Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградчани видяха Световната купа по волейбол
20 August 2018

В петък жителите на Разград имаха възможността да се докоснат до купата за шампиона от световното първенство за мъже. Гостуването на тай-желания волейболен трофей – Световната купа по волейбол, бе част от „Трофи тур“, организиран от Българската федерация по волейбол, като събитието предшества началото на Световното първенство по волейбол от 9 до 30 септември. Включването на Разград стана с подкрепата на Общината.

Продължава...
 
Учителят на борците Юмер Фикриев - на 85
20 August 2018

До завършване на висшето си образование и получаване педагогическа и треньорска специалност във ВИФ „Г.Димитров“ през 1957 година Юмер Фикриев няма нищо общо с Разград. Знае, разбира се, да успехите на борците от Делиормана, но не предполага, че след година треньорство в Русе, ще попадне в самия център на подготовката на състезатели, които ще се състезават на републикански, световни и олимпийски първенства.

Продължава...
 
Доброволци преобразиха стари гуми и пластмасови бутилки
16 August 2018

Десет доброволци вдъхнаха нов живот на стари автомобилни гуми, пластмасови бутилки, непотребна хартия и кашони в рамките на проекта „Нашето еколято“. Той се реализира от СНЦ „Глобус“, съобщи неговият ръководител Татяна Петрова.

Продължава...
 
Разградчанин откъсна гигантска гъба, достойна за рекордите на Гинес
16 August 2018

49-годишният Деян Нецов от Разград откри гигантска гъба с тегло 5.900 и диаметър 53 сантиметра, достойна да бъде вписана в рекордите на Гинес.

Това е най-голямата находка в живота на любителя гъбар, който повече от 25 години събира различни ядливи видове – припънка, печурка, кланица.

Продължава...
 
Световната купа по волейбол блясва в Разград
14 August 2018

Най-желаният волейболен трофей ще бъде показан в Разград на 18 август, преди най-големите звезди на световния волейбол да влязат в битка за него от 9 до 30 септември. Жителите на Разград и областта ще имат шанса да се докоснат до купата за шампиона от световното първенство за мъже благодарение на специалния „Трофи тур“, организиран от Българската федерация по волейбол и партньора й „Лидл България“.

Продължава...
 
Как минава една екскурзия при съседите в Македония
14 August 2018

Почивката на Охридското езеро в Македония бе предварително планирана. Тя бе нещо средно между екскурзия и почивка. Общо пет дена, с три нощувки в Охрид, с осигурени закуски и вечери. През трите дена, които прекарахме в града, сценарият бе почти един и същ. По половин ден разглеждахме с местен екскурзовод историческите и природни забележителности на Охрид и околностите му и по половин ден разполагахме със свободно време за плаж. Последният, пети ден, бе определен за разглеждане на столицата Скопие и за пътуване до България. Дано от бележките ми да има някакви практически ползи за всички, които са решили да пътуват до Македония. Заслужава си да отиде човек – това е моето мнение...

Продължава...
 
Сливането на мистика и реалност привлича художници от цял свят в Разград
12 August 2018

Амалгама от мистични сюжети, сюрреалистични образи, съновидения, обединени в обективната материална действителност, привлича в Разград художници от различни точки на света.

За седма поредна година Международният пленер „Мистика и реалност“, организиран от Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ и Община Разград, провокира авторите да изследват материята и да вградят в белите платна емоциите, провокирани от собственото им светоусещане и въздействието на културните пластове и натурата в региона.

Продължава...
 
Жана Петкова пожела успехи на таланта в плуването Антъни Иванов
12 August 2018

На снимката е най-добрата плувкиня на Разград с най-добрия български състезател по плуване Антъни Иванов, осми на 200 метра бътерфлай от Европейското първенство в Глазгоу. Българският талант, както и Жана, е родом от Павликени, а нашата съгражданка и дългогодишна инструкторка по плуване в Разград е близка със семейството му.

Продължава...
 
Кубратски клуб участва в ретро парада във Видин
10 August 2018

За втора година Видин бе домакин на парад и изложение на ретро превозни средства. В него участваха близо 100 ретро автомобили и мотоциклети от всички краища на страната, както и от Румъния и Сърбия. Сред тях бяха и участници от Авто-мото ретро клуб "Хан Кубрат" от Кубрат с председател Христо Антонов.

Продължава...
 
Не може да бъде! Къванч Татлъту продава дрехи в Исперих?
10 August 2018

Преминаващите край магазин „Финес“ на ул. „Лудогорие“ № 29 в Исперих са изненадани, когато виждат зад щанда не кого да е, а...известния турски актьор Къванч Татлъту. Същият, направо същият, само дето малко му е пораснала брадичката...

Къванч Татлъту е популярен като турския Брад Пит и е на 34 години.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1823