Търсене

Начало Интервю
Интервю
Емине САДКЪ: Изкуството е най-красивият дар за човека
14 September 2018

Изкуството е най-красивият дар за човека. Чрез изкуството можем да оформяме действителността около нас, да възпитаваме, да обединяваме, изразявайки себе си, без да се притесняваме от норми на поведение. Това ни казва младата исперихчанка Емине Садкъ. Тя е основен двигател на тридневния фестивал „В шепите на Демир баба“, който ще се състои от 14 до 16 септември в Историко-археологическия резерват „Сборяново“ край Исперих.

Продължава...
 
Петромир ПЕНЧЕВ: Важно е за бизнеса да бъде активен в мрежата
12 August 2018

През 2018 година почти всеки има достъп до интернет, било то чрез мобилен телефон, таблет или компютър. Всеки търси и намира информация за каквото има нужда, но как да открием информация за нещо, което все още не е достигнало до мрежата. През последните години се наблюдава тенденция бизнесът да обръща внимание на присъствието си в мрежата, като най-често избира за това социалната мрежа Facebook или безплатна платформа за уеб сайтове.

Пред нашия екип говори Петромир Пенчев, управител на „Маркетинг Вижън“ ЕООД – фирма, която преди седмица откри офис в Разград, за това какво е нужно на бизнеса, за да е откриваем в мрежата.

Продължава...
 
Бойка ПОПОВА: Стремежът към духовна репродукция доведе до създаване на неделното училище
06 August 2018

Да съхраниш вековната българска култура и народни традиции в едно бездуховно време и то на чужда земя отвъд океана, на тази мисия се е посветила Бойка Попова, която от 2002 година живее във Вашингтон. През 2014 година, заедно с Бойко Антонов, създават българското неделно училище „Христо Ботев Академи“, в чието развитие инвестират над 70 000 долара лични средства.

Продължава...
 
Трето поколение лекар се върна да работи в родния си град
03 August 2018

 

Д-р Ангел Русанов завършва Медицинския университет във Варна, след което специализира кардиология в CБАЛK „Медика Кор“ – Русе. През 2016 година придобива специалност и работи в отделението по инвазивна кардиология на русенската болница и в ДКЦ-2 в дунавския град.

Продължава...
 
Моята философия е не да лекувам пациентите, а да ги науча да се грижат за тялото си
20 July 2018

Остеопатията е холистичен метод, въведен от американския лекар Андрю Тейлър Стил, който разглежда човешкото тяло като механизъм, в който всички органи работят в хармония. Фокусът е поставен върху коригиране на структурните проблеми на мускулно-скелетната система с цел подобряване на цялостното функциониране на организма. Все още остеопатията не е достатъчно популярна в България, но е много развита в Австралия.

Продължава...
 
Стилиян КОСТОВ: Ще набия лошо Йосиф Панов
16 July 2018

Стилиян Костов е един от най-успешните български професионални боксьори през последните 10 години. Той е печелил титлата на България в средна категория и славянската титла в суперполусредна категория. 32-годишният ветеран от Разград има 21 победи (16 с нокаут) и 8 загуби.

Преди броени дни Костов получи директно предизвикателство за мач от Йосиф Панов - Пепелянката (12 победи - 6 с нокаут и 3 загуби). Кога и дали ще се състои този сблъсък, ето отговорът на Стилиян Костов.

Продължава...
 
Хипнозата отваря врата от съзнаваното към несъзнаваното
11 July 2018

Ирина Стоянова е експертен наставник по житейски въпроси – лайф коучър и хипнотизатор. Има сертификати за мастърско ниво в направленията след завършени професионални курсове, организирани от института на Роберт Симик. Член е на Международната федерация по невро-лингвистично програмиране. Живяла е дълги години в Катар, а сега упражнява професията си в родния Разград, където има частна практика.

Продължава...
 
Пробацията е по средата на пътя – между затвора и престъплението или между затвора и свободата
09 July 2018

Главен инспектор Драгомир Златев e началник на РС „Изпълнение на наказанията“ – Разград, обединяваща секторите „Пробация“ и „Арести“. Оглавява я от 2012 година, дотогава работи в Пробационна служба, където е от създаването й през 2005 година. Магистър е по педагогика, специалност „История“, на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, социална педагогика на ШУ„Св. Константин Преславски“ и финанси на УНСС – София, има следдипломна квалификация по правна дейност.

Продължава...
 
Йордан ДЖИПОВ, емблематично име за хандбала в Кубрат: Спортът е мироглед и начин на живот...
02 July 2018

Кубрат е синоним на хандбала. С този спорт е свързано името и на Йордан Джипов, управител на новата спортна зала в Кубрат, която отвори врати през юни 2016 година. На официалното откриване присъства и премиерът в оставка Бойко Борисов.

Продължава...
 
Светлана ПЕТКОВА, психолог: Тормозът се случва на хора с различна възраст, професия и статут
29 June 2018

Светлана Петкова е от Разград, завършила е Математическата гимназия и въпреки че е на 23 години, вече работи като успешен арттерапевт в Център за деца със специални образователни потребности в София. Тя проведе тренинг за тормоза в училище в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, в началото на който директорът Мануел Василев сподели, че всички я помнят като „момичето, което върти огън“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 614