Търсене

Начало Интервю
Интервю
Д-р Лиляна ТОНЕВА: Летните вируси протичат бързо, но са много заразни
24 July 2015

Лятото е един от най-обичаните сезони, но носи със себе си и опасности – ентеровируси и големи горещини. Не е възможно изцяло да избегнем вирусите и жегите, но можем да ги понесем по-леко, когато сме подготвени и знаем как да се погрижим за здравето си. Как да се предпазим от летните вируси и високите температури, разказа д-р Лиляна Тонева, специалист по вътрешни болести и хомеопатия.

Продължава...
 
Спортният директор Методи Томанов: „Лудогорец“ ще се завърне в Европа по-силен
24 July 2015

- Г-н Томанов, на какво се дължи неочакваното отпадане на „Лудогорец“ от „Милсами“? Каквo е Вашето обяснение?

- Бяхме длъжни да преодолеем отбора на „Милсами“, който не е от нашата класа и затова разочарованието е толкова голямо. Но това е част от футбола и сега е моментът да си направим правилните изводи. Причините за отпадането, според мен, са комплексни.

Продължава...
 
Гюнай ХЮСМЕН: Искам да покажа какво е да си истински депесар
17 July 2015

Г-н Хюсмен, появиха се информации за натиск от страна на ДПС към Ваши симпатизанти. Последно това беше във връзка с раздаването на помощи за мюсюлманския празник Рамазан байрам. Как ще коментирате ситуацията?

Такива дарения във връзка с байрама при мен са традиция. Правя го за четвърта поредна година. В този смисъл това не е нещо ново, нито пък предизборно. Считам, че това, което правя е редно и хората са щастливи и доволни, че някой прави нещо за тях, макар и малко. Държа да подчертая, че всичко това е с мои лични средства.

Продължава...
 
Библиотекари се обучават да вземат решения в коалиции и да правят застъпничество
13 July 2015

От 7 до 9 юли 2015 г. в Разград в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев" се проведе обучение на тема „Роля на библиотеките като партньор на НПО в постигане на местни каузи" с участието на Спаска Тарандова – проектен координатор, и Мирослава Кацарова - експерт „Развитие на библиотеките“. Участници в обучението бяха 8 библиотечни специалисти от РБ „Проф. Боян Пенев“ и двама от читалищните библиотеки в Кубрат и Завет.

Продължава...
 
Боян БОНЕВ: След взрива на „Социалинвест“ изчезна документация за газостанцията
06 July 2015

Само преди дни Апелативен съд-Варна завиши от четири на пет години затвор присъдата на 42-годишния Боян Бонев, обвиняем за фаталния взрив на газостанцията на „Социалинвест“ в Разград от 6 август 2012 година, при който загинаха двама души, а трети беше тежко ранен.

Миналата седмица потърсихме Бонев, за да коментира решението на съда и да ни разкаже своя поглед за инцидента и последвалия процес. Позицията му анонсирахме в предходния си брой. Днес Ви представяме цялото интервю, което Бонев даде за „Екип 7“.

Продължава...
 
Красимира КУБАРЕЛОВА, писателка: Как да не харесаш Разград - град с хора с възрожденски дух?
03 July 2015

Г-жо Кубарелова, романите Ви се четат от много потребители на библиотеката. Мислили ли сте, че ще станат едни от най-четените романи от български автори в днешно време?

Много добра хрумка на организаторите на срещата беше да донесат книги от библиотеката, това е нещо, което не се забравя. Мед ми капна на сърцето, като видях през колко ръце са минали книгите ми, колко хора са ги прочели, с какво уважение и любов.

Продължава...
 
Писателят Мариан ЖЕЛЕВ: Някаква магия и особена културна енергия има в Разград
01 July 2015

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ неотдавна бе представена новата книга - сборник с разкази „На бял свят“, на Мариан Желев. Той е роден в Добрич през 1974 година. Първите му публикации от 1994 година – разкази, публикувани в местни вестници. Получава първа награда от националния конкурс „Рашко Сугарев“ в Пловдив за къс разказ от млад автор през 2005 година. Член е на Съюза на българските писатели от 2003 до 2013 година.

Продължава...
 
Бруно РИБЕЙРО: Моуриньо може да помогне за привличането на нови играчи
19 June 2015

Г-н Рибейро, как се чувствате?

Много съм щастлив, че се присъединих към най-големия клуб в България. Идвам от Португалия, където през последните 6 месеца бях треньор на "Витория Сетубал" в първа дивизия. Сега идвам тук в отбор, който преди 6 години е бил в трето ниво на българския футбол, а сега играе в Шампионската лига.

Продължава...
 
Христо СТОЯНОВ: За българина заблудите звучат по-ефектно от истината и той лесно тръгва след тях...
17 June 2015

Наскоро скандалният писател Христо Стоянов гостува на разградска публика. Той е автор на романи, предизвикващи обществени дебати и нападки към личността му. Заради писаното слово в романите „Скритият живот на една помакиня“ и „Рязаният поп“, „Копелето - Евангелие от Юда“ е преследван, бит, съден и анатемосван.

Продължава...
 
Димитър ПАПАЗОВ, президент на ШК "Абритус": Шахът развива интелекта и помага за всяко нещо в живота
12 June 2015

Г-н Папазов, мъжкият отбор на ШК "Абритус" за трети пореден път спечели шампионската купа в българския шах и дори Ви я поднася лично всяка година. Какви чувства изпитвате?

Радостен и горд съм, че постигаме нещо в нашия малък град. Ние сме единственият клуб тук /освен професионалния футболен "Лудогорец"/, който играе в "А" републиканска група и е за трети път държавен шампион в един от най-интелектуалните спортове. Мисля, че този успех е добър за града, за младите хора и сме пример за това, как трябва да се развива спортът в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 503