Търсене

Начало Интервю
Интервю
Георги МИХАЛКОВ, писател:В пътуването „живот“ има повече лудост, отколкото разум
14 November 2008

 

Днес от 17.30 ч. в регионалната библиотека „Проф.Боян Пенев“ ще бъдат представени два романа на писателя Георги Михалков. Първият е „Преображение Господне“, а вторият „Бягства“. Авторът е познат на разградските читатели с множеството си есета, разкази, повести, пиеси. Негови творби са превеждани на английски, португалски, руски, хърватски, шведски, японски и други езици. Член е на ПЕН клуба.

Продължава...
 
Янка СТОЯНОВА: Искам да видя приемното си дете човек
12 November 2008

 

Янка Петрова Стоянова от Разград е майка на три деца. Големият й син е семеен, по-малката й дъщеря е студентка, а най-малкият й син напролет ще е абитуриент. От почти година и половина тя е приемна майка и се грижи за дете от дома в Осенец.

Продължава...
 
Стоян СТОЯНОВ: Все още има недоверие между Общинския съвет и администрацията
10 November 2008


Г-н Стоянов, измина една година от началото на мандата. Каква е Вашата оценка за свършеното досега от Общински съвет - Разград?

 

Действително измина една година от полагането на клетва на новия Общински съвет. Ако мога да резюмирам накратко свършеното през този период, трябва да кажа, че то не е достатъчно. Обективни фактори в тази насока са липсата на опит в по-голямата част от общинските съветници. Знаете, че съветниците в предишните мандати бяха почти школувани. Сега разнородният състав и липсата на опит и конкретни познания предполагат по-трудно сработване, както в самия Общински съвет, така и между него и общинската администрация. Това бяха обективните трудности, за да може местният парламент да стане един наистина действащ орган. Има още много какво да се желае, но мисля, че работата влезе в определено темпо, съветниците навлязоха в същината на своята работа и тези бариери са преодолени. И това, което трябва да се случи, предстои.


Продължава...
 
Иван КИРОВ, обл.координатор на ЛИДЕР: Вярвам на Ковачки, затова работя за партията
07 November 2008

 

В неделя, 2 ноември, три партии - ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС учредиха коалиция Движение „Напред“. В учредителната конференция от Разградска област са взели участие над 70 човека, като желаещите са били много повече.

През март тази година бе учредена общинската организация на ЛИДЕР в Разград и тогава представихме на читателите общинския председател Младен Димов и областния координатор Иван Киров.

За развитието на партията и за целите на новата коалиция разговаряхме с г-н Иван Киров.


Продължава...
 
Огнян СТАНЧЕВ: Не мога да се реализирам тук не защото съм ром, а защото държавата ни е лоша
31 October 2008

 

Огнян, разбрах, че пред вас предстоят да се отворят вратите на Европейската комисия.


Може да се каже така. Наистина ми предстои да отида да стажувам в Брюксел, веднага щом завърша образованието си. Ще бъда един от младите хора, които ще имат възможност да придобиват умения и опит във висшата администрация.

Продължава...
 
Николай ЕНЧЕВ, отдел „Култура и туризъм“ : Искаме да възстановим последната битка на император Траян
29 October 2008

 

Г-н Енчев, откъде ще се намерят пари за реализирането на идеята за исторически възстановки?


Проектът е мащабен. Фактът, че не се предвижда като еднократен акт или еднократна презентация, подсказва, че ще се търси цялата гама от възможности на финансиране. На първо място общинската администрация е поела ангажимент да осигури финансиране на процедурите по регистрация на клуба. Оттам нататък със структурирането на клуба, с приемането на неговия устав и ръководство ще се търси изграждането на план за действие. Но пред нас като възможност са оперативните програми на Европейския съюз. Глава за финансиране на култура не е отваряна. Но пък се финансират направления от сферата на туризма.


Продължава...
 
Доц. Евтим ЛЕФТЕРОВ: Очаквам Кремена Младенова да спечели медал от европейското първенство
27 October 2008

 

При перфектна организация и любезното домакинство на БК „Олимпия“ в Разград приключи 12-дневният лагер-сбор на националния отбор по бокс за девойки, който се подготвя за европървенство. Почти през цялото време с деветте момичета, четири от които разградчанки, работи доц. Евтим Лефтеров от катедра „Бокс“ към НСА:


Продължава...
 
Михаил ФЛОРОШКИ, ген.сек. на ФТМ: Разград отново бе перфектен домакин
20 October 2008

 

Г-н Флорошки, защо предпочетохте Разград да домакинства на кръг от първенството на „А“-групата по тенис на маса?


Разград неведнъж е доказвал, че е перфектен домакин и може добре да организира състезания от такъв мащаб, каквото е първенството на елитните ни групи за мъже и жени. Освен това, вашият клуб разполага със съдийска колегия, която е на много високо ниво. Тук тенисът на маса има много почитатели и се полагат грижи за развитието на този спорт. Пример в това отношение е, че Разград съумя да изгради един стабилен мъжки отбор. Не е за подценяване и фактът, че СК „Лудогорец“ прави доста състезания от местен характер. Това безспорно увлича младите хора и те активно тренират и се усъвършенстват. Нека припомня, че Федерацията по тенис на маса и миналата година възложи на вашия град домакинство на кръг от шампионата на първа дивизия.

Продължава...
 
Филип САЙМЪНС, диригент: Важно за Разград е да запази традициите си, но трябва и да се развива
13 October 2008

И така, представи се за читателите на „Екип7”

По случай началото на Третия международен конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, за членове на журито в Разград бяха поканени и диригенти от чуждестранни оркестри. Един от тях е Филип Саймънс, гост от Америка.


Продължава...
 
М. ГЕОРГИЕВА, директор на Ресурсен център: Родителите не приемат проблема с увредените си деца
08 October 2008


Каква е целта на Ресурсен център-Разград, г-жо Георгиева?


Това е структура към Министерството на образованието, създадена с цел интегриране на децата със специални образователни потребности в общообразователните училища и детските градини. Работим с деца с умствена и интелектуална изостаналост, със сензорни, опорно-двигателни увреждания или говорни увреждания. Сега включваме и деца с обучителни затруднения.

Ролята на центъра е децата да растат в семейна среда и да бъдат интегрирани в масовите училища. Ние се явяваме като помощници на семействата и на учителите.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 Следваща > Последна >>

Резултати 511 - 520 от 568