Търсене

Начало Оживление
Оживление
Станка Цанева от Сейдол отпразнува стотния си рожден ден
15 March 2017

Станка Цанева от лознишкото село Сейдол в събота отбеляза 100-годишния си юбилей. Това е втората възрастна жена от населеното място, която може да се похвали с дълъг живот в продължение на един век. Другата дълголетница е Йорданка Иванова, която през 2015 година отпразнува стотния си рожден ден.

Продължава...
 
Седем певци се борят за наградите на Димитър Бербатов
08 March 2017

Седем станаха певците от Разград, номинирани за участие в проекта „Успелите деца на България“, който се реализира от фондацията на известния български футболист Димитър Бербатов.

Инициативата се реализира за девета поредна година и подкрепя таланти, постигнали успехи в областта на изкуствата, науката и спорта. След изтичане на срока за подаване на заявки за участие са одобрени кандидатурите на 315 изявени деца.

Продължава...
 
Дулинко Дулев и Мирослав Минчев издигат флага на 3 март
01 March 2017

Поетът, журналистът и най-нов почетен гражданин на Разград Дулинко Дулев и републиканският шампион по колоездене Мирослав Минчев ще издигнат националния флаг навръх 3 март. Това ще се случи по време на общоградското тържество по повод 138 години от Освобождението на България, което ще започне в 11 часа на площад „Възраждане“.

Продължава...
 
„Капанци“ от Гецово отбелязват Деня на самодееца
01 March 2017

35 самодейци от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово днес ще отбележат Деня на самодееца, съобщи координаторът на формацията Веселина Димова. Носителите на капанския дух, култура и традиции ще се съберат за празника, за да полеят досегашните си успехи от десетките си фолклорни изяви в страната и чужбина.

Продължава...
 
Четириногият разградчанин Бобан – най-добрият търсач на трюфели в България
01 March 2017

Лудогорието е Меката на трюфелите в България. В това се е убедил лично младият разградчанин Иван Гацев. Отскоро той се запалил по това специфично и ново за нашия край занимание, което е решил да стане основното му занимание. Задължителен елемент от него е притежаването на добре обучени кучета, които да надушват намиращите се на до 60 сантиметра под земята скъпоценни гъби.

Продължава...
 
Сирни заговезни отбелязаха в цялата област
27 February 2017

По стара традиция обичаният народен празник Сирни заговезни – ден, в който християните искат прошка от близките си и се изпълняват различни обреди, един от които е прескачането на огнена клада, бе отбелязан в различни селища на областта.

Продължава...
 
Зарязвайте предизборния маскарлък и бягайте сред природата!
27 February 2017

На фона на цялото излагане, посрамване, скандализиране и орезиляване и за да се махнат от този предизборен маскарлък, с който денонощно ни заливат медиите, туристите от Исперих набързо си спретнаха организация за приятно изживяване.

Продължава...
 
За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата
27 February 2017

Националният конкурс за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 г. по идея на местния хумористичен клуб „Жарава“. В него досега са участвали над 1 200 творци с хиляди материали. В журито са били изтъкнати български творци, като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Георги Василски, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и други.

Продължава...
 
Четвъртокласници разбраха как са творили техните баби
27 February 2017

„Сръчните ръце на баба“ - това бе в четвъртък темата на занятието на клуб „Творим заедно“ на четвъртокласници от разградското училище „Н.Вапцаров“. Основната цел на ръководителя на клуба - класната ръководителка на четвъртокласниците Ваня Цонева, бе да възкреси традициите и децата да разберат какво са сътворявали техните баби на стан.

Продължава...
 
„Месец на Оскарите“ имаше в Икономиката
27 February 2017

„Февруари – месец на Оскарите“, така нарекоха своята инициатива момичетата от клуба по интереси „Литература, кино и театър“ в ПГИ „Робер Шуман“ – Разград.

Те подготвиха презентации, с които запознаха възпитаниците на гимназията с интересни факти, свързани с учредяването и наименованието на престижната награда.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1534