Търсене

Начало Оживление
Оживление
Гробницата в Свещари - открития, но и догадки
18 August 2019

Необичайната архитектура на Свещарската гробница я прави световноизвестна веднага след откриването ѝ от археолози през 1982 г. Оттогава е обект на проучвания и множество догадки.

Гробницата се намира близо до село Свещари, на пътя между Разград и Силистра в Североизточна България. Експертите смятат, че е построена през III век пр.Хр., за да съхранява останките на Дромихет, могъщ тракийски владетел, който побеждава в битка наследника на Александър Велики Лизимах и в крайна сметка се жени за дъщеря му.

Продължава...
 
С богато програма отбелязват празника на Цар Калоян
18 August 2019

С богата програма от културни и спортни прояви ще бъде отбелязан празника на град Цар Калоян. Той е известен като„Калоянови дни“ и по традиция се провежда в края на август.

Първото събитие е насрочено за петък от 18 часа на градския стадион, където ще се изиграе футболна среща.

Продължава...
 
Стоян Черников създаде изложба на картини на открито в родния си Кубрат
18 August 2019

Всяка сряда по централната улица на Кубрат се излагат картини на известния местен художник Стоян Черников. Културната инициатива се провежда за първи път тази година, но творецът планира всеки трети ден от седмицата, когато е свободен, да изпълва центъра на Кубрат с колорит и да доставя естетическа наслада на минувачите.

Продължава...
 
Разградчанин си купи джип – филмова звезда
18 August 2019

Не са много хората, които могат да се похвалят, че притежават реквизит от игрален филм. От четири месеца обаче из улиците на Разград се движи джипът „актьор“ Бишо. Негов горд собственик е състезателят по офроуд от Георги Георгиев, познат на мнозина и като собственик на печатница. Запаленият по екстремния спорт споделя, че возилото го е пленило от първия момент, в който го вижда. Ако този миг може да се сравни с човешка емоция, то определено е любов от пръв поглед.

Продължава...
 
Разград отново е част от турнето на Фестивала „Фортисимо Фест“
15 August 2019

Най-големият фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо Фест“ отново ще пренесе разградчани в завладяващия свят на едно от най-сетивните изкуства – музиката. Вълнуващото преживяване ще се състои на 12 септември на площад „Ларго“, а началото ще бъде поставено в 20 часа. На сцената под звездите ще звучи златна българска класика, български фолклор, музика от българско и световно кино под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази.

Продължава...
 
Професионални готвачи демонстрираха пред ценители в Разград тънкостите в кулинарното изкуство
15 August 2019

Елегант, стил, изтънченост и храна, достойна за деликатни небцета – така може да се опише сътвореното кулинарно шоу „С любов към храната“, което събра на едно място любители на кулинарията и професионалните готвачи Руслан Гърдев и Йонко Дяков от Варна. Вторник вечерта предостави неустоимо преживяване за сетивата в атмосферата на живата класическа музика. Изпълнения на цигулка, флейта и пиано представи триото за класическа музика в състав Мила Иванова, Ралица Митева и Росица Дачева – професионални музиканти от Разград.

Продължава...
 
Раздаваха телешко на нуждаещи се за Курбан байрам
15 August 2019

За поредна година стотици килограми телешко месо бяха раздадени на социалнослаби, възрастни, болни и други нуждаещи се от селата на Лудогорието, както и в областния град, в последния ден на Курбан байрям. Дарението е предоставено от Червения полумесец в Турция, а в района бе раздадено по домовете на хората от работна група координатори в състав Ердинч Имамоглу, Неждет Мюджелип и независимия общински съветник от Разград Рейхан Вели.

Продължава...
 
Забавления за децата в Исперих
15 August 2019

В Исперих се провеждат творчески ателиета „Знам и мога“ с участието на деца от града. В чталището беше осъществено „Лего констроиране“ и ателие „3D пъзели“. Последваха игри и забавление под ръководството на учителка Миланка Михайлова. Малчуганите от Исперих се докоснаха до вълшебния свят на приказните.

Продължава...
 
Браво, разградчани, хора сте!
15 August 2019

Възмутително, обидно, позорно и греховно е това, че държавата не отделя достатъчно пари за модерно и навременно лечение на българските деца! В корупционни схеми потъват милиони левове, а всеки ден четем призиви за животоспасяваща помощ за деца.

Продължава...
 
Бай Иван разказва за Италия
14 August 2019

Сига да ти кажа за Италията. Самолет кат самолет. Идни убави деча носят лимуната (лимонада) ли й, ко, ни знам и филии ляб със салам. Има и идно зилено листо вътре. Модерна рабта (работа). Слязауми на Бари. Барат май, ама за секи случай сложив портофеля под шапката. Има идин град близу, казват му Тури. Кото барнат у Бари, гудят (слагат) гу у Тури. Нейсе, качиуми са у рейса.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 2146