Търсене

Начало Оживление
Оживление
Моци – гостува на ученици от Разград
01 October 2017

Козмин Моци бе специален гост на Отворените врати на ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, които бяха организирани по случай предстоящата учебна година на Центъра. Поканен от Клуб „Репортери“, футболистът на „Лудогорец“ приветства всички кръжочници, които, развълнувани от срещата с любимия си футболист, изразиха своето възхищение от него, а той отговори на поставените въпроси, благодари за хубавите думи, за поздравленията за победата над „Хофенхайм“.

Продължава...
 
Световния ден на вегетарианството отбелязаха в Разград
01 October 2017

С няколко природосъобразни и хуманни инициативи в едно Клубът за приключенски спортове „Зелена стъпка“ и Сдружението за защита на животните в Лудогорието отбелязаха заедно в Разград Световния ден на вегетарианството. Събитието се проведе в Градския парк по време на традиционното неделно парково бягане, съчетано този път с дарителска акция за набиране на средства за местния приют за безстопанствени кучета, беседа за етичното отношение към всички живи същества и вегетарианска почерпка.

Продължава...
 
В Разград ще отбележат Световния ден на вегетарианството
28 September 2017

Световният ден на вегетарианството - 1 октомври, ще бъде отбелязан и в Разград. Сутринта пред ронда в Градския парк ще се съберат местни привърженици на здравословната храна и спорта, етичното отношение към животните и опазването на околната среда. Там те ще проведат няколко идейно близки до споменатите ценности инициативи.

Продължава...
 
Тиква гигант отгледа разградчанин
28 September 2017

Разградчанинът Стоян Стоянов обработва поземлен имот в местността Малкия юк. Там има лозе, зеленчуци, плодни дървета. Тъй като нивата е над 2 декара, за да не буренясва в единия й край, Стоянов всяка година засява различни видове тикви.

Една от тях е от сорта „Балка“ и въпреки дългите летни горещини се различава значително от останалите.

Продължава...
 
Еднометрови тикви растат в частен двор
28 September 2017

Уникални по рода си висящи тикви посрещат гости и приятели на входната врата на дома на Румяна Иванова в Тетово. Някои от екземплярите са с размери от над един метър.

Къщата на ул. „Маршал Толбухин“ 5 вече се е превърнала в своеобразен музей на тиквата, а фотосесиите на фона на непознатата за региона култура са обичайна гледка.

Продължава...
 
Цонко Цонев представя новите си кметълски истории в Разград
27 September 2017

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който прочу града като морската столица на рока, ще представи в Разград втората си книга „Кметълски истории. Катунът от Каварна 2“. Премиерата на изданието ще бъде утре – 28 септември, от 18 часа, в ресторант „Трапезата“.

Първата му книга от поредицата „Кметълски истории“ вече бе представена в Разград – точно преди година в Регионалната библиотека.

Продължава...
 
Канят малки и големи да отправят послания за световен мир чрез изкуството
27 September 2017

Призовават участници от цял свят да се включват в Тринадесетото международно биенале, което се организира в рамките на глобалния проект „Изкуство за мир“. Това съобщи националният координатор за България Нина Цонева, позната сред обществеността като бивш заместник-кмет на община Кубрат.

Продължава...
 
Ученици от Езиковата посетиха САЩ, Австрия и Русия
27 September 2017

Това лято възпитаници на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград бяха на лагери в Съединените американски щати, Австрия и Русия.

Младите хора имаха възможност да се докоснат до богатото културно-историческо наследство на държавите в Европа и отвъд океана, както и да общуват с връстници от цял свят.

Продължава...
 
Разградчани честваха Деня на независимостта с митинг и изложба
24 September 2017

Кметът на Разград Валентин Василев произнесе слово по повод на 109 години от провъзгласяването на Независимостта на България на площад „Възраждане“ по време на тържествено честване на празника на 22 септември.

„Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се оценява, но на тази дата – 22 септември през 1908 г. България – една от най-старите държави в Европа, която през цялото си съществуване не е променяла името си, отново се появява на световната карта“, каза в приветствието си д-р Василев.

Продължава...
 
Първият випуск на Механото пак се срещна след 50 години
24 September 2017

Всеизвестно е, че най-хубавите момчета и момичета учат в Механото. На 23 септември 2017 година първият випуск се събра и се оказа, че все още са най-хубавите. Пристигнаха съученици от София, Варна, Пловдив, Етрополе, Добрич, но много от тях са реализирани в Разград. Реализирани са в техническата област като инженери, но има учители, професор, юрист, журналист, шеф на отдел в полицията и др.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1645