Търсене

Начало Интервю
Интервю
Васил Петров: С внос на слънчоглед ще ни принудят да продаваме на ниски цени
19 September 2016

Г-н Петров, в предишен разговор стана дума, че се очаква тази година реколтата от слънчоглед да не е добра, вече започна прибирането, каква е ситуацията?

Преполовихме прибирането, а добивите се движат между 150 и 350 кг като най-често са около 250 кг от декар. Това е доста под очакваното, обичайно в нашия регион се прибират от 350 до 430 кг. Това отново е една негативна тенденция по отношение на доходите, които ще получат земеделските производители.

Продължава...
 
Мм Ивайло ЕНЧЕВ: Още като дете усетих тръпката да бъда състезател
02 September 2016

На 5 септември най-силният и единствен професионален шахматист в Разградска област - международният майстор Ивайло Енчев, навършва 27 години. Чест гост в спортната ни рубрика, този път Ивайло бе така добър да ни даде интервю, в което ние си говорим за най-невероятната игра в света след футбола – шахмата. С него си говорим и за нелекия път към успеха на едно момче от малък провинциален град, което покори висотите на играта в много турнири в България и Европа. Ивайло Енчев е възпитаник на ШК „Абриту“ - Разград, който се нарежда сред най-значимите клубове в България, завоювал няколко пъти отборната шампионската титла на страната.

Продължава...
 
Георги ДЕРМЕНДЖИЕВ: Искам да спечелим повече точки, отколкото при първото участие в групите
29 August 2016

Г-н Дерменджиев, какво мислите за жребия, добър ли е той за „Лудогорец“?

Жребий като жребий, очевидно е, че в първа урна всички съперници са трудни и много силни. Падна ни се ПСЖ, който напълно отговаря на тези определения. „Арсенал“ също е един отбор, който играе добър европейски футбол. „Базел“ са стар наш съперник, също сериозен тим. На нас не ни остава нищо друго, освен да се подготвим добре за всичките тези мачове и се надявам така да спечелим точки.

Продължава...
 
Професор Диана ГЕРГОВА: Културните паметници в „Сборяново“ се рушат, премиерът Борисов да помогне
22 August 2016

Проф. д.и.н. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите български траколози и специалисти по тракийска археология. Дългогодишен ръководител на разкопките в Националния резерват „Сборяново“ в района на Исперих. Автор е на множество книги и над 200 научни статии. Член е на престижни национални и международни организации.

Продължава...
 
Георги МИЛКОВ: Резидентните услуги се превръщат в нови луксозни затвори
15 August 2016

Георги Милков има над 20-годишен опит в социалната сфера, с магистърска степен по социална педагогика. Председател е на Центъра на неправителствените организации в Разград, реализира проекти със социална насоченост, както и такива, свързани с прозрачността в работата на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

Продължава...
 
Георги ДЕРМЕНДЖИЕВ: Горим от желание пак да влезем в Шампионската лига
12 August 2016

Г-н Дерменджиев, какво мислете за жребия, който отреди съперник на „Лудогорец“ в плейофния кръг на Шампионската лига да е чешкият „Виктория“ /Пилзен/?

Жребий като жребий. Както винаги съм казвал, който и съперник да ни се падне, ще се подготвим да му се противопоставим по най-добрия начин.

Продължава...
 
Даниел Димитров: Стараем се да контролираме и спомагаме реализирането на местните политики
29 July 2016

Адвокат Даниел Димитров е на 47 години. Женен, с две деца. Завършил е юридическия факултет на Русенския университет. Дългогодишен председател на общинската структура на БСП в Исперих и активен общественик. Зад гърба си има стаж като журналист и успешна адвокатска практика. Председател е на МИГ-Исперих. От 1999 година неизменно е общински съветник в Исперих. От ноември 2015 година е председател на Общинския съвет в града.

Продължава...
 
Сенсей Цветелин ХРИСТОВ: Философията на японците е такава, че търсят съвършенството във всичко
29 July 2016

Представяме ви сенсей Цветелин Христов, 3-ти дан, председател на Спортен клуб „Будо - карате киокушинкай“ - Разград. С най-популярното източно бойно изкуство той се занимава вече 25 години. Визитката му е солидна - състезател, треньор, международен съдия, „баща“ на десетки шампиони, сребърни и бронзови медалисти.

Без изненада, с него днес си говорим за карате.

Продължава...
 
Петър ГЕОРГИЕВ: Българският фолклор е уникален, той тече във вените ни и трябва да го запазим
22 July 2016

Петър Георгиев е на 32 години, роден е в село Писарево, живее в Долна Оряховица. Запален съхранител на стари, народни костюми от всички краища на страната, създател и ръководител на група за автентичен фолклор, музикант гайдар. На Панаира на киселото мляко в Разград той представи етно ревю, на което показа над 20 автентични народни носии.

Продължава...
 
Проф. Христо МЕРМЕРСКИ: Яжте мляко, пектин и мед и ще живеете 140 години
22 July 2016

Проф. Христо Мермерски е роден през 1934 година в село Ботево, Врачанско. Завършва Селскостопанската академия през 1962 година. Първата си докторантура е защитил в Москва. Специализирал е в Илинойския университет, САЩ, през 1980 година. Бил е заместник-министър на земеделието и съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 513