Търсене

Начало Интервю
Интервю
Даниела КУРТЕВА, директор на ЦПЛР-ЦРД: Успехите не се измерват само в първи места, грамоти и дипломи
27 June 2018

Даниела Куртева е директор на Център за подкрепа на личностното развитие – Център за работа с деца в Разград от 19 години. Завършила е специалност „История“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ и има 33-годишен педагогически опит. В интервю за „Екип 7“ разказва за мястото и ролята на центъра в извънкласната и извънучилищна възпитателна работа, като част от системата на образованието, за методите на работа и въздействие, за предизвикателствата в ежедневието на педагозите и децата от центъра.


Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ, експерт по физическо възпитание и спорт в РУО: Успешна година за ученическия спорт
27 June 2018

Господин Миланов, как изпращаме поредната учебна година в областта на ученическия спорт?

 

Изключително успешна година. Не толкова от постигнатите класирания на финалните състезания от „Ученически игри 2018“, а от броя на отборите от областта, намерили място на този последен етап. Цели 16 училищни отбора – това наистина е изключително високо постижение за нашата малка област.

Продължава...
 
Али ПАРЪШМОЛЛА: Разград създаде отлична организация за Държавния шампионат за момчета
11 June 2018

Али Паръшмолла, който бе главен секретар на проведения миналата седмица Държавен шампионат по борба за момчета, е родом от село Езерче, което е с традиции в борбата. От там е Димитър Добрев - първият олимпийски шампион на България по борба класически стил на Олимпиадата през 1960 година в Рим.

Продължава...
 
Деян ДЕНЧЕВ, директор на МШ „Илия Бърнев“: Музиката е част от мен, а българският фолклор е уникален
08 June 2018

Деян Денчев е професионален музикант. Завършва специалност „Гъдулка“ в Средното музикално училище с. Широка лъка. Продължава обучението си в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, като избира отново музикалното поприще – „Педагогика на обучението по музика. След това придобива магистърска степен във ВСУ „Черноризец Храбър“ – специалност „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

Продължава...
 
Нидал АЛГАФАРИ: Бог е любов, а любовта те кара да бъдеш силен и щастлив...
28 May 2018

Нидал Алгафари е популярно име в публичното пространство - български режисьор, бивш изпълнителен директор на БНТ, политически PR. От няколко години е познат вече и като писател. Романите му „Боже, защо господ лъже“, „Аллах, милост нямаш ли?“ , „Любиш ли, Ти Бог си“ и „Орисани да избираме“ се радват на голям успех и невиждан отдавна читателски интерес. Преди време Нидал Алгафари се срещна със своите почитатели от Лудогорието.

Продължава...
 
Съвременният ученик трябва да учи в добре оборудвани кабинети под грижите на мотивирани учители
23 May 2018

Мануел Василев отговаря на профила на съвременния директор, който освен администратор е и добър мениджър, който знае не само как да управлява, но и да прави управлението още по-добро, така че всички в училищната среда – учители, ученици, родители, да се чувстват като част от една сплотена общност, в която гласът и мнението на всеки се цени и уважава. Роден е в Разград. Средно образование завършва в ЕСПУ „Н.Й.Вапцаров“.

Продължава...
 
Художникът Димитър Арнаудов, който мечтаеше изкуството да стане двигател на света
16 May 2018

Димитър Петров Арнаудов е роден на 17.10.1912 г. в село Паисиево, Дуловско. Завършва живопис през 1937 година в Национална художествена академия - София при проф. Никола Ганушев. Член на Съюза на българските художници от 1960 г. Димитър Арнаудов е един от основателите на представителството на СБХ в Разград и негов творчески секретар до 1969 г.

Продължава...
 
Христо ИВАНОВ: С моите ученици от три години печелим неизменно градските първенства в столицата
01 May 2018

Христо Иванов е на 31 години и е роден и израснал в Разград. От малък се занимава с един от олимпийските спортове - борба, което му помага да следва в НСА „Васил Левски“, а после да стане учител по физическо и съдия в Българската федерация по борба в София. Въпреки че не крие своя афинитет и пристрастия в борбата, като учител по физическо възпитание и спорт към Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов", той на практика се занимава с доста различни спортове. Това интервю с него е един по-пространен опит да го представим в родния му град, откъдето е започнал всичко.

Продължава...
 
Евгения Маринчева, художник и арттерапевт: Арттерапията е съзерцание, любов, свобода...
01 May 2018

В последните години арттерапията е в центъра на редица научни дискусии и форуми. Все по-често се използва в практиката от различни специалисти. Какво представлява тя и какви са ползите от нея, за това разговаряме с художника и арт терапевт Евгения Маринчева-Джен.

Тя е дипломиран арт терапевт. Работи в областта на себеопознаването, себеутвърждаването, преодоляване на ежедневния стрес, лекуване на травми от загуба, раздяла и шокови ситуации. Провежда както индивидуални така и групови терапии.

Продължава...
 
Художникът Орхан ИСМАИЛ: Изкуството прави света по-добър и сплотява хората
18 April 2018

Орхан Исмаил е сред популярните артистични личности на Лудогорието. Роденият в Исперих художник рисува от малък и това бележи по нататъшният му път. Завършва профил „Изобразително изкуство“ в Хуманитарната гимназия „Акад. Анание Явашов“ в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 614