Търсене

Начало Оживление
Оживление
Капанският ансамбъл весели народа и властта в Сунгурларе
18 February 2019

Капанският ансамбъл бе специален гост на Празника на лозаря и винаря и празника на Община Сунгурларе навръх Трифон Зарезан.

Артистите участваха в церемонията по коронясването на Царя на лозята в Музея на виното, където кметът на Сунгурларе инж. Веселин Панделиев награди първите трима в конкурса за най-добро вино с грамоти и бурета вино.

Продължава...
 
52 души пиха и се веселиха на конкурс за домашни вина в Кубрат
18 February 2019

За поредна година лозари, винари и ценители на хубавото вино от община Кубрат се събраха в стола на Домашния социален патронаж в града да отбележат Трифон Зарезан. Началото бе поставено преди повече от 37 години от група приятели, които в домашна обстановка дегустираха и оценяваха своите домашни вина. Впоследствие проявата стана общинска.

Продължава...
 
В Беловец празнуваха празник на виното и любовта
18 February 2019

В най-голямото село на Община Кубрат пресъздадоха ритуалът „зарязване“ на лозето, който по стар обичай се прави на Трифон Зарезан. Жители на Беловец, пременени в народни носии, с музика и хора се отправиха към лозето на стопанката Сабиха Алиева. Празнуващите отправиха молитви за здраве и плодородие, а стопанката изказа благодарности към всички и им пожела здраве и любов.

Продължава...
 
Кристиян Кръстев – момчето, което усмихва хората с...кафе
14 February 2019

В дните около празника на влюбените - Св. Валентин, ще ви разкажем за едно друго измерение на любовта и за един човек, влюбен в ... професията си.

Кристиян Кръстев е на 27 години и работи в кафе „Амор“ в Разград като барист - той познава всички възможни видове кафета и то до такова съвършенство, че е превърнал приготвянето и сервирането им в изкуство.

Продължава...
 
Стефан Данаилов титулуван за „Цар на виното“ в Разград
14 February 2019

В навечерието на Трифон зарезан в „Капитан Блъд“ се състояха традиционните дегустации на Сдружението на дребните производители на вино. 16 производители на домашни вина се съревноваваха за титлата „Цар на виното“ за реколтата от грозде 2018 г. Те представиха 18 червени вина, 10 бели, 4 розета и после съвсем в ритуал с дегустация, продължил 4 часа, определиха „Царя на виното“ .

Продължава...
 
Изложба "За мистериите на траките и виното" откриха в Исперих
14 February 2019

По повод на Деня на българският археолог и Деня на лозаря - 14-ти февруари, в Историческия музей в Исперих бе открита изложба "За мистериите на траките и виното".

Посетителите имаха възможност да дегустират вино и да разгледат постери, на които се разказва за виното и мястото му в живота на древните траки. Показани са изображения на различни съдове, по чиито стени са пресъздадени интересни сцени от различни митове и легенди.

Продължава...
 
Бай Васил и любовта, за която няма възраст
14 February 2019

Че за любовта няма възраст, а стрелите на Купидон могат да имат дълготраен, дори доживотен ефект, убедително доказа бай Васил от Разград.

Продължава...
 
Обявиха конкурс за изработка на мартенички
14 February 2019

Конкурс за изработка на мартенички и мартенски пана обявиха от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Разград. Събитието се провежда под патронажа на областния управител. Право на участие имат екипи от деца/ученици със специални образователни потребности от областта с партньори децата от групата или ученици от класа. Надсловът на конкурса е: „Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме“.

Продължава...
 
Майстор Зоран завъртя свинска скара и в Кубрат
14 February 2019

Майсторство в кулинарията демонстрира популярният специалист на сръбската кухня Зоран Здравкович, който от 17 години живее в Русе. Той бе в Кубрат по покана на местния бизнесмен Красимир Христов, който е и негов личен приятел.

„Властелинът на скарата“, както е известен в крайдунавския град Зоран, за първи път видя как се пърли прасе и с радост се включи в процеса на обработка.

Продължава...
 
И Разград се включи в Нощта на Хари Потър
13 February 2019

За втора поредна година Детският отдел към РБ „Проф. Боян Пенев“ се включи по интересен начин в глобалната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър“ под наслов „Училище за магии и вълшебства Хогуортс“.

Възпитаниците на Веселина Йотова от сборната група на Клуб „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ завладяха публиката с емоционално си присъствие.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1949