Търсене

Начало Оживление
Оживление
Шампионският сезон на „Стара сила“, или за живото футболно зрелище в едно малко село
19 June 2019

Преди 10 години група момчета решиха да възобновят футболните традиции в родното си село. Така след неколкогодишна пауза в исперихското Старо селище отново имаше спортно зрелище.

Сред инициаторите на всичко това бяха Аксел Кючюк, който стана президент на клуба и младият, едва 18-годишен тогава Дениз Чакър, който пък бе определен за капитан. Името на отбора бе в унисон с названието на селото и така през 2009 година се роди ФК „Стара сила“.

Продължава...
 
За шести път гониха вятъра с хвърчила край „Сборяново“
19 June 2019

За шеста година в Исперихско беше организиран парад на хвърчилата. Тъкмо в Световния ден на вятъра в Историко-археологическия резерват „Сборяново“ се проведе парадът „Полети с мен“, организиран от Народно читалище „Съзнание 1891“, съвместно с Историческия музей, под егидата на Община Исперих.

Продължава...
 
Гецовлии взеха най-престижната награда от „Сцена под липите“
19 June 2019

Ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци“ от Гецове взе най-престижното отличие – специалната награда на кмета на общината, на VI Национален фестивал „Сцена под липите“. Летният фолклорен празник се проведе в местността Лесопарк „Липник“, близо до Русе, организатори на проявата са Община Русе и Народно читалище „Пробуда 1901“ в село Николово.

Продължава...
 
Самодейците на Сейдол станаха лауреати на международен конкурс
19 June 2019

Три формации от Сейдол - мъжката фолклорна група „Родопска песен“, с ръководител Радослав Чолаков, женската фолклорна група за родопски песни и дуетът сестри Бакалови, – с ръководител Васвие Чолакова, получиха звание „Лауреат“ - първа степен за опазване на традиционната култура и за високи художествено-творчески постижения .

Продължава...
 
„Железни струни“ пя на национално хорово събитие
19 June 2019

Вече четвърт век разградският и горнооряховският хор имат творческа дружба, което - по човешки казано - означава много споделена радост от музиката, съвместните концерти и пътувания в страната и чужбина. Затова бе голяма чест и удоволствие за „Железни струни“ да участва в 125-годишния юбилей на хор „Славянско единство“ в края на миналата седмица.

Продължава...
 
Фолклорната група от Бисерци участва в среща на алианската общност в Дуловско
19 June 2019

Кметството на дуловското село Черник и местното читалище „Просвета-1944“ бяха домaкини на културна среща, която събра групи по Семах (алиански ритуален танц) от страната и чужбина. Фолклорната група към клуб „Алиана“ в кубратското село Бисерци беше сред участниците, водена от кмета на селото Юнзюле Шакирова.

Продължава...
 
Историята оживя в Разград с „Античният Абритус“
16 June 2019

Два дни – в петък и събота – продължи тазгодишното издание на Историческия фестивал „Античният Абритус“ в Разград.

Кметът на общината Валентин Василев откри Фестивала „Античният Абритус“ на площад „Момина чешма“, като в речта си каза, че всяка година по време на проявата се възражда част от живота на древните жители, като по този начин историята се предава като наследство, а съвременният свят обогатява своята култура и мироглед.

Продължава...
 
Звездно баскетболно шоу беляза първата годинка на „Вълци-Разград“
16 June 2019

Звездно баскетболно шоу беляза краят на първата спортна година за децата от школата на „Вълци-Разград“.

В събота на откритата спортна площадка на ОУ „Васил Левски“ почитателите на оранжевата топка си припомниха годините, когато Разград ставаше столица на ръстовите състезатели и красивите кошове.

Продължава...
 
Читалищен празник организираха в Благоево
16 June 2019

Концерт в читалището на село Благоево бе посветен на ваканцията, която вече започна за децата в селото, част от тях са включени в група „Благоевски звънчета“ и със своите песни и танци имаха основна роля. Още преди концерта малчуганите се впечатлиха от изложбата на 3D пъзели на европейски културно-исторически паметници.

Продължава...
 
В лесопарка край Кубрат ще направят модерна екопътека
16 June 2019

Местната инициативна група Завет - Кубрат е обявила прием на проектни предложения по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.5 Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 2051