Търсене

Начало Интервю
Интервю
Стоян ВЕЛИКОВ: Работим за патриотичното възпитание на младите и за възвеличаване подвига на героите
08 July 2016

Стоян Великов е председател на Областния съвет на ветераните от войните в Разград. Началникът на отбраната на България генерал Константин Попов награди лично Стоян Великов с грамота и боен нож на проведения неотдавна X конгрес на Съюза на ветераните от войните и техните потомци, за усърдна и добра дейност. Наградените бяха общо шестима за страната.

Продължава...
 
Проф. Диана ГЕРГОВА, д.и.н.: Мечтая за музей на гетската култура в Сборяново, даже сме избрали място
29 June 2016

Как установихте, че целият комплекс е свързан с погребението на гетския владетел Котела?

Имах предположения относно това, но те бяха само хипотеза до момента, когато открихме това сандъче със златни дарове в могилата. То показва, че погребението е точно от втората половина на четвърти век пр. Хр. Всичките находки са уникални, нито един от предметите не се повтаря другаде, няма аналогия!

Продължава...
 
Ненко МЕТЕВ: Притеснявам се да не се нароят много необразовани образовани хора...
27 June 2016

Ненко Метев е скулптор. Завършил е катедрата по изобразително изкуство от първия випуск на Великотърновския университет /1967/. 33 години е бил директор на Разградската художествена галерия. Негови творби са участвали в множество национални и международни изложби. След като преди десетина години загубва единствената си дъщеря, Ненко Метев се усамотява в майчината си къща в с.Ясеновец, където живее и твори и днес, очаквайки своята 80-годишнина.

Продължава...
 
Проф. д-р Недим ГЕНДЖЕВ: Ще закрия мюсюлманското изповедание на Мустафа Хаджи
24 June 2016

Недим Генджев е роден през 1945 година в Глоджево, сега в община Ветово. Завършил е висше юридическо образование и е защитил в Сирия докторат на тема "Социалната справедливост в исляма и социализма". Дългогодишен главен мюфтия. Първият човек, официално поискал в края на 1989 година да се върнат имената на мюсюлманите в България и единственият мюсюлманин на Кръглата маса.

Продължава...
 
Проф. Михаил НЕДЕЛЧЕВ: Настъпи едно драматично пропадане в света на вулгарното
24 June 2016

Професор Михаил Неделчев e един от най-колоритните интелектуалци между литературните критици и историците на родната и европейската литература и политик на новото време.

Роден е през 1942 година в София, завършва 6-о училище „Граф Игнатиев“, а по-късно придобива специалност „Славянска филология и философия“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Продължава...
 
Вратата ни е отворена за всеки, който има нужда да дойде при нас и чувства, че желае да го стори
22 June 2016

Вероизповеданията у нас и навсякъде са щекотлива тема, но това не пречи в Разград да съществуват легално (заедно с нашата официална Православна църква) още няколко различни религии, със съответните към тях сгради за тази цел. Дали ще си говорим за мюсюлмани, адвентисти или евангелисти, общото при тях е все едно – те канят вярващите сред населението. И ние, като жители на този град, би било добре, да познаваме всички, за да живеем в разбирателство и хармония помежду си.

Продължава...
 
Фондация „Америка за България“ е впечатлена от две училища в областта и ги финансира с 250 000 лева
10 June 2016

Наталия Митева е Програмен директор "Образование и библиотеки" във Фондация "Америка за България". Присъединява се към екипа на Фондация "Америка за България" през 2011 г. след работа с различни програми на Американската агенция за международно развитие във Вашингтон (САЩ) и Сърбия.

Продължава...
 
Проф. Иван СТОЯНОВ: В края на века, ако има историци, ще напишат „Имало едно време България“
06 June 2016

Г-н професор, какво е Априлското въстание за българския народ, каква роля, според Вас, изигра за съдбата на българите? Ние оценяваме ли това достатъчно обективно днес, 140 години по-късно?

Специално историците – да! Мисля, че и българският народ, като народ, също оценява подвига на априлци. И ще Ви отговоря защо.

Продължава...
 
Юри Васев: Моите момчета имат шампионски манталитет, ще го покажат и в мъжкия тим
01 June 2016

Г-н Васев, честита титла на отбора, на който сте треньор, при това с рекорд от поредни победи, припомнете колко точно бяха те?

Постигнахме 21 поредни победи тази пролет. Инкасирахме след тях една загуба, която не е болка за умиране, защото малко отрезвяване никога не е излишно. След това продължихме с победния ход до последния мач с „Локомотив“ /Пловдив/, в който постигнахме двойна класика – 6:0. Изключително съм доволен от представянето на отбора през целия шампионат. Момчетата отбелязаха общо 101 гола, което е страхотно постижение. Разликата между нас и следващите два отбора е 9-10 точки. Така че не вярвам някой да може да се усъмни, че отборът заслужено триумфира със златните медали.

Продължава...
 
Станахме шампиони за пети пореден път, защото момчетата се раздадоха и имахме огромна подкрепа
27 May 2016

Старши треньорът на ПФК „Лудогорец“ Георги Дерменджиев има 5 шампионски титли с „Лудогорец“, от които две като старши треньор, две купи на България, две суперкупи, спечелени 4 точки в групите Шампионската лига, предстои му отново да води отбора в евротурнирите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 547