Търсене

Начало Спорт
Спорт
Шампионски титли за Разград
28 January 2008

Повече от успешно започва 2008 г. за атлетите от СК „Лудогорец“. Йоана Петкова грабна шампионската титла на страната в петобоя. Щафетата на Разград на 4х200 метра – момчета, стъпи на най-високото място на почетната стълбичка на победителите. Калоян Недев, Вели Вели, Димитър Йорданов и Свилен Минчев направиха едно фантастично бягане и спечелиха златните медали.
 

Продължава...
 
Четири шампионски титли за лудогорската борба
28 January 2008

211 борци от 30 клуба участваха в държавното първенство в Сливен за кадети /16-17 г./. В надпреварата за определяне на националните състезатели в тази възрастова група от Разградска област се включиха клубовете от Разград, Лозница и Самуил.
 

Продължава...
 
Пета победа на Мария Маринова
25 January 2008

Най-титулованата в последните години разградска лекоатлетка – Мария Маринова, постигна петата си победа в крос „Освобождение“. Впрочем, възпитаничката на СКЛА „Лудогорец“ за трети пореден път печели златото при жените. 224 представители на Царицата на спортовете застанаха на старта в най-старата проява, посветена на Деня на Разград – 28 януари.

Продължава...
 
В храма на историята на баскетбола
25 January 2008

Джеймс Нейсмит! Име на човек, за когото чух и четох, когато започнах да уча баскетбол в Стара Загора – 1949 год. Задължително го знаят и специалистите ни по баскетбол Жана Петкова, Николай Ангелов, Стефан Данаилов и хората, близки до баскетбола и интересуващи се от него. Именно Нейсмит е измислил тази игра през 1891 година в Спрингфийлд, щата Масачузетс, САЩ.
В Спрингфийлд паркираме пред нещо като кубето на храм-паметник „Александър Невски“, но по-голямо от самия него, покрило я цялата, че и повече. Отстрани се извисява огромна кула с още по-огромна баскетболна топка на самия й връх.
 

Продължава...
 
Първи стартове за новата година
25 January 2008

В събота и неделя в столичната зала „Фестивална“ ще се проведат две състезания от календара на БФЛА - държавното първенство по лека атлетика за момичета и момчета – 14-годишни и международният турнир „Академика“. В проявите ще вземат участие и 11 състезатели на СКЛА „Лудогорец“.

Продължава...
 
Търг за 6 спортни обекта през февруари
23 January 2008

Най-сетне Община Разград предприе мерки да вкара в съзвучие със закона владението на спортните си имоти. На редовната сесия на Общинския съвет на 30-ти януари ще бъде одобрен или отхвърлен планът на спортната комисия да се проведе търг за отдаване под наем на 6 спортни обекта. Става реч за залата по борба на градския стадион, която е 303 кв.м и и е определена начална тържна цена 16 лв. Залата за лека атлетика с квадратура 403 кв.м е с начална цена 20 лв.
 

Продължава...
 
Разградчани отмарят в Куба по време на вота за Фидел
23 January 2008

От миналия петък в Куба отмарят пет разградски семейства. Те са настанени в петзвезден хотел в курорта Варадеро. Между тях са и семействата на органично свързаните с местния футбол – Иво Адреанов и Милен Киров. На острова на Фидел Кастро разградските авантюристи ще останат десет дни. Затова са броили по 5 бона. Почивката им съвпадна с парламентарните избори в Куба, така че нашите могат да минат за туристи по време на избори.
 

Продължава...
 
Кметът на Исперих награди републиканския шампион Ерхан Феиз
23 January 2008

С подобаваща тържественост кметът на община Исперих Адил Решидов прие в кабинета си републиканския шампион в кат 55 кг от държавното лично първенство по свободна борба и състезател на СК по борба и сумо “Хан Аспарух” Ерхан Феиз. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Бейсим Басри, президентът на клуба Музафер Мустан, водачът на четиримата исперихски борци Белгин Шукри.
 

Продължава...
 
Утре стартира крос „Освобождение“
23 January 2008

Утре от 14.00 ч. на площад „Възраждане“ ще бъде даден старт на най-масовата проява, посветена на Деня на Разград – крос „Освобождение“. Основният организатор – Община Разград, е заделила 1500 лв. за провеждането на състезанието, като от тези пари 470 лв. са за награден фонд.

Продължава...
 
Силистренските съдии спечелиха купа “Митко Чуков“
21 January 2008

В събота в зала „Лудогорец“ в Разград се проведе четвъртото издание на турнира по футбол на малки врати в памет на футболния съдия и коментатор Митко Чуков. Както винаги, така и сега, с организацията на проявата се заеха шефът на реферската комисия в Разград Милко Георгиев и председателят на ОС на БФС Стефан Райчев.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 511 512 513 514 515 516 517 518 519 Следваща > Последна >>

Резултати 5151 - 5160 от 5189