Търсене

Начало Спорт
Спорт
Бизнесмени наддават за изхода на двубоя Шапката - Засечката
11 August 2008

В събота, по време на селищния празник в самуилското село Хума, наред с концерта на поп-фолкпевицата Наргис, ансамбъл "Самуил", любителите на народните борби имаха много емоции край алая. Надпреварата се проведе в 4 възрастови групи. Деца, родени 1995-1996 г., в 5 теглови категории. Момчета, родени 1993-1994 г. - в 5 теглови категории,. Кадети и юноши - в 3 теглови категории и мъже в 2 категории.

Участие взеха над 60 състезатели основно от школите по борба на територията на областта. Доминиращи бяха подрастващите борци от СК "Кубадън" - Лозница, които извоюваха най-много първи места.


Продължава...
 
Кушии на сбора в Беловец
11 August 2008

По стара традиция в деня на сбора в Беловец, Кубратско, се проведоха конни надбягвания. Главен двигател и спонсор на кушиите отново бе местният бизнесмен и голям любител на конния спорт Лютфи Дахилов. Състезанието бе уважено от депутатите д-р Хасан Адемов, Дауд Осман и Илкер Мустафов, зам.-областният управител Бехчет Сюлейман, кметовете на Исперих, Цар Калоян и Кубрат, председателят на Общинския съвет в Кубрат д-р Ибрахим Яхов.


Продължава...
 
Шахматната купа „Абритус“ отпътува за Русе
11 August 2008

15-тата купа „Абритус“ отпътува за Русе. Вчера в Разград завърши юбилейното издание на един от най-утвърдените опен турнири в страната. Първото място със 7.5 точки от 9 възможни спечели младият представител на ШК „Пристис“ мм Ростислав Раев. Освен купата, той взе и плик с 800 лв. Второто място стана притежание на талантливия разградски състезател Стелян Георгиев, който водеше във временното класиране и напълно заслужаваше купата. От разградчани много добре се представи и Тодор Павловски, който раздели 5-7-мо място с 6 точки.


Продължава...
 
Успех на Зия Нухов в Истанбул
11 August 2008

 

В Истанбул завърши седмият международен шахматен фестивал. Тази година добилият голяма популярност турнир събра 384 състезатели. Сред участниците бе и изтъкнатият разградски шахмайстор Зия Нухов, който от девет години живее и работи като треньор в мегаполиса.

Въпреки че отдавна не бе играл в състезание от подобен ранг, Зия се представи много добре.Продължава...
 
Бейзболният "Абритус" победи с 15:1 тигрите от Завет в приятелски мач
11 August 2008

За втора поредна година България ще отбележи официално 12 август - Международен ден на младежта. През тази година празникът преминава под мотото "Младите хора и климатичните промени - време за действие". Държавната агенция за младежта и спорта е основният координатор при отбелязването му в България.


Продължава...
 
Този уикенд няма да има автокрос „Лозница“
08 August 2008

Тази събота и неделя на пистата край с.Ловско, Лознишка община, трябваше да се проведе автокрос „Лозница“ - VIII кръг от националния шампионат. Въпреки че това състезание с бъгита е в календара на Българската федерация по автомобилен спорт, то няма да се състои, заяви Бойко Грозданов от СБА-Търговище, съорганизатор на състезанието.


Продължава...
 
В събота – народни борби в Хума
08 August 2008

В събота в самуилското село Хума ще се проведат народни борби. Проявата е в чест на сбора. На алая ще се представят състезатели в три възрастови групи: деца, момчета и кадети.

Основен спонсор на проявата е бившият борец, а сега бизнесмен Кадри Кабил.


Продължава...
 
Стоян Цонев от Цар Калоян – трети в света
08 August 2008

През миналата седмица, от 29 юли до 3 август, в Истанбул се проведе световно първенство за юноши - свободен и класически стил и за девойки.

В свободния стил България бе представена от 5 състезатели. В кат.55 кг Стоян Цонев от цар-калоянската школа завоюва бронзов медал. Възпитаникът на треньора Дауд Ибрям е единственият представител от Лудогорието в тази възрастова група.


Продължава...
 
38 шахматисти местят на „Купа Абритус“
08 August 2008

В сряда в Разград започнаха партиите от юбилейния 15-ти открит шахматен турнир „Купа Абритус“. Официалният старт бе даден от президента на ШК „Абритус“ и зам.-кмет на общината Любомир Цонев. В една от най-престижните прояви от вътрешния календар на БФШ се включиха 38 състезатели от цялата страна, сред които 2 международни майстори и 12 майстори на спорта.


Продължава...
 
"Разград 2000" падна у дома от новака в "Б" група "Аристон"-Русе
08 August 2008

В сряда отборът на "Разград 2000" изигра четвъртата си контрола от лятната подготовка. Разградчани срещнаха на ст."Балканфарма" новия член на Източната "Б" група "Аристон" /Русе/.

Всъщност, както треньорският щаб на гостите, така и футболистите в деня на мача все още не знаеха със сигурност дали ще играят във втора професионална дивизия. Вчера шефът на ОС на БФС-Русе Димитър Димитров /Кулата/ съобщи за „Екип 7“, че в централата на БФС вече е получен факс от футболния клуб "Аристон", че ще се включи в професионалната лига. „Аристон“ влиза на мястото на разпадналия се "Добруджа" /Добрич/.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Следваща > Последна >>

Резултати 4461 - 4470 от 4834