Търсене

Начало Оживление
Оживление
Хотелиерите стискат палци на „Лудогорец“ за Лига Европа, за да се увеличат гостите от чужбина
22 August 2019

201 000 лева са приходите на местата за настаняване в Разградска област през юни, като 66 000 лева от общата сума са платени от чуждестранни гости, показват данните на Националния статистически институт. В сравнение с предходния месец постъпленията на хотелиерите са нараснали с общо 31 000 лева, 26 000 лева от които са от граждани на други държави.

Продължава...
 
Малки и големи кубратчани на екскурзия във Вонеща вода
22 August 2019

21 деца и техните родители, посещаващи Центъра за обществена подкрепа в Кубрат, участваха в четиридневна екскурзия до село Вонеща вода, близо до Велико Търново. Тя се осъществи по проект„Организиране и провеждане на екскурзия за деца и техните родители, ползващи социалната услуга – Център за обществена подкрепа в гр. Кубрат“.

Продължава...
 
Деца от Дянково спечелиха регионалното състезание по ислям
22 August 2019

15-то регионално състезание по основни познания за исляма се проведе в сградата на Районно мюфтийство – Разград. В надпреварата се включиха 10 курса деца със сериозни теологически познания, които се състезаваха поотделно. Надпреварата премина в три кръга. В първия децата решаваха тест. Вторият кръг беше свързан с четене наизуст на късите сури от Корана и изразително четене. И третият кръг бе за практически знания – извършването на намаз.

Продължава...
 
През Алпите при кравите, шоколадите, часовниците и банките
22 August 2019

Дестинацията, която избрах за тази година, бе седемдневна екскурзия до Австрия, Лихтенщайн, Швейцария и Италия. Пътем минах през още 5 държави, така че за седем дни посетих 9 страни. Общо изминахме над 4 000 километра с луксозен автобус. Е, множко път падна, но пък в автобуса, както е обичайно вече, имаше климатик и видео, предлагаха се изстудени безалкохолни напитки, минерална вода и бира, както и кафе, тъй че туй е най-малкото, на което може да върже кусур свикналият на всичко българин...

Продължава...
 
Децата от „Лудогорче“ – любимци на публиката на фестивала „Златно славейче“ в Охрид
21 August 2019

Децата от танцов ансамбъл „Лудогорче“ бяха любимците на публиката на международния фолклорен фестивал „Златно славейче“ в Охрид, Северна Македония.

Знак за това е специалната покана към тях догодина отново да бъдат част от фестивалната програма.

Продължава...
 
Група „Романтика“ от Завет взе участие във фолклорния събор „Един ден в Дунавския край“
21 August 2019

Вокалната група за стари градски песни „Романтика“ от град Завет се включи във фолклорния празник „Един ден в Дунавския край“, който се проведе за 11-ти път в крайдунавския град Тутракан. Представителите от областта ни с музикални и художествени ръководители Йордан Иванов и Митко Кръстев грабнаха сърцата на присъстващите с „Песен за България“ в изпълнение на Тодор Христов.

Продължава...
 
В Беловец празнуваха с конни състезания и концерт на Весела
21 August 2019

С конни състезания започнаха празничните прояви в село Беловец, където в края на миналата бе селищният събор. Сред официалните гости на събитията бяха народните представители Ихсан Хаккъ и д-р Хасан Адемов, кметът на Кубрат Алкин Неби, неговите заместници, шефът на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, областният председател на ДПС – Разград Севгин Шукри, кметове от региона и общината и много любители на този спорт.

Продължава...
 
Гробницата в Свещари - открития, но и догадки
18 August 2019

Необичайната архитектура на Свещарската гробница я прави световноизвестна веднага след откриването ѝ от археолози през 1982 г. Оттогава е обект на проучвания и множество догадки.

Гробницата се намира близо до село Свещари, на пътя между Разград и Силистра в Североизточна България. Експертите смятат, че е построена през III век пр.Хр., за да съхранява останките на Дромихет, могъщ тракийски владетел, който побеждава в битка наследника на Александър Велики Лизимах и в крайна сметка се жени за дъщеря му.

Продължава...
 
С богато програма отбелязват празника на Цар Калоян
18 August 2019

С богата програма от културни и спортни прояви ще бъде отбелязан празника на град Цар Калоян. Той е известен като„Калоянови дни“ и по традиция се провежда в края на август.

Първото събитие е насрочено за петък от 18 часа на градския стадион, където ще се изиграе футболна среща.

Продължава...
 
Стоян Черников създаде изложба на картини на открито в родния си Кубрат
18 August 2019

Всяка сряда по централната улица на Кубрат се излагат картини на известния местен художник Стоян Черников. Културната инициатива се провежда за първи път тази година, но творецът планира всеки трети ден от седмицата, когато е свободен, да изпълва центъра на Кубрат с колорит и да доставя естетическа наслада на минувачите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 2153