Основният аргумент на общинската администрация е, че в докладната записка има елемент – липсваща финансова обосновка, който прави докладната записка незаконосъобразна.

Продължава...
 
Анет Маринова: Трябва да създадем училище, в което всяко дете да може да се развива и прави избори
15 October 2018

Анет Маринова е популярно име сред училищните психолози. Има богат над 20-годишен професионален опит, по-голямата част от който е в 23 СУ "Фредерик Жолио Кюри" в София. Професионалната дейност и интереси на Анет са свързани с подкрепата и екипната работа с ученици с трудности в обучението и адаптирането в училище, включващото обучение, превенция на агресията и др.

Продължава...
 
Камелия Николова: Всяка публика откликва, когато изпълнителят успее да докосне сърцата
01 October 2018

Разград си има своите млади таланти в пеенето и Камелия Николова е една от тях. С Ками се запознах при гостуването на французите от град Шалон в село Гецово, където тя бе така добра да изпее две френски песни на Лара Фабиан. После научих, че Ками не само присъства на всяко едно по-голямо музикално събитие в града, а когато ходи по фестивали, винаги се връща с призовите места. Това ни интервю е опит да научим повече за това лъчезарно и пеещо момиче Камелия.

Продължава...
 
Никога в 46-годишната история на Математическата гимназия не е имало толкова много паралелки
26 September 2018

Мануел ВАСИЛЕВ, директор на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград

 

Голямото събитие за Вас на първия учебен ден тази година беше посрещането му в новата, дълго чакана сграда. За да се премести гимназията на новото място, се организира мащабна дарителска кампания. Каква е равносметката, след като вече сте в новия си дом?

Продължава...
 
Не всеки проблем може да се реши – все пак сме човешки същества и не притежаваме супер сили
16 September 2018

В началото на август в Разград започна младежкият проект „Изповедалнята“ с цел да помогне на малки и големи да се справят със своите житейски дилеми чрез анонимно споделяне с десетима юноши. Как обаче младежите могат да се справят с проблемите? Отговора разкрива психологът и координатор на проекта Мила Златева. В Разград преди десет години я води любовта. Днес тя работи като училищен психолог в ОУ „И.С. Тургенев“ и като консултант по проблемите на домашното насилие.

Продължава...
 
Деница ДИЛОВА: Избягвам скуката като...пиша
14 September 2018

Разградчанката Деница Дилова е една от най-популярните български писателки през последните години. Работила е в неправителствения сектор, в сферата на връзките с обществеността и като журналистка.

Омъжена е и има две дъщери.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 614