Търсене

Начало Интервю
Интервю
Татяна Костова: Искам да запазим ентусиазма си
22 December 2008

 

След двегодишно чакане, отдел „Закрила на детето“ в Разград вече има свой началник. Това е Татяна Костова, която поема поста след спечелен конкурс.

В системата Костова е от 2001 година, където работи като психолог. Таня е семейна, има дъщеря на три годинки.


Продължава...
 
Бен ГЕТТЕМАНС:Мъчения и лишения – това е стойността на една балканска шампионска титла
19 December 2008

 

Бен, честито първо място в топ класацията на 10-те най-добри спортисти за 2008 г.

 

Благодаря! Аз като спортист свърших своята работа. Въпрос на време бе моите успехи да бъдат оценени по подобаващ начин.


Продължава...
 
Драгомир НИКОЛОВ, директор на службата по заетостта–Русе: На този етап не очакваме бум на безработни
12 December 2008

 

Как финансовата криза се отразява и ще се отразява на трудовия пазар в региона? Какви са Вашите очаквания? Можем ли да предположим, че мнозина ще останат без работа?


На този етап няма причини да се формират прогнози за драстично нарастване на безработицата в област Разград вследствие на финансовата криза. Няма подадена информация от средни и големи предприятия за предстоящо масово освобождаване на персонал. За следващите месеци ще е характерно увеличението на броя на регистрираните в бюрата по труда безработни лица, което е традиционно за зимните месеци и се дължи, както обикновено, на приключването на дейностите със сезонен характер в селското стопанство, строителството, туризма и др. Въпреки това, очакванията са това нарастване в края на годината да е по-малко в сравнение с увеличението на безработицата в края на декември през предходни години.

Продължава...
 
Митко ХАНЧЕВ, ДСБ:Червеният трамвай се търкаля надолу, а някакъв свирчо си мисли, че уж го управлява
08 December 2008


Безспорно новината от последното национално събрание на ДСБ е инициативата за създаване на дясна предизборна коалиция. Костов сам поиска делегатите да му възложат такъв мандат. Какви са детайлите в този процес през погледа на участник в събитието?

 

Заради сегашното изключително лошо управление навлизаме в кошмарна криза, която вероятно ще преобърне живота на всеки от нас.

Продължава...
 
Георги МИЛКОВ: Всяка пета жена в Разград е жертва на насилие
26 November 2008

 

Г-н Милков, защо отбелязваме 25 ноември?


Днес /б.а.-вчера/ се чества Международният ден против насилието над жени. Всяка година се организират световни събития „16 дни против насилието“. Тази година кампанията е свързана с 60-годишнината от Всеобщата декларация за правата на човека. Посланието за 2008 г. е „Човешки права на жените – човешки права за всички“.

Продължава...
 
Мирослав МИНЧЕВ: Мечтата ми е да стана републикански шампион
19 November 2008

Мирослав Минчев е на 21 години. Завършил е гимназията по автотранспорт в Разград. Сега работи в автосервиз в града. Повече от седем години е свързан със скутерите във водомоторния спорт. Запалва го неговият комшия, доайенът на този екстремен спорт в Лудогорието Георги Русев /Шопа/. Който преди година си отиде от този свят.

Повече от четири години Мирослав Минчев бе около Шопа. Помагаше му, наблюдаваше състезанията по водоемите из страната. А три години Миро беше ученик на скутерния спец. Вече има зад гърба си 25 състезания от календара на Българската федерация по водомоторен спорт в клас 550 куб.см.


Продължава...
 
Екатерина ДИМИТРОВА и Недялка ТОНЧЕВА: Електронните карти ще елиминират писането и бумащината
17 November 2008

 

Екатерина Димитрова е магистър-фармацевт, кандидат на фармацевтичните науки, ст.н.сътрудник II степен, собственик и управител на аптека „Медина“ в Разград, председател на контролната комисия в Регионалната фармацевтична колегия;

Недялка Тончева е магистър-фармацевт, кандидат на фармацевтичните науки, бивш директор на Окръжно аптечно управление в Разград, собственик и управител на аптека „Хигия“ в Разград, председател на комисията по етика в Регионалната фармацевтична колегия

Продължава...
 
Георги МИХАЛКОВ, писател:В пътуването „живот“ има повече лудост, отколкото разум
14 November 2008

 

Днес от 17.30 ч. в регионалната библиотека „Проф.Боян Пенев“ ще бъдат представени два романа на писателя Георги Михалков. Първият е „Преображение Господне“, а вторият „Бягства“. Авторът е познат на разградските читатели с множеството си есета, разкази, повести, пиеси. Негови творби са превеждани на английски, португалски, руски, хърватски, шведски, японски и други езици. Член е на ПЕН клуба.

Продължава...
 
Янка СТОЯНОВА: Искам да видя приемното си дете човек
12 November 2008

 

Янка Петрова Стоянова от Разград е майка на три деца. Големият й син е семеен, по-малката й дъщеря е студентка, а най-малкият й син напролет ще е абитуриент. От почти година и половина тя е приемна майка и се грижи за дете от дома в Осенец.

Продължава...
 
Стоян СТОЯНОВ: Все още има недоверие между Общинския съвет и администрацията
10 November 2008


Г-н Стоянов, измина една година от началото на мандата. Каква е Вашата оценка за свършеното досега от Общински съвет - Разград?

 

Действително измина една година от полагането на клетва на новия Общински съвет. Ако мога да резюмирам накратко свършеното през този период, трябва да кажа, че то не е достатъчно. Обективни фактори в тази насока са липсата на опит в по-голямата част от общинските съветници. Знаете, че съветниците в предишните мандати бяха почти школувани. Сега разнородният състав и липсата на опит и конкретни познания предполагат по-трудно сработване, както в самия Общински съвет, така и между него и общинската администрация. Това бяха обективните трудности, за да може местният парламент да стане един наистина действащ орган. Има още много какво да се желае, но мисля, че работата влезе в определено темпо, съветниците навлязоха в същината на своята работа и тези бариери са преодолени. И това, което трябва да се случи, предстои.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Последна >>

Резултати 491 - 500 от 555