Начало Интервю
Интервю
Надие КАРАГЬОЗОВА: Училището и семейството трябва да излъчват еднакви послания към децата
24 July 2017

Най-трудна е работата точно с тази група подрастващи, които растат в рискови семейства, „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“, е казал духовният водач и борец за човешка свобода Махатма Ганди. Това послание претворява ежедневно в работата си д-р Надие Карагьозова, която от 11 години е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат.

Продължава...
 
Благодаря на публиката, която ни подкрепяше през цялото време, дори и когато губехме в резултата
21 July 2017

„Лудогорец“ направи още една стъпка напред под ръководството на Георги Дерменджиев - класира се в третия квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионска лига, където бе на два пъти и се представи много добре. Да не изброяваме всички успехи, които не са постигани досега от друг отбор през последните 30 години, защото няма да ни стигне страницата. Отдавна се говори в Разград, че носите късмет на „Лудогорец“, а и той на Вас...

Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ: Отминалата учебна година бе добра за ученическия спорт в областта
17 July 2017

Традиция е след края на учебната година, да разговаряме с експерта по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието Николай Миланов, който както винаги бе любезен да отговори на нашите въпроси, свързани с ресорния му предмет и съпричастния към него ученическия спорт.


Продължава...
 
Д-р Митко НОВКОВ: Литературата никога няма да престане да бъде важна
14 July 2017

„Благодарение на Вашата антология, написах стихотворение за моя баща“ тези думи д-р Ивета Попова от РЗИ отправи към съставителя на антологията „Баща ми в мен“ Иван Дойнов на премиерата на книгата му в разградската галерия. И се сипеха думи на вълнение, благодарност. Похвала получиха малките рецитатори от Театрална формация „Пулс“ с ръководител Веселин Керемедчиев.

Продължава...
 
DJ БРАНКО, който издаде ранни мемоари: За мен е по-важно книгата ми не да се купи, а да се прочете!
10 July 2017

 

 

Нощ. Поредната сватба тъкмо е приключила. Диджей Бранко е прибрал техниката си и чака такси. В този момент към него идват две момиченца, на около 5-6 годинки. „Чичо, пусни ни последната песен на Графа“, молят го те. „Деца – казва им Бранко, - вече прибрах тонколоните“. После Бранко им се усмихва и добавя: „Но обещавам, на Вашата сватба ще Ви пусна всяка песен на Графа, която поискате!“...Двете момичета се споглеждат объркано, но после едното, явно по-досетливото, отваря широко очи и заявява на уморения диджей: „Ама ти тогава ще си жив ли?“. Бранко е като ударен с мокър парцал...

 

Продължава...
 
Разградчани спасяват животи с благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“
07 July 2017

 

 

Разградчани дават шанс на недоносени бебета да поемат своята глътка живот. За това не са нужни пари, а само два грама човечност. Толкова тежи една капачка. Събрани много капачки на едно място, осигуряват скъпата апаратура за отделенията по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Света Анна – Варна“. Благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам – с пластмасови капачки“ е идея на младежи от сдружение „Аз вярвам и помагам“ във Варна.

 

Продължава...
 
Луис КОЛЛИНС: Ще ми липсват Разград и Езиковата гимназия
30 June 2017

 

 

Езиковата гимназия ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ има много добри отношения със световната програма за обмен „Фулбрайт“ и вече от пет години Разград приема представители на тази фондация, като последният техен представител е Луис Коллинс от щата Кентъки в САЩ. Луис е един прекрасен млад човек, който е само на 27 години, но вече се справя чудесно с българския език. Ние се срещнахме с него в деня преди неговото заминаване за родината му, за да поговорим за впечатленията му от България, за трудния за чужденците български, но и за многото спомени и изживявания, които той е имал в нашата страна.

 

Продължава...
 
Игор Пластун пред football.ua: В Разград получих много във всяко отношение
28 June 2017

 

 

Украинският защитник на „Лудогорец“ Игор Пластун счита, че ЦСКА ще бъде основен конкурент на отбора в борбата за титлата през следващия сезон. Пластун, който дойде в Разград от „Карпати“ /Лвов/ през миналото лято, даде пространно интервю за украинския спортен сайт football.ua.

 

Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ: Нашите деца не са по-глупави, просто живеят в различна социално-икономическа среда
23 June 2017

 

 

Зрелостниците от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, които тази година са безспорни първенци по успех от държавните зрелостни изпити, получиха своите дипломи за завършено средно образование. На официална церемония в гимназията директорът Пейчо Георгиев връчи на завършващите 103-ма ученици свидетелствата и шалчета с логото на учебното заведение.

Отлични дипломи от петгодишния период на обучение имат 52 момичета и момчета.

 

Продължава...
 
Татяна ДОЧЕВА: Изградили сме международна мрежа от партньорски училища в над 10 страни
07 June 2017

Татяна Дочева е директор на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат от 1984 година. Завършила е „Педагогика“ и „История“ в СУ „Свети Климент Охридски“, има допълнителна квалификация за начален учител с английски език. Специализирала е „Организация и управление на образованието“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 601