Търсене

Начало Интервю
Интервю
Калоян АНГЕЛОВ: Искам да стана балкански шампион
25 July 2008

 

От кога си на мотора, Калояне?


От дванайсетгодишен карам мотор. От три години обаче участвам в състезания по мотоциклетизъм на писта, кръгове от републиканския шампионат. Както и балканиадите. Всъщност то е източноевропейски шампионат.


Продължава...
 
Емине ХАЛИЛ, директор на ДМДТ„Назъм Хикмет“:
21 July 2008

 

Емине Халил е новият директор на музикално-драматичния театър „Назъм Хикмет“ в Разград. Тя е завършила руска филология във Великотърновския университет. По-голямата част от трудовия й стаж е преминал в професионалната гимназия „Мария Кюри“ , където започва като учител, след това четири години е зам.-директор и близо седем години – директор. В театър „Назъм Хикмет“ е от края на септември 2005 г. като драматург.

Още при създаването на театъра тя помага на административното ръководство. Първата премиера на театъра - „Лудогорски пътища“ е по неин литературен текст.


Продължава...
 
Румян ЗАНЕВ, дир. на Капанския ансамбъл:Търсят ли ни и за какви пари–това е истинският критерий
16 July 2008

 

Г-н Занев, Капанският ансамбъл винаги е мерил ръст с най-добрите – ансамблите „Филип Кутев“, „Пирин“, „Тракия“. И основното достойнство на състава е собственият облик. Успявате ли да поддържате това ниво, а и да се развивате?


Като ниво, облик, начин на работа ансамбълът не е отстъпил нито милиметър назад. Не само по мое мнение, а и на колеги специалисти. Идва комисия от музикални и танцови специалисти с оглед на категоризирането на съставите в цяла България. Оценката на комисията с председател Петър Ангелов- декан на Свободния университет във Варна, е супервисока.

Продължава...
 
Косьо СТАНЕВ- директор на ДТ „Антон Страшимиров“: Страхувам се, че в Разград сградата изяде театъра
11 July 2008


Г-н Станев, актьорите вече са в отпуск, време е за равносметка и за планове. Да започнем с равносметката – каква е оценката ви за последния творчески сезон?


Спорно е в българския театър дали творческият сезон е от септември до юли или от януари до януари. Напоследък ориентирахме сезоните към календарната година, защото тя съвпада с финансовата. Щем не щем, старата традиция е пазим, но тя е само емоция. Реалността ни принуждава да подреждаме и репертоара, цялата си структура и работа в календарната година.

Продължава...
 
Георги ЧЕМШИРОВ, главен диригент на Разградската филхармония: Оркестърът винаги е бил открита сцена
04 July 2008

 

Маестро Чемширов, приключи още един сезон на Разградския симфоничен оркестър. Каква е Вашата оценка, какви са най-острите проблеми, с които трябва да се справите?


Имало e и много по-добри сезони, когато се знаеше какво ще има през целия сезон, какви фестивали, конкурси... Този мина в една неопределеност. За втори път беше отложен конкурсът „Димитър Ненов“ поради липса на средства, въпреки обещанието, че тази година ще се проведе.

Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ: И тази година имаме пълен комплект от титли от „Ученически игри“
02 July 2008

 

Високите постижения и признание в „Ученически игри 2008“ в Разградска област са повод „Екип 7“ да зададе няколко въпроса на Николай Миланов – ст.експерт в РИО и председател на ОК „Спорт в училище-Разград“. Той е човекът, благодарение на който, през последните 20 години ученическият спорт в областта е на национално равнище.

Продължава...
 
Томас ЯНСЕН: Купуваме къщи на радиус 30-40 километра от Разград
30 June 2008

 

Холандците Томас и Соня Янсен са в България от четири години. Попаднали при случайни обстоятелства тук, те се оказват в плен на красотата й. Семейството брои тогава 9 700 лева и купува първите си къщи на улица "Байкал" в самите покрайнини на Пороище. После продължава да купува още и още в Разградска и съседни нам области.

Продължава...
 
Ангел КОВАЧЕВ и Ибрахим НУРИ:Това, което правят с борчетата, е престъпно
23 June 2008

 

Скандалният случай със заключените без харна и вода 15-годишни борчета от Разград вече се проверява от прокуратурата, РИО на МОН и Агенцията за закрила на детето.

Методите на треньорите от клуба по борба спрямо децата, които трябва да влизат в категория, миналата седмица предизвикаха широк обществен отзвук. Предизвикаха и един заслужил треньор по борба на България сам да ни потърси. Обади ни се Ангел Ковачев.

Продължава...
 
Петко ПЕТКОВ:Ще наемаме спасители - Рамбовци*
13 June 2008

 

Петко Петков е завършил Висшето военно училище в Шумен, специалност „Радиолокация - локационни и навигационни системи“. От началото на кариерата си досега е служил в пет гарнизона, последният от които в Разград. От 1999 г. е командир на поделение в Разград, а впоследствие и началник на гарнизона. От 2 април 2008 г., след конкурс, е назначен за директор на Дирекция „Гражданска защита“- Разград към Министерството на извънредните ситуации.

Продължава...
 
Пламен ПАНЧЕВ:Да стъпиш на „Уембли“ е страхотно, да изпратиш Оливер Кан - уникално
04 June 2008

 

От 10 до 12 май баскетболният отбор момчета на „Лудогорец“ участва в големия международен турнир в Кале, Франция. Състезанието бе под егидата на ФИБА-Европа, а нашите спортисти спечелиха купата за етичност и симпатия на публиката. Пътуването на децата от чисто спортно се превърна в едно незабравимо приключение из Австрия, Франция и Англия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Резултати 561 - 570 от 596