Търсене

Начало Интервю
Интервю
Димитър Николов от хип-хоп формация „Хроники“: При нас танцът е изкуство, танцът е страст!
23 March 2016

Преди време бяхме писали, че една нова танцова формация набира сила в Разград. Представяме ви групата за хип-хоп танци и модерен балет „Хроники“, чийто хореограф, ръководител и „мастър“ е 26-годишният Димитър Николов. След като неговата група се сдоби с официално лого, което беше изработено от ученичката от ГПЧЕ Соня Георгиева, формацията ще се бори за място на световния конкурс за хип-хоп и брейк танци в Хърватия през лятото.

Продължава...
 
Георги Дерменджиев: Скоро победите ни ще са по-изразителни
23 March 2016

Г-н Дерменджиев, колко ценна бе победата над „Берое“ в битката за титлата?

За нас мачът бе кулминацията на пролетния сезон. Футболистите го изиграха на изключително високо ниво. Доволен съм и от показаното на терена, и от концентрацията на момчетата. Резултатът можеше да бъде по-изразителен, но това не е важно за нас. Важното е, че взехме трите точки. Скоро победите ни ще са с по-голям резултат.

Продължава...
 
Надежда Захариева: Обичам да се шегувам, че животът е бягане с препятствия...
21 March 2016

Наскоро в Разград гостува поетесата Надежда Захариева с музикално-поетичен спектакъл. Тя е позната на разградската публика от няколкото срещи, осъществени по инициатива на Федерацията на жените с председател Любка Стоянова. Тази година в реализацията на спектакъла се включиха като съорганизатори РБ „Проф. Боян Пенев“ и НЧ „Развитие 1869“.

Надежда Захариева е израснала в Сандански. Завършила е френска филология в София.

Продължава...
 
Марселиньо: Чувствам се 80 процента българин
11 March 2016

Звездата на „Лудогорец“ Марселиньо получи повиквателна от Ивайло Петев за приятелските мачове на националния отбор срещу Португалия и Македония. Той е третият бразилец, който ще облече фланелката на държавния тим след Тиаго Силва и Маркиньос.

Три дни след като получи повиквателната от Петев Марселиньо даде интервю за официалния сайт на шампионите. В него той говори за поредното предизвикателство в кариерата си, българския футбол и „Лудогорец“.

Продължава...
 
Даяна ГИРГИНОВА: Музиката ме описва най-точно като личност
09 March 2016

Тя е млада, красива, очарователна и винаги усмихната. Има магнетично присъствие на сцената и ангелски глас, който запленява публиката. Тя е Даяна Гиргинова и от малка е свикнала да бъде под светлините на прожекторите.

Вече десета година момичето развива таланта си в Музикалната школа „Илия Бърнев“ при вокалния педагог Надежда Радославова. В своята витрина на славата чаровната певица има десетки награди от участията си в международни и национални конкурси.

Продължава...
 
Георги МИЛКОВ: В нереформирана държава не може да вирее гражданско общество
26 February 2016

Над 450 жени и деца в неравностойно социално положение са потърсили помощта на специалистите от Консултативния център по проблемите на домашното насилие. Той функционира от 2007 година към Центъра на НПО в Разград и предлага безплатни консултации, беседи и съдебна защита по Закона за защита от домашно насилие.

Продължава...
 
Станислава Петрова:Вече и 13-годишни се подлъгват и посягат към дрогата
19 February 2016

 

Станислава Петрова е секретар на Общинския съвет по наркотични вещества в Разград. Още двама експерти работят към Превантивно-информационния център. Дейността му е да събира, съхранява и анализира информация на общинско ниво, необходима за осъществяването, координирането и оценяването на програмите за борба срещу употребата и злоупотребата с наркотични вещества. През тази 2016 година този център ще навърши 10 години от своето създаване. По този повод ние се свързахме с него, за да научим повече за това как протича работата с младежите...

Продължава...
 
Таня КИДАКОВА, гещалт терапевт: Изпитанията помагат на човек да открие своята съзидателна сила
17 February 2016

Таня Кидакова е завършила психология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Преминала е четиригодишно обучение за психотерапевт в Българския институт по гещалт терапия.

От три години работи в ЦСРИ „Емилиян“ в Разград и има опит с деца с увреждания и техните семейства, както и такива с емоционално-поведенчески проблеми, вследствие на тежки травми в детството.

Продължава...
 
Константин ПРЕПЕЛИЦА: „Лудогорец“ да влезе в Шампионската лига, само да не се среща със„Стяуа“...
03 February 2016

Всяка година на тържествата по случай Деня на Разград присъстват представители на побратимения ни Слобозия, Румъния. Връзките ни с този град в последно време още повече се заздравиха, защото в отбора на „Лудогорец“ играят национали на Румъния.

В състава на делегацията от Слобозия този път, наред с кмета Александър Стойка, бе и бащата на футболиста Андрей Препелица - Константин. Ето какво сподели той специално за вестник „Екип 7“.


Продължава...
 
Д-р Борислав БОРИСОВ: Над 120 души са минали през ортопедията за по-малко от месец
25 January 2016

С влошаването на метеорологичните условия и образуването на поледици се увеличават и хората, потърсили лекарска помощ. От началото на годината над 120 души са минали през Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград.

Кои са най-често срещаните фрактури през зимата, как можем да се предпазим, каква е ролята на рехабилитацията и здравословното хранене при лечението на травмите, на тези въпроси отговаря д-р Борислав Борисов, началник на Ортопедичното отделение в болницата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 513