Начало Интервю
Интервю
Михаил ФЛОРОШКИ, ген.сек. на ФТМ: Разград отново бе перфектен домакин
20 October 2008

 

Г-н Флорошки, защо предпочетохте Разград да домакинства на кръг от първенството на „А“-групата по тенис на маса?


Разград неведнъж е доказвал, че е перфектен домакин и може добре да организира състезания от такъв мащаб, каквото е първенството на елитните ни групи за мъже и жени. Освен това, вашият клуб разполага със съдийска колегия, която е на много високо ниво. Тук тенисът на маса има много почитатели и се полагат грижи за развитието на този спорт. Пример в това отношение е, че Разград съумя да изгради един стабилен мъжки отбор. Не е за подценяване и фактът, че СК „Лудогорец“ прави доста състезания от местен характер. Това безспорно увлича младите хора и те активно тренират и се усъвършенстват. Нека припомня, че Федерацията по тенис на маса и миналата година възложи на вашия град домакинство на кръг от шампионата на първа дивизия.

Продължава...
 
Филип САЙМЪНС, диригент: Важно за Разград е да запази традициите си, но трябва и да се развива
13 October 2008

И така, представи се за читателите на „Екип7”

По случай началото на Третия международен конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, за членове на журито в Разград бяха поканени и диригенти от чуждестранни оркестри. Един от тях е Филип Саймънс, гост от Америка.


Продължава...
 
М. ГЕОРГИЕВА, директор на Ресурсен център: Родителите не приемат проблема с увредените си деца
08 October 2008


Каква е целта на Ресурсен център-Разград, г-жо Георгиева?


Това е структура към Министерството на образованието, създадена с цел интегриране на децата със специални образователни потребности в общообразователните училища и детските градини. Работим с деца с умствена и интелектуална изостаналост, със сензорни, опорно-двигателни увреждания или говорни увреждания. Сега включваме и деца с обучителни затруднения.

Ролята на центъра е децата да растат в семейна среда и да бъдат интегрирани в масовите училища. Ние се явяваме като помощници на семействата и на учителите.


Продължава...
 
Михаил БЕЛЧЕВ: Радвам се на публиката в Разград, която иска да чуе изпята поезия
06 October 2008

 

Повечето от песните, които изпълни популярният певец Михаил Белчев в Разград на първия фестивал “Есенни бардове”, станаха популярни още преди 30-35 години, тоест, когато и на Михаил Белчев, и на автора на тия редове им се струваше, че не съвсем, не съвсем, но младостта си отива. Сега, поне за Мишо е валидно, че младостта си е отишла, но наистина не съвсем.

Продължава...
 
Веселина СТАНЧЕВА, началник на РИО: Образованието е на задоволително равнище
15 September 2008

Г-жо Станчева, предстои да посрещнем различна нова учебна година. За първи път реформата в образованието е толкова голяма и касае много хора. Колко училища ще останат глухи за училищния звънец, колко учители ще останат вън от класните стаи?

Действително в българското образование бяха осъществени промени, и то значителни.


Продължава...
 
Галина ДИМИТРОВА: Грабнах Америка с народна носия
12 September 2008

 

Преди броени дни разградчанката Галина Димитрова се завърна с корона на красотата от конкурс в Америка. Тя бе избрана за лице на Dir.bg, след конкурс „Мисис България“, състоял се на 21 ноември миналата година.

Галя е родена в Завет, но на седемгодишна възраст пристига в Разград със семейството си. Тук е работила като преподавател в ОУ „Никола Икономов“. От осем години красавицата живее и работи в София. Тя е майка на 13-годишна дъщеря.

Продължава...
 
Майор Валери ХРИСТОВ, РВС-Разград: С 33 % скочи заплатата на кадровите войници, струва си
08 September 2008

 

Майор Валери Христов е родом от Плевен. Завършил е пълния курс на обучение в инженерно-техническия профил във ВВУ „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия през 1990 г. Служил е в няколко авиационни бази в страната. От юни тази година оглавява отделение „Набиране на кадри“ в Регионален военен сектор-Разград.

Продължава...
 
Д-р Селиме КАРАГЬОЗОВА: Само за половин година трима семейни лекари отидоха в болниците
05 September 2008


Д-р Карагьозова, докъде стигна подготовката ви за стачни действия, въобще ще има ли такива?


В момента сме още в процес на подготовка. Много голяма част от колегите изразиха съгласие за ефективни стачни действия. На 27 и 28 август постигнахме споразумение с Националната здравноосигурителна каса, бяха разгледани голяма част от нашите проблеми. Следствие на това, общопрактикуващите лекари ще имат възможност да изписват високоспециализирани изследвания, например мамографии. Имаме съгласието и на касата да се въведе еднотипен профилактичен преглед за всички набори, така че всички да имат кръвни картини. Голямо постижение е и договореността лекарствата на хронично болните да се изписват до 120 дена по преценка на лекаря, а не всеки месец.

Продължава...
 
Божинел ХРИСТОВ:Не може паркът да става кебапчийница на цялата област
01 September 2008


Г-н Христов, каква е вашата оценка за зелените площи на Разград. Достатъчно ли са като площ и какво е състоянието им?

 

Ако трябва да направим сравнение с други градове от нашия тип и при една десетобална скала, оценката за Разград е не повече от четири. Точно това беше целта на приетата наредба за зелените площи. Според нея трябва да се направи инвентаризация на дървесната растителност. Има определен за това ресурс от 5000 лв., но дали нещо е извършено по този въпрос, нямам информация. Факт е, че повече от 30 процента от дървесната растителност в града е амортизирана.

Продължава...
 
Евгени ДРУМЕВ, шеф на ОП„Жилища и сгради“: Светофарите засега са достатъчно, но мислим и за още
25 August 2008

 Г-н Друмев, откога предприятието, което ръководите, отговаря и за светофарите в града?

 

Предприятието е създадено с цел управление на имоти частна общинска собственост – нежилищна и жилищна. От септември 2001 г. със закриване на ОП „Чистота“ дейността по организация на движението беше прехвърлена към ОП „Жилища и сгради“.

На територията на общината имаме осем светофара по кръстовища, пет пешеходни, обикновено пред училищата, но не само, и пет на жп прелези. Дейността по поддръжката на светофарите, пътната маркировка и знаци се осъществява от шест човека. За тази дейност през миналата година са изхарчени 140 000 лева, а само за полугодието – 80 000 лева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Резултати 551 - 560 от 601