Търсене

Начало Интервю
Интервю
Цонка ДОНЕВА: Франция за мен означава Шалон ан Шампань и неговите гостоприемни жители
29 March 2017

Както вече писахме, на 1 март в Разград се учреди новото Сдружение с нестопанска цел „Приятели на Франция – Разград“. Негов председател и главен инициатор е мадам Цонка Донева, която мнозина познават от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, където дълги години преподаваше френски език на възпитаниците на гимназията.

Продължава...
 
Британец, живеещ в Каменово, популяризира българския фолклор
27 March 2017

Фолклорната музика е национално богатство, което се разпростира не само по целия свят, а и извън пределите на галактиката. Звукът на народните инструменти е толкова завладяващ, че те пренася в нови необятни светове. Това усеща и британецът Томас Къмингс, след като за първи път чува българските фолклорни ритми и решава, че те трябва да бъдат съхранени за идните поколения.

Продължава...
 
Ирина СТОЯНОВА: И милионерът може да се чувства неуспял, ако се сравнява с милиардер
19 March 2017

В съвременния свят темата за финансовото благосъстояние винаги е актуална. Всеки се стреми към по-висок стандарт на живот, по-голямо жилище, по-хубава кола, по-добре платена работа, но често тези желания остават само в сферата на мечтите. Нерядко се случва човек да попадне в омагьосания кръг на недоимъка и хилядите сметки за плащане, които сякаш валят една след друга.

Продължава...
 
Кирил КОЛЕВ: Приходите от ловен туризъм на Воден растат и то при двойно по-малък отстрел на елени
15 March 2017

Инженер Кирил Колев е на 31 години, родом е от Първомай, Пловдивско. Магистър е по „Ловно и рибно стопанство“ на Лесотехническия университет в София от 2009 година.

След дипломирането си работи в Държавно ловно стопанство „Искър“. През май 2014 година е назначен за ръководител по лова в ДЛС „Воден-Ири Хисар“, а през януари 2015 година за заместник-директор. Няколко месеца по-късно, през юни, поема управлението на стопанството като временно изпълняващ длъжността директор. От 1 юли 2016 година и до момента е титуляр на поста.

Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ, директорът на Езиковата: Гимназията е територия, където духът и словото са свободни
06 March 2017

И аз съм възпитаник на ПГПЧЕ, т.е. на Езиковата гимназия в Разград, която по мое време си беше просто ГПЧЕ. Да, по онова време, в което аз все още се обучавах там, на никого не му правеше впечатление, нито пък се замисляше доколко и какво точно (не) е било „профилирано“. Но вече дори названието на училището е сменено. Какво още се случва в една от „най-елитните гимназии в Разград“, построи ли се онзи прословут „спортен салон“, имат ли си учениците свои „лични шкафчета“ (които досега бяхме виждали само по американските филми) и още един куп други неща – за всички тях днес ще си говорим с директора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев.

Продължава...
 
Дулинко ДУЛЕВ: Господ ми е дал да гледам с ирония и сарказъм на себе си и на света...
23 February 2017

Г-н Дулев, ти си известна и емблематична личност в града ни. Сега всеки те знае, но малко са ни познати ранните ти творчески години...

Ранните ми творчески години са в село Дебнево, Троянско. В часа по литература и граматика учителката ми по български език Мария Кючукова ни възлагаше да пишем съчинения, съчинение по картинка, преразказ. Аз си ги правех, защото ми се отдаваше по-лесно от другите. Паралелно с това си пишех стихотворения към темата.

Продължава...
 
Диджей БРАНКО: Българинът си мисли за хляб, ток и сметки и не желае да плаща и за музика
15 February 2017

Бранимир Фиданов, познат в Разград и като Диджей Бранко, е роден през 1960 година. Наследил от родителите си артистичната жилка, Бранко няколко години следва хранителни технологии в Пловдив, за да се завърна в средата на 80-те в Разград, където прави кариера като един от най-успешните диджеи в града и областта ни.

Продължава...
 
Яков ПАПАРКОВ: Подсилихме се с 10 нови попълнения
10 February 2017

Г-н Папарков, по традиция „Лудогорец“ води активна и адекватна трансферна политика, какви са резултатите от нея за Детско-юношеската школа на клуба през зимния трансферен прозорец?

 

Привлякохме 10 деца в различните възрастови групи. Това са все млади таланти, у които нашите скаути са видели сериозен потенциал. Ние разчитаме да развием техните качества и се надяваме, че един ден ще бъдат част от първия отбор, за да радват всички нас и феновете ни.

Продължава...
 
Диян СИМЕОНОВ: В Закона за движение по пътищата има драстични промени, добре е шофьорите да ги знаят
03 February 2017

От 21 януари тази година в сила влязоха близо 90 промени в Закона за движение по пътищата. Част от тях са само козметични, други обаче са изключително сериозни, предвиждат солидни санкции и принудително-административни мерки и пряко касаят ежедневното ни поведение на пътя.

Продължава...
 
Д-р Галина АРЪШЕВА: Има над 100 папилома вируса, но не всички причиняват рак на маточната шийка
01 February 2017

Д-р Галина Аръшева е завършила Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна през 1992 година, а след това е придобила специалност „Акушерство и гинекология“. През 1998 година е започнала работа в МБАЛ „Юлия Вревска“ в русенския град Бяла, а през 2001 година е оглавила АГ отделението. В края на миналата година тя бе привлечена в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, където зае длъжността – началник на отделението по акушерство и гинекология.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 576