Търсене

Начало Интервю
Интервю
Разградчани спасяват животи с благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“
07 July 2017

 

 

Разградчани дават шанс на недоносени бебета да поемат своята глътка живот. За това не са нужни пари, а само два грама човечност. Толкова тежи една капачка. Събрани много капачки на едно място, осигуряват скъпата апаратура за отделенията по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Света Анна – Варна“. Благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам – с пластмасови капачки“ е идея на младежи от сдружение „Аз вярвам и помагам“ във Варна.

 

Продължава...
 
Луис КОЛЛИНС: Ще ми липсват Разград и Езиковата гимназия
30 June 2017

 

 

Езиковата гимназия ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ има много добри отношения със световната програма за обмен „Фулбрайт“ и вече от пет години Разград приема представители на тази фондация, като последният техен представител е Луис Коллинс от щата Кентъки в САЩ. Луис е един прекрасен млад човек, който е само на 27 години, но вече се справя чудесно с българския език. Ние се срещнахме с него в деня преди неговото заминаване за родината му, за да поговорим за впечатленията му от България, за трудния за чужденците български, но и за многото спомени и изживявания, които той е имал в нашата страна.

 

Продължава...
 
Игор Пластун пред football.ua: В Разград получих много във всяко отношение
28 June 2017

 

 

Украинският защитник на „Лудогорец“ Игор Пластун счита, че ЦСКА ще бъде основен конкурент на отбора в борбата за титлата през следващия сезон. Пластун, който дойде в Разград от „Карпати“ /Лвов/ през миналото лято, даде пространно интервю за украинския спортен сайт football.ua.

 

Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ: Нашите деца не са по-глупави, просто живеят в различна социално-икономическа среда
23 June 2017

 

 

Зрелостниците от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, които тази година са безспорни първенци по успех от държавните зрелостни изпити, получиха своите дипломи за завършено средно образование. На официална церемония в гимназията директорът Пейчо Георгиев връчи на завършващите 103-ма ученици свидетелствата и шалчета с логото на учебното заведение.

Отлични дипломи от петгодишния период на обучение имат 52 момичета и момчета.

 

Продължава...
 
Татяна ДОЧЕВА: Изградили сме международна мрежа от партньорски училища в над 10 страни
07 June 2017

Татяна Дочева е директор на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат от 1984 година. Завършила е „Педагогика“ и „История“ в СУ „Свети Климент Охридски“, има допълнителна квалификация за начален учител с английски език. Специализирала е „Организация и управление на образованието“.

Продължава...
 
Златка ЙОРДАНОВА: Това, което се случва с едно дете, рефлектира върху цялата обществена система
02 June 2017

Златка Йорданова е психолог към Института за социални дейности и практики в Шумен. Ръководи Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона закрила“, изграден по проект на УНИЦЕФ, „Анимус“ и Института по социални дейности и практики. Центърът е специализиран в подкрепана на деца, жертва на насилие, и деца, участници в правни процедури.

От ноември миналата година до момента Златка Йорданова проведе редица междуинституционални обучения в Разград по въпросите на детското правосъдие със съдействието и партньорството на Сдружение „ЖАНЕТА“.

Продължава...
 
Давид Серано: Децата в нашата академия са талантливи и амбициозни
16 May 2017

Давид, как се стигна до Вашето идване в „Лудогорец“, лесно ли приехте това предизвикателство?

Говорих с Хосе Порталес, който вече бе работил тук. Той ме убеди за не повече от минута, че това е един амбициозен, но и реалистичен проект, който дава много възможности.

Продължава...
 
Доцент Ивайло КОРТЕЗОВ: Всяка задачка е всъщност забавна закачка...
24 April 2017

Неотдавна бяха обявени резултатите от Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Наградата на вестник „Екип 7“ бе за Даница Костова от ЛК „Касталия“. Даница, която е ученичка в 6-ти клас на Математическа гимназия „Д-р П. Берон“ във Варна, се представи с интервю с доцент Ивайло Кортезов, който подготвя ученическите национални отбори за международни олимпиади по математика.

Продължава...
 
Психологът Стоила МАРИНОВА: 70% от децата, жертви на домашно насилие, повтарят семейния модел
21 April 2017

Стоила Маринова е психолог със седемгодишна практика в социални институции и неправителствени организации. Завършила е специалност „Начална училищна педагогика“, както и магистърските специалности – „Психология“ и „Клинична социална работа“.

Продължава...
 
Ахмед Ахмед: Най-голямата награда е приятелството
19 April 2017

Той пробяга първите 5 километра в живота си именно на миналогодишния „Великденски крос“, организиран от „Зелена стъпка“. Година по-късно и след десетки национални победи в тежки и опасни състезания, той се готви за 70-километров ултрамаратон, а олимпиецът Андрей Гридин го кани за пейсър при подобряването на национален рекорд. Лъчезарното момче от зодия „Овен“ Ахмед Ахмед от Цар Калоян споделя пред „Екип 7“ невероятната си история на амбиции и победи, започнала именно от „Великденския крос“ на „Зелена стъпка“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 596