Търсене

Начало Спорт
Спорт
Сребърна салатиера за шампиона на Разград Калоян Николов
15 September 2008

От вторник до петък на корта с изкуствено покритие в ОУ „В.Левски“ се проведе четвъртият турнир по тенис за подрастващи за купата на панаира.

В състезанието на 14-годишните участваха 10 тенисисти. На финала младата надежда на разградския тенис Калоян Николов победи с 6:2, 6:3 Георги Варчев и спечели турнира. Трети е Димитър Иванов.


Продължава...
 
Сунай Вели разпечатва домакините от “Септември” с английски гол
15 September 2008

Вчера се изиграха мачовете от шестия кръг на "В" Североизточна група. Отборът на "Разград 2000" гостува на "Септември" в Тервел, а другият ни тим - "Скрита сила" /Мъдрево/ - на "Аристон" в Русе.


Продължава...
 
Зекирие Зекирие не иска в "Скрита сила"
15 September 2008

От началото на сезона играчът на "Скрита сила"-Мъдрево Зекирие Зекирие или влиза като резерва, или търка резервната скамейка, или просто не присъства на мачовете на отбора. В началото отсъствието му като титуляр на терена лъкатушеше между “треньорска” и действителна контузия.


Продължава...
 
В Исперих честваха 70-годишнината на Осман Дуралиев
15 September 2008

Рекорден брой участници - 165 от 18 клуба от цялата страна, почетоха народните борби в Исперих. Честваше се 70-годишнината на Осман Дуралиев и 60-годишнината на Рамадан Ахмедов. Сребърният Осман има в актива си две вицеолимпийски титли от 1968 и 1972 година. Както и осем втори места от световни и европейски първенства.


Продължава...
 
Ангел Ковачев, заслужил треньор по борба: Махнаха ме от разградската борба на партийна разпивка
12 September 2008

 

Как бях уволнен като треньор на отбора по борба мъже на ФД „Лудогорец“

Това се случи през лятото на 1982 година. Но, ето една малка предистория преди уволнението ми.

До 1964 год. бях състезател в отбора на „Лудогорец“-Разград. Същата година през септември ме приеха в двегодишната треньорска школа по борба към ВИФ, която завърших с отличен успех. Веднага бях назначен за треньор в специализираната школа по борба с директор и преподавател Юмер Фикриев.

Продължава...
 
В Разград започва научен експеримент по въпроси на физическото възпитание
12 September 2008

 

В няколко разградски училища ще се проведе научно проучване по физическо възпитание и спорт, това научи "Екип 7" от старши експерта по ФВС в РИО-Разград Николай Миланов.

Проучването ще се осъществи от НСА "Васил Левски"-София по спечелен и финансиран от ДАМС проект "Проучване на психофизическата подготовка на учениците". Партньори в реализирането му ще са РИО в Разград, Шумен и Варна, на чиито територии ще се осъществят практически проучванията. Накрая проектът ще завърши с национална конференция, чиито домакин ще е гр.Разград на 13-14.12.2008 г.

Продължава...
 
Жана Петкова с бронз при ветераните
12 September 2008

 

Като човек от кухнята на плувните спортове в нашия град повече от 55 години, не бих могъл да не се зарадвам на първия медал на наша плувкиня от държавно първенство. Въпреки че става въпрос за преподавателката в УСШ „Руси Бухтев“ - Жана Петкова. Не ме притеснява фактът, че участието на Жана става от името на плувния клуб на ветераните „Ирис“ от Русе, след като в две предни първенства тя беше част от отбора на Свищов.

Продължава...
 
Под аплаузите на зрителите, колоната потегли от Разград за Варна
12 September 2008

 

В сряда по обяд, под аплодисментите на зрителите, участниците в 58-та Обиколка на България потеглиха за Варна. 89 бегачи стартираха в ІІІ етап с дължина 132 км.

Както се полага в такива случаи, изпращането на стоманената колона бе съпроводено с кратка церемония. Кметът на Разград Денчо Бояджиев облече жълтото трико на Волдимир Старчик, който пръв пресече финалната линия и спечели ІІ етап от Габрово до Разград.

Продължава...
 
Волдимир Старчек пръв под арката в Разград
10 September 2008

 

Латвиецът Волдимир Старчек победи във втория етап на Обиколката на България Габрово - Разград. Той финишира с 38 секунди преднина пред временния водач, французина Тома Бутей, който кара за “Хемус” – Троян. На цяла минута след тях финишира третият в подреждането Нормандс Ласис от Латвия. След още две минути по булевард „България“ навлезе и основната група.

Продължава...
 
Трите разградчанки обраха първите места при 13-годишните
10 September 2008

 

Изключително успешно бе участието на нашите състезатели по бадминтон от СК "Бадминтон-Разград" на националния турнир "Ерато" в гр.Хасково. Балканската ни шампионка при 13-годишните Десислава Танева стигна до два финала - на сингъл и на двойки заедно с Теодора Колева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Следваща > Последна >>

Резултати 4531 - 4540 от 4980