Търсене

Начало Интервю
Интервю
Божидар КАРАДЖОВ: В Лудогорието ще има умишлени пожари
12 January 2009

 

Известният ясновидец Божидар Караджов ще е в Разград скоро. Телефонът за записване при него е 0899 697 393. През 2008 година той предсказа трагедията във влака София - Кардам поне седем месеца по-рано. Предсказа и кризата с газа.


Продължава...
 
Милко ГЕОРГИЕВ, шеф на съдийската комисия:До две години Разград трябва да има тройка в „А“ група
07 January 2009

 

Г-н Георгиев как оценяването представянето на съдиите в мачовете от есенната част на първенствата в двете областни групи?

 

Есенният полусезон и в двете групи протече много оспорвано. От съдийска гледна точка, мачовете преминаха на много високо ниво. Изключение, разбира се, правят случилите се инциденти в няколко срещи – в Дянково и Гецово. Бързам обаче да кажа, че съдиите нямат вина за това. А по-скоро пропуските са от страна на отборите домакини, които не се постараха да създадат добра организация за нормалното протичане на мачовете. Налице е израстване в съдиите и то най-вече сред младите колеги – като например Дарин Страхилов, Драгомир Колев и др. Позволете ми чрез „Екип 7“ да поздравя всички наши съдии и да им пожелая повече успехи през 2009 г.


Продължава...
 
Васил ВЪЛКОВ: Кризата тук няма да е толкова голяма, природата пък ще е щедра
05 January 2009

 

Открихме Васил Вълков по обява. По наше предложение, той дойде в редакцията да разговаряме. Казва, че за способностите си да предсказва бъдещето разбира преди десет години. Не се е сблъсквал с необичайни събития или емоционални преживявания, на които да дължи гадателските си умения.


Продължава...
 
Живко КАСПАРОВ, шеф на АСК „Абритус“: Сребърната купа на Пламен Стоянов е безспорен успех за Разград
05 January 2009


Г-н Каспаров, честита сребърна купа на пилота на АСК „Абритус“ Пламен Стоянов – събитието си заслужава специално внимание?


Да, така е. Радостен съм, че нашата федерация по автомобилен спорт оцени по достойнство представянето на Пламен Стоянов в тазгодишния шампионат по рали крос. Трудът, който полагат през последните няколко години всички членове на АСК „Абритус“, е възнаграден. Второто място на Пламен в генералното класиране е безспорен успех. Такова нещо не се е случвало откакто в Разград се провеждат кръгове по рали крос. От 12 години насам неизменно домакинстваме по такива състезания. Този факт безспорно дава положително отражение върху израстването на пилотите ни.

Продължава...
 
Тодор АЛЕКСИЕВ, председател на ФК „Разград 2000“: Започва тотално подмладяване на отбора
05 January 2009

 

Г-н Алексиев, каква е оценката УС на ФК „Разград 2000“ за представянето на четирите отбора в есенните първенства?

 

Трите подрастващи формации на „Разград 2000“ - деца, юноши младша и старша, се представиха според възможностите си. Юношите старша възраст са втори в групата, а децата и юношите младша заемат съответно пето и девето място. УС обаче оценява играта на мъжкия тим като слаба. Независимо, че сме шести в есенното класиране, мотивацията на играчите не бе на нуждата висота. Вина за това имат както треньорът, така и състезателите.

Продължава...
 
Виолета ТОДОРОВА и Росен АВРАМОВ: Приемната грижа няма да бъде изчерпана
31 December 2008


Виолета Тодорова е юрист и дълго време временно изпълняващ длъжността началник на отдел „Закрила на детето“ в Разград. Росен Аврамов е шеф на сдружение „Жанета“ в областния град. Двамата се занимават с приемна грижа още отпреди четири години.


Колко са приемните семейства в областта?

В.Т. Приемни семейства има в общините Разград и Самуил. Не съм сигурна, но мисля, че и в Исперих има едно дете.

Р.А. На територията на цялата област приемните семейства са 18, които се грижат за 23 деца. В момента се проучват още три семейства.

Продължава...
 
Димитър КОЛЕВ, треньор на Янко Русев и Иван Иванов: Щангите в България са на кота нула
29 December 2008

 

Г-н Колев, лесно ли се правят състезатели от калибъра на олимпийските шампиони по вдигане на тежести каквито са Янко Русев и Иван Иванов?

 

Бих казал да. Двамата са много надарени момчета. Талантливи са. Янко и Иван обаче са невероятно трудолюбиви спортисти. С невероятна лекота се справяха с възложените им задачи по време на тренировките – затова и стигнаха толкова далеч.

 

Продължава...
 
Татяна Костова: Искам да запазим ентусиазма си
22 December 2008

 

След двегодишно чакане, отдел „Закрила на детето“ в Разград вече има свой началник. Това е Татяна Костова, която поема поста след спечелен конкурс.

В системата Костова е от 2001 година, където работи като психолог. Таня е семейна, има дъщеря на три годинки.


Продължава...
 
Бен ГЕТТЕМАНС:Мъчения и лишения – това е стойността на една балканска шампионска титла
19 December 2008

 

Бен, честито първо място в топ класацията на 10-те най-добри спортисти за 2008 г.

 

Благодаря! Аз като спортист свърших своята работа. Въпрос на време бе моите успехи да бъдат оценени по подобаващ начин.


Продължава...
 
Драгомир НИКОЛОВ, директор на службата по заетостта–Русе: На този етап не очакваме бум на безработни
12 December 2008

 

Как финансовата криза се отразява и ще се отразява на трудовия пазар в региона? Какви са Вашите очаквания? Можем ли да предположим, че мнозина ще останат без работа?


На този етап няма причини да се формират прогнози за драстично нарастване на безработицата в област Разград вследствие на финансовата криза. Няма подадена информация от средни и големи предприятия за предстоящо масово освобождаване на персонал. За следващите месеци ще е характерно увеличението на броя на регистрираните в бюрата по труда безработни лица, което е традиционно за зимните месеци и се дължи, както обикновено, на приключването на дейностите със сезонен характер в селското стопанство, строителството, туризма и др. Въпреки това, очакванията са това нарастване в края на годината да е по-малко в сравнение с увеличението на безработицата в края на декември през предходни години.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Последна >>

Резултати 491 - 500 от 562