Търсене

Начало Интервю
Интервю
Боян БОНЕВ: След взрива на „Социалинвест“ изчезна документация за газостанцията
06 July 2015

Само преди дни Апелативен съд-Варна завиши от четири на пет години затвор присъдата на 42-годишния Боян Бонев, обвиняем за фаталния взрив на газостанцията на „Социалинвест“ в Разград от 6 август 2012 година, при който загинаха двама души, а трети беше тежко ранен.

Миналата седмица потърсихме Бонев, за да коментира решението на съда и да ни разкаже своя поглед за инцидента и последвалия процес. Позицията му анонсирахме в предходния си брой. Днес Ви представяме цялото интервю, което Бонев даде за „Екип 7“.

Продължава...
 
Красимира КУБАРЕЛОВА, писателка: Как да не харесаш Разград - град с хора с възрожденски дух?
03 July 2015

Г-жо Кубарелова, романите Ви се четат от много потребители на библиотеката. Мислили ли сте, че ще станат едни от най-четените романи от български автори в днешно време?

Много добра хрумка на организаторите на срещата беше да донесат книги от библиотеката, това е нещо, което не се забравя. Мед ми капна на сърцето, като видях през колко ръце са минали книгите ми, колко хора са ги прочели, с какво уважение и любов.

Продължава...
 
Писателят Мариан ЖЕЛЕВ: Някаква магия и особена културна енергия има в Разград
01 July 2015

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ неотдавна бе представена новата книга - сборник с разкази „На бял свят“, на Мариан Желев. Той е роден в Добрич през 1974 година. Първите му публикации от 1994 година – разкази, публикувани в местни вестници. Получава първа награда от националния конкурс „Рашко Сугарев“ в Пловдив за къс разказ от млад автор през 2005 година. Член е на Съюза на българските писатели от 2003 до 2013 година.

Продължава...
 
Бруно РИБЕЙРО: Моуриньо може да помогне за привличането на нови играчи
19 June 2015

Г-н Рибейро, как се чувствате?

Много съм щастлив, че се присъединих към най-големия клуб в България. Идвам от Португалия, където през последните 6 месеца бях треньор на "Витория Сетубал" в първа дивизия. Сега идвам тук в отбор, който преди 6 години е бил в трето ниво на българския футбол, а сега играе в Шампионската лига.

Продължава...
 
Христо СТОЯНОВ: За българина заблудите звучат по-ефектно от истината и той лесно тръгва след тях...
17 June 2015

Наскоро скандалният писател Христо Стоянов гостува на разградска публика. Той е автор на романи, предизвикващи обществени дебати и нападки към личността му. Заради писаното слово в романите „Скритият живот на една помакиня“ и „Рязаният поп“, „Копелето - Евангелие от Юда“ е преследван, бит, съден и анатемосван.

Продължава...
 
Димитър ПАПАЗОВ, президент на ШК "Абритус": Шахът развива интелекта и помага за всяко нещо в живота
12 June 2015

Г-н Папазов, мъжкият отбор на ШК "Абритус" за трети пореден път спечели шампионската купа в българския шах и дори Ви я поднася лично всяка година. Какви чувства изпитвате?

Радостен и горд съм, че постигаме нещо в нашия малък град. Ние сме единственият клуб тук /освен професионалния футболен "Лудогорец"/, който играе в "А" републиканска група и е за трети път държавен шампион в един от най-интелектуалните спортове. Мисля, че този успех е добър за града, за младите хора и сме пример за това, как трябва да се развива спортът в Разград.

Продължава...
 
Пенчо ПЕНЧЕВ, председател на ЛРД „Сокол“: Над 70 ловци тръгваме на митинг в София
08 June 2015

На 11 юни на площад „Ал. Невски“ в София членовете на Националния ловно-рибарски съюз и на Сдружението на ловците и риболовците в България излязат на митинг, под мотото за „Европейско бъдеще на ловното движение в България“. Съюзът на ловците и риболовците застава категорично зад идеята за създаване на нов закон за лов с ясни правила, регламенти и отговорности, съобразени с европейските критерии и изисквания.

Продължава...
 
Eзотерик Христо НАНЕВ: Българите сме талантливи – въпросът е за добро или за зло ползваме таланта си
05 June 2015

В Регионалната библиотека „Проф.Боян Пенев“ се състоя среща с писателя Христо Нанев, организирана от Движението за нравственост и библиотеката. Христо Нанев живее в Пловдив. Той е езотерик и изследовател на паранормалното. Завършил е българска филология и театрална режисура. Работил е като учител, заместник-директор на училище. Сега се занимава предимно с писателска дейност. Написал е 14 книги с художествена и езотерична тематика. Прави регресии /връщане в предишни животи/ с цел преодоляване на проблеми. Изследва различни феномени. Удостоен със специалната награда на Асоциация „Феномени“ за 2000 г.

Продължава...
 
От хор „Железни струни“ до световните метъл сцени
03 June 2015

Вокалистът на метъл бандата ViolentorY Димитър Белчев бе обявен на 10 май за един от участниците в международния проект Vivaldi Metal Project. В него шедьовърът на Антонио Вивалди „Годишните времена“ ще бъде реаранжиран в метъл версия и ще се изпълнява от музиканти от най-висока класа от целия свят.

Продължава...
 
Георги ДЕРМЕНДЖИЕВ: Oгромна благодарност на хората от Разград за подкрепата
03 June 2015

Като старши треньор на ПФК „Лудогорец“ Георги Дерменджиев постигна забележителни успехи с отбора: 3 пъти шампион като помощник треньор /2012, 2013, 2014 г./, две купи на България и една суперкупа, с успехи и в Лига Европа. В първенството 2014/15 г. – шампион и носител на суперкупа на България, изведе отбора до Шампионска лига и е първият български треньор, постигнал първа победа и равенство с актив от 4 точки в груповата фаза. Това е неговото най-добро постижение в професионалния му път.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 499