Търсене

Начало Интервю
Интервю
Даяна ГИРГИНОВА: Музиката ме описва най-точно като личност
09 March 2016

Тя е млада, красива, очарователна и винаги усмихната. Има магнетично присъствие на сцената и ангелски глас, който запленява публиката. Тя е Даяна Гиргинова и от малка е свикнала да бъде под светлините на прожекторите.

Вече десета година момичето развива таланта си в Музикалната школа „Илия Бърнев“ при вокалния педагог Надежда Радославова. В своята витрина на славата чаровната певица има десетки награди от участията си в международни и национални конкурси.

Продължава...
 
Георги МИЛКОВ: В нереформирана държава не може да вирее гражданско общество
26 February 2016

Над 450 жени и деца в неравностойно социално положение са потърсили помощта на специалистите от Консултативния център по проблемите на домашното насилие. Той функционира от 2007 година към Центъра на НПО в Разград и предлага безплатни консултации, беседи и съдебна защита по Закона за защита от домашно насилие.

Продължава...
 
Станислава Петрова:Вече и 13-годишни се подлъгват и посягат към дрогата
19 February 2016

 

Станислава Петрова е секретар на Общинския съвет по наркотични вещества в Разград. Още двама експерти работят към Превантивно-информационния център. Дейността му е да събира, съхранява и анализира информация на общинско ниво, необходима за осъществяването, координирането и оценяването на програмите за борба срещу употребата и злоупотребата с наркотични вещества. През тази 2016 година този център ще навърши 10 години от своето създаване. По този повод ние се свързахме с него, за да научим повече за това как протича работата с младежите...

Продължава...
 
Таня КИДАКОВА, гещалт терапевт: Изпитанията помагат на човек да открие своята съзидателна сила
17 February 2016

Таня Кидакова е завършила психология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Преминала е четиригодишно обучение за психотерапевт в Българския институт по гещалт терапия.

От три години работи в ЦСРИ „Емилиян“ в Разград и има опит с деца с увреждания и техните семейства, както и такива с емоционално-поведенчески проблеми, вследствие на тежки травми в детството.

Продължава...
 
Константин ПРЕПЕЛИЦА: „Лудогорец“ да влезе в Шампионската лига, само да не се среща със„Стяуа“...
03 February 2016

Всяка година на тържествата по случай Деня на Разград присъстват представители на побратимения ни Слобозия, Румъния. Връзките ни с този град в последно време още повече се заздравиха, защото в отбора на „Лудогорец“ играят национали на Румъния.

В състава на делегацията от Слобозия този път, наред с кмета Александър Стойка, бе и бащата на футболиста Андрей Препелица - Константин. Ето какво сподели той специално за вестник „Екип 7“.


Продължава...
 
Д-р Борислав БОРИСОВ: Над 120 души са минали през ортопедията за по-малко от месец
25 January 2016

С влошаването на метеорологичните условия и образуването на поледици се увеличават и хората, потърсили лекарска помощ. От началото на годината над 120 души са минали през Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград.

Кои са най-често срещаните фрактури през зимата, как можем да се предпазим, каква е ролята на рехабилитацията и здравословното хранене при лечението на травмите, на тези въпроси отговаря д-р Борислав Борисов, началник на Ортопедичното отделение в болницата.

Продължава...
 
Д-р Красимир ПЕТРОВ:Грипът не се лекува с антибиотици...
18 January 2016

 

С увеличаването на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и наближаващата грипна вълна в края на януари месец, все повече хора се налага да търсят медицинска помощ. Какво трябва да знаем, за да повишим естествения си имунитет през зимата, как да реагираме при първи симптоми на настинка и грип, трябва ли да се ваксинираме или просто да изядем скилидка чесън и да изпием една греяна ракия?

Продължава...
 
Свилена ДЕЧЕВА: Ако работиш усилено и си добър в това, което правиш, тогава идва и шансът да се изяв
15 January 2016

 

Свилена Дечева няма нужда от дълго представяне. Една от носителите на приза за „Най-достоен българин“ през изминалата 2015 година и почетен гражданин на Разград, Свилена е човек, който много добре знае какво и как да го свърши. В навечерието на празника на Разград решихме да я потърсим, за да сподели повече от опита си и, разбира се, да ни разкаже какво да очакваме от възпитаниците на ЦРД през новата 2016 година.


Продължава...
 
Състезатели като Стилиян Костов и Станислав Ненков са вече утвърдени боксьори в Европа
23 December 2015

Интервю с Венцислав Николов и проф. Мирослав Попович

В края на миналата седмица, както вече писахме, в Разград се състоя за пръв път у нас професионална боксова среща в кат. 69.853 кг за шампионски пояс на WBC – CISBB, която бе спечелена с технически нокаут в деветия рунд от Стилиян Костов. Друг разградчанин – Станислав Ненков, пък стана шампион на България в кат. 72.500 кг, като спечели срещата си също с технически нокаут в шестия рунд. И двете срещи бяха в десет рунда.

Продължава...
 
Светослав ДЯКОВ: Най-сладка бе четвъртата шампионска титла, най-горчи отпадането от „Милсами“
16 December 2015

Бурна година беше, с доста положителни неща, както и с един истински кошмар - отпадането ни от Европа. Може би една добра година, но със сигурност не най-добрата. Отпадането от европейските турнири ще ни тежи доста. Лично мен доста ме боли заради това. Националната купа и Суперкупата ги загубихме по много нещастен начин, особено полуфинала с „Левски“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 529