Търсене

Начало Интервю
Интервю
Людмил ХРИСТОВ, директор на ЦКБ-Разград:Кредитите няма да се стопят при влизането на еврото
23 April 2008


Г-н Христов, нараснало ли е тегленото на кредити и добър платец ли е българинът?

 

Кандидатите за кредити наистина са много. Но така засилено пари се теглят в последните няколко години, не от вчера. Като цяло все още се обслужват добре. Банките нямат проблем, свързан с неплащане на кредити. Същевременно има изключително висока междуфирмена задлъжнялост, която не се регистрира. Статистиката не я следи, но всъщност тя е по-опасната от гледна точка на постоянно нарастващия й обем. Ако примерно по веригата „инвеститор-строителна фирма-доставчици” всеки дължи на другия около 2 млн.лв., гръмне ли един от тях – гърмят всички. Не става дума за 5000 лв., а за милиони. Досега банките обираха този луфт, давайки кредити. Сега, обаче, се въведе по-рестриктивна политика и клиентите се преценяват по-прецизно.

Продължава...
 
Кина ДЯКОВА, зам.-кмет по социалните въпроси на Разград: Ще осигурим работа на съкратените учители
09 April 2008

 

За сираците


Г-жо Дякова, какви са намеренията и инициативността на Община Разград за дома в село Осенец?

 

Преминаването на домовете за социални услуги към общините стана с промяна на Закона за социално подпомагане и това е положителна стъпка, защото потребностите се виждат най-добре от общините. Домовете за деца, лишени от родителска грижа, бяха на подчинение на Министерството на образованието и преминаха към общината през 2007 година. Така домът в село Осенец бе преобразуван и от дом за деца стана социално заведение за деца, лишени от родителска грижа. Преобразуването му наложи да направим промяна в щатното разписание. Най-неприятното беше, че домът дойде без щат за медицинско лице. Стъпка по стъпка ние го назначихме, назначихме и тесни специалисти за социална работа с децата.


Продължава...
 
Ирена МИЛЯНКОВА, топмодел на „Визаж“: Кърмя децата си и това ме държи във форма
04 April 2008

 

Днес ще ви срещнем с разградчанката Ирена Милянкова. Мнозина помнят началото на шеметната й кариера на модел в агенция „Визаж“, когато тя бе едва на 13 г. Малцина знаят, че 9 години по-късно Ирена продължава да е едно от най-търсените лица в света на модата и е топмодел на „Визаж“. Снимала е в Англия, Тайван, Германия, Испания, Щатите, Гърция, Турция, Швейцария, Италия. Освен професионален модел обаче, днес крехката 22-годишна жена е съпруга, майка на три деца и домакиня. Междувременно е успяла и да завърши режисура в Арт колеж в София.

Продължава...
 
Димитър ТУДЖАРОВ, Шкумбата: Орезилихме се, за младите ме е грижа
02 April 2008

 

В навечерието на Деня на хумора и шегата в Разград дойде „министърът на смеха“ Димитър Туджаров, когото всички познават просто като Шкумбата. Популярният комик и актьор бе специален гост на тържествения концерт на целодневна детска градина N4 „Митко Палаузов“ в областния център.

Всички присъстващи съпреживяха вълнуващи мигове с таланта на децата и изкуството на Шкумбата. И се смяха на воля.

Продължава...
 
Илюзионистът Тони: Мога да сложа главата си на масата и тя да говори
31 March 2008

 

По повод Деня на шегата – 1-ви април, потърсихме Антон Тончев. 67-годишният мъж утре има повод да празнува. Защото професията му, грубо казано, е да лъже. Вече близо 40 години той е илюзионист. На разградчани е по-познат като Тони. Роден е на 13 март 1941 г. в Сеново, но живее тук от години. Вижте кои от тайните си той избра да разкрие пред нас специално за „професионалния си празник“.


Продължава...
 
