Търсене

Начало Интервю
Интервю
Михаил БЕЛЧЕВ: Радвам се на публиката в Разград, която иска да чуе изпята поезия
06 October 2008

 

Повечето от песните, които изпълни популярният певец Михаил Белчев в Разград на първия фестивал “Есенни бардове”, станаха популярни още преди 30-35 години, тоест, когато и на Михаил Белчев, и на автора на тия редове им се струваше, че не съвсем, не съвсем, но младостта си отива. Сега, поне за Мишо е валидно, че младостта си е отишла, но наистина не съвсем.

Продължава...
 
Веселина СТАНЧЕВА, началник на РИО: Образованието е на задоволително равнище
15 September 2008

Г-жо Станчева, предстои да посрещнем различна нова учебна година. За първи път реформата в образованието е толкова голяма и касае много хора. Колко училища ще останат глухи за училищния звънец, колко учители ще останат вън от класните стаи?

Действително в българското образование бяха осъществени промени, и то значителни.


Продължава...
 
Галина ДИМИТРОВА: Грабнах Америка с народна носия
12 September 2008

 

Преди броени дни разградчанката Галина Димитрова се завърна с корона на красотата от конкурс в Америка. Тя бе избрана за лице на Dir.bg, след конкурс „Мисис България“, състоял се на 21 ноември миналата година.

Галя е родена в Завет, но на седемгодишна възраст пристига в Разград със семейството си. Тук е работила като преподавател в ОУ „Никола Икономов“. От осем години красавицата живее и работи в София. Тя е майка на 13-годишна дъщеря.

Продължава...
 
Майор Валери ХРИСТОВ, РВС-Разград: С 33 % скочи заплатата на кадровите войници, струва си
08 September 2008

 

Майор Валери Христов е родом от Плевен. Завършил е пълния курс на обучение в инженерно-техническия профил във ВВУ „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия през 1990 г. Служил е в няколко авиационни бази в страната. От юни тази година оглавява отделение „Набиране на кадри“ в Регионален военен сектор-Разград.

Продължава...
 
Д-р Селиме КАРАГЬОЗОВА: Само за половин година трима семейни лекари отидоха в болниците
05 September 2008


Д-р Карагьозова, докъде стигна подготовката ви за стачни действия, въобще ще има ли такива?


В момента сме още в процес на подготовка. Много голяма част от колегите изразиха съгласие за ефективни стачни действия. На 27 и 28 август постигнахме споразумение с Националната здравноосигурителна каса, бяха разгледани голяма част от нашите проблеми. Следствие на това, общопрактикуващите лекари ще имат възможност да изписват високоспециализирани изследвания, например мамографии. Имаме съгласието и на касата да се въведе еднотипен профилактичен преглед за всички набори, така че всички да имат кръвни картини. Голямо постижение е и договореността лекарствата на хронично болните да се изписват до 120 дена по преценка на лекаря, а не всеки месец.

Продължава...
 
Божинел ХРИСТОВ:Не може паркът да става кебапчийница на цялата област
01 September 2008


Г-н Христов, каква е вашата оценка за зелените площи на Разград. Достатъчно ли са като площ и какво е състоянието им?

 

Ако трябва да направим сравнение с други градове от нашия тип и при една десетобална скала, оценката за Разград е не повече от четири. Точно това беше целта на приетата наредба за зелените площи. Според нея трябва да се направи инвентаризация на дървесната растителност. Има определен за това ресурс от 5000 лв., но дали нещо е извършено по този въпрос, нямам информация. Факт е, че повече от 30 процента от дървесната растителност в града е амортизирана.

Продължава...
 
Евгени ДРУМЕВ, шеф на ОП„Жилища и сгради“: Светофарите засега са достатъчно, но мислим и за още
25 August 2008

 Г-н Друмев, откога предприятието, което ръководите, отговаря и за светофарите в града?

 

Предприятието е създадено с цел управление на имоти частна общинска собственост – нежилищна и жилищна. От септември 2001 г. със закриване на ОП „Чистота“ дейността по организация на движението беше прехвърлена към ОП „Жилища и сгради“.

На територията на общината имаме осем светофара по кръстовища, пет пешеходни, обикновено пред училищата, но не само, и пет на жп прелези. Дейността по поддръжката на светофарите, пътната маркировка и знаци се осъществява от шест човека. За тази дейност през миналата година са изхарчени 140 000 лева, а само за полугодието – 80 000 лева.

Продължава...
 
Живко НЕДЕЛЧЕВ, председател на СК „Будо-карате- киокушинкай”: На челните места във федерацията сме
25 August 2008


Г-н Неделчев, как ръководството на СК „Будо-карате-киокушинкай” оценява представянето на състезателите от началото на годината до сега?

 

Практически за СК „Будо-карате-киокушинкай” започналата през март състезателната 2008 година вече приключи. Последната изява на наши представители бе преди около месец и нещо, когато във Варна се проведе така нареченото държавно първенство без категории. Ръководството оценява представянето на спортистите като отлично. Пример в това отношение е спечелената първа за клуба шампионска купа при юношите и девойките старша възраст. Това ни нарежда на едно челните места в класацията на нашата федерация.

Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Ние рушим лед, който е трупан с години
11 August 2008

Иво ДИМИТРОВ, общински съветник, председател на комисията по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол

 

Г-н Димитров, изтече първият сезон на разградския парламент. За пръв път има формирано ново мнозинство в Общинския съвет, как се промени работата на съвета?

Аз бях съветник и преди и мога да кажа каква е разликата. Сега работата е много по-открита. Забелязвам, че и в комисиите вземат участие заинтересованите страни, които са граждани. Дори идват и хора, които само наблюдават, което преди го нямаше. Това говори, че хората имат по-високо доверие и че имат по-голяма сигурност, че тяхната позиция ще бъде отчетена, когато се вземат решения.

Продължава...
 
Васил ПЕТРОВ: Комасацията ще стане възможна при по-малко собственици на земеделска земя
04 August 2008

Васил ПЕТРОВ, председател на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието

Г-н Петров, тази година реколтата от пшеница е една от най-добрите през последните 15 години. При това свръхпроизводство, каква сега е цената на житото?

В момента се формират две групи цени. Едната е за пшеница, която се продава за фураж, тъй като няма добри хлебопекарни качества, а другата – с добри такива качества. Фуражната пшеница се купува по 220-230 лв./т, взависимост от това, колко е отдалечена от морето.

Пазарната цена на хлебната пшеница все още не е установена, но очакванията на зърнопроизводителите са тя да бъде между 300-350 лв./т.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 Следваща > Последна >>

Резултати 531 - 540 от 578