Търсене

Начало Интервю
Интервю
Ахмед Ахмед: Най-голямата награда е приятелството
19 April 2017

Той пробяга първите 5 километра в живота си именно на миналогодишния „Великденски крос“, организиран от „Зелена стъпка“. Година по-късно и след десетки национални победи в тежки и опасни състезания, той се готви за 70-километров ултрамаратон, а олимпиецът Андрей Гридин го кани за пейсър при подобряването на национален рекорд. Лъчезарното момче от зодия „Овен“ Ахмед Ахмед от Цар Калоян споделя пред „Екип 7“ невероятната си история на амбиции и победи, започнала именно от „Великденския крос“ на „Зелена стъпка“.

Продължава...
 
Цонка ДОНЕВА: Франция за мен означава Шалон ан Шампань и неговите гостоприемни жители
29 March 2017

Както вече писахме, на 1 март в Разград се учреди новото Сдружение с нестопанска цел „Приятели на Франция – Разград“. Негов председател и главен инициатор е мадам Цонка Донева, която мнозина познават от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, където дълги години преподаваше френски език на възпитаниците на гимназията.

Продължава...
 
Британец, живеещ в Каменово, популяризира българския фолклор
27 March 2017

Фолклорната музика е национално богатство, което се разпростира не само по целия свят, а и извън пределите на галактиката. Звукът на народните инструменти е толкова завладяващ, че те пренася в нови необятни светове. Това усеща и британецът Томас Къмингс, след като за първи път чува българските фолклорни ритми и решава, че те трябва да бъдат съхранени за идните поколения.

Продължава...
 
Ирина СТОЯНОВА: И милионерът може да се чувства неуспял, ако се сравнява с милиардер
19 March 2017

В съвременния свят темата за финансовото благосъстояние винаги е актуална. Всеки се стреми към по-висок стандарт на живот, по-голямо жилище, по-хубава кола, по-добре платена работа, но често тези желания остават само в сферата на мечтите. Нерядко се случва човек да попадне в омагьосания кръг на недоимъка и хилядите сметки за плащане, които сякаш валят една след друга.

Продължава...
 
Кирил КОЛЕВ: Приходите от ловен туризъм на Воден растат и то при двойно по-малък отстрел на елени
15 March 2017

Инженер Кирил Колев е на 31 години, родом е от Първомай, Пловдивско. Магистър е по „Ловно и рибно стопанство“ на Лесотехническия университет в София от 2009 година.

След дипломирането си работи в Държавно ловно стопанство „Искър“. През май 2014 година е назначен за ръководител по лова в ДЛС „Воден-Ири Хисар“, а през януари 2015 година за заместник-директор. Няколко месеца по-късно, през юни, поема управлението на стопанството като временно изпълняващ длъжността директор. От 1 юли 2016 година и до момента е титуляр на поста.

Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ, директорът на Езиковата: Гимназията е територия, където духът и словото са свободни
06 March 2017

И аз съм възпитаник на ПГПЧЕ, т.е. на Езиковата гимназия в Разград, която по мое време си беше просто ГПЧЕ. Да, по онова време, в което аз все още се обучавах там, на никого не му правеше впечатление, нито пък се замисляше доколко и какво точно (не) е било „профилирано“. Но вече дори названието на училището е сменено. Какво още се случва в една от „най-елитните гимназии в Разград“, построи ли се онзи прословут „спортен салон“, имат ли си учениците свои „лични шкафчета“ (които досега бяхме виждали само по американските филми) и още един куп други неща – за всички тях днес ще си говорим с директора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев.

Продължава...
 
Дулинко ДУЛЕВ: Господ ми е дал да гледам с ирония и сарказъм на себе си и на света...
23 February 2017

Г-н Дулев, ти си известна и емблематична личност в града ни. Сега всеки те знае, но малко са ни познати ранните ти творчески години...

Ранните ми творчески години са в село Дебнево, Троянско. В часа по литература и граматика учителката ми по български език Мария Кючукова ни възлагаше да пишем съчинения, съчинение по картинка, преразказ. Аз си ги правех, защото ми се отдаваше по-лесно от другите. Паралелно с това си пишех стихотворения към темата.

Продължава...
 
Диджей БРАНКО: Българинът си мисли за хляб, ток и сметки и не желае да плаща и за музика
15 February 2017

Бранимир Фиданов, познат в Разград и като Диджей Бранко, е роден през 1960 година. Наследил от родителите си артистичната жилка, Бранко няколко години следва хранителни технологии в Пловдив, за да се завърна в средата на 80-те в Разград, където прави кариера като един от най-успешните диджеи в града и областта ни.

Продължава...
 
Яков ПАПАРКОВ: Подсилихме се с 10 нови попълнения
10 February 2017

Г-н Папарков, по традиция „Лудогорец“ води активна и адекватна трансферна политика, какви са резултатите от нея за Детско-юношеската школа на клуба през зимния трансферен прозорец?

 

Привлякохме 10 деца в различните възрастови групи. Това са все млади таланти, у които нашите скаути са видели сериозен потенциал. Ние разчитаме да развием техните качества и се надяваме, че един ден ще бъдат част от първия отбор, за да радват всички нас и феновете ни.

Продължава...
 
Диян СИМЕОНОВ: В Закона за движение по пътищата има драстични промени, добре е шофьорите да ги знаят
03 February 2017

От 21 януари тази година в сила влязоха близо 90 промени в Закона за движение по пътищата. Част от тях са само козметични, други обаче са изключително сериозни, предвиждат солидни санкции и принудително-административни мерки и пряко касаят ежедневното ни поведение на пътя.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 587