Търсене

Начало Оживление
Оживление
Би-бой от Испания гостува на Танцова формация „Феникс“
24 March 2017

В уъркшоп по хип-хоп и брейк участваха 20 възпитаници на Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР-Център за работа с деца, съобщи хореографът на групата Иван Стоянов. Нови техники пред децата показа Крис Рок, който живее в Испания и през 2016 година на състезанието „Red bull BC one“ България достигна до топ 16.

Продължава...
 
С балони и усмивки ученици отбелязаха Деня на щастието
22 March 2017

Шарени балони, усмивки и позитивни послания разпръснаха из целия град доброволците от училищния превантивен клуб към ОУ „Васил Левски“. По този начин възпитаниците на школото отбелязаха Международния ден на щастието – 20 март.

Повече от 20 деца раздаваха на възлови места в града листовки с информация за празника и списък с десетте стъпки към щастието.

Продължава...
 
Девет награди за Разград от конкурса „Магията на танца“
22 March 2017

С девет награди се завърнаха талантите от две разградски школи от участието си в Националния конкурс „Магията на танца“, който се проведе преди дни в Шумен.

В дванадесетото поредно издание на надпреварата участваха над 400 деца от танцови състави от цялата страна. Те бяха разпределени в четири възрастови групи и се състезаваха в категориите – класически балет, съвременни танци, характерни танци и улични танци /хип-хоп и брейк/.

Продължава...
 
Изложба за живота и дейността на Левски гостува в Разград
19 March 2017

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе открита изложбата „Посветен на Отечеството“, посветена на180-годишнината от рождението на Васил Левски. Експозицията бе представена пред ученици от ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Никола Вапцаров“ от доц. д-р Любомир Георгиев, ръководител на направление „Опазване на ръкописно-документално наследство” в Националната библиотека.

Продължава...
 
Маргарита Петкова представя любовната си лирика в Разград
19 March 2017

Обичаната българска поетеса Маргарита Петкова отново ще се срещне с разградската публика, след като миналата година по време на фестивала „Нощ в музея“ представи най-новата си стихосбирка „Болката отляво“. Този път поканата за гостуването идва от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и Федерацията на жените в Разград.

Продължава...
 
Фотография на Петя Радкова участва в изложбата „Фонтаните на България“
19 March 2017

Авторският проект „Дъждовна вечер“ на Петя Радкова е сред класираните творби на финала на фотоконкурса „Фонтаните в България“, който се организира от Българската асоциация по водите и гражданско сдружение „Аз обичам водата“. Събитието е част от серията прояви, които се организират по повод Световния ден на водата – 22 март.

Продължава...
 
Танцьорите от „Хорце“ участваха в концерт в Палма де Майорка
17 March 2017

28 възпитаници на Детска танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца в Разград участваха в петото издание на фолклорния концерт „Нося България в сърцето си“, който се проведе в Палма де Майорка. Младите изпълнители посетиха испанския град по покана на организаторите от Асоциация на българите на Майорка „Свети свети Кирил и Методий“, разказаха ръководителите на състава – Румен и Жулиета Иванови.

Продължава...
 
Българчета от Вашингтон и Разград играха един и същ спектакъл
17 March 2017

Възпитаниците на училище „Христо Ботев“ във Вашингтон отбелязаха мартенските празници с поетично-музикалния спектакъл „Обичам България и българските традиции“.

Пиесата по сценарий на актрисата Таня Тошева от Ричмънд, Вирджиния, включваше любими стихове на Иван Вазов, Христо Ботев, Ивайло Балабанов, както и песни за майката и Баба Марта.

Продължава...
 
Печенката ще реди бийтове под съпровода на гъдулка
17 March 2017

Новаторският проект „Петър плет плете“ ще представят на разградска сцена световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенката и гъдуларката Десислава Тодорова. Те ще зарадват с музикалния експеримент над 600 четвъртокласници от Разград, които ще присъстват на финалния концерт по програмата „Фортисимо в клас“.

Продължава...
 
Разградчанин видя НЛО?
15 March 2017

Тази снимка ни изпрати разградчанинът Христо Купенов. Мъжът е бивш рентгенов техник, сега пенсионер. Преди няколко дни, след смрачаване, някъде около 18.30 часа, чува музика и излиза на терасата на апартамента си на четвъртия етаж. В този момент в далечината, вероятно в участъка между разклона за Исперих и бензиностанцията на изхода на Разград за Шумен, забелязва светещо светлозелено тяло, което е на 150-200 метра над хоризонта.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1534