Търсене

Начало Оживление
Оживление
Кубратските ловци закриха сезона с традиционната вечеринка
01 March 2018

В Кубрат се състоя ежегодната ловна вечеринка на СЛРД „Сокол“ по повод на закриването на ловния сезон. Вечерта откри новоизбраният председател на сдружението Атанас Попов, който поздрави многото присъстващи гости, сред които дългогодишният спонсор и зам.-председател на сдружението Лютфи Дахилов, зам.-председателят на сдружението Иван Борисов, представилите на местната управа – кметът на общината Аликин Неби, зам.-кметът Орхан Мехмед и председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.

Продължава...
 
Фенове на „Лудогорец“ в Милано
26 February 2018

Трима от най-верните фенове на футболния тим на „Лудогорец“ Матьо Коцев, Тодор Възелов и Милен Радев за пореден път гледаха на живо любимците си при гостуването в Европа. Матьо и Тодор разказаха преживяванията си по пътуването и пребиваването си в четиримилионния град италиански Милано. Показаха и десетки снимки от легендарния стадион Сан Сиро на многократния европейски шампион.

Продължава...
 
Лудогорието почете паметта на Апостола
21 February 2018

145-годишнината от гибелта на Васил Левски беше отбелязана по подобаващ начин в понеделник и в Лудогорието.

Основната проява в Разград бе по традиция пред паметника на Апостола в ОУ "В.Левски", където се събраха ученици и граждани. Сред официалните лица бяха кметът Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, зам.областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Продължава...
 
Навред правиха олелии за Сирни Заговезни, прескачаха огъня и пиха вино за здраве...
21 February 2018

За седма поредна година жители на Разград отбелязаха празника Сирни Заговезни на площад „Възраждане“. Събитието се организира от танцово студио „Калина-Рада“ и читалище „Развитие 1869“.

Не по-малко живописен бе празникът в разградския краен квартал „Керемидчелика“ - там за 50-та поредна година поредното поколение момчета подготвиха за своите съкварталци висока 20-метрова клада.

Продължава...
 
За 18-ти път ще определят Царя на виното в Разград
12 February 2018

Сдружението на дребните производители на вино в Разград с председател Стефко Данаилов всяка година в навечерието на големия празник на лозарите и винарите - Трифон Зарезан, определя най-добрите вина. Сега това предстои да се случи за 18-ти пореден път. Ще се дегустират бели и червени вина, както и розе от грозде, реколта 2018. Победителят получава титлата „Цар на виното“.

Продължава...
 
Спри и поиграй, или за историята на собственика на клуб за електронни игри Осман Фикретов
12 February 2018

Не всички млади хора в Разград стават сервитьори и бармани или пък започват да продават дюнери след като завършат и Осман Фикретов е един от тях. Роден през 1990 година, Осман по професия е машинен инженер от Русенския университет. Когато се срещнахме с него, той през смях ни сподели, че също е можел да продава дюнери и в този случай статия за него може би нямаше да има.

Продължава...
 
Гурбетчия избра да подстригва в Разград, вместо в Германия
12 February 2018

Докато повечето млади хора след завършване на образованието си напускат страната и избират да работят и живеят в чужбина, 39-годишният Гьоксел Абдурахимов направи тъкмо обратното. След неколкогодишна работа из Европа, нашенецът се прибра в родното си село Бели Лом. И понеже не може да стои без работа там, решил да отвори бръснарски салон в Разград.

Продължава...
 
Павел Матеев с награда от конкурса „Път към славата“
07 February 2018

16-годишният певец Павел Матеев от Разград добави нова награда към колекцията си с отличия от участието си в VI Национален конкурс „Път към славата“, който се проведе преди дни в столицата.

Форумът се организира от Арт център „Кърнолски“ със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – София, Дом на културата „Средец“ – София. Конкурсът се проведе под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

Продължава...
 
След фурор в цялата страна Тони Димитрова изнася концерт в Разград
07 February 2018

Любимката на българската публика Тони Димитрова и музикантите от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ утре ще изнесат дългоочаквания концерт-спектакъл „Моите неизпратени писма“. След големия фурор, при който мина представянето на проекта в десетки градове на страната, разградчани ще чуят вечните хитове на певицата утре вечер от 19 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Със спектакъл "Възрождение" отбелязахме Освобождението
29 January 2018

В петък в салона на Общинския културен център се състоя спектакълът „Възрождение“, посветен на Деня на Разград - 28 януари и 140-години от Освобождението на града. Преди него се проведе официалната церемония по удостояването със званието „Почетен гражданин на Разград“. Тази година носителите на най-високата местна награда са двама - писателят и общественикът Иван Джебаров и изтъкнатият диригент Красен Иванов.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1712