Търсене

Начало Интервю
Интервю
Евгени ДРУМЕВ, шеф на ОП„Жилища и сгради“: Светофарите засега са достатъчно, но мислим и за още
25 August 2008

 Г-н Друмев, откога предприятието, което ръководите, отговаря и за светофарите в града?

 

Предприятието е създадено с цел управление на имоти частна общинска собственост – нежилищна и жилищна. От септември 2001 г. със закриване на ОП „Чистота“ дейността по организация на движението беше прехвърлена към ОП „Жилища и сгради“.

На територията на общината имаме осем светофара по кръстовища, пет пешеходни, обикновено пред училищата, но не само, и пет на жп прелези. Дейността по поддръжката на светофарите, пътната маркировка и знаци се осъществява от шест човека. За тази дейност през миналата година са изхарчени 140 000 лева, а само за полугодието – 80 000 лева.

Продължава...
 
Живко НЕДЕЛЧЕВ, председател на СК „Будо-карате- киокушинкай”: На челните места във федерацията сме
25 August 2008


Г-н Неделчев, как ръководството на СК „Будо-карате-киокушинкай” оценява представянето на състезателите от началото на годината до сега?

 

Практически за СК „Будо-карате-киокушинкай” започналата през март състезателната 2008 година вече приключи. Последната изява на наши представители бе преди около месец и нещо, когато във Варна се проведе така нареченото държавно първенство без категории. Ръководството оценява представянето на спортистите като отлично. Пример в това отношение е спечелената първа за клуба шампионска купа при юношите и девойките старша възраст. Това ни нарежда на едно челните места в класацията на нашата федерация.

Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Ние рушим лед, който е трупан с години
11 August 2008

Иво ДИМИТРОВ, общински съветник, председател на комисията по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол

 

Г-н Димитров, изтече първият сезон на разградския парламент. За пръв път има формирано ново мнозинство в Общинския съвет, как се промени работата на съвета?

Аз бях съветник и преди и мога да кажа каква е разликата. Сега работата е много по-открита. Забелязвам, че и в комисиите вземат участие заинтересованите страни, които са граждани. Дори идват и хора, които само наблюдават, което преди го нямаше. Това говори, че хората имат по-високо доверие и че имат по-голяма сигурност, че тяхната позиция ще бъде отчетена, когато се вземат решения.

Продължава...
 
Васил ПЕТРОВ: Комасацията ще стане възможна при по-малко собственици на земеделска земя
04 August 2008

Васил ПЕТРОВ, председател на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието

Г-н Петров, тази година реколтата от пшеница е една от най-добрите през последните 15 години. При това свръхпроизводство, каква сега е цената на житото?

В момента се формират две групи цени. Едната е за пшеница, която се продава за фураж, тъй като няма добри хлебопекарни качества, а другата – с добри такива качества. Фуражната пшеница се купува по 220-230 лв./т, взависимост от това, колко е отдалечена от морето.

Пазарната цена на хлебната пшеница все още не е установена, но очакванията на зърнопроизводителите са тя да бъде между 300-350 лв./т.

Продължава...
 
Проф.Светла БЪЧВАРОВА: Въпреки богатата реколта, не очаквам сериозни корекции в цената на хляба
01 August 2008

Какви са равнищата на изкупните цени на млякото сега?

Изкупните цени на млякото са разделени в две категории. Първо са фермерските цени, които общо взето държат стабилно равнище – те се движат в диапазона 65-68 ст. до 75-78 ст. Това са големи ферми, където качеството на млякото е гарантирано, съхранява се добре. Но има друго сборно мляко от личните стопанства и дворове, което се изкупува за 45-50 ст. Факт е обаче, че то не отговаря на изискванията за стандарта.


Продължава...
 
Иван ДИМИТРОВ, председател на КНСБ: Спрете натиска срещу учителите от закриващите се училища!
25 July 2008

 

Г-н Димитров, разбрахме, че сте затрупани с жалби от учители от закриващи се учебни заведения. Какви са оплакванията?


По повод реформите, които текат в средното образование, няколко учебни заведения в Разградска община и в областта се ликвидират. Тази ликвидация има съответните последици, а част от тези последици са такива, че засегнатите от тях учители, преподавателски кадри, а и обслужващият персонал, в момента ползват платените си отпуски.

Продължава...
 
Калоян АНГЕЛОВ: Искам да стана балкански шампион
25 July 2008

 

От кога си на мотора, Калояне?


От дванайсетгодишен карам мотор. От три години обаче участвам в състезания по мотоциклетизъм на писта, кръгове от републиканския шампионат. Както и балканиадите. Всъщност то е източноевропейски шампионат.


Продължава...
 
Емине ХАЛИЛ, директор на ДМДТ„Назъм Хикмет“:
21 July 2008

 

Емине Халил е новият директор на музикално-драматичния театър „Назъм Хикмет“ в Разград. Тя е завършила руска филология във Великотърновския университет. По-голямата част от трудовия й стаж е преминал в професионалната гимназия „Мария Кюри“ , където започва като учител, след това четири години е зам.-директор и близо седем години – директор. В театър „Назъм Хикмет“ е от края на септември 2005 г. като драматург.

Още при създаването на театъра тя помага на административното ръководство. Първата премиера на театъра - „Лудогорски пътища“ е по неин литературен текст.


Продължава...
 
Румян ЗАНЕВ, дир. на Капанския ансамбъл:Търсят ли ни и за какви пари–това е истинският критерий
16 July 2008

 

Г-н Занев, Капанският ансамбъл винаги е мерил ръст с най-добрите – ансамблите „Филип Кутев“, „Пирин“, „Тракия“. И основното достойнство на състава е собственият облик. Успявате ли да поддържате това ниво, а и да се развивате?


Като ниво, облик, начин на работа ансамбълът не е отстъпил нито милиметър назад. Не само по мое мнение, а и на колеги специалисти. Идва комисия от музикални и танцови специалисти с оглед на категоризирането на съставите в цяла България. Оценката на комисията с председател Петър Ангелов- декан на Свободния университет във Варна, е супервисока.

Продължава...
 
Косьо СТАНЕВ- директор на ДТ „Антон Страшимиров“: Страхувам се, че в Разград сградата изяде театъра
11 July 2008


Г-н Станев, актьорите вече са в отпуск, време е за равносметка и за планове. Да започнем с равносметката – каква е оценката ви за последния творчески сезон?


Спорно е в българския театър дали творческият сезон е от септември до юли или от януари до януари. Напоследък ориентирахме сезоните към календарната година, защото тя съвпада с финансовата. Щем не щем, старата традиция е пазим, но тя е само емоция. Реалността ни принуждава да подреждаме и репертоара, цялата си структура и работа в календарната година.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Резултати 551 - 560 от 592