Търсене

Начало Оживление
Оживление
С приза „Златен лист“ се окичиха самодейците от ААФ „Капанци“
19 October 2017

Самодейците от Ансамбъл за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово спечелиха най-големия приз „Златен лист“ от Националния фестивал на старата градска песен и фолклор „Листопад на спомените“ – Варна. Това съобщи ръководителят на формацията – Веселина Димова.

Продължава...
 
Американска учителка се влюби в българския фолклор, футбола и баницата
13 October 2017

„Разградските ученици са изключително умни, амбициозни, любопитни, искат да учат и да се развиват. Впечатлена съм от високото ниво на владеене на английски език и отличното им произношение“. Това разказа 22-годишната американка Клеър Ръсел, която от началото на октомври месец работи в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Продължава...
 
"Екип 7" - 25 години не стигат
09 October 2017

Цялата журналистическата гилдия в Лудогорието се обедини единодушно около идеята, че 25-годишнината на вестник "Екип 7" заслужава да се отбележи подобаващо.

И това се случи в петък вечер /деня, в който започнахме 26-годишнината си/ в ресторант "Лес".

Продължава...
 
Панаирът на царевицата в Исперих получи национален статут
09 October 2017

Панаирът на царевицата в Исперих завърши с шумно и цветно Царевично парти в центъра пред Музейната експозиция. Официални гости на събитието бяха областният управител Гюнай Хюсмен и председателят на Общински съвет – Исперих адвокат Даниел Димитров. Специално за Панаира в Исперих се върна американският майстор-приложник Брайън Бейти, гостувал миналата година в града с авторска изложба.

Продължава...
 
Ангел Павлов дари книги, снимки и вещи на музея и библиотеката
09 October 2017

Изследователят на свободна практика и бивш разградски журналист Ангел Павлов дари ценни книги от личния си архив на РИМ – Разград и РБ „Проф. Боян Пенев“. Той предостави литературата по време на научната конференция, която се проведе по повод 130 години музейно дело в града и начало на първите археологически разкопки на територията на античния град Абритус.

Продължава...
 
Кубрат се представи на Всебългарския събор в Украйна
09 October 2017

Група родолюбиви българи посетихме Украйна. Поводът бе участие във Всебългарския събор в село Мала Перешчепина, Полтавска област в Украйна. Тази година се навършват 105 години от археологическото разкритие на най-голямото в света златно съкровище до началото на ХХ век - гроба на обединителя на българското племе и исторически отец на съвременната ни държавност, великия български владетел - Кан Кубрат.

Продължава...
 
Близо век исперихска фамилия поддържа зелева плантация
09 October 2017

Вече три поколения исперихска фамилия произвежда екологично чисто българско зеле. Зелевата плантация на баща и син - 84-годишният Атанас Стоянов и 53-годишният Иво Атанасов, е разположена точно до реката на влизане във виладжийското село Малък поровец. Отличното стратегическо местоположение - близо до живителната течност, както и наследствените умения на стопаните в отглеждането на кръстоцветните зеленчуци, дават винаги отлични резултати.

Продължава...
 
„Екип 7“ е Разград. И Разград е „Екип 7“!
06 October 2017

Скъпи приятели,

Не мога да бъда с вас навръх вашия 25-годишен юбилей, но съм сигурен, че в едно идеално измерение отново сме заедно, както сме били заедно винаги от есента на 1992 г. насетне. За тези години не просто всеки се убеди, че вие правите най-четения вестник в българския североизток, но и осъзна, че Разград е немислим без страниците на „Екип 7“.

Продължава...
 
„Екип 7“ - пъстрото камъче в разградската история
06 October 2017

Свидетел съм на зачеването, прощъпалника и възмъжаването на „Екип 7“. Даже Янка Обретенова ме покани навремето в кооперацията, но на мен ми досвидяха парите, които по-късно напълно се обезцениха и стигнаха за малък велосипед на сина ми и лисича яка за съпругата ми. Велосипедчето го откраднаха, а лисичата яка жена ми я сложи само веднъж и после синът ми Генчо с нея плашеше кучето...

Продължава...
 
С гръм на черешово топче започна премиерата на новите кметълски истории
01 October 2017

Със символичен гръм на черешовото топче на победата беше посрещнат в Разград Цонко Цонев, който представи новата си книга „Кметълски истории. Катунът от Каварна 2“. Топчето пукна председателят на фенклуба на „Левски“ в Разград Ивайло Драгийчев – Боримечката, който специално за повода беше облечен с ямурлук, носеше калпак и шал с българския трибагреник.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1646