Д. СТЕФАНОВ, обл. лидер на МГЕРБ: Често ме питат какво още правя в Разград, искам това да се промени
28 March 2008

 

Димитър Цонев Стефанов е роден на 14 януари 1982 г. в Разград. Възпитаник е на ТАМ “Ш.Петьофи”. Висшето си образование, специалност „Икономика“, е завършил в Пловдивски университет “П.Хилендарски”. След дипломирането си през 2004 г. се връща в Разград. До миналата година се е занимавал с личен бизнес. От януари 2008 г. е търговски представител за Разградска област на “Каменица”АД. На разградчани е познат от баскетбола – от 1990-та до 2000 г. е бил играч в БК “Лудогорец”. От 2000 г. до 2004 г. играе в БК “Академик”-Пловдив.

Миналия петък Димитър Стефанов беше избран за областен лидер на младежката организация на ГЕРБ в Разград.

Продължава...
 
Проф. Евгений ДАЙНОВ: Всяка власт се опитва да стане олигархия
24 March 2008

 

Професор Дайнов, по какъв повод дойдохте в Разград?

 

Центърът за социални практики спечели един проект от структурните фондове на Европейския съюз. В него са включени 18 общини от Северна България – да видим какви са практиките на сътрудничество между неправителствените организации и местната власт: общинска и областна. Ще направим анализ на постигнатото и какво още трябва да се направи в тази сфера. След това пет пъти по три дни ще провеждаме обучения за преодоляване на слабостите. После ще поискаме във всяка община да се напише по един съвместен проект с общинските администрации, с който да се кандидатства. Накрая ще изработим заедно национална стратегия за ефективно взаимодействие между гражданските организации и местната власт. За пръв път в страната ни се прави такова нещо, за пръв път някой се опитва да обобщи целия аналитичен опит. Подбрали сме най-вече тия общини, с които вече сме работили и знаем, че има добри неправителствени организации и дружелюбна местна власт. И Разград влиза в тази категория. Участват и общини, които сега прохождат в тази посока. Смесваме групите и по-развитите ще теглят начинаещите.


Продължава...
 
Красимир УЗУНОВ:105 млн. лв. трябват, за да шофираме по прилични пътища в Разградско
17 March 2008

 

„Пътно строителство“ АД – Разград е в Топ 5 на фирмите, получили най-много пари от бюджетния излишък за ремонти на пътищата в края на миналата година. Списъкът беше публикуван във вестник „Капитал“ в материал, озаглавен „Последните милиони на Батко“. Пръв в челната петица с 47.7 млн.лв. е „Холдинг Пътища“ АД на Васил Божков и фирми, свързани с него. Разградското „Пътно строителство“ се нарежда на четвърто място в списъка с 14.3 млн.лв. Според изнесената в „Капитал“ информация, разпределението на парите „е ставало по „специфична“ преценка на пътна администрация“ и по-точно на скандалния ексшеф на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Веселин Георгиев.

За да внесем яснота, имало ли е субективен фактор при определянето на получателите на „излишните бюджетни пари“, потърсихме директора на „Пътно строителство“-Разград инж. Красимир Узунов.

Продължава...
 
Кметът на Могилино Димитър ДИМИТРОВ: Вдигна се много шум, който не бе толкова основателен
05 March 2008

Г-н Димитров, има нещо, което остана неизяснено покрай дома в Могилино. Как Би Би Си успя да снима, предвид строгия режим в социалните институции, в които достъпът на външни лица е много труден?


Посещението на екипа на Би Би Си бе с претекст да видят как живеят децата. Мога да кажа, че филмът беше направен тенденциозно с изнасяне на нереални факти, защото и обстановката, и вниманието, и обгрижването, и любовта, с които персоналът се отнася към децата, са на ниво.

Продължава...
 
Божидар КАРАДЖОВ, ясновидец: До 2010-та Разградски регион ще се обезлюдява прогресивно
05 March 2008

Божидар Караджов е баща на две деца, икономист и психолог по образование. Родом е от Варна, живее в Русе. От 16-годишна възраст проявява силната си прорицателска дарба. Вече близо 10 години консултира обикновени хора, известни българи и цели фирми. Не лекува, но поставя диагнози и чисти от негативна енергия. Скоро ще има приемен ден в Разград. Телефонът за контакти и записвания е 0899/697 393. Ние го потърсихме, за да направи кратка прогноза за бъдещето на региона.Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Резултати 581 - 590 от 603