Търсене

Начало Интервю
Интервю
Кметът на Могилино Димитър ДИМИТРОВ: Вдигна се много шум, който не бе толкова основателен
05 March 2008

Г-н Димитров, има нещо, което остана неизяснено покрай дома в Могилино. Как Би Би Си успя да снима, предвид строгия режим в социалните институции, в които достъпът на външни лица е много труден?


Посещението на екипа на Би Би Си бе с претекст да видят как живеят децата. Мога да кажа, че филмът беше направен тенденциозно с изнасяне на нереални факти, защото и обстановката, и вниманието, и обгрижването, и любовта, с които персоналът се отнася към децата, са на ниво.

Продължава...
 
Божидар КАРАДЖОВ, ясновидец: До 2010-та Разградски регион ще се обезлюдява прогресивно
05 March 2008

Божидар Караджов е баща на две деца, икономист и психолог по образование. Родом е от Варна, живее в Русе. От 16-годишна възраст проявява силната си прорицателска дарба. Вече близо 10 години консултира обикновени хора, известни българи и цели фирми. Не лекува, но поставя диагнози и чисти от негативна енергия. Скоро ще има приемен ден в Разград. Телефонът за контакти и записвания е 0899/697 393. Ние го потърсихме, за да направи кратка прогноза за бъдещето на региона.Продължава...
 
Нами ХАШИМ, бизнесмен от Ливан: Хората на „социала“ и депутатите тук си приличат, чакат на държавата
27 February 2008

Нами Хашим е 33-годишен предприемач. Ливанец е, но живее в България вече 10 години. С брат си Мохамед имат две фирми в Разградско. Едната е в Завет и работи в сферата на дървообработването. В Дянково подготвят ядки за износ. Срещнахме се с Нами, за да разберем как живее един ливанец в нашия край. И какво го е довело тук. Посрещна ни в цеха за дърво в Завет.


Продължава...
 
Йорданка ГОСПОДИНОВА, директор на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“:Тази година е най-трудната за образованието
25 February 2008
 

Г-жо Господинова, готови ли са учениците за провеждането на матури тази година?


Мисля, че вече всички училища работят по подготовката и провеждането на задължителните зрелостни изпити. Периодът октомври-декември беше разяснителен. Проведохме родителски срещи, на които запознахме и учителите, и родителите с проблема. От началото на февруари съставихме държавната училищна зрелостна комисия, която има за задача да приеме заявленията на зрелостниците.

Ние проведохме и пробна матура по избираем от учениците втори задължителен зрелостен изпит, резултатите от който са обнадеждаващи. Масово нашите ученици са се насочили към втори зрелостен изпит за чуждоезиков профил, но има и математика, и история, и география.

 

Продължава...
 
Иван КЪНЧЕВ, експерт в централата на Синдиката на българските учители: Седемдесет - осемдесет човека
22 February 2008
 

Завчера следобед общинското ръководство на Синдиката на българските учители към КНСБ организира разширен координационен съвет по въпросите за делегираните бюджети и предстоящата голяма реформа в образованието. Гост и лектор на събирането бе Иван Кънчев от централата в София, с когото ние разговаряхме.

Продължава...
 
Д-р Петър ВЪЛКАНОВ, психиатър: Имаме хора, които чакат ред, за да влязат в отделението
20 February 2008
 

Д-р Вълканов, наскоро бяха изнесени данни, че всеки пети в страната е в състояние на депресия. Как стои Разград в тези изводи?


Не прави изключение. Дори напротив. Мисля, че тук процентът е по-голям. Може би всеки четвърти. Така сочи практиката ми в доболничната помощ.

Що се отнася до психичните заболявания, психозите, те са относително стабилен процент, който не зависи от социалния статус. Например от шизофрения годишно се разболява един процент от хората и това е някаква константа.

Продължава...
 
Оказва се, че сме много далеч от нашите съседни страни
18 February 2008

Илиян ЧОЛЕВ, старши експерт по религия в Регионалния образователен инспекторат

Г-н Чолев, как е правилно да наричаме обучението по религия в училище?

В Европа номенклатурата е религия. Терминът вероучение се е използвал в България до 1944 година, но е остарял и включва по-тясно понятие. Религията е широко понятие и хвърля мост между всички тях.

Продължава...
 
Инж.Свилен ЙОРДАНОВ: „Разградлес“ има приходи, но не печели
18 February 2008

1 928 130 лв. са приходите от дърводобив за 2007 г., 3 846 лв – от такси за бране на лечебни растения и 886 лв. – от такси за паша. Нито лев от общата сума обаче не се брои за печалба и не отива в общинския бюджет, а според чл.96 от Закона за горите, всичко се реинвестира в предприятието.

В това ни уверява директорът на ОП „Разградлес“ инж.Свилен Йорданов и се мотивира, че единственият предмет на дейност на общинското предприятие е задоволяване на нуждите на населението с дърва за огрев.


Продължава...
 
Йордан Асенов и Рада Нейчева по темата "Делегирани бюджети"
15 February 2008
 

Завчера по въпроса за делегираните бюджети в училищата ви представихме страховете и надеждите на директорите от региона. Представихме и една успешна практика в лицето на реалната гимназия в Кубрат, въвела независимото финансиране още през 2000-та година.

Днес ви предлагаме още две мнения по въпроса. Защото, ако в Кубрат делегираната система отдавна е факт, то в Разград тепърва предстои.

Продължава...
 
Отец Кънчо БОЯДЖИЕВ:Докато дишам, ще нося знамето Христово
15 February 2008
 

Отче, честито за високото звание „Почетен гражданин на Разград", с което току-що бяхте удостоен. Вие сте популярен не само в града и региона, а мисля и в страната. Хората Ви знаят, но все пак разкажете сам нещо за себе си.


Благодаря. Роден съм на 5 януари 1933 г. в село Островче. На 5-годишна възраст съм останал без родния си баща.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Резултати 591 - 600 от 605