Търсене

Начало Интервю
Интервю
Доцент Ивайло КОРТЕЗОВ: Всяка задачка е всъщност забавна закачка...
24 April 2017

Неотдавна бяха обявени резултатите от Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Наградата на вестник „Екип 7“ бе за Даница Костова от ЛК „Касталия“. Даница, която е ученичка в 6-ти клас на Математическа гимназия „Д-р П. Берон“ във Варна, се представи с интервю с доцент Ивайло Кортезов, който подготвя ученическите национални отбори за международни олимпиади по математика.

Продължава...
 
Психологът Стоила МАРИНОВА: 70% от децата, жертви на домашно насилие, повтарят семейния модел
21 April 2017

Стоила Маринова е психолог със седемгодишна практика в социални институции и неправителствени организации. Завършила е специалност „Начална училищна педагогика“, както и магистърските специалности – „Психология“ и „Клинична социална работа“.

Продължава...
 
Ахмед Ахмед: Най-голямата награда е приятелството
19 April 2017

Той пробяга първите 5 километра в живота си именно на миналогодишния „Великденски крос“, организиран от „Зелена стъпка“. Година по-късно и след десетки национални победи в тежки и опасни състезания, той се готви за 70-километров ултрамаратон, а олимпиецът Андрей Гридин го кани за пейсър при подобряването на национален рекорд. Лъчезарното момче от зодия „Овен“ Ахмед Ахмед от Цар Калоян споделя пред „Екип 7“ невероятната си история на амбиции и победи, започнала именно от „Великденския крос“ на „Зелена стъпка“.

Продължава...
 
Цонка ДОНЕВА: Франция за мен означава Шалон ан Шампань и неговите гостоприемни жители
29 March 2017

Както вече писахме, на 1 март в Разград се учреди новото Сдружение с нестопанска цел „Приятели на Франция – Разград“. Негов председател и главен инициатор е мадам Цонка Донева, която мнозина познават от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, където дълги години преподаваше френски език на възпитаниците на гимназията.

Продължава...
 
Британец, живеещ в Каменово, популяризира българския фолклор
27 March 2017

Фолклорната музика е национално богатство, което се разпростира не само по целия свят, а и извън пределите на галактиката. Звукът на народните инструменти е толкова завладяващ, че те пренася в нови необятни светове. Това усеща и британецът Томас Къмингс, след като за първи път чува българските фолклорни ритми и решава, че те трябва да бъдат съхранени за идните поколения.

Продължава...
 
Ирина СТОЯНОВА: И милионерът може да се чувства неуспял, ако се сравнява с милиардер
19 March 2017

В съвременния свят темата за финансовото благосъстояние винаги е актуална. Всеки се стреми към по-висок стандарт на живот, по-голямо жилище, по-хубава кола, по-добре платена работа, но често тези желания остават само в сферата на мечтите. Нерядко се случва човек да попадне в омагьосания кръг на недоимъка и хилядите сметки за плащане, които сякаш валят една след друга.

Продължава...
 
Кирил КОЛЕВ: Приходите от ловен туризъм на Воден растат и то при двойно по-малък отстрел на елени
15 March 2017

Инженер Кирил Колев е на 31 години, родом е от Първомай, Пловдивско. Магистър е по „Ловно и рибно стопанство“ на Лесотехническия университет в София от 2009 година.

След дипломирането си работи в Държавно ловно стопанство „Искър“. През май 2014 година е назначен за ръководител по лова в ДЛС „Воден-Ири Хисар“, а през януари 2015 година за заместник-директор. Няколко месеца по-късно, през юни, поема управлението на стопанството като временно изпълняващ длъжността директор. От 1 юли 2016 година и до момента е титуляр на поста.

Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ, директорът на Езиковата: Гимназията е територия, където духът и словото са свободни
06 March 2017

И аз съм възпитаник на ПГПЧЕ, т.е. на Езиковата гимназия в Разград, която по мое време си беше просто ГПЧЕ. Да, по онова време, в което аз все още се обучавах там, на никого не му правеше впечатление, нито пък се замисляше доколко и какво точно (не) е било „профилирано“. Но вече дори названието на училището е сменено. Какво още се случва в една от „най-елитните гимназии в Разград“, построи ли се онзи прословут „спортен салон“, имат ли си учениците свои „лични шкафчета“ (които досега бяхме виждали само по американските филми) и още един куп други неща – за всички тях днес ще си говорим с директора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев.

Продължава...
 
Дулинко ДУЛЕВ: Господ ми е дал да гледам с ирония и сарказъм на себе си и на света...
23 February 2017

Г-н Дулев, ти си известна и емблематична личност в града ни. Сега всеки те знае, но малко са ни познати ранните ти творчески години...

Ранните ми творчески години са в село Дебнево, Троянско. В часа по литература и граматика учителката ми по български език Мария Кючукова ни възлагаше да пишем съчинения, съчинение по картинка, преразказ. Аз си ги правех, защото ми се отдаваше по-лесно от другите. Паралелно с това си пишех стихотворения към темата.

Продължава...
 
Диджей БРАНКО: Българинът си мисли за хляб, ток и сметки и не желае да плаща и за музика
15 February 2017

Бранимир Фиданов, познат в Разград и като Диджей Бранко, е роден през 1960 година. Наследил от родителите си артистичната жилка, Бранко няколко години следва хранителни технологии в Пловдив, за да се завърна в средата на 80-те в Разград, където прави кариера като един от най-успешните диджеи в града и областта ни.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 569