Търсене

Начало Оживление
Оживление
Как не можах да стана тромпетист, или духовата музика на Разградската гимназия
07 August 2017

Неотдавна установихме, че няма запазени почти никакви документални свидетелства за прочутата навремето гимназиална духова музика в Разград и за нейния ръководител Васил Джамбазов. Просъществувалият няколко десетилетия оркестър има изключително важна роля за музикалното дело в града – стотици млади разградчани добиват прилични музикални умения, мнозина от тях дори стават и професионални оркестранти в Разградската филхармония и в други състави.

Продължава...
 
Доброволци организираха забавни спортни игри за 18 деца
04 August 2017

Доброволци организираха забавни спортни игри, в които се включиха 18 деца от Център за извънучилищна подготовка „Резонанс“ в Разград. С публичната изява Радина Вълканова и Деница Неделчева завършиха една от трите дейности, които реализират в рамките на Наградата на херцога на Единбург. Участниците в международния проект за личностно развитие съставят своя лична програма от активности в три направления – умения, физическа активност и доброволчество.

Продължава...
 
Зевзеците на Исперих и техните магарии...
04 August 2017

Чудя се откъде да започна със зевзелъците на моите съграждани – исперихчаните. Дали от мъжете, или от жените?...Защото и едните, и другите са достатъчно колоритни и неповторими. Но както казва Орхо Индианеца от квартал „Запад“, „тука нема мъжко, нема женско – всичку туй република“! Може би ще е добре да се върна назад във времето, че да набера по баира на кеманларската история на зевзелъка...

Продължава...
 
Момичетата на Катя Портянова обраха наградите на Международен фестивал
02 August 2017

Танцова формация „Сладури“ при основно училище „Васил Левски“ – Разград с ръководител Катя Портянова се представи повече от отлично на проведеното в ММЦ Приморско първо издание на Международен танцов фестивал с конкурсен характер „По пътя на танца“. В първата фаза на проявата десетте разградски момичета се включиха в мастър клас - обучение с преподавател от София и усвоиха допълнителни умения.

Продължава...
 
Разградският билкар Ибрахим Зекериев отбелязан в книга на гръцка авторка
02 August 2017

За народния лечител от Разград Ибрахим Зекериев сме писали много пъти, но от него винаги могат да се очакват изненади или по-скоро - нови добри вести! За които ще стане дума по-нататък. Сега ще започнем по-отдалеч.

Продължава...
 
Красивата украинка Екатерина стана Кралица на панаира
28 July 2017

Украинката Екатерина Смалиус и еквадорецът Елиан Хосе бяха избрани за Кралица и Крал на Панаира на киселото мляко. Конкурсът се проведе в последната трета фестивална вечер и в него участваха осем двойки, по две от Индия, Еквадор и Украйна и по една от Гърция и България. Те се състезаваха в четири кръга, в първия дефилираха с национални костюми, във втория представиха танци, характерни за тяхната страна.

Продължава...
 
Малки художници рисуваха впечатленията си от панаира
28 July 2017

Пространството пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ се изпълни с малчугани в последния ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Те разнообразиха лятото си, като изобразиха върху белия лист своите впечатления от Панаира. Тази година темата беше „Фестивалът на млякото и традициите“.

Продължава...
 
Украинците – най-бързи в приготвянето на таратор
28 July 2017

На втория фестивален ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти на площада пред Общинския културен център демонстрации на български хора направиха танцови клубове и детски танцови състави от Разград. Участие взеха Танцов клуб „Абритус“, Танцово студио „Калина-Рада“, втори концертен състав на Танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца, Танцов ансамбъл „Капанче“ при Народно читалище „Напредък 1901“, Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ и Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ към Капански ансамбъл.

Продължава...
 
Д-р Йонко МЕРМЕРСКИ: Голяма част от предлаганите кисели млека не съдържат живи бактерии
28 July 2017

„Голяма част от предлаганите на пазара млека не са кисели, а прокиснали, защото производителите оставят бактериите да се самоубият. Така киселото мляко е твърдо на вид, но няма живи бактерии в него, защото са унищожени вследствие на произведените киселини“. Това разказа докторът по органична химия Йонко Мермерски, които представи пред разградската публика най-новата си книга „Съвременна енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни“.

Продължава...
 
Гости от три континента опитаха вълшебното капанско мляко
26 July 2017

Гости от Япония, Индия, Еквадор, Гърция, Украйна и Германия опитаха вълшебното кисело мляко, приготвено от сръчните ръце на капанците. Чужденците се докоснаха до българските обичаи по време на тридневния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти, който се провежда в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1607