Търсене

Начало Оживление
Оживление
Записки на пенсионирания разградски вестникар
27 November 2017

Нещо съпругата ми е кисела в събота, та аз хващам найлонката и отивам до кварталния Тера маркет“ за хляб. Не че нямаме хляб, ама там има едни хубави момичета, дето „Добър ден!“ ти казват и ти се усмихват като самодиви в червена премяна… Знам, че работодателят така им е наредил, ама какво ме интересува мен техният работодател, след като те наистина ми се усмихват.

Продължава...
 
Пенсионерки подредиха кулинарна изложба
22 November 2017

Кулинарна изложба подредиха възрастните хора от пенсионерски клуб „Родолюбие“ в Разград по повод Деня на християнското семейство – 21 ноември.

Събитието за празника мина под наслов „От градината на баба и рецептите на мама“, разказа председателят на клуба Руска Павлова.

Продължава...
 
Моите забавни моменти от срещата ми с Астор
20 November 2017

На Седемнайсетия международен фестивал на червенокръстките и здравни филми в комплекс „Камчия“ през октомври имах възможност да се запозная с Астор, който за мен поне е най-добрият фокусник в страната. На закриването на фестивала Астор изнесе свой спектакъл и донесе много емоции на присъстващите, сред които бяха и много чужденци.

Продължава...
 
Педагози от Разград - с благотворителна мисия във Вашингтон и Ню Йорк
20 November 2017

Няма и година откакто Българско неделно училище „Христо Ботев Академи“ във Вашингтон и ОУ „Васил Левски“ - Разград осъществиха първите си контакти, а съвместните им проекти започнаха да нарастват лавинообразно.

Четвъртата поред инициатива стана факт в края на октомври, когато по покана на съоснователя на Академията Бойка Попова с благотворителна мисия в сърцето на САЩ гостуваха като доброволци директорът на разградското училище Диана Първанова и началникът на отдел „Образование“ в Община Разград Елка Драмалиева.

Продължава...
 
Млади актриси играха „Пипи тръгва на училище“ пред бъдещи първолаци
17 November 2017

В сряда бъдещите първолаци от подготвителните групи на детска градина „Шестте ястребинчета“ в Разград посетиха детския отдел на Регионалната библиотека, където отбелязаха 110-годишнината на любимата шведска авторка на детски книжки Астрид Линдгрен. Децата бяха водени от учителките си Веселина Русева – музикален педагог, Светлана Иванова, Милена Христова и Галя Иванова.
Продължава...
 
Тиквен кулинарен конкурс се проведе в село Благоево
15 November 2017

Кулинарен конкурс за сладки и солени тиквени специалитети се проведе в разградското село Благоево. Проявата беше част от Празника на тиквата, организиран от пенсионерски клуб „Здравец“ с председател Димитринка Тодорова и Народно читалище „Просвета 1871“ със секретар Хафизе Бозева.

Продължава...
 
Старите разградски бракове – любов, пари, интриги и...интереси - част II
13 November 2017

Отдавна имах намерение да запозная сегашната разградска общност с някои прелюбопитни исторически факти за браковете, семействата и различните превъплъщения на взаимоотношенията между по-имотните, а и не толкова имотни стари разградски фамилии. Сега ми се удава възможност да опиша една картина от тази страна на живота в града и, разбира се, извън него. Някъде само ще упомена накратко случилото се, тъй като съм го казвал в други материали, но за отделни връзки ще бъда по-подробен, защото наистина си заслужава. В миналия брой разгледахме браковете, разклоненията и фамилните истории на няколко видни семейства, днес ще продължим и с други.

Продължава...
 
Орлите разпуснаха
13 November 2017

На кратки екскурзии, време за семейството и приятелите се отдадоха футболистите на „Лудогорец“ след тежката серия мачове за Лига Европа, Купата на България и вътрешното първенство. Така за пореден път шампионите показаха, че са ценители на стойностното не само на терена, а и извън него.

Продължава...
 
Старите разградски бракове – любов, пари, интриги и...интереси - част I
10 November 2017

Отдавна имах намерение да запозная сегашната разградска общност с някои прелюбопитни исторически факти за браковете, семействата и различните превъплъщения на взаимоотношенията между по-имотните, а и не толкова имотни стари разградски фамилии. Сега ми се удава възможност да опиша една картина от тази страна на живота в града и, разбира се, извън него. Някъде само ще упомена накратко случилото се, тъй като съм го казвал в други материали, но за отделни връзки ще бъда по-подробен, защото наистина си заслужава.

Продължава...
 
Трабантаджии от Разград и Исперих отиват на национален събор
08 November 2017

На 11 ноември от 13 часа в Павел баня предстои да се проведе мероприятие по повод 60-годишнината на една от емблемите на социалистическата автоиндустрия.

На 7 ноември 1957 г. в Източна Германия е произведен първият автомобил от марката „Трабант“. Името „Трабант“ възниква от конкурса за избор на име на първия такъв – Р 50 и в превод означава „спътник“. Тези малолитражни немски возила са произвеждани между 1957 и 1991 г в автомобилния завод VEB „Sachsenring“ в Цвикау, Германската демократична република.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1672