Търсене

Начало Интервю
Интервю
Васил ПЕТРОВ: Комасацията ще стане възможна при по-малко собственици на земеделска земя
04 August 2008

Васил ПЕТРОВ, председател на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието

Г-н Петров, тази година реколтата от пшеница е една от най-добрите през последните 15 години. При това свръхпроизводство, каква сега е цената на житото?

В момента се формират две групи цени. Едната е за пшеница, която се продава за фураж, тъй като няма добри хлебопекарни качества, а другата – с добри такива качества. Фуражната пшеница се купува по 220-230 лв./т, взависимост от това, колко е отдалечена от морето.

Пазарната цена на хлебната пшеница все още не е установена, но очакванията на зърнопроизводителите са тя да бъде между 300-350 лв./т.

Продължава...
 
Проф.Светла БЪЧВАРОВА: Въпреки богатата реколта, не очаквам сериозни корекции в цената на хляба
01 August 2008

Какви са равнищата на изкупните цени на млякото сега?

Изкупните цени на млякото са разделени в две категории. Първо са фермерските цени, които общо взето държат стабилно равнище – те се движат в диапазона 65-68 ст. до 75-78 ст. Това са големи ферми, където качеството на млякото е гарантирано, съхранява се добре. Но има друго сборно мляко от личните стопанства и дворове, което се изкупува за 45-50 ст. Факт е обаче, че то не отговаря на изискванията за стандарта.


Продължава...
 
Иван ДИМИТРОВ, председател на КНСБ: Спрете натиска срещу учителите от закриващите се училища!
25 July 2008

 

Г-н Димитров, разбрахме, че сте затрупани с жалби от учители от закриващи се учебни заведения. Какви са оплакванията?


По повод реформите, които текат в средното образование, няколко учебни заведения в Разградска община и в областта се ликвидират. Тази ликвидация има съответните последици, а част от тези последици са такива, че засегнатите от тях учители, преподавателски кадри, а и обслужващият персонал, в момента ползват платените си отпуски.

Продължава...
 
Калоян АНГЕЛОВ: Искам да стана балкански шампион
25 July 2008

 

От кога си на мотора, Калояне?


От дванайсетгодишен карам мотор. От три години обаче участвам в състезания по мотоциклетизъм на писта, кръгове от републиканския шампионат. Както и балканиадите. Всъщност то е източноевропейски шампионат.


Продължава...
 
Емине ХАЛИЛ, директор на ДМДТ„Назъм Хикмет“:
21 July 2008

 

Емине Халил е новият директор на музикално-драматичния театър „Назъм Хикмет“ в Разград. Тя е завършила руска филология във Великотърновския университет. По-голямата част от трудовия й стаж е преминал в професионалната гимназия „Мария Кюри“ , където започва като учител, след това четири години е зам.-директор и близо седем години – директор. В театър „Назъм Хикмет“ е от края на септември 2005 г. като драматург.

Още при създаването на театъра тя помага на административното ръководство. Първата премиера на театъра - „Лудогорски пътища“ е по неин литературен текст.


Продължава...
 
Румян ЗАНЕВ, дир. на Капанския ансамбъл:Търсят ли ни и за какви пари–това е истинският критерий
16 July 2008

 

Г-н Занев, Капанският ансамбъл винаги е мерил ръст с най-добрите – ансамблите „Филип Кутев“, „Пирин“, „Тракия“. И основното достойнство на състава е собственият облик. Успявате ли да поддържате това ниво, а и да се развивате?


Като ниво, облик, начин на работа ансамбълът не е отстъпил нито милиметър назад. Не само по мое мнение, а и на колеги специалисти. Идва комисия от музикални и танцови специалисти с оглед на категоризирането на съставите в цяла България. Оценката на комисията с председател Петър Ангелов- декан на Свободния университет във Варна, е супервисока.

Продължава...
 
Косьо СТАНЕВ- директор на ДТ „Антон Страшимиров“: Страхувам се, че в Разград сградата изяде театъра
11 July 2008


Г-н Станев, актьорите вече са в отпуск, време е за равносметка и за планове. Да започнем с равносметката – каква е оценката ви за последния творчески сезон?


Спорно е в българския театър дали творческият сезон е от септември до юли или от януари до януари. Напоследък ориентирахме сезоните към календарната година, защото тя съвпада с финансовата. Щем не щем, старата традиция е пазим, но тя е само емоция. Реалността ни принуждава да подреждаме и репертоара, цялата си структура и работа в календарната година.

Продължава...
 
Георги ЧЕМШИРОВ, главен диригент на Разградската филхармония: Оркестърът винаги е бил открита сцена
04 July 2008

 

Маестро Чемширов, приключи още един сезон на Разградския симфоничен оркестър. Каква е Вашата оценка, какви са най-острите проблеми, с които трябва да се справите?


Имало e и много по-добри сезони, когато се знаеше какво ще има през целия сезон, какви фестивали, конкурси... Този мина в една неопределеност. За втори път беше отложен конкурсът „Димитър Ненов“ поради липса на средства, въпреки обещанието, че тази година ще се проведе.

Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ: И тази година имаме пълен комплект от титли от „Ученически игри“
02 July 2008

 

Високите постижения и признание в „Ученически игри 2008“ в Разградска област са повод „Екип 7“ да зададе няколко въпроса на Николай Миланов – ст.експерт в РИО и председател на ОК „Спорт в училище-Разград“. Той е човекът, благодарение на който, през последните 20 години ученическият спорт в областта е на национално равнище.

Продължава...
 
Томас ЯНСЕН: Купуваме къщи на радиус 30-40 километра от Разград
30 June 2008

 

Холандците Томас и Соня Янсен са в България от четири години. Попаднали при случайни обстоятелства тук, те се оказват в плен на красотата й. Семейството брои тогава 9 700 лева и купува първите си къщи на улица "Байкал" в самите покрайнини на Пороище. После продължава да купува още и още в Разградска и съседни нам области.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 Следваща > Последна >>

Резултати 531 - 540 от 569