Търсене

Начало Интервю
Интервю
Виктория БУКУРЕЩЛИЕВА: Мрънкащият си остава мрънкащ и на 20, и на 40, и на 60
16 May 2008

 

Професионалистите не трябва да спират да работят, казва членът на изпълнителното бюро на „Съюза на пенсионерите 2004“ и радиожурналист


Продължава...
 
“D2” и „Gravity Co”:Даваме на младите банди това, за което ние само мечтаехме
12 May 2008

 

В петък вечерта беше концертът на “D2”, „Gravity Co” и разградските “Afterlive” и “NISMO”. Той беше вторият от турнето за полуфиналистите в конкурса на „Coca-Cola” за най-добра училищна група. Четирите банди напълниха залата на ДТ „Антон Страшимиров” и разбиха сцената.

Продължава...
 
Божинел ХРИСТОВ:До 4-5 години зелените площи в Разград трябва да се увеличат с 250 дка
12 May 2008


Г-н Христов, кое наложи създаването и приемането на Наредба №19 за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Разград?


В изменението и допълнението на Закона за устройство на територията /ЗУС/ се обърна сериозно внимание на изграждането и опазването на зелената система. Именно този закон, в който между другото има много хубави неща за опазването на зеленото богатство, задължава Общинския съвет да изработи и приеме такава наредба.


Продължава...
 
Людмил ХРИСТОВ, директор на ЦКБ-Разград:Кредитите няма да се стопят при влизането на еврото
23 April 2008


Г-н Христов, нараснало ли е тегленото на кредити и добър платец ли е българинът?

 

Кандидатите за кредити наистина са много. Но така засилено пари се теглят в последните няколко години, не от вчера. Като цяло все още се обслужват добре. Банките нямат проблем, свързан с неплащане на кредити. Същевременно има изключително висока междуфирмена задлъжнялост, която не се регистрира. Статистиката не я следи, но всъщност тя е по-опасната от гледна точка на постоянно нарастващия й обем. Ако примерно по веригата „инвеститор-строителна фирма-доставчици” всеки дължи на другия около 2 млн.лв., гръмне ли един от тях – гърмят всички. Не става дума за 5000 лв., а за милиони. Досега банките обираха този луфт, давайки кредити. Сега, обаче, се въведе по-рестриктивна политика и клиентите се преценяват по-прецизно.

Продължава...
 
Кина ДЯКОВА, зам.-кмет по социалните въпроси на Разград: Ще осигурим работа на съкратените учители
09 April 2008

 

За сираците


Г-жо Дякова, какви са намеренията и инициативността на Община Разград за дома в село Осенец?

 

Преминаването на домовете за социални услуги към общините стана с промяна на Закона за социално подпомагане и това е положителна стъпка, защото потребностите се виждат най-добре от общините. Домовете за деца, лишени от родителска грижа, бяха на подчинение на Министерството на образованието и преминаха към общината през 2007 година. Така домът в село Осенец бе преобразуван и от дом за деца стана социално заведение за деца, лишени от родителска грижа. Преобразуването му наложи да направим промяна в щатното разписание. Най-неприятното беше, че домът дойде без щат за медицинско лице. Стъпка по стъпка ние го назначихме, назначихме и тесни специалисти за социална работа с децата.


Продължава...
 
Ирена МИЛЯНКОВА, топмодел на „Визаж“: Кърмя децата си и това ме държи във форма
04 April 2008

 

Днес ще ви срещнем с разградчанката Ирена Милянкова. Мнозина помнят началото на шеметната й кариера на модел в агенция „Визаж“, когато тя бе едва на 13 г. Малцина знаят, че 9 години по-късно Ирена продължава да е едно от най-търсените лица в света на модата и е топмодел на „Визаж“. Снимала е в Англия, Тайван, Германия, Испания, Щатите, Гърция, Турция, Швейцария, Италия. Освен професионален модел обаче, днес крехката 22-годишна жена е съпруга, майка на три деца и домакиня. Междувременно е успяла и да завърши режисура в Арт колеж в София.

Продължава...
 
Димитър ТУДЖАРОВ, Шкумбата: Орезилихме се, за младите ме е грижа
02 April 2008

 

В навечерието на Деня на хумора и шегата в Разград дойде „министърът на смеха“ Димитър Туджаров, когото всички познават просто като Шкумбата. Популярният комик и актьор бе специален гост на тържествения концерт на целодневна детска градина N4 „Митко Палаузов“ в областния център.

Всички присъстващи съпреживяха вълнуващи мигове с таланта на децата и изкуството на Шкумбата. И се смяха на воля.

Продължава...
 
Илюзионистът Тони: Мога да сложа главата си на масата и тя да говори
31 March 2008

 

По повод Деня на шегата – 1-ви април, потърсихме Антон Тончев. 67-годишният мъж утре има повод да празнува. Защото професията му, грубо казано, е да лъже. Вече близо 40 години той е илюзионист. На разградчани е по-познат като Тони. Роден е на 13 март 1941 г. в Сеново, но живее тук от години. Вижте кои от тайните си той избра да разкрие пред нас специално за „професионалния си празник“.


Продължава...
 
Д. СТЕФАНОВ, обл. лидер на МГЕРБ: Често ме питат какво още правя в Разград, искам това да се промени
28 March 2008

 

Димитър Цонев Стефанов е роден на 14 януари 1982 г. в Разград. Възпитаник е на ТАМ “Ш.Петьофи”. Висшето си образование, специалност „Икономика“, е завършил в Пловдивски университет “П.Хилендарски”. След дипломирането си през 2004 г. се връща в Разград. До миналата година се е занимавал с личен бизнес. От януари 2008 г. е търговски представител за Разградска област на “Каменица”АД. На разградчани е познат от баскетбола – от 1990-та до 2000 г. е бил играч в БК “Лудогорец”. От 2000 г. до 2004 г. играе в БК “Академик”-Пловдив.

Миналия петък Димитър Стефанов беше избран за областен лидер на младежката организация на ГЕРБ в Разград.

Продължава...
 
Проф. Евгений ДАЙНОВ: Всяка власт се опитва да стане олигархия
24 March 2008

 

Професор Дайнов, по какъв повод дойдохте в Разград?

 

Центърът за социални практики спечели един проект от структурните фондове на Европейския съюз. В него са включени 18 общини от Северна България – да видим какви са практиките на сътрудничество между неправителствените организации и местната власт: общинска и областна. Ще направим анализ на постигнатото и какво още трябва да се направи в тази сфера. След това пет пъти по три дни ще провеждаме обучения за преодоляване на слабостите. После ще поискаме във всяка община да се напише по един съвместен проект с общинските администрации, с който да се кандидатства. Накрая ще изработим заедно национална стратегия за ефективно взаимодействие между гражданските организации и местната власт. За пръв път в страната ни се прави такова нещо, за пръв път някой се опитва да обобщи целия аналитичен опит. Подбрали сме най-вече тия общини, с които вече сме работили и знаем, че има добри неправителствени организации и дружелюбна местна власт. И Разград влиза в тази категория. Участват и общини, които сега прохождат в тази посока. Смесваме групите и по-развитите ще теглят начинаещите.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 Следваща > Последна >>

Резултати 551 - 560 от 576