Търсене

Начало Интервю
Интервю
Томас ЯНСЕН: Купуваме къщи на радиус 30-40 километра от Разград
30 June 2008

 

Холандците Томас и Соня Янсен са в България от четири години. Попаднали при случайни обстоятелства тук, те се оказват в плен на красотата й. Семейството брои тогава 9 700 лева и купува първите си къщи на улица "Байкал" в самите покрайнини на Пороище. После продължава да купува още и още в Разградска и съседни нам области.

Продължава...
 
Ангел КОВАЧЕВ и Ибрахим НУРИ:Това, което правят с борчетата, е престъпно
23 June 2008

 

Скандалният случай със заключените без харна и вода 15-годишни борчета от Разград вече се проверява от прокуратурата, РИО на МОН и Агенцията за закрила на детето.

Методите на треньорите от клуба по борба спрямо децата, които трябва да влизат в категория, миналата седмица предизвикаха широк обществен отзвук. Предизвикаха и един заслужил треньор по борба на България сам да ни потърси. Обади ни се Ангел Ковачев.

Продължава...
 
Петко ПЕТКОВ:Ще наемаме спасители - Рамбовци*
13 June 2008

 

Петко Петков е завършил Висшето военно училище в Шумен, специалност „Радиолокация - локационни и навигационни системи“. От началото на кариерата си досега е служил в пет гарнизона, последният от които в Разград. От 1999 г. е командир на поделение в Разград, а впоследствие и началник на гарнизона. От 2 април 2008 г., след конкурс, е назначен за директор на Дирекция „Гражданска защита“- Разград към Министерството на извънредните ситуации.

Продължава...
 
Пламен ПАНЧЕВ:Да стъпиш на „Уембли“ е страхотно, да изпратиш Оливер Кан - уникално
04 June 2008

 

От 10 до 12 май баскетболният отбор момчета на „Лудогорец“ участва в големия международен турнир в Кале, Франция. Състезанието бе под егидата на ФИБА-Европа, а нашите спортисти спечелиха купата за етичност и симпатия на публиката. Пътуването на децата от чисто спортно се превърна в едно незабравимо приключение из Австрия, Франция и Англия.

Продължава...
 
Виктория БУКУРЕЩЛИЕВА: Мрънкащият си остава мрънкащ и на 20, и на 40, и на 60
16 May 2008

 

Професионалистите не трябва да спират да работят, казва членът на изпълнителното бюро на „Съюза на пенсионерите 2004“ и радиожурналист


Продължава...
 
“D2” и „Gravity Co”:Даваме на младите банди това, за което ние само мечтаехме
12 May 2008

 

В петък вечерта беше концертът на “D2”, „Gravity Co” и разградските “Afterlive” и “NISMO”. Той беше вторият от турнето за полуфиналистите в конкурса на „Coca-Cola” за най-добра училищна група. Четирите банди напълниха залата на ДТ „Антон Страшимиров” и разбиха сцената.

Продължава...
 
Божинел ХРИСТОВ:До 4-5 години зелените площи в Разград трябва да се увеличат с 250 дка
12 May 2008


Г-н Христов, кое наложи създаването и приемането на Наредба №19 за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Разград?


В изменението и допълнението на Закона за устройство на територията /ЗУС/ се обърна сериозно внимание на изграждането и опазването на зелената система. Именно този закон, в който между другото има много хубави неща за опазването на зеленото богатство, задължава Общинския съвет да изработи и приеме такава наредба.


Продължава...
 
Людмил ХРИСТОВ, директор на ЦКБ-Разград:Кредитите няма да се стопят при влизането на еврото
23 April 2008


Г-н Христов, нараснало ли е тегленото на кредити и добър платец ли е българинът?

 

Кандидатите за кредити наистина са много. Но така засилено пари се теглят в последните няколко години, не от вчера. Като цяло все още се обслужват добре. Банките нямат проблем, свързан с неплащане на кредити. Същевременно има изключително висока междуфирмена задлъжнялост, която не се регистрира. Статистиката не я следи, но всъщност тя е по-опасната от гледна точка на постоянно нарастващия й обем. Ако примерно по веригата „инвеститор-строителна фирма-доставчици” всеки дължи на другия около 2 млн.лв., гръмне ли един от тях – гърмят всички. Не става дума за 5000 лв., а за милиони. Досега банките обираха този луфт, давайки кредити. Сега, обаче, се въведе по-рестриктивна политика и клиентите се преценяват по-прецизно.

Продължава...
 
Кина ДЯКОВА, зам.-кмет по социалните въпроси на Разград: Ще осигурим работа на съкратените учители
09 April 2008

 

За сираците


Г-жо Дякова, какви са намеренията и инициативността на Община Разград за дома в село Осенец?

 

Преминаването на домовете за социални услуги към общините стана с промяна на Закона за социално подпомагане и това е положителна стъпка, защото потребностите се виждат най-добре от общините. Домовете за деца, лишени от родителска грижа, бяха на подчинение на Министерството на образованието и преминаха към общината през 2007 година. Така домът в село Осенец бе преобразуван и от дом за деца стана социално заведение за деца, лишени от родителска грижа. Преобразуването му наложи да направим промяна в щатното разписание. Най-неприятното беше, че домът дойде без щат за медицинско лице. Стъпка по стъпка ние го назначихме, назначихме и тесни специалисти за социална работа с децата.


Продължава...
 
Ирена МИЛЯНКОВА, топмодел на „Визаж“: Кърмя децата си и това ме държи във форма
04 April 2008

 

Днес ще ви срещнем с разградчанката Ирена Милянкова. Мнозина помнят началото на шеметната й кариера на модел в агенция „Визаж“, когато тя бе едва на 13 г. Малцина знаят, че 9 години по-късно Ирена продължава да е едно от най-търсените лица в света на модата и е топмодел на „Визаж“. Снимала е в Англия, Тайван, Германия, Испания, Щатите, Гърция, Турция, Швейцария, Италия. Освен професионален модел обаче, днес крехката 22-годишна жена е съпруга, майка на три деца и домакиня. Междувременно е успяла и да завърши режисура в Арт колеж в София.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Последна >>

Резултати 491 - 500 от 520