Търсене

Начало Интервю
Интервю
Проф. Михаил НЕДЕЛЧЕВ: Настъпи едно драматично пропадане в света на вулгарното
24 June 2016

Професор Михаил Неделчев e един от най-колоритните интелектуалци между литературните критици и историците на родната и европейската литература и политик на новото време.

Роден е през 1942 година в София, завършва 6-о училище „Граф Игнатиев“, а по-късно придобива специалност „Славянска филология и философия“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Продължава...
 
Вратата ни е отворена за всеки, който има нужда да дойде при нас и чувства, че желае да го стори
22 June 2016

Вероизповеданията у нас и навсякъде са щекотлива тема, но това не пречи в Разград да съществуват легално (заедно с нашата официална Православна църква) още няколко различни религии, със съответните към тях сгради за тази цел. Дали ще си говорим за мюсюлмани, адвентисти или евангелисти, общото при тях е все едно – те канят вярващите сред населението. И ние, като жители на този град, би било добре, да познаваме всички, за да живеем в разбирателство и хармония помежду си.

Продължава...
 
Фондация „Америка за България“ е впечатлена от две училища в областта и ги финансира с 250 000 лева
10 June 2016

Наталия Митева е Програмен директор "Образование и библиотеки" във Фондация "Америка за България". Присъединява се към екипа на Фондация "Америка за България" през 2011 г. след работа с различни програми на Американската агенция за международно развитие във Вашингтон (САЩ) и Сърбия.

Продължава...
 
Проф. Иван СТОЯНОВ: В края на века, ако има историци, ще напишат „Имало едно време България“
06 June 2016

Г-н професор, какво е Априлското въстание за българския народ, каква роля, според Вас, изигра за съдбата на българите? Ние оценяваме ли това достатъчно обективно днес, 140 години по-късно?

Специално историците – да! Мисля, че и българският народ, като народ, също оценява подвига на априлци. И ще Ви отговоря защо.

Продължава...
 
Юри Васев: Моите момчета имат шампионски манталитет, ще го покажат и в мъжкия тим
01 June 2016

Г-н Васев, честита титла на отбора, на който сте треньор, при това с рекорд от поредни победи, припомнете колко точно бяха те?

Постигнахме 21 поредни победи тази пролет. Инкасирахме след тях една загуба, която не е болка за умиране, защото малко отрезвяване никога не е излишно. След това продължихме с победния ход до последния мач с „Локомотив“ /Пловдив/, в който постигнахме двойна класика – 6:0. Изключително съм доволен от представянето на отбора през целия шампионат. Момчетата отбелязаха общо 101 гола, което е страхотно постижение. Разликата между нас и следващите два отбора е 9-10 точки. Така че не вярвам някой да може да се усъмни, че отборът заслужено триумфира със златните медали.

Продължава...
 
Станахме шампиони за пети пореден път, защото момчетата се раздадоха и имахме огромна подкрепа
27 May 2016

Старши треньорът на ПФК „Лудогорец“ Георги Дерменджиев има 5 шампионски титли с „Лудогорец“, от които две като старши треньор, две купи на България, две суперкупи, спечелени 4 точки в групите Шампионската лига, предстои му отново да води отбора в евротурнирите.

Продължава...
 
Фикри Рашидов: България ще пребъде само с четящи хора
25 May 2016

В навечерието на 24 май ние си говорим с Фикри Рашидов – човекът с най-посещаваната книжна сергия на пъпа на Разград през 90-те и началото на 2000 година. Фикри определя себе си като романтик, но най-вече като четящ човек. Той също така е истински книжар и разбира от книги и от тяхното търсене в града ни. Във времена, в които за много хора книгите са били просто стока, той чинно е изчел почти всяко едно заглавие, което после е тиражирал и дори препоръчвал на своя отговорност пред своите читатели.

Продължава...
 
Георги Дерменджиев: Кешеру ще започне да вкарва отново
11 May 2016

Треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев даде интервю за видео платформата „Лудогорец ТВ“. Специалистът говори за загубата от „Локо“ (Пд), предстоящия мач с „Пирин“ и други актуални въпроси.

Продължава...
 
Димитър БОЖАНОВ, писател: Не изтръгвайте смисъла от краткия си земен път!
04 May 2016

Името на Димитър Божанов нашумя в България преди малко повече от пет години, когато Митко, както го наричат приятелите му, написва и издава съвсем сам първата си книга „Кафе за събуждане“. Стартовият тираж се разпродава за отрицателно време и това привлича интереса на едно от най-големите български издателства у нас – ИК „Бард“. Те поемат издаването и разпространението на „Кафето“ и на нейните две езотерични продължения, както и на сборника му с разкази „На сбогуване будните се усмихват“.

Продължава...
 
Две жени обичах в живота си – Баскетболната игра - моя съпруга, и Поезията - моя любовница...
01 April 2016

 

Спечелихте съпътстващата награда в националния конкурса „Христо Фотев“, както съобщихме неотдавна, макар че малко объркахме точното наименование на наградата, бързайки да съобщим добрата новина - какво е усещането?


Пламен Панчев: Това е специален конкурс не само за мен, а за всички пишещи. Христо Фотев е световен поет, към него се тръгва с трепет и уважение. Имаш чувството, че свещенодействаш.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 513