Търсене

Начало Интервю
Интервю
Д-р Красимир ПЕТРОВ:Грипът не се лекува с антибиотици...
18 January 2016

 

С увеличаването на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и наближаващата грипна вълна в края на януари месец, все повече хора се налага да търсят медицинска помощ. Какво трябва да знаем, за да повишим естествения си имунитет през зимата, как да реагираме при първи симптоми на настинка и грип, трябва ли да се ваксинираме или просто да изядем скилидка чесън и да изпием една греяна ракия?

Продължава...
 
Свилена ДЕЧЕВА: Ако работиш усилено и си добър в това, което правиш, тогава идва и шансът да се изяв
15 January 2016

 

Свилена Дечева няма нужда от дълго представяне. Една от носителите на приза за „Най-достоен българин“ през изминалата 2015 година и почетен гражданин на Разград, Свилена е човек, който много добре знае какво и как да го свърши. В навечерието на празника на Разград решихме да я потърсим, за да сподели повече от опита си и, разбира се, да ни разкаже какво да очакваме от възпитаниците на ЦРД през новата 2016 година.


Продължава...
 
Състезатели като Стилиян Костов и Станислав Ненков са вече утвърдени боксьори в Европа
23 December 2015

Интервю с Венцислав Николов и проф. Мирослав Попович

В края на миналата седмица, както вече писахме, в Разград се състоя за пръв път у нас професионална боксова среща в кат. 69.853 кг за шампионски пояс на WBC – CISBB, която бе спечелена с технически нокаут в деветия рунд от Стилиян Костов. Друг разградчанин – Станислав Ненков, пък стана шампион на България в кат. 72.500 кг, като спечели срещата си също с технически нокаут в шестия рунд. И двете срещи бяха в десет рунда.

Продължава...
 
Светослав ДЯКОВ: Най-сладка бе четвъртата шампионска титла, най-горчи отпадането от „Милсами“
16 December 2015

Бурна година беше, с доста положителни неща, както и с един истински кошмар - отпадането ни от Европа. Може би една добра година, но със сигурност не най-добрата. Отпадането от европейските турнири ще ни тежи доста. Лично мен доста ме боли заради това. Националната купа и Суперкупата ги загубихме по много нещастен начин, особено полуфинала с „Левски“.

Продължава...
 
Младата певица Патриция Колева навърши 15 години
07 December 2015

Не може да не сте чували за Патриция. Младата Паци, както я наричат приятелите й, навърши 15 години на 6 декември. Тя представя Разград на музикалната сцена и е носител на призове и грамоти от много конкурси и участия. Пеенето й се отдава с лекота, но тя си признава, че много обича книгите, а също така сме я виждали и като мажоретка по улиците на града ни.

Продължава...
 
Георги Дерменджиев: „Лудогорец“ се доближава до познатата си класа
02 December 2015

Старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев даде интервю за официалния сайт на клуба два дни преди двубоя с „Ботев“ (Пд). Ето какво очаква специалистът от гостуването в Коматево в сряда.

Продължава...
 
Професор д-р Пламен РАДЕВ: Разградските управници са длъжници на образованието
30 November 2015

Проф. Радев, интересен спор се разгоря в някои медии и социалните мрежи в навечерието на 8 декември – само Софийският университет ли може да се смята за Алма Матер или и всички останали? Това някаква академична ревност ли е, конкуренция, мерене на авторитети или нещо друго?

Продължава...
 
Скулпторът Любомир ДОБРЕВ: Кой ще плати за архитектурните престъпления в Разград?
27 November 2015

Над 20 скулптури, пластики и постери с монументи на скулптора Любомир Добрев и сина му Рафаил Георгиев разгледаха любителите на изкуството по време на изложбата, експонирана в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Авторът Любомир Добрев, който е родом от Разград, представи част от мемориалните си композиции, посветени на герои на войните, християнски светци и покровители на български градове, в които е вложил чувствеността си към формата и естетическия си усет към към детайла. Изящните му произведения са завладявали ценителите на изкуството в Москва, Брюксел, Мюнхен, Равена, Истанбул. Какви спомени и чувства връхлетяха автора след изложбата в галерията, откъдето всъщност започва творческия му път - разказва ни самият Любомир Добрев в интервюто, което направихме с него.

Продължава...
 
Бях като вълк единак в изкуството, сега съм между „правилните“ и „неправилните“ хора...
28 October 2015

Може би ще си спомните случая за картината „Тайната вечеря“, нарисувана в чест на самия Георги Обретенов, директор на ПГТ „Шандор Петьофи“. Тази картина, заедно с лика на Денчо Бояджиев и този на Илиян Дочков, началник на Регионалния инспекторат по образованието, са все дело на младия Нуркан Нуф от Разград.

Продължава...
 
Росен АВРАМОВ: От началото на годината услугите ни са ползвали 116 деца и родители
16 October 2015

Г-н Аврамов, с какво точно се занимава Центърът за обществена подкрепа в Разград, какви са неговите задачи, цели, клиенти?

Центърът за обществена подкрепа предоставя социални услуги, предназначени за деца и семейства с цел предотвратяване на изоставянето на децата и настаняването им в специализирани институции, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институции, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване, обучение и подкрепа на приемни родители и осиновители, консултиране и подкрепа на деца с поведенчески проблеми и прояви.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 513