Търсене

Начало Оживление
Оживление
„Капанци“ от Гецово – с Гран при и злато от Световната купа по фолклор
15 May 2019

С истински фурор започнаха новата си творческа година изпълнителите от ААФ „Капанци“ - Гецово към НЧ „Просвета“.

В неделя ансамбълът взе участие в Световната купа по фолклор, която се проведе паралелно с Х Националния шампионат по фолклор „Евро фолк 2019“. Домакин на мащабната проява, която събра 60 състава от няколко континента, бе МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Продължава...
 
Вечеря ифтар бе организирана в Исперих
15 May 2019

Благотворителна вечер по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан бе организирана от общинския съвет на ДПС в Исперих с председател Белгин Шукри. До градския стадион в Исперих дойдоха близо 1000 души от населените места.

Продължава...
 
Танцов клуб „Ахинора“ отпразнува 10-годишнина с грандиозен концерт
15 May 2019

Вълнуваща вечер подариха на исперихчани членовете на танцов клуб „Ахинора“, които отпразнуваха десетата годишнина от създаването на танцовия клуб със запомнящ се концерт. Любителите танцьори вдигнаха на крака публиката в препълнената зала на читалището с разнообразни, вълнуващи, обагрени с настроение и с прецизност изпълнения.

Продължава...
 
Ученици разгледаха изложба на непоказвани снимки на Капанския ансамъл
10 May 2019

На 8 май разградският журналист Венелин Пенев представи кадри на Капанския ансамбъл от 1977 година в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Авторът подари 59 снимки на библиотеката, като 15 от тях представи сега на изложбата, а другите ще бъдат дигитализирани и предоставени на публиката.

Продължава...
 
С теле и три агнета наградиха победители на кушиите в Севар
10 May 2019

Депутати, кметовe и общински съветници бяха сред множеството от жители и гости на традиционните конни състезания в село Севар. От ДПС бяха депутатите Ахмед Ахмедов, Ихсан Халил и д-р Хасан Адемов, присъства и областният лидер Севгин Шукри. Поздравления за селищният празник отправиха лично и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и кметът на Разград д-р Валентин Василев.

Продължава...
 
Едни от най-активните във фейсбук разградчани събра постовете си в електронен сборник
10 May 2019

В Деня на книгата и авторското право отделяме внимание на публикациите в социалните мрежи и блогове. Всеки активен човек има страничка във фейсбук и публикува. Дали е споделена публикация, зарадвала ни и докоснала нещо мило в деня ни, дали е опит да изразим „гласно“ свои емоции – постовете са вид авторство.

Продължава...
 
Алианският обичай „Хъдрълез“ обедини християни и мюсюлмани в Бисерци
08 May 2019

На 5 май Бисерци отбеляза в парка на селото най-светлия пролетен празник на алианската общност „Хъдрелез“. Тържеството беше уважено както от местни жители, така и от гости, сред тях бе и нарoдният представител Десислава Атанасова, която изгледа за първи път обичая от край до край и дори да се включи в различните игри.

Продължава...
 
Учителки от ДГ „Славейче“ посетиха Одрин
08 May 2019

Група педагози от ДГ „Славейче“ в Разград и представители на образователната сфера в областния град бе на двудневно посещение в Одрин, Република Турция. Визитата е поредното събитие, организирано от Областна администрация - Разград и Областната управа на Одрин въз основа на подписаната преди година и половина Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области.

Продължава...
 
Кубрат вече се готви за майските празници
03 May 2019

И тази година Община Кубрат е подготвила наситена културна програма за майските празници. Те официално ще започнат с 18-то издание на фолклорния фестивал „Божурите“, съобщиха от местната администрация. Популярният фестивал ще се проведе на 4 май от 10.30 ч. в местността Мющерека край с. Беловец, а при лошо време конкурсът ще бъде в спортната зала на Кубрат.

Продължава...
 
Къща с шегаджийски надписи забавлява хората
24 April 2019

В музей на забавлението и хумора е превърнал стопанската си постройка в село Кривня местен зевзек.

Всевъзможни шегаджийски надписи и саморъчно изработени аксесоари, накачени около входа на имота, разсмиват преминаващите в района.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 2004