Търсене

Начало Интервю
Интервю
Николай ЕНЧЕВ, отдел „Култура и туризъм“ : Искаме да възстановим последната битка на император Траян
29 October 2008

 

Г-н Енчев, откъде ще се намерят пари за реализирането на идеята за исторически възстановки?


Проектът е мащабен. Фактът, че не се предвижда като еднократен акт или еднократна презентация, подсказва, че ще се търси цялата гама от възможности на финансиране. На първо място общинската администрация е поела ангажимент да осигури финансиране на процедурите по регистрация на клуба. Оттам нататък със структурирането на клуба, с приемането на неговия устав и ръководство ще се търси изграждането на план за действие. Но пред нас като възможност са оперативните програми на Европейския съюз. Глава за финансиране на култура не е отваряна. Но пък се финансират направления от сферата на туризма.


Продължава...
 
Доц. Евтим ЛЕФТЕРОВ: Очаквам Кремена Младенова да спечели медал от европейското първенство
27 October 2008

 

При перфектна организация и любезното домакинство на БК „Олимпия“ в Разград приключи 12-дневният лагер-сбор на националния отбор по бокс за девойки, който се подготвя за европървенство. Почти през цялото време с деветте момичета, четири от които разградчанки, работи доц. Евтим Лефтеров от катедра „Бокс“ към НСА:


Продължава...
 
Михаил ФЛОРОШКИ, ген.сек. на ФТМ: Разград отново бе перфектен домакин
20 October 2008

 

Г-н Флорошки, защо предпочетохте Разград да домакинства на кръг от първенството на „А“-групата по тенис на маса?


Разград неведнъж е доказвал, че е перфектен домакин и може добре да организира състезания от такъв мащаб, каквото е първенството на елитните ни групи за мъже и жени. Освен това, вашият клуб разполага със съдийска колегия, която е на много високо ниво. Тук тенисът на маса има много почитатели и се полагат грижи за развитието на този спорт. Пример в това отношение е, че Разград съумя да изгради един стабилен мъжки отбор. Не е за подценяване и фактът, че СК „Лудогорец“ прави доста състезания от местен характер. Това безспорно увлича младите хора и те активно тренират и се усъвършенстват. Нека припомня, че Федерацията по тенис на маса и миналата година възложи на вашия град домакинство на кръг от шампионата на първа дивизия.

Продължава...
 
Филип САЙМЪНС, диригент: Важно за Разград е да запази традициите си, но трябва и да се развива
13 October 2008

И така, представи се за читателите на „Екип7”

По случай началото на Третия международен конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, за членове на журито в Разград бяха поканени и диригенти от чуждестранни оркестри. Един от тях е Филип Саймънс, гост от Америка.


Продължава...
 
М. ГЕОРГИЕВА, директор на Ресурсен център: Родителите не приемат проблема с увредените си деца
08 October 2008


Каква е целта на Ресурсен център-Разград, г-жо Георгиева?


Това е структура към Министерството на образованието, създадена с цел интегриране на децата със специални образователни потребности в общообразователните училища и детските градини. Работим с деца с умствена и интелектуална изостаналост, със сензорни, опорно-двигателни увреждания или говорни увреждания. Сега включваме и деца с обучителни затруднения.

Ролята на центъра е децата да растат в семейна среда и да бъдат интегрирани в масовите училища. Ние се явяваме като помощници на семействата и на учителите.


Продължава...
 
Михаил БЕЛЧЕВ: Радвам се на публиката в Разград, която иска да чуе изпята поезия
06 October 2008

 

Повечето от песните, които изпълни популярният певец Михаил Белчев в Разград на първия фестивал “Есенни бардове”, станаха популярни още преди 30-35 години, тоест, когато и на Михаил Белчев, и на автора на тия редове им се струваше, че не съвсем, не съвсем, но младостта си отива. Сега, поне за Мишо е валидно, че младостта си е отишла, но наистина не съвсем.

Продължава...
 
Веселина СТАНЧЕВА, началник на РИО: Образованието е на задоволително равнище
15 September 2008

Г-жо Станчева, предстои да посрещнем различна нова учебна година. За първи път реформата в образованието е толкова голяма и касае много хора. Колко училища ще останат глухи за училищния звънец, колко учители ще останат вън от класните стаи?

Действително в българското образование бяха осъществени промени, и то значителни.


Продължава...
 
Галина ДИМИТРОВА: Грабнах Америка с народна носия
12 September 2008

 

Преди броени дни разградчанката Галина Димитрова се завърна с корона на красотата от конкурс в Америка. Тя бе избрана за лице на Dir.bg, след конкурс „Мисис България“, състоял се на 21 ноември миналата година.

Галя е родена в Завет, но на седемгодишна възраст пристига в Разград със семейството си. Тук е работила като преподавател в ОУ „Никола Икономов“. От осем години красавицата живее и работи в София. Тя е майка на 13-годишна дъщеря.

Продължава...
 
Майор Валери ХРИСТОВ, РВС-Разград: С 33 % скочи заплатата на кадровите войници, струва си
08 September 2008

 

Майор Валери Христов е родом от Плевен. Завършил е пълния курс на обучение в инженерно-техническия профил във ВВУ „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия през 1990 г. Служил е в няколко авиационни бази в страната. От юни тази година оглавява отделение „Набиране на кадри“ в Регионален военен сектор-Разград.

Продължава...
 
Д-р Селиме КАРАГЬОЗОВА: Само за половин година трима семейни лекари отидоха в болниците
05 September 2008


Д-р Карагьозова, докъде стигна подготовката ви за стачни действия, въобще ще има ли такива?


В момента сме още в процес на подготовка. Много голяма част от колегите изразиха съгласие за ефективни стачни действия. На 27 и 28 август постигнахме споразумение с Националната здравноосигурителна каса, бяха разгледани голяма част от нашите проблеми. Следствие на това, общопрактикуващите лекари ще имат възможност да изписват високоспециализирани изследвания, например мамографии. Имаме съгласието и на касата да се въведе еднотипен профилактичен преглед за всички набори, така че всички да имат кръвни картини. Голямо постижение е и договореността лекарствата на хронично болните да се изписват до 120 дена по преценка на лекаря, а не всеки месец.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 Следваща > Последна >>

Резултати 521 - 530 от 573