Търсене

Начало Интервю
Интервю
Георги Дерменджиев: „Цървена звезда“ са много силен отбор, но шансовете ни са 50 на 50
22 July 2016

Г-н Дерменджиев как оценявате „Цървена звезда“

 

Това е един много силен отбор. Те направиха почти нов отбор за една година, сега взеха още няколко футболисти, които са много класни. Искат да направят пробив в Шампионската лига, ние също искаме, така че тръгваме с равен старт 50 на 50.

Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ: Добра година за ученическия спорт в Разградска област
15 July 2016

Г-н Миланов, как преминаха етапите от ученическите игри през учебната 2015/2016 г. в областта?

 

На всички е известно, че основната изява в областта на ученическия спорт са ученическите игри, в които са включени осем вида спорт, разпределени в три възрастови групи. Новото за тази учебна година е, че на общинско ниво в спортните календари бяха включени абсолютно всички спортове и в трите възрастови групи.

Продължава...
 
Георги Дерменджиев: Подхождаме с голям респект към „Младост“
13 July 2016

Г-н Дерменджиев, това ли е най-дълго чаканият мач след провала срещу „Милсами“ миналото лято?

И преди съм казвал, че отдавна сме оставили зад гърба си случилото се миналата година. Гледаме напред. Направихме една добра подготовка. Чакаме този мач да дойде. Да се надяваме, че след него ще изиграем и други срещи в европейските клубни турнири.

Продължава...
 
Цветан КАЗАНДЖИЕВ: Реалността е противовес на мистиката, а нашият пленер ги обединява
11 July 2016

Цветан Казанджиев е роден в Ямбол на 17 октомври 1960 г. Член е на Съюза на българските художници – секция „Графика“. Представя свои произведения у нас и в чужбина от 1985 г. Участвал е в над 70 международни изложби. Правил е самостоятелни експозиции в Испания, Япония и Словения. Носител е на общо 12 престижни награди от форуми у нас, Полша, Испания, Франция, Япония, Тайван, Корея и Турция. Един от участниците в започналия в Разград на 5 юли пленер „Мистика и реалност“ с участието на десет художници от различни държави.

Продължава...
 
Владо СТОЯНОВ: По-силни сме от „Младост“, ако дадем всичко от себе си, ще ги отстраним
11 July 2016

Два дни остават до първия мач на „Лудогорец“ от втория предварителен кръг на квалификациите за Шампионската лига, в какво състояние е отборът според теб?

Не съм аз човекът който трябва да прави анализи, това е работа на треньора и на спортно-техническото ръководство. Важното е, че тази година нямаме право на грешки, особено на този ранен етап от турнира. Всички в отбора осъзнаваме това и знаем, че голямата цел е пак да пробием в груповата фаза на Шампионската лига. Надявам се дори отборът да не е готов на 100 процента, което е нормално, защото това са първите мачове, да компенсираме с желание, да сме концентрирани и да гоним целта си.

Продължава...
 
Георги ДEРМЕНДЖИЕВ: Трябва да продължим, но без да се потрудим сериозно, няма да стане
11 July 2016

Господин Дерменджиев, вашите момчета победиха „Локомотив“ /Горна Оряховица: с 3:0, доволен ли сте от проверката?

Резултатите на този етап не ме интересуват толкова, колкото играта, и гледам играчите да са в добра форма за мача с „Младост“ /Подгорица на 13-ти юли.

Продължава...
 
Стоян ВЕЛИКОВ: Работим за патриотичното възпитание на младите и за възвеличаване подвига на героите
08 July 2016

Стоян Великов е председател на Областния съвет на ветераните от войните в Разград. Началникът на отбраната на България генерал Константин Попов награди лично Стоян Великов с грамота и боен нож на проведения неотдавна X конгрес на Съюза на ветераните от войните и техните потомци, за усърдна и добра дейност. Наградените бяха общо шестима за страната.

Продължава...
 
Проф. Диана ГЕРГОВА, д.и.н.: Мечтая за музей на гетската култура в Сборяново, даже сме избрали място
29 June 2016

Как установихте, че целият комплекс е свързан с погребението на гетския владетел Котела?

Имах предположения относно това, но те бяха само хипотеза до момента, когато открихме това сандъче със златни дарове в могилата. То показва, че погребението е точно от втората половина на четвърти век пр. Хр. Всичките находки са уникални, нито един от предметите не се повтаря другаде, няма аналогия!

Продължава...
 
Ненко МЕТЕВ: Притеснявам се да не се нароят много необразовани образовани хора...
27 June 2016

Ненко Метев е скулптор. Завършил е катедрата по изобразително изкуство от първия випуск на Великотърновския университет /1967/. 33 години е бил директор на Разградската художествена галерия. Негови творби са участвали в множество национални и международни изложби. След като преди десетина години загубва единствената си дъщеря, Ненко Метев се усамотява в майчината си къща в с.Ясеновец, където живее и твори и днес, очаквайки своята 80-годишнина.

Продължава...
 
Проф. д-р Недим ГЕНДЖЕВ: Ще закрия мюсюлманското изповедание на Мустафа Хаджи
24 June 2016

Недим Генджев е роден през 1945 година в Глоджево, сега в община Ветово. Завършил е висше юридическо образование и е защитил в Сирия докторат на тема "Социалната справедливост в исляма и социализма". Дългогодишен главен мюфтия. Първият човек, официално поискал в края на 1989 година да се върнат имената на мюсюлманите в България и единственият мюсюлманин на Кръглата маса.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 513