Начало Интервю
Интервю
Дилен ДИЛОВ, археолог: Разградска област е изумително богата на археологически паметници
04 April 2018

Срещаме се с Дилен Дилов на терен – там, където той прави разкопки. Дилен е бакалавър по история и магистър по археология от Шуменския университет. Той е чест гост във вестника ни и сме свикнали да четем от него за нови археологически разкрития, за открити кости, старинни съдове, оръжия и накити. За един истински археолог това не са просто предмети или сечива, а доказателство за наличието на минал живот по нашите земи. Именно за историята и археологията ще си говорим днес с Дилен и сега му даваме думата...

Продължава...
 
Владислав Стоянов: До два месеца ще се върна
04 April 2018

На 21 март 2017 г. Владислав Стоянов се контузи тежко по време на тренировка на националния отбор преди световната квалификация с Холандия. Вратарят на „Лудогорец“ скъса патерално сухожилие на лявото коляно, заради което бе опериран спешно в Букурещ. Впоследствие травмата се усложни и Стоянов претърпя още четири хирургически интервенции в клиника в Барселона. Наскоро възстановяването на Владислав Стоянов в Испания приключи и той вече е в Разград. Ежедневно вратарят е подложен на специална рехабилитация в новия медицински център на клубната база и очаква с нетърпение деня, в който ще започне тренировки. В откровено интервю той сподели кога очаква да се върне на терена, как протича възстановяването му и какво очаква от битката за титлата.

Продължава...
 
Образователната инфраструктура в Лудогорието се подобрява – Разград и Исперих са добрите примери
28 March 2018

Гюнай Хюсмен е областен управител от май 2017 година, преди това бе депутат. Със сериозно присъствие и влияние в обществено-политическия живот на региона. Респект буди отношението му като областен управител и общественик към образователната сфера. За проблемите в един от най-важните сектори на обществения ни живот, за усилията, които се полагат за позитивиране на училищната среда, се състоя и нашият разговор.

Продължава...
 
Ангел ПЕТКОВ, н-к на РУО-Рз: Новите образователни стандарти разчупват стария педагогически модел
26 March 2018

От октомври 2017 година Ангел Петков е началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Пред „Екип 7“ той коментира предизвикателствата пред образователната система, причините за ниските резултати на учениците от областта, реализацията на държавния план-прием след VII клас, необходимостта от оптимизация на училищната мрежа, засилване на връзката между образованието и бизнеса...

Продължава...
 
Славейко ЙОВЧЕВ: Не тая омраза, но не понасям лъжата...
14 March 2018

Г-н Йовчев, Вие сте син на един от убитите в 12 часа на 13 март разградчани - кап. Тодор Калчев. Защо фамилията Ви е друга?

Нося друга фамилия, защото при тогавашния терор бях преосиновен формално, за да избягам от преследвания, да сменя жителството и да напусна Разград. Директорът на гимназията тогава казваше за мен: "Отвън е лустро, отвътре е червей!" и ми намалиха поведението за изключване и бях заплашен за бъда изпратен Белене.

Продължава...
 
Ст. ком. Ивайло ЙОВЧЕВ: Да дадем шанс на децата си да живият в по-добра среда – за това работим...
12 March 2018

Ивайло Йовчев, директор на ОД на МВР в Разград, е в системата от 1998 година. Започва като разузнавач в „Криминална полиция“ на РПУ - Разград. Последователно преминава и трупа опит през всички нива за развитие в професионалната кариера. През 2003 г. е назначен за временно изпълняващ длъжността началник на група в сектор "Криминална полиция" на РПУ - Разград. От следващата година е титуляр.

Продължава...
 
Бизнесът помага за ремонта на закрития плувен басейн в ОУ „Ив. Тургенев“
12 March 2018

Чуждестранни гости от четири държави и щедри подаръци за подобряване на материалната база са част от изненадите за 30-годишния юбилей на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград. В навечерието на юбилея директорът Милена Орешкова разказва за развитието на училището като иновативно, за високите постижения на учениците, за работата по международни проекти за образователен обмен и за подкрепата на бизнеса за възстановяване на закрития плувен басейн в училището.

Продължава...
 
Любка СТОЯНОВА: Човек е удовлетворен, когато върши добро и вижда резултати от това, което прави
09 March 2018

Емоционална, енергична, борбена, отговорна, търсеща и вършеща добро – като такава познават хората Любка Стоянова, председател на Управителния съвет на Федерацията на жените. Родена е на 12.061938 година в Пловдив. От 1967 г. работи в Разград последователно в Окръжен отдел „Статистика", нормировчик в Завода за антибиотици, главен инспектор в „Инспекция по труда" към ОНС, зам.-председател на Общински народен съвет - Разград /зам.- кмет/, главен директор на СД „Търговия".

Продължава...
 
Ники Неделчев – бъдещи надежди за големия тенис...
09 March 2018

След изключителните изяви на Григор Димитров през последните години интересът към тениса нарасна много сред младежката аудитория. Все повече и повече млади хора започват да му се възхищават и с основание Гришо се превръща в техен идол и стимул да се занимават с тенис.

Продължава...
 
Проф. д-р Ценка ИВАНОВА: Не е вярно, че качествено образование може да се получи само в чужбина
21 February 2018

Проф. д-р Ценка Иванова е родом от Разград, завършила е Политехническата гимназия „Никола Вапцаров“, чиито наследник днес е ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Завършила е специалност „Славянска филология“ и аспирантура по история на новобългарския книжовен език в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 601