Търсене

Начало Интервю
Интервю
Станимир СЪБЕВ, един млад човек от Разград: Нека живеем тук и сега, но с мисли за бъдещето…
25 November 2016

Той е на 28 години, безработен разградчанин. Казва, че не работи поради това, че не може да реализира капацитета си в процеса на работа, която се предлага. Девизът му е „Не кради, не лъжи и не убивай!“. Не лъжи, защото лъжеш себе си. Не убивай! Ако убиваш /животни, разбира се - б.а./, за да се нахраниш, макар че можеш и без това, го намали до минимум.

Продължава...
 
Боксьорът Стилиян КОСТОВ: Целта ми е винаги да съм шампион
07 November 2016

Той е най-известният и успял професионален боксьор от Разград. Още при аматьорите бе многократен медалист от републикански първенства по бокс и кикбокс. В професионалния бокс е три пъти шампион на България на 69,8 кг (два пъти) и на 72,5 кг, балкански шампион при 72,5 кг и шампион на WBC версия CISBB 69,8 кг. От 2011 година е лицензиран мениджър промотор и професионален боксьор към БПБС.

Продължава...
 
Женета АЛЕКСАНДРОВА: Съвременната библиотека няма нищо общо с тази от миналото
04 November 2016

Женета Александрова е директор на Регионална библиотека „Професор Боян Пенев“ от четири години. Завършила е Държавен библиотекарски институт, след което е следвала във Великотърновския университет. Оттам тя е магистър по „Библиотекознание и библиография“, а после следва и в Софийският университет, където се дипломира като магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика“. Гордее се, че нейната работа е пряко свързана с това, за което е учила, и за нея библиотечната професия е призвание, а не просто един от многото житейски пътя. Обича своята работа, както обича и книгите и е зодия „Лъв”. С нея се срещнахме точно на 1 ноември, в деня на нейния професионален празник, за да си говорим за книгите, будителите, самиздата, програмирането...

Продължава...
 
Разградчаните Катя и Жоро ГЕОРГИЕВИ: Близо сме до осъществяване на американската мечта
02 November 2016

Преди 15 години публикувах в „Екип 7“ /28.02.2001 г./ разговора ми с гостуващото от Вашингтон семейство на Катя и Георги Георгиеви /Дългия Жоро/. Тогава семейството вече беше направило сериозни стъпки към натурализирането си в страната на неограничените възможности.

Продължава...
 
Настояваме българската държава да ремонтира и възстанови джамията „Ибрахим паша“
10 October 2016

Г-н Главен мюфтия, след края на научната конференция, посветена на 400 години от изграждането на джамията „Ибрахим паша“ в Разград, хората останаха и Ви зададоха много въпроси, какво най-вече Ви питаха, какво ги вълнува най-много?

Продължава...
 
Румян ЗАНЕВ: Артистите са като химикалката за писателя – чрез тях създавам изкуство...
10 October 2016


По време на концерта за 50-годишния юбилей на Капанския ансамбъл редица Ваши колеги изтъкнаха, че съставът има уникален и разпознаваем облик, който съчетава автентичното с модерното. Как успяхте да разчупите традиционната представа за фолклора, без да нарушавате неговата основна стилистика?
Продължава...
 
Васил Петров: С внос на слънчоглед ще ни принудят да продаваме на ниски цени
19 September 2016

Г-н Петров, в предишен разговор стана дума, че се очаква тази година реколтата от слънчоглед да не е добра, вече започна прибирането, каква е ситуацията?

Преполовихме прибирането, а добивите се движат между 150 и 350 кг като най-често са около 250 кг от декар. Това е доста под очакваното, обичайно в нашия регион се прибират от 350 до 430 кг. Това отново е една негативна тенденция по отношение на доходите, които ще получат земеделските производители.

Продължава...
 
Мм Ивайло ЕНЧЕВ: Още като дете усетих тръпката да бъда състезател
02 September 2016

На 5 септември най-силният и единствен професионален шахматист в Разградска област - международният майстор Ивайло Енчев, навършва 27 години. Чест гост в спортната ни рубрика, този път Ивайло бе така добър да ни даде интервю, в което ние си говорим за най-невероятната игра в света след футбола – шахмата. С него си говорим и за нелекия път към успеха на едно момче от малък провинциален град, което покори висотите на играта в много турнири в България и Европа. Ивайло Енчев е възпитаник на ШК „Абриту“ - Разград, който се нарежда сред най-значимите клубове в България, завоювал няколко пъти отборната шампионската титла на страната.

Продължава...
 
Георги ДЕРМЕНДЖИЕВ: Искам да спечелим повече точки, отколкото при първото участие в групите
29 August 2016

Г-н Дерменджиев, какво мислите за жребия, добър ли е той за „Лудогорец“?

Жребий като жребий, очевидно е, че в първа урна всички съперници са трудни и много силни. Падна ни се ПСЖ, който напълно отговаря на тези определения. „Арсенал“ също е един отбор, който играе добър европейски футбол. „Базел“ са стар наш съперник, също сериозен тим. На нас не ни остава нищо друго, освен да се подготвим добре за всичките тези мачове и се надявам така да спечелим точки.

Продължава...
 
Професор Диана ГЕРГОВА: Културните паметници в „Сборяново“ се рушат, премиерът Борисов да помогне
22 August 2016

Проф. д.и.н. Диана Гергова е един от най-изтъкнатите български траколози и специалисти по тракийска археология. Дългогодишен ръководител на разкопките в Националния резерват „Сборяново“ в района на Исперих. Автор е на множество книги и над 200 научни статии. Член е на престижни национални и международни организации.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 569