Търсене

Начало Оживление
Оживление
Коминочистач ще помага на Дядо Коледа в разнасянето на подаръци
16 December 2018

Разбира се, че няма дете което да не чака с нетърпение Дядо Коледа. Ако за малчуганите обаче магията на белобрадия старец с подаръците е жива, то за възрастните появата му на входната врата не би могла да бъде изненада.

Едно 25-годишно момче от Разград обаче е решило да върне вълшебството на празниците и на порасналите деца.

Продължава...
 
Дядо Коледа мина през Осенец
16 December 2018

Въпреки натоварения си график в този период на годината, Дядо Коледа намери време да посети децата от село Осенец. Той се срещна лично с всяко, желаещо да го види дете в салона на НЧ „Съгласие 1891”. Хлапетата споделиха на веселия старец какъв е мечтания от тях подарък и се снимаха заедно за спомен, а той от своя страна разучи дали са били послушни през годината.

Продължава...
 
Малчуганите от ДГ „М.Палаузов“ пуснаха писма до Дядо Коледа
13 December 2018

Тази седмица всички деца от разградската детска градина „М. Палаузов“ бяха ангажирани със сериозната задача да напишат, с помощта на своите родители, писмо до Дядо Коледа. С много трепет и вълнение всеки донесе плика с коледните си желания. Всички групи заедно със своите учителки посетиха Пощата, за да почувстват емоцията от пускането на писмо.

Продължава...
 
Ден в музея
13 December 2018

В Етнографския музей в Разград преподавателят по география Веселин Керемедчиев проведе урок с осмокласници от Математическата гимназия.

Продължава...
 
Неделчо Енев – печатарят, който помагаше на писателите и вестникарите...
13 December 2018

На 11 декември се навършиха 4 години от смъртта на един от радетелите на печатарското дело в Разград. Очеркът е от внучката на Неделчо Енев. За него тя бе удостоена с поощрителна награда в Единадесети национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“.

Продължава...
 
Още за разградската актриса Марияна Бранкованова, която вече играе в Народния...
13 December 2018

Миналата седмица информирахме нашите читатели за големия успех на известната разградска актриса Марияна Бранкованова, която започна да играе в постановката на Народния театър „Крадецът на праскови“. След дебютната изява на Марияна пред столичани, ръководството на НТ „Иван Вазов“ не само е одобрило избора на режисьора Бойко Илиев, но е и сключило 10-годишен договор с актрисата, която ще участва и в други спектакли на колектива. Днес ще добавим и още подробности за талантливата актриса, надяваме се те да са интересни за изкушения от театъра разградчанин.

Продължава...
 
Купиш си лекарства за 20 лева – печелиш участие в томбола за телевизор
12 December 2018

С наближаването на Коледа и Нова година търговците в Разград започнаха да предлагат примамливи оферти, томболи и награди с цел повишаване на търсенето и продажбите. И докато за стоките от първа необходимост и за бита подобен подход е обичаен, то аптеки да предлагат печалби при покупка на лекарства над определена стойност е неприемливо.

Продължава...
 
Коледна елха в Разград грейна след огнено шоу, а децата получиха подаръци от Дядо Коледа
12 December 2018

В понеделник в Разград бяха запалени светлините на коледната елха, а кметът на общината Валентин Василев приветства разградчани на тържеството. На площада бяха и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и председателят на Общински съвет Надежда Радославова.

Продължава...
 
„Лудогорец“ подари на децата коледно парти
10 December 2018

Играчи и треньори на „Лудогорец“ усетиха детската любов по време на ежегодното празнично парти „Украси елхата с Лудогорец“, провело се на клубната база в петък.

Близо 300 ученици от 1-и до 4-ти клас в Разград имаха възможност да декорират коледното дръвче с помощта на своите любими играчи.

Продължава...
 
Русенският митрополит Наум вчера отслужи литургия в Разград
10 December 2018

Русенският митрополит Наум и над 10 свещеници от Североизточна България (Разградска, Силистренска, Търговищка област) отслужиха празнична литургия в Храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

Вчера бе отбелязан църковният празник Зачатие на св. Анна, майка на Пресвета Богородица, но дядо Наум поздрави събраните миряни и с наскоро отминалия храмов празник 6 декември.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1921