Търсене

Начало Оживление
Оживление
Формация „Пулс“ представя оригинален бляскав спектакъл
07 September 2018

С поредица от културни прояви в Разград, вече за трета година през септември се честват Дните на европейското наследство. Тази година началото се поставя на 10-ти септември със спектакъла „Пина Бауш и изкуството да споделяш чрез танцовия театър“. Идеята е на Театрално-танцова формация „Пулс“, която в последните години твори и се развива изцяло в областта на най-новото направление в изкуството – танцовия театър, създадено и утвърдено от Пина Бауш.

Продължава...
 
Мюзикълът „Бразилски нощи“ - бляскаво шоу за началото на новия театрален сезон в Разград
07 September 2018

Трескава подготовка тече в момента в Театрално-музикалния център в Разград. Актьори, хореографи, музиканти са ангажирани с последни приготовления и репетиции на танци и песни за предстоящия театрален сезон. А той ще бъде многообещаващ и изпълнен с нови и различни заглавия, уверява директорът на Театрално-музикалния център Тодор Мадолев.

Продължава...
 
Богата програма е предвидена за 27-то издание на традиционния Есенен панаир
03 September 2018

За 27-ма поредна година ще се проведе традиционният Есенен панаир в дните от 10-ти до 16-ти септември. Всеки ден от втората седмица на месеца пространството на градския парк отново ще бъде огласяно от глъч на веселящи се тълпи от хора, музика и жизнерадостен смях на лудуващи деца, а гладните разградчани ще бъдат привличани от миризмата на скара и леещо се пиво.

Продължава...
 
Първи празник на съвременното изкуство и култура в Сборяново
03 September 2018

От 14 до 16 септември в Историко-археологическия резерват „Сборяново” ще се проведе първият празник за съвременно изкуство и култура „В шепите на Демир баба“.
В програмата участват артисти от различни възрасти, етноси и направления в съвременното българско изкуство. Те ще представят музика, поезия, театър, литературна и социална критика, дервишки танц (Мевляанска сема), беседи за местността и както се казва "...и още нещо".

Продължава...
 
Турската изпълнителка Елван Демир изнесе концерт в Исперих
03 September 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на съвместен музикално-сценичен спектакъл на турската певица Елван Демир и изпълнителите от Сцена „Назъм Хикмет” към Театрално-музикален център-Разград.

Продължава...
 
Творческото ателие „Капанска шевица“ проведе своята заключителна среща
03 September 2018

Клиенти на Центъра за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА“ взеха участие в заключителното занимание на творческото ателие „Капанска шевица“ към РБ „Проф. Боян Пенев“. Подрастващите бяха придружени от психолозите Полина Вълчева, Диана Йорданова и Галина Маринова, и от социалните работници Сашка Минчева и Янка Панова.

Продължава...
 
Децата в Разград станаха ловци на съкровища и музейни детективи по време на първия Детски панаир
03 September 2018

Детският панаир се проведе в петък и в събота за пръв път в Разград. На откриването кметът Валентин Василев съобщи, че при силен интерес събитието може да се превърне в традиция. Нетърпеливите деца дърпаха своите родители и баби към над 30-те работилници, разположени в пространството пред Новия театър и Художествената галерия.

Продължава...
 
Двама съвременни легионери участваха в тежки битки в Маджарско
31 August 2018

От 21 до 25 август т.г. в Будапеща се проведе римска военна школа, в която участваха Иво Стоянов – уредник в къща музей „Станка и Никола Икономови“ и фондовикът на Регионалния исторически музей в Разград Христо Колев. Двамата бяха поканени като част от Добричкия клуб за възстановки Legio IV Scythica, защото днес в Разград такъв клуб няма.

Продължава...
 
Детска танцова школа „Хорце“ участва в празника на Бранденбург
31 August 2018

От 24 до 27 август детска танцова школа „Хорце“ към ЦПЛР – ЦРД в Разград участва в Празника на провинция Бранденбург, чийто домакин тази година бе град Витенберге, Германия. Участието им е по покана на кмета на Витенберге д-р Оливър Херман, като част от културния обмен между побратимените градове Разград и Витенберге.

Продължава...
 
Конни състезания за празника на Цар Калоян
27 August 2018

По повод селищния празник на град Цар Калоян се проведоха конни състезания - „Конкур и Пик“. Участваха клубове от Русе, Шумен и Търговище – ККС „Истър“, ККС „Шумен 2010“, ККС „Кабиюк“, ККС „Мизия Милк“. Десет коня се състезаваха с ездачите си в три изпитания – бърз паркур, баражен паркур и надскачване.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1852